Νέα

Στη δημοσιότητα τα «πόθεν έσχες» των πολιτικών

• Μέλος που άνοιξε το νήμα sonyp900
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 182
  • Εμφανίσεις 7K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
Συμφωνώ με τον προηγούμενο. Αν δεν λειτουργεί σωστά ο κοινοβουλευτισμός δεν φταίνε μόνο οι πολιτικοί. Θα έλεγα ότι είναι ίσως οι τελευταίοι που φταίνε. Η πραγματική εξουσία δεν είναι οι βουλευτές σήμερα. Η πραγματική εξουσία είναι τα οικονομικά συμφέροντα και τα υποχείριά τους τα μέσα ενημέρωσης. Ό,τι δεν θέλουν να το εμφανίσουν απλώς δεν υπάρχει. Η συνεχής κατασυκοφάντηση των πολιτικών με γίνεται με "επιστημονικό τρόπο" για να μην τους πάρουν και χαμπάρι, δηλαδή με βάση πραγματικά περιστατικά που όμως δεν αφορούν την ουσία της πολιτικής. Ό,τι είναι ουσιαστικό σκεπάζεται γιατί αγγίζει τα συμφέροντά τους και επειδή δεν τους συμφέρει να πολιτικοποιείται ο κόσμος και να ενημερώνεται. Η πολιτική γι' αυτούς είναι ανταγωνιστικός χώρος και γι' αυτό την έχουν στο στόχαστρο. Θέλουν ουσιαστικά να την ασκούν και να την χειραγωγούν οι ίδιοι. Το φαινόμενο αυτό έχει ονομαστεί από τον Χάμπερμας "αποικιοποίηση της πολιτικής από την οικονομία". Πρόκειται όμως για επικίνδυνο δρόμο. Ο ευτελισμός του κοινοβουλευτισμού είχε για πρώτη φορά ασκηθεί από τους ναζί στη Γερμανία για να μπορέσουν να καταλάβουν την εξουσία. Η κρίση στα κοινοβουλευτικά καθεστώτα του μεσοπολέμου έφερε τα ολοκληρωτικά καθεστώτα και αυτά οδήγησαν στο Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο. Έτσι για να μαθαίνουμε και λίγο ιστορία και να μην παπαγαλίζουμε τις μαλακίες που θέλει ο κάθε υποτίθεται "δημοσιογράφος" (ουσιαστικά επίδοξος νταβατζής μας) να πιστεύουμε και να αναπαράγουμε σαν ζώα!

+1000

Enforcer

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2007
Like
9
Πόντοι
66
Το να διαφωνούμε δεν είναι πρόβλημα, νομίζω:

α. Ξεκινάς απο τη θέση οτι ο πολιτικός εν γένει κοπροσκυλιάζει.

Ολοι κρινόμαστε εκ του αποτελέσματος και όχι βάσει προθέσεων. Οταν το αποτέλεσμα ειναι αρνητικό (ουτε καν μηδέν) τότε κάποιος δεν κάνει καλά τη δουλειά του. Προφανώς πιστεύω οτι οι πολιτικοί είναι τεμπέληδες. Αλλα και ανίκανοι. Αν δεν ήταν, θα είχαν κανονική δουλειά.

β. Εσύ τι μηνιαίο μισθό θα έδινες σε ένα βουλευτή, σε έναν υπουργό ή και στον πρόεδρο δημοκρατίας;

Το ΜΕΣΟ μισθό στην ελλάδα σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία. Υπάλληλοι είναι, όχι πριμαντόνες.

γ. Διακρίνω μια αφιονισμένη αντικοινοβουλευτική τάση. Προσωπικά, προτιμώ ακόμα και αυτή τη δημοκρατία με τα σκάνδαλα, απο κάτι "εναλλακτικό" της. Θα ήθελα μα πιστεύω λοιπόν οτι δεν ευαγγελίζεσαι αυτό το "εναλλακτικό" της, όπως και θα με ενδιέφερε να μάθω τι προτείνεις ως λύση, πέραν του να καταγγέλλουμε ένα σύστημα γενικως και αορίστως.

Ενα λεπτό. Μπερδεύεσαι και κάνεις λάθη. Ταυτίζεις τα πρόσωπα με το πολίτευμα.

