Σε ένα ματς που έγινε του… tie-break, ο Ντομινίκ Στρίκερπήρε τη νίκη απέναντι τον Ντομινίκ Στρίκερ με 7-5, 6|2|-7, |5|6-7, 7-6|6|, 6-3 και πήρε το εισιτήριο για τον τρίτο γύρο του US Open. Γρήγορο και γεμάτο ήταν το πρώτο set στην αναμέτρηση, με τους δύο παίκτες να μην δυσκολεύονται με τις...
www.tennis24.gr
Μαντάρα τα έχει κάνει.
για να τελειωνουμε πια με τους ασχετους που εμαθαν το τενις τωρα τελευταια ,λογω ατασιτσιπσ η Σακκαρης, η και λογω του στοιχηματος.Ο Τσιτσιπας κανει πολυ συχνα ενα κτυπημα που μονο ,αλλοι 2 τολμησαν να κανουν ,Ο Τζοκοβιτσ και βεβαια ο Φεντερερ.Ειναι το gorhand down the line αλλα με εξωτερικα φαλτσα .Ειναι ενα κτυπημα υψηλοτατης τεχνικης , αφου πρεπει η μπαλα να κινηθει για 24 μετρα σχεδον πανω απο την μολις 5 εκατοστων , πλαγια γραμμη ,ενω εχει εξωτερικα φαλτσα ,ωστε μετα τη γκέλα να βγει πιο εξω ακομη .Το κανει με μεγαλυτερη συχνοτητα και απο τους 2 σπουδαιοτυερους παικτες ολων των εποχων.Αρα αν δεν ξερεται απο τεχνικη τενις σταματηστε να λετε ασχετο η οτι αλλα τρελα διαβαζω γενικα στα σαιτ .Τωρα αυτη τη στιγμη βρισκεται σε ενα σημειο που ισως φοβαται καπου μεσα του πως δεν θα μπορεσει να ξανακανει τις επιτυχιες του πχ οπως πρωταθλητης του μαστερ με τους καλυτερους 8 τενιστες και με βαθμολογια αλλα και επαθλο ανω των 2 εκατομμυριων και αλλες ακομη ..Ελπίζω και πιστευω πως θα βρει την ακρη του ωστε να ανεβασει τη αγωνιστικη ψυχολογια του ,εκει που ηταν.Και οσον αφορα τη σχεση του ειναι 2 νεα ομορφα παιδια και κορυφαιοι τενιστες τι το πιο φυσιολογικο δηλαδη ..δεν ειδα να σας πειραξε η σχεση Αγκασι Στεφι Γκραφ
Ο Τσ. έφτασε για πρώτη φορά στην πρώτη δεκάδα της παγκόσμιας κατάταξης στις 4 Μαρτίου 2019 και έκτοτε παραμένει εκεί έως και σήμερα: η καλύτερή του περίοδος είναι από Αύγουστο 2021 έως Νοέμβριο 2021, οπότε ανέβηκε στο Νο.3. Από τότε, με διακυμάνσεις, είναι σήμερα στο Νο.7.
Για όσους παρακολουθούμε το άθλημα γενικότερα και τους Έλληνες τενίστες ειδικότερα, ο Τσ. - με εξαίρεση μια σύντομη "αναλαμπή", στα μέσα του φετινού Αυγούστου, που βρέθηκε πάλι στο Νο.4 - παρουσιάζει, ομολογουμένως, αγωνιστική πτώση.
Μπορεί, συγκρινόμενος σε επιμέρους τεχνικά χαρακτηριστικά και κτυπήματα να είναι μεταξύ των κορυφαίων του αθλήματος, όμως, στο τέλος, αυτό που μετράει, είναι το αποτέλεσμα και εδώ εννοώ και περιορίζομαι στα Grand Slams, που είναι χρηματικά και βαθμολογικά οι επίζηλοι τίτλοι κάθε χρονιάς. Σε αυτά, μέχρι τώρα, ο Τσ. έχει φτάσει σε δύο (2) τελικούς [στο φετινό, 2023, Αυστραλιανό, που έχασε από Τζόκοβιτς και στο Ρολάν Γκαρός 2021, που έχασε, επίσης, από Τζόκοβιτς] και σε τέσσερις (4) ημιτελικούς [στο Αυστραλιανό 2019, που έχασε από Ναδάλ, στο Αυστραλιανό 2021 και 2022, που έχασε από Μεντβέντεβ και στο Ρολάν Γκαρός 2021, που έχασε από Τζόκοβιτς].
Ίσως, το θέμα να είναι, όντως και κυρίως, εγκεφαλικό/ψυχολογικό. Μπορεί αυτό το "έφτασα 6 φορές κοντά στη βρύση των Grand Slams, αλλά νερό δεν ήπια", να έχει επηρεάσει την εσωτερική του πίστη/αυτοπεποίθηση, όπως την βλέπαμε πίσω από τον ενθουσιασμό των πρώτων, αγωνιστικών του χρόνων. Και έπειτα... ήρθε και ο έρωτος, ό,τι πιο φυσικό για νέο άνθρωπο, αλλά περίσπαση, ως φαίνεται, για όποιον είναι αφοσιωμένος σε ένα από τα απαιτητικότερα ατομικά αθλήματα.
Και έτσι, είμαστε, τώρα, στα εξής: ειδικώς, αν δεν του βγαίνει το πρώτο σερβίς, μοιάζει να πελαγώνει, να μην έχει εναλλακτική, ποικιλία, προσαρμογή, λύση για να αντεπεξέλθει και να γυρίσει το παιχνίδι, με αποτέλεσμα να χάνει, απρόσμενα, από τενίστες του "πουθενά" (προσοχή: θεωρητικώς/βαθμολογικώς).
Μακάρι να αλλάξει κάτι τα επόμενα, κρίσιμα, για μένα, 5 τενιστικά του χρόνια (ηλικία 25-30) και να κατορθώσει να ανέβει έστω και μια φορά στο κορυφή ενός από τα 4 Grand Slams.
Ίδωμεν...