Νέα

Στέφανος Κασσελάκης - Κίνημα Δημοκρατίας

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Οξαποδω
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 11K
  • Εμφανίσεις 307K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Αναφυλαξίας3

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
22 Μαΐ 2023
Like
1.859
Πόντοι
216
Είναι υποχρεωμένος ο εργαζόμενος να ενημερώνει τον εργοδότη ότι εργάζεται και σε δεύτερη δουλειά; Αυτή τη στιγμή, πριν την ψήφιση του νομοσχεδίου.
Αν θυμάμαι καλά δεν προβλεπόταν στον νόμο του 1932, αλλά γιατί να έχει σημασία τώρα που όλα είναι στην Εργάνη;
Άσε που τώρα που το σκέφτομαι, ίσως και να έπρεπε να τον ενημερώσει, για να μην τον απασχολήσει ο εργοδότης ή να τον απασχολήσει 4ωρο (σύμφωνα με το νόμο).

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.102
Πόντοι
3.656
Αν θυμάμαι καλά δεν προβλεπόταν στον νόμο του 1932, αλλά γιατί να έχει σημασία τώρα που όλα είναι στην Εργάνη;
Άσε που τώρα που το σκέφτομαι, ίσως και να έπρεπε να τον ενημερώσει, για να μην τον απασχολήσει ο εργοδότης ή να τον απασχολήσει 4ωρο (σύμφωνα με το νόμο).
στο εργάνη έχει ο εργοδότης (λογιστής) πρόσβαση σε όλα τα στοιχεία του εργαζόμενου?

Δηλαδή όταν θα ανεβάσει την αναγγελία πρόσληψης θα δει αν εργάζεται και πόσες σε ώρες και σε ποιον εργοδότη?

Αναφυλαξίας3

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
22 Μαΐ 2023
Like
1.859
Πόντοι
216
στο εργάνη έχει ο εργοδότης (λογιστής) πρόσβαση σε όλα τα στοιχεία του εργαζόμενου?

Δηλαδή όταν θα ανεβάσει την αναγγελία πρόσληψης θα δει αν εργάζεται και πόσες σε ώρες και σε ποιον εργοδότη?
Δεν το ξέρω σίγουρα. Φαντάζομαι, υπό το νέο καθεστώς, θα υπάρχει κάποια σχετική πρόβλεψη.
Αν υπάρχει κάποιος που ξέρει, ας απαντήσει.

PsYcHo_777

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
30 Απρ 2006
Like
4.185
Πόντοι
456
Τύπε....το νομοσχέδιο (όπως σου έχω ξαναπεί) δεν έχει μέσα μόνο τα 2 8ωρα....έχει και αυτές τις κατα παραγγελία συμβάσεις...που είναι ταμάμ για τους φίλους του Μητσοτάκη....και για μένα ως εργοδότη φυσικά...αλλά αν συζητήσω σε ένα πουτανοσάιτ θα πω την άποψη μου και όχι τις κομματικές μαλακίες μου.

Πήρε ο Άδωνης την Ευρωπαϊκή Οδηγία (όπως λέει) και την έκανε διαφήμιση ΩΣ ΜΕΤΡΟ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ. ΔΕΝ είναι μέτρο κατα της ακρίβειας γιατί ΚΑΝΕΝΑΣ δεν μπορεί να δουλέψει 2 8ωρα σε διαφορετικό εργοδότη την ίδια μέρα και να ζήσει σαν άνθρωπος. Δεν βγαίνουν οι ώρες ακόμα περιμένω να βρεθεί ένας με επιχειρήματα να μου πει πως γίνεται αυτό στην Αθήνα.

Τώρα ως πραγματικό αποτέλεσμα κάποιους θα τους βολέψει πραγματικά....μερικοί θα είναι εργοδότες και άλλοι εργαζόμενοι. Εκτός αν νομίζεις ότι ένας επιχειρηματίες με 10 spinoff και άλλες 15 ενδιαφερότνων του δεν μπορεί να βάλει κάποιον 8ωρο απο την μια εταιρεία του να συμπληρώνει και σε άλλες.....

Όμως εμένα με ενοχλεί ότι αυτό θα γίνει αφήγημα για την ακρίβεια..... ''δουλέψτε αφού μπορείτε'' το καταλαβαίνεις αυτό ή όχι? Επίσης με νευριάζει πολύ να βλέπω να παίρνουν ελαφρά την 12-13...15ωρη εργασία....επειδή την έχω κάνει και ξέρω τι θα πει.

Οχι δε το εχω καταλαβει γιατι δε βγαζει νοημα.

Γιατι και πως θα μειωσει την ακριβεια? Δε θα τη μειωσει.

Ποιος νοιαζεται τι λεει ο Αδωνις αυτος κανει τη νυχτα μερα ουτως η αλλως.
Το νομο σχολιαζω οχι τις δηλωσεις αδωνι για να πεισει το ποπολο και πως θα το περασει στο κοινο.
Αυτος μπορει να ειπε οτι το εκανε γιατι το ειχε κανει ταμα στον στρατηγο Μιλτιαδη.

Για εναν λογο το κανει και μονο. Να μη χανει ουτε σεντ το κρατος απο μαυρο χρημα. Το τι λεει ειναι αδιαφορο και δε το σχολιαζω.

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.102
Πόντοι
3.656
Δεν το ξέρω σίγουρα. Φαντάζομαι, υπό το νέο καθεστώς, θα υπάρχει κάποια σχετική πρόβλεψη.
Αν υπάρχει κάποιος που ξέρει, ας απαντήσει.
Μου φαίνεται ότι είναι προσωπικά δεδομένα.

Στο εργάνη ανεβαίνουν και οι προηγούμενες δηλαδή να ξέρει ο άλλος αν έγινε καταγγελία από προηγούμενο εργοδότη ή σε ποιες εταιρείες δούλευε ο άλλος ή αν έμεινε άνεργος 10 χρόνια?

χοντρό....

resp

Σπουδαίος
Εγγρ.
5 Μαρ 2023
Like
6.782
Πόντοι
2.356
Κι εγώ έτσι γνωρίζω αλλά επειδή δεν ειμαι και ειδικός, ας μας πει ο Alex71 που έγραψε πολλάκις το παρακάτω. Το γιατί δικαιούται να φέρει αντιρρήσεις ο εργοδοτης, αφού δεν είναι υποχρεωμενος ο υπάλληλος να τον ενημερώσει, προσπαθώ να καταλάβω.
συμφωνα με την οποια ο εργοδοτης δεν μπορει να φέρει αντιρρήσεις σε εναν εργαζομενο που επιλεγει να πιασει και δευτερη δουλεια.

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.102
Πόντοι
3.656
Οχι δε το εχω καταλαβει γιατι δε βγαζει νοημα.

Γιατι και πως θα μειωσει την ακριβεια? Δε θα τη μειωσει.

Ποιος νοιαζεται τι λεει ο Αδωνις αυτος κανει τη νυχτα μερα ουτως η αλλως.
Το νομο σχολιαζω οχι τις δηλωσεις αδωνι για να πεισει το ποπολο και πως θα το περασει στο κοινο.
Αυτος μπορει να ειπε οτι το εκανε γιατι το ειχε κανει ταμα στον στρατηγο Μιλτιαδη.

Για εναν λογο το κανει και μονο. Να μη χανει ουτε σεντ το κρατος απο μαυρο χρημα. Το τι λεει ειναι αδιαφορο και δε το σχολιαζω.
Ναι μπορεί και γιαυτό αλλά σίγουρα δεν είναι ο βασικός λόγος.

Και να στο εξηγήσω γιατί. Έχει κάποιος μια 8ωρη δουλειά και παίρνει πχ 900 ευρώ και επειδή σήμερα 900 ευρώ δεν φτάνουν ούτε για ψωμί κάνει και μια δεύτερη ΜΑΥΡΗ το απόγευμα πχ 5 με 9......και παίρνει 30-40 ευρώ......

Αν τον νομιμοποιήσει ο εργοδότης ξέρει πόσα θα παίρνει????? 20 ευρώ!!!! με 5 ευρώ την ώρα σου λέω....άντε με τις δώρα και τα ρέστα 25. Γιατί ο εργοδότης έδινε 40 ευρώ γιατί γλίτωνε τις εισφορές. Σιγά μη του κοστίσει ο κούκος αηδόνι το τετράωρο του καθενός. Ούτε ο ένας ούτε ο άλλος το θέλει.

dantedmc

Μέγας
Εγγρ.
1 Νοε 2017
Κριτικές
3
Like
11.319
Πόντοι
3.936
κουτο τον εχεις? θα κανει κωλοτουμπα να παει με τον νικητη :confused:
Όταν λέμε για τον Άδωνι μας λέει να μην μιλάμε γιατί δεν το ψηφίζουμε...αλλά αυτός μπορεί να μιλάει για άλλους. Ρε πες του να πάει να γαμηθει ο Καραγκιόζης

Αναφυλαξίας3

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
22 Μαΐ 2023
Like
1.859
Πόντοι
216
Μου φαίνεται ότι είναι προσωπικά δεδομένα.

Στο εργάνη ανεβαίνουν και οι προηγούμενες δηλαδή να ξέρει ο άλλος αν έγινε καταγγελία από προηγούμενο εργοδότη ή σε ποιες εταιρείες δούλευε ο άλλος ή αν έμεινε άνεργος 10 χρόνια?

χοντρό....
Η λογική λύση θα είναι, στη δήλωση ωραρίου του εργαζόμενου, να εμφανίζεται προειδοποίηση ότι ο εργαζόμενος έχει δηλωθεί και από άλλον εργοδότη.
Πάντως και να αναφερόταν το όνομα του άλλου εργοδότη, δεν θεωρώ ότι είναι μη επιτρεπτή κοινοποίηση προσωπικών δεδομένων. Υπάρχουν και όρια, αλλά μην μπω σε λεπτομέρειες.

PsYcHo_777

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
30 Απρ 2006
Like
4.185
Πόντοι
456

Και να στο εξηγήσω γιατί. Έχει κάποιος μια 8ωρη δουλειά και παίρνει πχ 900 ευρώ και επειδή σήμερα 900 ευρώ δεν φτάνουν ούτε για ψωμί κάνει και μια δεύτερη ΜΑΥΡΗ το απόγευμα πχ 5 με 9......και παίρνει 30-40 ευρώ......

Αν τον νομιμοποιήσει ο εργοδότης ξέρει πόσα θα παίρνει????? 20 ευρώ!!!! με 5 ευρώ την ώρα σου λέω....άντε με τις δώρα και τα ρέστα 25. Γιατί ο εργοδότης έδινε 40 ευρώ γιατί γλίτωνε τις εισφορές. Σιγά μη του κοστίσει ο κούκος αηδόνι το τετράωρο του καθενός. Ούτε ο ένας ούτε ο άλλος το θέλει.
Αυτο λεω.

Δε το θελει κανεις και κυριως γαμαει τον εργοδοτη. Και τον εργαζομενο γιατι θελει να βγαλει επιπλεον μισθο και του τα κοβει.

Δε λετε αυτο ομως. Η κριτικη που ακουω να λετε ειναι οτι κανει νορμαλ τα 13ωρα και οτι θα δουλευει ο κοσμος πλεον 2 8ωρα κλπ.
Αν κανει κατι ειναι ηδη αυτος που δουλευε ηδη 2 δουλειες να του μειωνει το μισθο.

Αυτο που θα ακουγα ειναι οτι με το παρον νομο ειναι σχεδον απαγορευτικο να κανεις 2 δουλειες πλεον γιατι δε βγαινεις ουτε ετσι και θα ειναι σαν να σου λεει δε μπορεις να κανεις τιποτα ζησε με 900ε εισαι καταδικασμενος.

Αν λες αυτο τελικα οκ. Το ακουω.
Εγω εχω πει ιδανικα θελω οσο λιγοτερα στο κρατος. Αν μπορεις να κλεψεις τον κλεφτη μαζι σου. Μαυρα ολα κλπ.

Η ακριβεια επισης αν το ειπε ο αδωνις ειναι μεγαλη πιπα δεν εχει σχεση με το ποσες ωρες δουλευει καποιος.
Ουτε αυξανει τη παραγωγικοτητα. Και να την αυξανε δε θα ειχε νοημα ποτε γιατι η ελλαδα δε παραγει και τα παντα ειναι υπηρεσιες.
Δεν εισαι Κινα να παραξεις περισσοτερα προιοντα, να κανεις εξαγωγες και αυξησεις τη προσφορα. Εαν ειπε τετοια πιπα ο Αδωνις δε τη πιστευει καν απλα θα το ειπε για τα ματια του κοσμου οπως ολα.

• Like
Αντιδράσεις: barock

Αναφυλαξίας3

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
22 Μαΐ 2023
Like
1.859
Πόντοι
216
Κι εγώ έτσι γνωρίζω αλλά επειδή δεν ειμαι και ειδικός, ας μας πει ο Alex71 που έγραψε πολλάκις το παρακάτω. Το γιατί δικαιούται να φέρει αντιρρήσεις ο εργοδοτης, αφού δεν είναι υποχρεωμενος ο υπάλληλος να τον ενημερώσει, προσπαθώ να καταλάβω.
Ποια ειναι η μαλακια που λεει το υπουργειο?
Το νομοσχεδιο απλως επικυρωνει ευρωπαικη οδηγια, συμφωνα με την οποια ο εργοδοτης δεν μπορει να φέρει αντιρρήσεις σε εναν εργαζομενο που επιλεγει να πιασει και δευτερη δουλεια.
Τι ασχετα ειναι αυτα που λες?
Τα ειπαμε, τα ξαναειπαμε, τα ξαναειπαμε, εσεις εκει, τα ασχετα σας.

Προφανώς εννοεί τον δεύτερο εργοδότη, όχι τον πρώτο. Αν καταλαβαίνω σωστά τη ροή της συζήτησης.

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.102
Πόντοι
3.656
Η λογική λύση θα είναι, στη δήλωση ωραρίου του εργαζόμενου, να εμφανίζεται προειδοποίηση ότι ο εργαζόμενος έχει δηλωθεί και από άλλον εργοδότη.
Πάντως και να αναφερόταν το όνομα του άλλου εργοδότη, δεν θεωρώ ότι είναι μη επιτρεπτή κοινοποίηση προσωπικών δεδομένων. Υπάρχουν και όρια, αλλά μην μπω σε λεπτομέρειες.
Μιλάμε θεωρητικά τώρα αλλά το ωράριο το ορίζει ο εργοδότης και ο εργαζόμενος μαζί.

Δεν χρειάζεται (ούτε συμβαίνει) να τον δηλώνει ο εργοδότης τυχαίες ώρες για να του βγει προειδοποίηση. Στην συνέντευξη προφανώς αυτά έχουν συζητηθεί. Δεν πας κουτουρού να πιάσεις δουλειά.

Μπορεί εγώ να έχω δουλέψει σε μια ανταγωνιστική εταιρεία ή σε ένα κλάδο που να μην θέλω να το γνωστοποιήσω στον τωρινό εργοδότη. Το κυριότερο μπορεί να μην θέλω να απαντήσω (αν δεν με ρωτήσουν) γιατί έμεινα άνεργος κάποια χρονική περίοδο. Αν δεν έχει ζητηθεί στο βιογραφικό δηλαδή.

resp

Σπουδαίος
Εγγρ.
5 Μαρ 2023
Like
6.782
Πόντοι
2.356

Ήταν ο μπουμπουκος καλεσμένος σε κάποιους από τους πρωινους γλίτσες. Στο Ντσουνο νομίζω. Και παρουσίαζε το νομοσχέδιο.
Να έχεις το δικαίωμα να είσαι δημοσιογράφος εδώ και να μπορείς να είσαι και υπεύθυνος τυπου κάπου αλλού, του είπε.

resp

Σπουδαίος
Εγγρ.
5 Μαρ 2023
Like
6.782
Πόντοι
2.356
Προφανώς εννοεί τον δεύτερο εργοδότη, όχι τον πρώτο. Αν καταλαβαίνω σωστά τη ροή της συζήτησης.
Λογικά θα μας παραθεσει τους αντίστοιχους νόμους και ευρωπαϊκές οδηγίες για να καταλάβουμε κι εμείς, που δεν έχουμε ξεκάθαρη άποψη.

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.102
Πόντοι
3.656
Αυτο λεω.

Δε το θελει κανεις και κυριως γαμαει τον εργοδοτη. Και τον εργαζομενο γιατι θελει να βγαλει επιπλεον μισθο και του τα κοβει.

Δε λετε αυτο ομως. Η κριτικη που ακουω να λετε ειναι οτι κανει νορμαλ τα 13ωρα και οτι θα δουλευει ο κοσμος πλεον 2 8ωρα κλπ.
Αν κανει κατι ειναι ηδη αυτος που δουλευε ηδη 2 δουλειες να του μειωνει το μισθο.

Αυτο που θα ακουγα ειναι οτι με το παρον νομο ειναι σχεδον απαγορευτικο να κανεις 2 δουλειες πλεον γιατι δε βγαινεις ουτε ετσι και θα ειναι σαν να σου λεει δε μπορεις να κανεις τιποτα ζησε με 900ε εισαι καταδικασμενος.

Αν λες αυτο τελικα οκ. Το ακουω.
Εγω εχω πει ιδανικα θελω οσο λιγοτερα στο κρατος. Αν μπορεις να κλεψεις τον κλεφτη μαζι σου. Μαυρα ολα κλπ.

Η ακριβεια επισης αν το ειπε ο αδωνις ειναι μεγαλη πιπα δεν εχει σχεση με το ποσες ωρες δουλευει καποιος.
Ουτε αυξανει τη παραγωγικοτητα. Και να την αυξανε δε θα ειχε νοημα ποτε γιατι η ελλαδα δε παραγει και τα παντα ειναι υπηρεσιες.
Δεν εισαι Κινα να παραξεις περισσοτερα προιοντα, να κανεις εξαγωγες και αυξησεις τη προσφορα. Εαν ειπε τετοια πιπα ο Αδωνις δε τη πιστευει καν απλα θα το ειπε για τα ματια του κοσμου οπως ολα.
Αυτό που λέω εγώ είναι ότι οι συμβάσεις κατά παραγγελία είναι το λιγότερο σκοτεινή ιδέα μπορεί και στα όρια της ξεφτίλας.

Λέω επίσης ότι η κυβέρνηση (θεωρώ) θα χρησιμοποιήσει ως αφήγημα το ότι μπορείς να δουλεύεις 2 δουλειές για να πληρώσεις την ακρίβεια ενώ θα έπρεπε να βάζει φρενο στα καρτέλ.

Λέω επίσης το ότι οι 2 δουλειές ως πρακτική δεν είναι η σωστή κατεύθυνση.

Όποιος είναι στην αγορά ξέρει ότι τα 12-13ωρα υπάρχουν. Όχι όμως ως καθεστώς.

Αναφυλαξίας3

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
22 Μαΐ 2023
Like
1.859
Πόντοι
216
Δεν χρειάζεται (ούτε συμβαίνει) να τον δηλώνει ο εργοδότης τυχαίες ώρες για να του βγει προειδοποίηση.
αυτό δεν το κατάλαβα.
Μπορεί εγώ να έχω δουλέψει σε μια ανταγωνιστική εταιρεία ή σε ένα κλάδο που να μην θέλω να το γνωστοποιήσω στον τωρινό εργοδότη.
Μόλις είπες τον βασικό λόγο που θα επιτρεπόταν να αναφέρεται ο έτερος ή ο παλιός εργοδότης στον νέο εργοδότη στην Εργάνη. Η υποχρέωση πίστης του εργαζομένου. Ευλόγα ο εργοδότης να μην θέλει να σε προσλάβει αν δουλεύεις παράλληλα στον ανταγωνιστή ή του ζητάς δουλειά μόλις απολύθηκες από αυτόν.
Το κυριότερο μπορεί να μην θέλω να απαντήσω (αν δεν με ρωτήσουν) γιατί έμεινα άνεργος κάποια χρονική περίοδο. Αν δεν έχει ζητηθεί στο βιογραφικό δηλαδή.
Δεν νομίζω να φαίνεται στην Εργάνη κάτι άλλο πέρα από το αν η σύμβαση λύθηκε με καταγγελία ή οικιοθελώς.

Επειδή μιλάμε στον αέρα, κανένα λογιστή δεν έχουμε εδώ μέσα ρε παιδιά;;;;;

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.102
Πόντοι
3.656
Ήταν ο μπουμπουκος καλεσμένος σε κάποιους από τους πρωινους γλίτσες. Στο Ντσουνο νομίζω. Και παρουσίαζε το νομοσχέδιο.
Να έχεις το δικαίωμα να είσαι δημοσιογράφος εδώ και να μπορείς να είσαι και υπεύθυνος τυπου κάπου αλλού, του είπε.
Βεβαίως.....και ο μιχαλάκης από το πέραμα θα μπορεί να κόβει τυριά στον αβ 08.00 με 16.00 και μετά στον Σκλαβενίτη 5.00 με 12.00

Εμιράτα θα γίνουμε όλοι εντερπρενουρς

Πιο λαικιστής από τον Άδωνη δεν υπάρχει σε αυτη τη χώρα. Η γλίτσα τον βλέπει και σκουπίζεται

barock

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Μαρ 2016
Like
23.303
Πόντοι
5.506
Μπράβο...και αν δεν το παρουσίαζαν ως ΛΥΣΗ ΣΤΗΝ ΑΥΞΑΝΟΜΕΝΗ ΑΚΡΙΒΕΙΑ δεν θα είχα κανένα πρόβλημα.

Όμως πρώτα φρόντισαν να το παρουσιάσουν ως λύση και μετά θυμήθηκαν ότι είναι ευρωπαϊκή οδηγία κατάλαβες????????

Εσύ που δεν είσαι άσχετος μπορείς να μου πεις πως θα κάνει ο άλλος 2 8ωρα σε 2 διαφορετικές δουλειές μέσα στο 24ωρο? Με περνάς για βλάκα?
Ποιος σου είπε επιτέλους ότι απαραίτητα πρέπει να μιλάμε για 2 ΟΚΤΑΩΡΑ;

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.102
Πόντοι
3.656
αυτό δεν το κατάλαβα.

Μόλις είπες τον βασικό λόγο που θα επιτρεπόταν να αναφέρεται ο έτερος ή ο παλιός εργοδότης στον νέο εργοδότη στην Εργάνη. Η υποχρέωση πίστης του εργαζομένου. Ευλόγα ο εργοδότης να μην θέλει να σε προσλάβει αν δουλεύεις παράλληλα στον ανταγωνιστή ή του ζητάς δουλειά μόλις απολύθηκες από αυτόν.

Δεν νομίζω να φαίνεται στην Εργάνη κάτι άλλο πέρα από το αν η σύμβαση λύθηκε με καταγγελία ή οικιοθελώς.

Επειδή μιλάμε στον αέρα, κανένα λογιστή δεν έχουμε εδώ μέσα ρε παιδιά;;;;;
όταν πας σε συνέντευξη σου λένε η θέση είναι πχ 10.00 με 18.00 - αν εσύ δεν μπορείς γιατί δουλεύεις αλλού δεν θα τη δεχθείς με αυτό το ωράριο. Δεν θα κάτσει ο εργοδότης να σε δηλώσει ωράρια που δεν μπορείς.

Σε αυτο που λες δεν έχεις άδικο. Δεν το είχα σκεφτεί έτσι για παράλληλους εργοδότες ανταγωνιστές. Έχεις δίκιο.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom