Νέα

Στέφανος Κασσελάκης - Κίνημα Δημοκρατίας

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Οξαποδω
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 11K
  • Εμφανίσεις 307K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

resp

Σπουδαίος
Εγγρ.
5 Μαρ 2023
Like
6.776
Πόντοι
2.356
Βεβαίως.....και ο μιχαλάκης από το πέραμα θα μπορεί να κόβει τυριά στον αβ 08.00 με 16.00 και μετά στον Σκλαβενίτη 5.00 με 12.00

Εμιράτα θα γίνουμε όλοι εντερπρενουρς

Πιο λαικιστής από τον Άδωνη δεν υπάρχει σε αυτη τη χώρα. Η γλίτσα τον βλέπει και σκουπίζεται
Σκοτίστηκε ο μπουμπουκος για το Μιχαλάκη.
Οι γλιτσες που διαβάζουν τις ερωτήσεις φυτευτές από το κοντρόλ είναι σημαντικότερες. Και τα δικαιώματά τους φυσικά.

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.104
Πόντοι
3.656
Σκοτίστηκε ο μπουμπουκος για το Μιχαλάκη.
Οι γλιτσες που διαβάζουν τις ερωτήσεις φυτευτές από το κοντρόλ είναι σημαντικότερες. Και τα δικαιώματά τους φυσικά.
Έχουν λογιστές αυτοί και αν θέλουν να κάνουν και άλλες δουλειές την βρίσκουν την άκρη....

Ε καλά χωρίς αυτούς δεν θα ήταν ο Άδωνης υπουργός και αυτοί χωρίς τον Άδωνη δεν θα ήταν στις λίστες πέτσα

το ένα χέρι νίβει το άλλο

Αναφυλαξίας3

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
22 Μαΐ 2023
Like
1.854
Πόντοι
216
Ο νόμος. Το έξτρα 4ωρο επιτρέπεται και τώρα νομίζω.
Όχι, επιτρέπεται η μερική απασχόληση μετά από άλλη μερική απασχόληση, με όριο το οκτάωρο. Όχι μερική απασχόληση μετά από πλήρη απασχόληση.
Τουλάχιστον αυτό θυμάμαι.

barock

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Μαρ 2016
Like
23.277
Πόντοι
5.506
Ο νόμος. Το έξτρα 4ωρο επιτρέπεται και τώρα νομίζω.
Ξαναδές το, νομίζω ότι ΔΕΝ επιτρέπεται ούτε η έξτρα ημιαπασχόληση τώρα. Και πιστεύω πως αυτό αφορά κυρίως τα έσοδα του κράτους από τα μαύρα έξτραδάκια τα οποία επίσης πιστεύω πως ευνοούν τον εργαζόμενο και με τα έξτρα ένσημα που δεν έχετε συζητήσει καθόλου.

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.104
Πόντοι
3.656
Όχι, επιτρέπεται η μερική απασχόληση μετά από άλλη μερική απασχόληση, με όριο το οκτάωρο. Όχι μερική απασχόληση μετά από πλήρη απασχόληση.
Τουλάχιστον αυτό θυμάμαι.
Νομίζω πως δεν ισχύει αυτό. Δεν παίρνω όρκο όμως.

Και η υπερεργασία και υπερωρία? Δεν κουμπώνουν στο 4ώρο το έξτρα?

resp

Σπουδαίος
Εγγρ.
5 Μαρ 2023
Like
6.776
Πόντοι
2.356
αυτό δεν το κατάλαβα.

Μόλις είπες τον βασικό λόγο που θα επιτρεπόταν να αναφέρεται ο έτερος ή ο παλιός εργοδότης στον νέο εργοδότη στην Εργάνη. Η υποχρέωση πίστης του εργαζομένου. Ευλόγα ο εργοδότης να μην θέλει να σε προσλάβει αν δουλεύεις παράλληλα στον ανταγωνιστή ή του ζητάς δουλειά μόλις απολύθηκες από αυτόν.

Δεν νομίζω να φαίνεται στην Εργάνη κάτι άλλο πέρα από το αν η σύμβαση λύθηκε με καταγγελία ή οικιοθελώς.

Επειδή μιλάμε στον αέρα, κανένα λογιστή δεν έχουμε εδώ μέσα ρε παιδιά;;;;;
Είναι πάρα πολύ συνηθισμένο, ειδικά σε μεγάλες εταιρείες, να φεύγεις από μία εταιρεία και να πηγαίνεις σε ανταγωνιστρια. Σε θέσεις ευθύνης, για να πάρεις το μπόνους αποχώρησης, υπογράφεις ρήτρα εμπιστευτικότητας. Πέραν αυτού ουδέν.

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.104
Πόντοι
3.656
Ξαναδές το, νομίζω ότι ΔΕΝ επιτρέπεται ούτε η έξτρα ημιαπασχόληση τώρα. Και πιστεύω πως αυτό αφορά κυρίως τα έσοδα του κράτους από τα μαύρα έξτραδάκια τα οποία επίσης πιστεύω πως ευνοούν τον εργαζόμενο και με τα έξτρα ένσημα που δεν έχετε συζητήσει καθόλου.
Εγώ νομίζω ότι επιτρέπεται αλλά θα το ψάξω.

Το συζητήσαμε.....κανέναν δεν συμφέρει.....γιατί ο εργοδότης από τη μία δεν θα σου πληρώσει το ίδιο ωρομίσθιο (καθαρό) που σου πλήρωνε μαύρο συν τα ένσημα που είναι 40%.

Οπότε αν δούλευες πριν για 40 ευρώ τώρα θα δουλεύεις για 20.

Αναφυλαξίας3

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
22 Μαΐ 2023
Like
1.854
Πόντοι
216
Νομίζω πως δεν ισχύει αυτό. Δεν παίρνω όρκο όμως.

Και η υπερεργασία και υπερωρία? Δεν κουμπώνουν στο 4ώρο το έξτρα?
Άλλο πράγμα η υπερεργασία και η (νόμιμη) υπερωρία και άλλο το συμφωνηθέν ωράριο.

Τέλος πάντων, δεν θα το ψάξω μέχρι να με πληρώσει κάποιος να το κάνω.
Τεράστιο πρόβλημα η πολυνομία στο εργατικό δίκαιο. Ήταν πάγιο αίτημα των εργατολόγων η κωδικοποίηση του εργατικού δικαίου. Το έκανε πρόσφατα ο Χατζηδάκης και προς τιμήν του, ούτε ο δήθεν φιλεργατικός Σύριζα δεν το έκανε.

• Like
Αντιδράσεις: alex71

Αναφυλαξίας3

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
22 Μαΐ 2023
Like
1.854
Πόντοι
216
Είναι πάρα πολύ συνηθισμένο, ειδικά σε μεγάλες εταιρείες, να φεύγεις από μία εταιρεία και να πηγαίνεις σε ανταγωνιστρια. Σε θέσεις ευθύνης, για να πάρεις το μπόνους αποχώρησης, υπογράφεις ρήτρα εμπιστευτικότητας. Πέραν αυτού ουδέν.
Υπάρχει μάλιστα και νόμιμη αξίωση αποζημίωσης του παλαιού εργοδότη εναντίον σου αν το κάνεις.

• Like
Αντιδράσεις: resp

resp

Σπουδαίος
Εγγρ.
5 Μαρ 2023
Like
6.776
Πόντοι
2.356
Υπάρχει μάλιστα και νόμιμη αξίωση αποζημίωσης του παλαιού εργοδότη εναντίον σου αν το κάνεις.
Εννοείται αλλά δεν εχω δει καμία περίπτωση να εφαρμόζεται. Φεύγεις από Αθηναϊκή και πας Ολυμπιακή. Είναι δυνατόν τα όσα ξέρεις να μην τα χρησιμοποιήσεις εμμέσως;
Απίθανο.

barock

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Μαρ 2016
Like
23.277
Πόντοι
5.506
Εγώ νομίζω ότι επιτρέπεται αλλά θα το ψάξω.

Το συζητήσαμε.....κανέναν δεν συμφέρει.....γιατί ο εργοδότης από τη μία δεν θα σου πληρώσει το ίδιο ωρομίσθιο (καθαρό) που σου πλήρωνε μαύρο συν τα ένσημα που είναι 40%.

Οπότε αν δούλευες πριν για 40 ευρώ τώρα θα δουλεύεις για 20.
Ακόμα και έτσι, το "κανέναν δε συμφέρει" απευθύνεται σε όλους εμάς που κοπτόμαστε για ένα καλύτερο και δίκαιο κράτος. Αρκεί να "μας συμφέρει".

+το ένσημο.

Αναφυλαξίας3

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
22 Μαΐ 2023
Like
1.854
Πόντοι
216
Εννοείται αλλά δεν εχω δει καμία περίπτωση να εφαρμόζεται. Φεύγεις από Αθηναϊκή και πας Ολυμπιακή. Είναι δυνατόν τα όσα ξέρεις να μην τα χρησιμοποιήσεις εμμέσως;
Απίθανο.
Δεν εφαρμόζεται σε περίπτωση απλού εργαζόμενου, στην ουσία αφορά μόνο διευθύνοντες υπαλλήλους ή γενικότερα σε θέσεις ευθύνης.
Προφανώς ο τεχνίτης θα χρησιμοποιήσει τις γνώσεις του, δεν είναι παράνομο. Το θέμα της υποχρέωσης πίστης αφορά σε υπαλλήλους που γνωρίζουν πατέντες, τρόπο οργάνωσης, πελατολόγιο κτλ.
Σε αυτούς εφαρμόζεται και υπάρχουν και πολλές δικαστικές αποφάσεις για το θέμα.

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.104
Πόντοι
3.656
Ακόμα και έτσι, το "κανέναν δε συμφέρει" απευθύνεται σε όλους εμάς που κοπτόμαστε για ένα καλύτερο και δίκαιο κράτος. Αρκεί να "μας συμφέρει".

+το ένσημο.
Ποιοι είσαστε εσείς τύπε που κόπτεστε για ένα καλύτερο και δίκαιο κράτος?

poutsesmple1447

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Μαΐ 2022
Like
1.149
Πόντοι
216
Ρε μαγκες δε ξερω ειστε ενηλικες τι ερωτησεις παιδικες ειναι αυτες?

Θα δουλευουν 2 δουλειες οσοι δουλευουν και τωρα. Δεν αλλαξε κατι περα οτι τωρα και απο αυτο θα κοβουν το μαυρο απο τους εργοδοτες. Να στα παιρνουν θελουν.

Δεν υποχρεωσε κανενας να δουλευεις 2 δουλειες. Ουτε μισος δεν εχει καταλαβει τι ψηφιστηκε.

Ο αλλος ακομα λεει οτι ψηφιστηκε 13ωρο. Κανει το χαζο για να μη φανει οτι ελεγε πιπες 1 εβδομαδα.
ρε φιλε λυσε μου μια απορια. καποιος δουλευε δευτερη δουλεια μαυρα χωρις να εχει φοβο ο εργοδωτης οτι θα τον πιασουν για ποιο λογο τωρα να τον δηλωσει; τι αλλαζει δλδ; οσοι δεν ειχαν αναγκη για δευτερη δουλεια δεν το κανανε και ουτε θα το κανουνε επειδη τωρα ειναι νομιμο

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.104
Πόντοι
3.656
ρε φιλε λυσε μου μια απορια. καποιος δουλευε δευτερη δουλεια μαυρα χωρις να εχει φοβο ο εργοδωτης οτι θα τον πιασουν για ποιο λογο τωρα να τον δηλωσει; τι αλλαζει δλδ; οσοι δεν ειχαν αναγκη για δευτερη δουλεια δεν το κανανε και ουτε θα το κανουνε επειδη τωρα ειναι νομιμο
Έχει νόημα....

γιατί κοντά στα Χριστούγεννα που η πείνα θα έχει χτυπήσει κόκκινο θα βγει ο Άδωνης και θα βγάλει ένα χαρτί με ''στοιχεία'' και θα πει στον σκάι μετά από ένα δακρύβρεχτο ρεπορτάζ......''Οι εργοδότες ζητάνε υπαλλήλους για 8ώρα και δεν βρίσκουν''

και θα φταίει ο τεμπέλης που δεν πάει να δουλέψει 16 ώρες για 50 ευρώ.

poutsesmple1447

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Μαΐ 2022
Like
1.149
Πόντοι
216
Έχει νόημα....

γιατί κοντά στα Χριστούγεννα που η πείνα θα έχει χτυπήσει κόκκινο θα βγει ο Άδωνης και θα βγάλει ένα χαρτί με ''στοιχεία'' και θα πει στον σκάι μετά από ένα δακρύβρεχτο ρεπορτάζ......''Οι εργοδότες ζητάνε υπαλλήλους για 8ώρα και δεν βρίσκουν''

και θα φταίει ο τεμπέλης που δεν πάει να δουλέψει 16 ώρες για 50 ευρώ.
εισαι ψευτης τωρα αφου ο μπαροκ το ειπε οτι αν εισαι εξυπνος και δουλευεις δυο δουλειες καθαριζεις δυο χιλιαρικα το μηνα. αλλα ειναι τεμπεληδες δεν θελουν

barock

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Μαρ 2016
Like
23.277
Πόντοι
5.506
Ποιοι είσαστε εσείς τύπε που κόπτεστε για ένα καλύτερο και δίκαιο κράτος?
Όλοι εσείς που γκρινιάζετε και στολίζετε όλη μέρα το χάλι της χώρας αυτό δεν ευαγγελίζεστε;

poutsesmple1447

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Μαΐ 2022
Like
1.149
Πόντοι
216
Αυτο λεω.

Δε το θελει κανεις και κυριως γαμαει τον εργοδοτη. Και τον εργαζομενο γιατι θελει να βγαλει επιπλεον μισθο και του τα κοβει.

Δε λετε αυτο ομως. Η κριτικη που ακουω να λετε ειναι οτι κανει νορμαλ τα 13ωρα και οτι θα δουλευει ο κοσμος πλεον 2 8ωρα κλπ.
Αν κανει κατι ειναι ηδη αυτος που δουλευε ηδη 2 δουλειες να του μειωνει το μισθο.

Αυτο που θα ακουγα ειναι οτι με το παρον νομο ειναι σχεδον απαγορευτικο να κανεις 2 δουλειες πλεον γιατι δε βγαινεις ουτε ετσι και θα ειναι σαν να σου λεει δε μπορεις να κανεις τιποτα ζησε με 900ε εισαι καταδικασμενος.

Αν λες αυτο τελικα οκ. Το ακουω.
Εγω εχω πει ιδανικα θελω οσο λιγοτερα στο κρατος. Αν μπορεις να κλεψεις τον κλεφτη μαζι σου. Μαυρα ολα κλπ.

Η ακριβεια επισης αν το ειπε ο αδωνις ειναι μεγαλη πιπα δεν εχει σχεση με το ποσες ωρες δουλευει καποιος.
Ουτε αυξανει τη παραγωγικοτητα. Και να την αυξανε δε θα ειχε νοημα ποτε γιατι η ελλαδα δε παραγει και τα παντα ειναι υπηρεσιες.
Δεν εισαι Κινα να παραξεις περισσοτερα προιοντα, να κανεις εξαγωγες και αυξησεις τη προσφορα. Εαν ειπε τετοια πιπα ο Αδωνις δε τη πιστευει καν απλα θα το ειπε για τα ματια του κοσμου οπως ολα.
μα αυτο ακριβως λεω στα μηνυματα που γραφω για το θεμα και οσι εχουν απαντησει λενε αρες μαρες για να τα δικαιολογησουν ολα.

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.104
Πόντοι
3.656
Όλοι εσείς που γκρινιάζετε και στολίζετε όλη μέρα το χάλι της χώρας αυτό δεν ευαγγελίζεστε;
Δίκαιο και σωστό κράτος θα ήταν αν δεν άφηνε 3 καρτέλ να κάνουν κουμάντο στα αγαθά επιβίωσης της χώρας.

όχι νομοθετώντας μαλακίες.

το θέμα δεν είναι γιατί εμείς δικαιολογημένα διαμαρτυρόμαστε αλλά γιατί εσείς αισθάνεστε την ανάγκη να μην το κάνετε σε ένα ανώνυμο ελεύθερο και χωρίς λογοκρισία μέσο.

Για να διαμαρτύρομαι και να το γράφω σημαίνει ότι μπήκα στον κόπο να ψάξω για το νομοσχέδιο και να σχολιάσω τις ''κατα παραγγελία συμβάσεις'' ....σα να λέμε ''κατα παραγγελία σκλάβος''

Δεν θα υπερασπιστώ κάτι απλά επειδή είναι της νδ.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom