Νέα

Στέφανος Κασσελάκης - ΣΥΡΙΖΑ

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Οξαποδω
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 11K
  • Εμφανίσεις 302K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

mhtsos(2)

Σεβαστός
Εγγρ.
30 Νοε 2020
Like
9.512
Πόντοι
1.056
Θεωρητικά και εσύ έχεις δίκιο αλλά εγώ διαμαρτύρομαι και δεν κάνω λιανική ούτε έχω ατομική εταιρεία και γενικά προσωπικά ούτε που με νοιάζει.

Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε την λογική όμως...και όταν την ξεχνά ο υπουργός είναι πολύ επικίνδυνος.

Διότι όπως καταλαβαίνεις αν του χρόνου κλείσουν οι μισές ατομικές εταιρείες και αφήσουν και φέσια....θα χάσει και τις εισπράξεις που είχε πριν.

Χάθηκαν ιδέες για καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και των μαύρων???? Αυτό το έκτρωμα ήταν το καλύτερο που μπόρεσαν να σκεφτούν? Τι λέει αυτό για την κυβέρνηση?

Μαχητό τι σημαίνει? Ότι όποιος κάνει πραγματική ζημιά και άρα δεν να πληρώσει...πρέπει να πληρώσει (από τι? να μην φάει το παιδί του?) στην ώρα του...και μετά να δηλώσει στην εφορία να έρθουν για έλεγχο...όπου αν είναι τυχερός θα δικαιωθεί μετά από χρόνια...αν δεν είναι θα έρθει η επιτελική εφοριακός από την χαλκίδα και θα του ξηλώσει άλλα 10Κ μαύρα.....ώστε να τον κλείσουν...αλλά όχι πριν ρουφήξουν τους κόπους του. Αυτό λέγεται συνταγματικότητα ε?
Αρκετά σωστό.
Για μένα η πάταξη των μαύρων θα γίνει μόνο όταν
1. έχω απολαβές απο την παραλαβή απόδειξης και να μην με συμφέρει να ψάχνω το μαύρο
2. Φορολογηθούν όλες οι παροχές / έξοδα που μπαίνουν στις επιχειρήσεις. Π.χ όπως έγινε με την παροχή αυτοκίνητου , να γίνει με όλα τα έξοδα που βάζουν

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
14.925
Πόντοι
3.656
Αρκετά σωστό.
Για μένα η πάταξη των μαύρων θα γίνει μόνο όταν
1. έχω απολαβές απο την παραλαβή απόδειξης και να μην με συμφέρει να ψάχνω το μαύρο
2. Φορολογηθούν όλες οι παροχές / έξοδα που μπαίνουν στις επιχειρήσεις. Π.χ όπως έγινε με την παροχή αυτοκίνητου , να γίνει με όλα τα έξοδα που βάζουν
Για το 1 συμφωνώ πρέπει αυτός που ζητάει χωρίς απόδειξη να έχει κίνητρο να την ζητήσει.

Για το 2 είσαι με τα καλά σου άνθρωπε μου? δηλαδή να μην αφαιρούνται τα έξοδα από την φορολογητέα ύλη? Να φορολογούνται οι πωλήσεις ξερά? Άρα να φορολογείσαι για ένα ποσό που δεν κέρδισες επί της ουσίας? Από πιο βουνό κατέβηκες? :confused:

mhtsos(2)

Σεβαστός
Εγγρ.
30 Νοε 2020
Like
9.512
Πόντοι
1.056
Για το 1 συμφωνώ πρέπει αυτός που ζητάει χωρίς απόδειξη να έχει κίνητρο να την ζητήσει.

Για το 2 είσαι με τα καλά σου άνθρωπε μου? δηλαδή να μην αφαιρούνται τα έξοδα από την φορολογητέα ύλη? Να φορολογούνται οι πωλήσεις ξερά? Άρα να φορολογείσαι για ένα ποσό που δεν κέρδισες επί της ουσίας? Από πιο βουνό κατέβηκες? :confused:
για το 2 είμαι μια χαρά. Να στο διευκρινίσω. Παρέχεις leasing αυτοκ σε στέλεχος σου. Το μίσθωμα και σήμερα βαραίνει τον υπάλληλο ως παροχή.
Άρα ,θα πρέπει και οι βενζίνες να έχουν κάποια λογική που να καλύπτει τις ανάγκες της δουλειάς. Π.χ. Εγώ είχα leasing και σε αυτόν τον αριθμ. κυκλοφορίας έκοβα βενζίνες και για το αυτοκ της γυναίκας μου. Εσύ που είσαι καλά ,το βρίσκεις σωστό και λογικό ή παγαποντίτσα.. Με αυτόν τον τρόπο απορροφούν πολλά έξοδα οι εταιρίες. Ακόμα και τα κινητά...

Σου θυμίζω την φορολόγηση των leasing την επέβαλε ο ΠΑΣΟΚος Αλέκος Παπαδόπουλος.

Πρέπει να υπάρχει λογική στα έξοδα που χρεώνονται ....
Τώρα μου ήρθε. Στα εξοδα παράστασης που λένε οι λογιστές πρέπει να υπάρχουν έλεγχοι. Δεν μπορείς να περνάς στην εταιρία οτι νάναι.. Γινόταν κατά κόρον, έχει μειωθεί αλλά οχι εξαληφθεί.

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
14.925
Πόντοι
3.656
για το 2 είμαι μια χαρά. Να στο διευκρινίσω. Παρέχεις leasing αυτοκ σε στέλεχος σου. Το μίσθωμα και σήμερα βαραίνει τον υπάλληλο ως παροχή.
Άρα ,θα πρέπει και οι βενζίνες να έχουν κάποια λογική που να καλύπτει τις ανάγκες της δουλειάς. Π.χ. Εγώ είχα leasing και σε αυτόν τον αριθμ. κυκλοφορίας έκοβα βενζίνες και για το αυτοκ της γυναίκας μου. Εσύ που είσαι καλά ,το βρίσκεις σωστό και λογικό ή παγαποντίτσα.. Με αυτόν τον τρόπο απορροφούν πολλά έξοδα οι εταιρίες. Ακόμα και τα κινητά...

Σου θυμίζω την φορολόγηση των leasing την επέβαλε ο ΠΑΣΟΚος Αλέκος Παπαδόπουλος.

Πρέπει να υπάρχει λογική στα έξοδα που χρεώνονται ....
Τώρα μου ήρθε. Στα εξοδα παράστασης που λένε οι λογιστές πρέπει να υπάρχουν έλεγχοι. Δεν μπορείς να περνάς στην εταιρία οτι νάναι.. Γινόταν κατά κόρον, έχει μειωθεί αλλά οχι εξαληφθεί.
Εσύ όμως δεν είπες να γίνει έλεγχος αλλά να φορολογηθούν ΟΛΑ τα έξοδα που βάζουν......έτσι έγραψες δηλαδή.

Από την άλλη αυτό που λες γίνεται ήδη...περνάνε βέβαια πολλά που δεν πρέπει αλλά σε έλεγχο η εφορία τα πετάει απέξω γιαυτό και όποιος το κάνει ή έχει καλό λογιστή ή είναι βλάκας.

Από την άλλη πάλι αγνοείς ότι πλέον μάλλον τα έξοδα που θα μπορείς να υπολογίσεις έιναι μόνο αυτά που ανεβαίνουν στο mydata...όποιος ξέρει τι σημαίνει αυτό καταλαβαίνει ότι αυτό που ζητάς είναι σχεδόν εδώ...δεν χρειάζεται το κεφαλικό χαράτσι.

Δηλαδή εγώ που μισθώνω επαγγελματικά φορτηγά και πληρώνω κανονικά και με το φπα πρέπει να μου τα πετάξουν έξω από τα έξοδα? Για πιο λόγο? τα πληρώνω ή τα κερδίζω????

Καλά το πας...κοίτα καλύτερα τους δικηγόρους που χρεώνουν 2 χιλιάρικα για μια ανακοπή τα παίρνουν όλα μαύρα και κόβουν 200 ευρώ και άσε τα λίζινγκ των επιχειρήσεων που τα περνάνε στα έξοδα....

πρώτα από τους δικηγόρους έπρεπε να ξεκινήσει ο έλεγχος...εκεί βλέπεις δηλώσεις 10 χιλιάρικα το χρόνο.... :confused:

Νίπλης

Ανώτατος
Εγγρ.
4 Απρ 2013
Like
75.393
Πόντοι
12.756
Δεν καταλαβαινω γιατι χρειαζεται να γραφετε εδω μέσα ενώ είναι όλα καλά με τον Κυρια΄κο..

Anemodoura

Ανώτερος
Εγγρ.
19 Δεκ 2007
Like
35.606
Πόντοι
9.931

mhtsos(2)

Σεβαστός
Εγγρ.
30 Νοε 2020
Like
9.512
Πόντοι
1.056
Εσύ όμως δεν είπες να γίνει έλεγχος αλλά να φορολογηθούν ΟΛΑ τα έξοδα που βάζουν......έτσι έγραψες δηλαδή.

Από την άλλη αυτό που λες γίνεται ήδη...περνάνε βέβαια πολλά που δεν πρέπει αλλά σε έλεγχο η εφορία τα πετάει απέξω γιαυτό και όποιος το κάνει ή έχει καλό λογιστή ή είναι βλάκας.

Από την άλλη πάλι αγνοείς ότι πλέον μάλλον τα έξοδα που θα μπορείς να υπολογίσεις έιναι μόνο αυτά που ανεβαίνουν στο mydata...όποιος ξέρει τι σημαίνει αυτό καταλαβαίνει ότι αυτό που ζητάς είναι σχεδόν εδώ...δεν χρειάζεται το κεφαλικό χαράτσι.

Δηλαδή εγώ που μισθώνω επαγγελματικά φορτηγά και πληρώνω κανονικά και με το φπα πρέπει να μου τα πετάξουν έξω από τα έξοδα? Για πιο λόγο? τα πληρώνω ή τα κερδίζω????

Καλά το πας...κοίτα καλύτερα τους δικηγόρους που χρεώνουν 2 χιλιάρικα για μια ανακοπή τα παίρνουν όλα μαύρα και κόβουν 200 ευρώ και άσε τα λίζινγκ των επιχειρήσεων που τα περνάνε στα έξοδα....

πρώτα από τους δικηγόρους έπρεπε να ξεκινήσει ο έλεγχος...εκεί βλέπεις δηλώσεις 10 χιλιάρικα το χρόνο.... :confused:
οταν είπα να φορολογηθούν τα έξοδα, εννοούσα αυτό που είπα. Ίσως όπως το έγραψα να οδήγησε σε παρερμηνεία. Προφανώς αποδεκτά είναι τα έξοδα της εταιρίας.
Προφανώς τα φορτηγά που λες , δεν πρέπει να φορολογηθούν. Δεν είμαι τρελός.
Και τους δικηγόρους κοιτώ και τον υδραυλικό που παίρνει το 50αρικο αε΄ρα.
Αυτό που γράφεις όπως είναι επιλεκτικό. Ή γίνεται γενικό μάζεμα της κατάστασης ή την κάτσαμε.
Με εξαιρέσεις και επιλεκτικές κινήσεις δεν πάει.
Γιαυτό και η γενική προσπάθεια του Mydata και στον Ε1 να θεωρούνται έξοδα μόνο τα ηλεκτρονικά.
Μόνο με γενικό μάζεμα και bonus επιστροφής αν έχω αποδείξεις.

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
14.925
Πόντοι
3.656
οταν είπα να φορολογηθούν τα έξοδα, εννοούσα αυτό που είπα. Ίσως όπως το έγραψα να οδήγησε σε παρερμηνεία. Προφανώς αποδεκτά είναι τα έξοδα της εταιρίας.
Προφανώς τα φορτηγά που λες , δεν πρέπει να φορολογηθούν. Δεν είμαι τρελός.
Και τους δικηγόρους κοιτώ και τον υδραυλικό που παίρνει το 50αρικο αε΄ρα.
Αυτό που γράφεις όπως είναι επιλεκτικό. Ή γίνεται γενικό μάζεμα της κατάστασης ή την κάτσαμε.
Με εξαιρέσεις και επιλεκτικές κινήσεις δεν πάει.
Γιαυτό και η γενική προσπάθεια του Mydata και στον Ε1 να θεωρούνται έξοδα μόνο τα ηλεκτρονικά.
Μόνο με γενικό μάζεμα και bonus επιστροφής αν έχω αποδείξεις.
Άρα καταλήξαμε ότι το φορολογικό νομοσχέδιο είναι μια μαλακία στα όρια της αντισυνταγματικότητας και της εκδίκησης

και ότι άλλες είναι οι κινήσεις που πρέπει να γίνουν για την μείωση της φοροδιαφυγής.
Η ανάρτηση συγχωνεύτηκε αυτόματα:

Δεν καταλαβαινω γιατι χρειαζεται να γραφετε εδω μέσα ενώ είναι όλα καλά με τον Κυρια΄κο..
για το σασπένς ο λαός θέλει θεάματα

mhtsos(2)

Σεβαστός
Εγγρ.
30 Νοε 2020
Like
9.512
Πόντοι
1.056
Ο Τσίπρας έγινε επίτιμος στο Koc , μεγάλο ιδιωτικό πανεπιστήμιο, με ιδιοκτήτη μεγάλο βιομήχανο (νομίζω αυτοκινητοβιομήχανο). Δεν θα ασχοληθώ με την χώρα που βρίσκεται.
Πόσο ακραίο είναι να γίνεσαι επίτιμος σε ιδιωτικό και να καταψηφίζεις στην Ελλάδα . Καλά αυτός έτσι θέλει και έτσι κάνει. Δεν έχει ΄΄ομως το ακαταλόγηστο., Είναι Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και θα έπρεπε να έχει πάρει θέση ο ΣΥΡΙΖΑ. Πάλι κωλοτούμπα??? Επειδή είναι πρώην πρωθυπουργός δεν έχει το ακαταλόγηστο...
Είναι ντροπή για τον stef που το δέχεται. Που είναι ο Φαραντούρης που δεν είχε αφήσει κανάλι , οταν ψηφιζόταν ο νόμος και μας έλεγε για την χρηματοδότηση των ΑΕΙ???
Τέτοια ξεφτίλα, κωλοτούμπα, έλλειψη σεβασμού προς τον κόσμο... Έλεος............ Μαύρο σε όλους

BIG_BIG_BEN

Μέγας
Εγγρ.
28 Φεβ 2024
Like
11.566
Πόντοι
3.556
Θα ήθελα πάντως να δω τον Κασσελάκη να φρικάρει με την αδιαφάνεια των αδήλωτων πόρων κομμάτων και βουλευτών. Να αρχίσει να συζητάει τα μαύρα, τις παραγραφές χρεών, τα διαπλεκόμενα κλπ. κλπ.

Το άγγιξε λίγο το θέμα, αλλά έχει πολύ ψωμί ακόμη το όλο ζήτημα.

Enkidu

Μέλος
Εγγρ.
19 Απρ 2019
Like
882
Πόντοι
86
Λίγο πριν από το ΣΥΝΕΔΡΙΟ η επιστολή Τσίπρα το τίναξε στον αέρα. Έτσι και η παρέμβαση Καρτερού (μέσω FB, αφού η στήλη του στην ημερήσια έκδοση της ΑΥΓΗΣ δεν διατίθεται, μετά το κλείσιμο...) αφού καλεί σε.. ξεσηκωμό (: "ανοίξτε το στόμα σας") τους συμμετέχοντες στην Πολιτική Γραμματεία (εν εξελίξει σήμερα) και της Κεντρικής Επιτροπής (για Σάββατο αυτή) μοιάζει να αποσκοπεί στο ίδιο ή σε... τελική λύση.

Γράφει μεταξύ άλλων
[...]
το πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ο Κασσελάκης.
Ο άνθρωπος το διάστημα που βρίσκεται στην ηγεσία ούτε κρύφτηκε, ούτε κατέφυγε στην υποκρισία. Διαφήμισε τα σπίτια του, τα λεφτά του, την επιχειρηματική του επιτυχία, την έπαρση ότι έχει ζωή κι έξω από την πολιτική, την ιδιοκτησία του -ο δικός μου ΣΥΡΙΖΑ, οι δικές μου θέσεις, το δικό μου σχέδιο, τα δικά μου think tanks, η δική μου Ελλάδα. Έκανε θέαμα τα προσωπικά του δεδομένα. Σας αποκάλυψε τα μύχια της ψυχής του -την ιερή συμμαχία του ΝΑΤΟ, τον Άγιο Τσαλίκη, την πίστη του στο τρίπτυχο πατρίς-θρησκεία-οικογένεια. Κατάργησε στην πράξη τα συλλογικά όργανα, θέσπισε το «αδιαμεσολάβητο», ταύτισε την κριτική με την υπονόμευση, κήρυξε εσωτερικούς πολέμους -μαύρα ταμεία, καρέκλες, «καριέρες» και… c’ est la vie. Τελικά στράφηκε κατά του Τσίπρα, που θεωρεί ότι άλλη δουλειά δεν έχει, παρά να τον υπονομεύει.

Εσείς είστε το πρόβλημα. Τι άλλο να κάνει, για να καταλάβετε, ότι ή θα σας περιφέρει αιχμάλωτους, ή επιτέλους θα ανοίξετε το στόμα σας;
[...]

Ολόκληρο το είδα εδώ:

BIG_BIG_BEN

Μέγας
Εγγρ.
28 Φεβ 2024
Like
11.566
Πόντοι
3.556
Εξηγεί ο Κασσελάκης τη θέση τους στους εργαζόμενους στην Αυγή.

«Ξεκαθάρισε επίσης, πως η αναστολή του καθημερινού φύλλου της εφημερίδας δεν σημαίνει ότι απολύεται κανείς.»

Απλά δεν θα πληρώνονται προφανώς... ;-)

LegolasAth

Μέλος
Εγγρ.
23 Αυγ 2013
Like
498
Πόντοι
36

Εισήγηση Κασσελάκη στην ΠΓ: «Να είμαστε ηγέτιδα δύναμη σε προοδευτική εκλογική συμμαχία» – Ευθείες βολές στο ΠΑΣΟΚ​

mhtsos(2)

Σεβαστός
Εγγρ.
30 Νοε 2020
Like
9.512
Πόντοι
1.056
ο Τάιλερ τη κάνει όλη μέρα?
Ετοιμάζει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για τα επείγοντα του ΕΣΥ. Εχει μεγάλη εμπειρία, είχε πει ο Stef.
Η ανάρτηση συγχωνεύτηκε αυτόματα:

Εισήγηση Κασσελάκη στην ΠΓ: «Να είμαστε ηγέτιδα δύναμη σε προοδευτική εκλογική συμμαχία» – Ευθείες βολές στο ΠΑΣΟΚ​

Μα είναι πολιτικό επιχείρημα αυτό???
Να μαζευτούμε όλοι μπας και κερδίσουμε την ΝΔ. Δηλαδή πλήρης αποδοχή ατομική ανικανότητας.

BIG_BIG_BEN

Μέγας
Εγγρ.
28 Φεβ 2024
Like
11.566
Πόντοι
3.556
Αρχίζει πάντως να μιλάει για

«σύγχρονη, πατριωτική Αριστερά».

Ό,τι να ναι, όπως να ´ναι, κι όπου πάει.

:-)

mhtsos(2)

Σεβαστός
Εγγρ.
30 Νοε 2020
Like
9.512
Πόντοι
1.056
Αρχίζει πάντως να μιλάει για

«σύγχρονη, πατριωτική Αριστερά».

Ό,τι να ναι, όπως να ´ναι, κι όπου πάει.

:-)

Κοίτα. Αυτό με τα επίθετα σε όλα τα κόμματα με ενοχλεί αφάνταστα.
ΝΔ = ριζοσπαστική φιλελεύθερη κλπ κλπ. Δηλαδή??
ΣΥΡΙΖΑ =πατριωτική Αριστερά. Δηλαδή το ΚΚΕ είναι ανθέλληνες??
ΠΑΣΟΚ = Κίνημα . Δηλαδή δεν είναι κόμμα???

BIG_BIG_BEN

Μέγας
Εγγρ.
28 Φεβ 2024
Like
11.566
Πόντοι
3.556
Κοίτα. Αυτό με τα επίθετα σε όλα τα κόμματα με ενοχλεί αφάνταστα.
ΝΔ = ριζοσπαστική φιλελεύθερη κλπ κλπ. Δηλαδή??
ΣΥΡΙΖΑ =πατριωτική Αριστερά. Δηλαδή το ΚΚΕ είναι ανθέλληνες??
ΠΑΣΟΚ = Κίνημα . Δηλαδή δεν είναι κόμμα???

Ετικέτες, ετικέτες, ετικέτες. Όλα για τα μάτια του κόσμου. Και τα αυτιά των εύπιστων και αγαθών.

Πώς και πότε θα δούνε εξουσία οι σύντροφοι να φάνε και να πιούνε θέλουν να ακούσουν μόνο, κι ο Κασσελάκης τους λέει πιασάρικα νανουρίσματα για να απαλύνει τον πόνο τους.

mhtsos(2)

Σεβαστός
Εγγρ.
30 Νοε 2020
Like
9.512
Πόντοι
1.056
Ετικέτες, ετικέτες, ετικέτες. Όλα για τα μάτια του κόσμου. Και τα αυτιά των εύπιστων και αγαθών.

Πώς και πότε θα δούνε εξουσία οι σύντροφοι να φάνε και να πιούνε θέλουν να ακούσουν μόνο, κι ο Κασσελάκης τους λέει πιασάρικα νανουρίσματα για να απαλύνει τον πόνο τους.
Κωμωδία. Και όταν ακους οτι θα αλλάξει την δομή και βλέπω μετονομασίες Νομαρχιακών σε Περιφερειακές μου θυμίζει υην αλλαγή Γιωργάκη το Δημοσιας Τάξεως σε Προστασίας του Πολίτη... Αυξήθηκε η ασφάλεια μας....

skatastamoutratous

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Ιουλ 2019
Like
1.733
Πόντοι
216
Προφανώς δεν το γνώριζα αλλά

είναι δυνατόν να εφαρμόζεις φορολογικό νόμο για την προηγούμενη χρήση?

που ο άλλος δεν ήξερε τίποτα?

Επίσης το αντισυνταγματικό του πράγματος δεν νομίζω ότι είναι η αναδρομική εφαρμογή αλλά η φύση του νόμου. Να θεωρείς ότι όποιος κάνει ζημιά είναι κλέφτης. Και να τον φορολογείς υποχρεωτικά ως κλέφτη μη γνωρίζοντας αν μπορεί να αντέξει.

Κατσαπλιάδες.
Επιπλέον αυτών που γράφεις και που έχεις απόλυτο δίκιο, μια άλλη ελεεινή παρενέργεια είναι ότι επειδή πολλοί επαγγελματίες χρεώνονται αναδρομικά με τεκμαρτό πολύ υψηλότερο αυτού που βγάζουν και που δεν είχαν γνώση του από την αρχή του έτους, πέραν του τραγικού φόρου τιμωρούνται και με επιπλέον πρόστιμο αφού οι ηλεκτρονικές τους πληρωμές δεν καλύπτουν το 30% του τεκμαρτού ποσού που ετσιθελικά τους επιβλήθηκε τον 12ο μήνα του έτους μέσα στο έπρεπε να είχαν κάνει τις ηλεκτρονικές πληρωμές... Μιλάμε ότι ο Αλ Καπόνε είναι αγγελούδι μπροστά τους...

Τελευταία τροποποίηση:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom