Σωστά, αλλά επιπλέον: Ο Στέφανος, 24+ σήμερα, σε μια πενταετία θα είναι κοντά στα 30. Αν έως τότε δεν έχει πάρει ούτε ένα GS, τότε κάτι δεν θα έχει πάει καλά. Οι τρεις "δεινόσαυροι" της τελευταίας 20ετίας του τένις (ήδη, πλέον, στην ενεργό δράση μόνο δύο και εξ αυτών ο ένας - τελευταία - λαβωμένος, παραπαίων και στα 35+) ξεκίνησαν να παίρνουν GS από τα 20-21 τους, όπως έχω αναφέρει σε παλαιότερο σχόλιό μου. Θεωρώ πολύ καθοριστικό για τον Τσιτσιπά να επιδιώξει, πρώτον να φτάσει στον φετινό τελικό του ΑΟ και δεύτερον, να νικήσει σε αυτόν τον τελικό τον Τζόκοβιτς (Ναι! Το έχω σίγουρο ότι αυτός θα είναι στον τελικό). Nικώντας ένας παίκτης της κλάσης των... δεινοσαύρων έχει μεγαλύτερη και πολλαπλασιαστική αξία και είναι καλύτερος τρόπος να χτίσεις ψυχολογία πρωταθλητή και να γράψεις τον πρόλογο μιας νέας, διάδοχης εποχής.
Παρεμπιπτόντως διάβασα όσα εξαιρετικά μοιράστηκε μαζί μας στα σχόλιά του ένας άνθρωπος με την εμπειρία του
@diamantino καθώς και σχετικές παρατηρήσεις/σχόλια
@Thundercat και
@Annapurna. Προσωπικά δεν πιστεύω ότι ο Στέφανος θα αποκτήσει ποτέ, όσο και αν προσπαθήσει, το μονόχειρο μπακχαντ του Τιμ, του Φέντερερ ή, πολύ περισσότερο, του Σταν Βαβρίνκα για να πιάσω τους πλέον πρόσφατους. Άλλωστε, και από αυτούς τους τρεις μόνο ο ένας πέρασε στην χορεία των μεγάλων όλων των εποχών. Γενικά, έχω σχηματίσει την εντύπωση ότι το δίχειρο μπακχαντ είναι, σε κάθε περίπτωση, πολύ ακριβέστερο και αποτελεσματικότερο συγκρινόμενο με το μονόχειρο, γι αυτό τείνει να επικρατήσει. Αλλά, εδώ είμαστε, ώστε ο Στέφανος να διαψεύσει τις εντυπώσεις μου (μας;), άμεσα ή μέσα στην επόμενη πενταετία, τέλος πάντων.