Ας πουλήσουν απο ένα σπίτι ο καθένας αφού θέλουν μα με σώσουν. Γιατί να πληρώνω φόρους δηλαδή;

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
α. Ολοι κρινόμαστε εκ του αποτελέσματος και όχι βάσει προθέσεων. Οταν το αποτέλεσμα ειναι αρνητικό (ουτε καν μηδέν) τότε κάποιος δεν κάνει καλά τη δουλειά του. Προφανώς πιστεύω οτι οι πολιτικοί είναι τεμπέληδες. Αλλα και ανίκανοι. Αν δεν ήταν, θα είχαν κανονική δουλειά.

β. Το ΜΕΣΟ μισθό στην ελλάδα σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία. Υπάλληλοι είναι, όχι πριμαντόνες.

γ. Ενα λεπτό. Μπερδεύεσαι και κάνεις λάθη. Ταυτίζεις τα πρόσωπα με το πολίτευμα.

Ας πουλήσουν απο ένα σπίτι ο καθένας αφού θέλουν μα με σώσουν. Γιατί να πληρώνω φόρους δηλαδή;

Ας τα πάρουμε ένα ένα λοιπόν, αν και μιλάς γενικά, χωρίς να αποδεικνύεις τίποτα, πράγμα που δεν συνάδει με τον καλό αναλυτή enforcer που ήξερα:

α. Ποιο είναι το προσδοκώμενο αποτέλεσμα για να δούμε αν κάνουν καλά τη δουλειά τους οι πολιτικοί ; (που και πάλι τους θεωρείς όλους ένα πράγμα, ανεπίτρεπτο μεθοδολογικά φυσικά, είναι σαν να λες ΟΛΟΙ οι ηθοποιοί, οι ταξιτζήδες, οι γιατροί κλπ. Και τους κάνεις όλους Γιακουμάτους)
Και εν σχέσει με τι κρίνεις αν κάνουν η όχι καλά τη δουλειά τους; Σε σχέση με μία ανοιχτή δικτατορία, ας πούμε;
Παρακάμπτω τις σάλτσες περί τεμπέληδων κλπ.

β. Άσε το μέσο μισθό και μίλα συγκεκριμένα. Πόσα λεφτά θα έδινες εσύ ως μηνιαίο μισθό στον πρόεδρο της Δημοκρατίας και πόσα σε ένα βουλευτή;
Και με τι μπόνους; Θα του έδινες επίδομα γραφείου, ας πούμε;
Εν τέλει, με πόσα λεφτά θα ήσουνα ευχαριστημένος αν εμφάνιζε η φορολογική του δήλωση στο τέλος κάθε χρόνου; Θέλω να μου πεις ένα ποσόν, όχι γενικότητες πάλι.
Θα ήθελα να μου εξηγήσεις επίσης γιατί δεν σε ενοχλεί οι "πριμαντόνες" να βγάζουν ανεξέλεγκτα χρήματα.

γ. Δεν γουστάρεις την αντιπροσωπευτική δημοκρατία, γι αυτό και την πολεμάς. (τουλάχιστον αυτό βλέπω εγώ)
Τι θα προτιμούσες ΣΗΜΕΡΑ έναντι του σάπιου, σκανδαλώδους, ανήθικου κλπ (θα συμφωνήσω με όλα) στάτους που αυτή ορίζει;

Γίνεται να έχω μια καθαρή απάντηση και όχι μια σχολική έκθεση ιδεών πάλι;

neoklis79

Μέλος
Εγγρ.
16 Σεπ 2006
Κριτικές
1
Like
5
Πόντοι
16
Ας τα πάρουμε ένα ένα λοιπόν, αν και μιλάς γενικά, χωρίς να αποδεικνύεις τίποτα, πράγμα που δεν συνάδει με τον καλό αναλυτή enforcer που ήξερα:

α. Ποιο είναι το προσδοκώμενο αποτέλεσμα για να δούμε αν κάνουν καλά τη δουλειά τους οι πολιτικοί ; (που και πάλι τους θεωρείς όλους ένα πράγμα, ανεπίτρεπτο μεθοδολογικά φυσικά, είναι σαν να λες ΟΛΟΙ οι ηθοποιοί, οι ταξιτζήδες, οι γιατροί κλπ. Και τους κάνεις όλους Γιακουμάτους)
Και εν σχέσει με τι κρίνεις αν κάνουν η όχι καλά τη δουλειά τους; Σε σχέση με μία ανοιχτή δικτατορία, ας πούμε;
Παρακάμπτω τις σάλτσες περί τεμπέληδων κλπ.

β. Άσε το μέσο μισθό και μίλα συγκεκριμένα. Πόσα λεφτά θα έδινες εσύ ως μηνιαίο μισθό στον πρόεδρο της Δημοκρατίας και πόσα σε ένα βουλευτή;
Και με τι μπόνους; Θα του έδινες επίδομα γραφείου, ας πούμε;
Εν τέλει, με πόσα λεφτά θα ήσουνα ευχαριστημένος αν εμφάνιζε η φορολογική του δήλωση στο τέλος κάθε χρόνου; Θέλω να μου πεις ένα ποσόν, όχι γενικότητες πάλι.

γ. Δεν γουστάρεις την αντιπροσωπευτική δημοκρατία, γι αυτό και την πολεμάς. (τουλάχιστον αυτό βλέπω εγώ)
Τι θα προτιμούσες ΣΗΜΕΡΑ έναντι του σάπιου, σκανδαλώδους, ανήθικου κλπ (θα συμφωνήσω με όλα) στάτους που αυτή ορίζει;

Γίνεται να έχω μια καθαρή απάντηση και όχι μια σχολική έκθεση ιδεών πάλι;

Με λίγα λόγια enforcer γράψε αυτά που θέλει να διαβάσει η ΝΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΠΤΗΝΩΝ...

Enforcer

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2007
Like
9
Πόντοι
66

Περίεργο. Νόμιζα οτι ειχα βελτιωθεί

α. Ποιο είναι το προσδοκώμενο αποτέλεσμα για να δούμε αν κάνουν καλά τη δουλειά τους οι πολιτικοί ;

Θα μπορούσα να αραδιάσω μια λιστα με πράγματα που θα μπορουσαν να αποτελέσουν σημεία προς κρίση. Αλλά θα ειμαι πιο λιτός. Πες μου εσύ ένα υπουργείο που βελτίωσε την ποιότητα παροχής των προσφερόμενων υπηρεσιών του προς τους πολίτες. Ή έστω ένα που βελτίωσε κάτι προς όφελος της χώρας. Οικονομία, υγεία, περιβάλλον, εξωτερική πολιτική; Πες ένα. ΕΝΑ. ΜΟΝΟ.

Τέτοια κόλπα δεν πιάνουν σε μένα. Δε μπαινω σε τέτοιες συζητήσεις. Αυτά αλλού

Σου απάντησα ήδη. Μη με κουράζεις, ο χρόνος μου είναι πολύτιμος.

Θα ήθελα να μου εξηγήσεις επίσης γιατί δεν σε ενοχλεί οι "πριμαντόνες" να βγάζουν ανεξέλεγκτα χρήματα.

Ποιους εννοείς πριμαντόνες; Μήπως αυτές που εννοείς βγάζουν λεφτά με τη βοήθεια διεφθαρμένων πολιτικών οι οποίοι αγοράζουν σπίτια;

Μη χάνεις την ψυχραιμία σου. Εδω μιλάμε για το πόθεν έσχες των πολιτικών το οποίο εσύ θεωρείς ότι είναι μια χαρά. Σε καλώ λοιπόν να στηρίξεις αυτό που λες. Μπορείς;

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
Μα ούτε μία (1) απάντηση;
Απογοητευτικό σαν τελικό συμπέρασμα.
Και είναι τελικό διότι ούτε εγώ θα μπω σε ατέρμονες συζητήσεις για την κότα και το αυγό.
Κρίμα.

boobmaniac

Μέλος
Εγγρ.
7 Ιουλ 2008
Κριτικές
2
Like
0
Πόντοι
6
Ρε παιδιά, αυτό το 'πόθεν έσχες' σκέτη κοροϊδία είναι... Εξηγούμαι: 'πόθεν' σημαίνει από που, όχι πόσα. Και το από που (με εξαίρεση τις βουλευτικές αποζημιώσεις) δε δικαιολογείται σχεδόν σε καμία δήλωση

xristos1000

Μέλος
Εγγρ.
14 Απρ 2007
Κριτικές
1
Like
7
Πόντοι
16
Aσχετο αλλα ακουσατε τι βρεθηκε στο σπιτι του [αποθανωντος]αρχιεπισκοπου Χριστοδουλου?

Οποιος το βρει σε αρθρο ας ανοιξει ενα θεμα........θα τρελαθειτε..

Καποια απο ειναι δωρα αλλα μονο ενα μερος......και μιλαμε για πολυ πραμα.

πχ.120 χρυσα μπαστουνια και κατι τετοια............

Enforcer

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2007
Like
9
Πόντοι
66
Μα ούτε μία (1) απάντηση;
Απογοητευτικό σαν τελικό συμπέρασμα.
Και είναι τελικό διότι ούτε εγώ θα μπω σε ατέρμονες συζητήσεις για την κότα και το αυγό.
Κρίμα.

Εντάξει εγινε.

την επόμενη φορά που θα θελήσεις να μου την πεις να εισαι καλύτερα προετοιμασμένος

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
Εντάξει εγινε.

την επόμενη φορά που θα θελήσεις να μου την πεις να εισαι καλύτερα προετοιμασμένος

Δεν θέλησα να σου την πω.
Και το ξέρεις πολύ καλά.
Απλά δεν θα κάτσω να συζητάω με προκατασκευασμένα συμπεράσματα για να σου κάνω το χατίρι.

boobmaniac

Μέλος
Εγγρ.
7 Ιουλ 2008
Κριτικές
2
Like
0
Πόντοι
6
Τώρα για τους μισθούς που λέει ο Fethry (ελπίζω να το γράφω σωστά φίλε), έχω να προτείνω:

Πρόεδρος: 3.000 ευρώ το μήνα
Πρωθυπουργός: 3.000 ευρώ το μήνα
Υπουργός: 2.000 ευρώ το μήνα
Βουλευτής: 1.500 ευρώ το μήνα

...και είναι και καλά πληρωμένοι για τη δουλειά που δεν κάνουν (έτσι κι αλλιώς παίρνουν και επιπλέον για συμμετοχές σε επιτροπές κ.λπ.). Αφήνω που οι περισσότεροι από αυτούς έχουν διορίσει παιδιά, γυναίκες, αδέλφια, γονείς σε διάφορα πόστα και εισπράττουν κι από εκεί...

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
Τώρα για τους μισθούς που λέει ο Fethry (ελπίζω να το γράφω σωστά φίλε), έχω να προτείνω:

Πρόεδρος: 3.000 ευρώ το μήνα
Πρωθυπουργός: 3.000 ευρώ το μήνα
Υπουργός: 2.000 ευρώ το μήνα
Βουλευτής: 1.500 ευρώ το μήνα

...και είναι και καλά πληρωμένοι για τη δουλειά που δεν κάνουν (έτσι κι αλλιώς παίρνουν και επιπλέον για συμμετοχές σε επιτροπές κ.λπ.). Αφήνω που οι περισσότεροι από αυτούς έχουν διορίσει παιδιά, γυναίκες, αδέλφια, γονείς σε διάφορα πόστα και εισπράττουν κι από εκεί...

Αυτό είναι τουλάχιστον μια απάντηση, και είναι σεβαστό σαν άποψη.
Δεχόμαστε όμως πως ένας πολιτικός έχει αυξημένες υποχρεώσεις έναντι ενός απλού πολίτη;
Δεν χρειάζεται πολιτικό γραφείο με υπαλλήλους ας πούμε;
Αυτούς ποιος θα τους πληρώσει; Το 1500άρι το μήνα που λες;

boobmaniac

Μέλος
Εγγρ.
7 Ιουλ 2008
Κριτικές
2
Like
0
Πόντοι
6
Α, θυμήθηκα περίπτωση (δεν έχει βγει στους δημοσιογράφους, αποκλειστικότητα bourdela.com) τωρινή που βουλευτής έχει διορίσει τον υπεύθυνο του πολιτικού του γραφείου Πρόεδρο σε ασφαλιστικό ταμείο. Ο Πρόεδρος αυτός έχει γνώσεις εξατάξιου γυμνασίου (σημερινού Λυκείου). Κανένας άλλος για πρόεδρος;

woodstockr

Μέλος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Κριτικές
3
Like
2
Πόντοι
6
Δεχόμαστε όμως πως ένας πολιτικός έχει αυξημένες υποχρεώσεις έναντι ενός απλού πολίτη;

Το πολιτικό γραφείο λειτουργεί και με έναν υπάλληλο υπό κανονικές συνθήκες, ας δικαιούται ο βουλευτής να ορίζει έναν υπάλληλο και να πληρώνετε από το κράτος αυτός. Σήμερα όμως τα πολιτικά γραφεία έχουν τουλάχιστον δέκα υπαλλήλους γιατί λειτουργούν ως ρουσφετογραφεία...

neoklis79

Μέλος
Εγγρ.
16 Σεπ 2006
Κριτικές
1
Like
5
Πόντοι
16
Τώρα για τους μισθούς που λέει ο Fethry [size=15pt](ελπίζω να το γράφω σωστά φίλε)[/size], έχω να προτείνω:

Όχι σωστά δεν το έγραψες, ΝΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΠΤΗΝΩΝ να τον αποκαλείς. Εαν βαριέσαι να το γράφεις κάνε copy/paste ή αλλιώς πουστρόπαπια, πρεζόπαπια, σιχαμένο πτηνό κλπ

Είναι απατεώνες κ κλέφτες αποδεδειγμένα, γιατί λοιπόν να τους πληρώνουμε??? Για το μόνο που θα μπορούσα να συνεισφέρω θα ήταν για την περίπτωση που τους έχωναν σε κάνα μπουντρούμι, όπως κάνουμε σε κάθε κοινό εγκληματία.

boobmaniac

Μέλος
Εγγρ.
7 Ιουλ 2008
Κριτικές
2
Like
0
Πόντοι
6
Τι να το κάνει το πολιτικό γραφείο; Το ρουσφέτι καταργήθηκε (λέμε τώρα)... Αν θέλει να βλέπει κόσμο, κάθε βουλευτής έχει και γραφείο στη Βουλή με υπαλλήλους της Βουλής που τους πληρώνουμε ΟΛΟΙ. Και οι βουλευτές της περιφέρειας, μπορούν να πηγαίνουν σε διάφορες συγκεντρώσεις τις περιφέρειάς τους και να μιλάνε με τον κόσμο, αντί να περιμένουν ο καθένας από τους κατοίκους της περιφέρειάς τους να πάει στο γραφείο τους (στο οποίο ζήτημα είναι αν πατάνε οι ίδιοι μια φορά το μήνα)

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
Το πολιτικό γραφείο λειτουργεί και με έναν υπάλληλο υπό κανονικές συνθήκες, ας δικαιούται ο βουλευτής να ορίζει έναν υπάλληλο και να πληρώνετε από το κράτος αυτός. Σήμερα όμως τα πολιτικά γραφεία έχουν τουλάχιστον δέκα υπαλλήλους γιατί λειτουργούν ως ρουσφετογραφεία...

Το οτι λειτουργούν ως ρουσφετογραφεία τα πολιτικά γραφεία πολλών, μας δίνει το δικαίωμα να γενικεύουμε;
Ο Χ βουλευτής Καρδίτσας του ΚΚΕ π.χ. (και το λέω επειδή όλοι γνωρίζουν οτι δεν ανήκω στο ΚΚΕ) είναι εξ ορισμού ρουσφετοβουλευτής;

boobmaniac

Μέλος
Εγγρ.
7 Ιουλ 2008
Κριτικές
2
Like
0
Πόντοι
6
Το οτι λειτουργούν ως ρουσφετογραφεία τα πολιτικά γραφεία πολλών, μας δίνει το δικαίωμα να γενικεύουμε;
Ο Χ βουλευτής Καρδίτσας του ΚΚΕ π.χ. (και το λέω επειδή όλοι γνωρίζουν οτι δεν ανήκω στο ΚΚΕ) είναι εξ ορισμού ρουσφετοβουλευτής;
Οι βουλευτές του ΚΚΕ (και δεν ψηφίζω το συγκεκριμέμνο κόμμα, απλά το ξέρω) δεν έχουν πολιτικά γραφεία. Για οτιδήποτε ο καθένας που μπορεί να θέλει να ζητήσει κάτι πάει στην τοπική οργλανωση του κόμματος

woodstockr

Μέλος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Κριτικές
3
Like
2
Πόντοι
6

Όταν από τους 300 οι 250 περίπου (ΝΔ & ΠΑΣΟΚ)έχουν τα γραφεία τους για "εξυπηρέτηση" του λαού, ναι νομίζω οτι μπορούμε να γενικεύουμε.  

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
Οι βουλευτές του ΚΚΕ (και δεν ψηφίζω το συγκεκριμέμνο κόμμα, απλά το ξέρω) δεν έχουν πολιτικά γραφεία. Για οτιδήποτε ο καθένας που μπορεί να θέλει να ζητήσει κάτι πάει στην τοπική οργλανωση του κόμματος

Άρα γιατί κατηγορείς συλλήβδην τους βουλευτές οτι κάνουν ρουσφέτια;

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom