Νέα

Σπουδές σε Ελλάδα/εξωτερικό

• Μέλος που άνοιξε το νήμα giorgospapadopoulos2006
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 386
  • Εμφανίσεις 28K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Annoush

Μέλος
Εγγρ.
25 Ιουλ 2007
Like
2
Πόντοι
6
σωστος ο μπορντελμαν. ειδικα στο σχολιο για ox-bridge

cretan335

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2007
Like
1
Πόντοι
66
Κοίτα, εγώ κατάλαβα απο την εκεί προυπηρεσία μου οτι κάθε πανεπιστήμιο δίνει βάρος σε ένα, άντε δυο το πολύ σχολές. Όλα έχουν οικονομικές σχολές για παράδειγμα, αλλά καλά τα λές, αν θές πτυχίο που να μυρίζει βαρβατίλα και να έχει και 2 κιλά αρχίδια, εμ LSE το είπαν. Πόσα ακόμα, από τα 100-120 που υπάρχουν εκεί, έχουν τέτοιο όνομα? Δυο, τρία?
Οι πουτάνες και οι Ferrari υπάρχουν και εκεί αλλά νομίμως.
Κάνε υπομονή κανένα μήνα ακόμα, να τελειώσουν οι διακοπές για να ανοίξουμε ξανα το ωραίο thread μπάχαλο στην παιδεία.

silver_bullet

Μέλος
Εγγρ.
3 Μαρ 2007
Κριτικές
1
Like
5
Πόντοι
1
Προσωπικα τελειωσα Πολυτεχνειο φετος και την κανω για μαστερ στο μανατζμεντ στο Warwick Business School.Απ οτι εψαξα ηταν το κορυφαιο στην καταταξη RAE στο συγκεκριμενο μαστερ(πιο πανω και απο LSE).Θα εκτιμουσα ομως οποιαδηποτε πληροφορια σχετικα με το πανεπιστημιο αν καποιος γνωριζει.Παντως το καμπους ειναι σε ενα κωλοχωρι 15000 κατοικων ρε πουστη μου προβατα θα πηδαω???

cretan335

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2007
Like
1
Πόντοι
66
Προσωπικα τελειωσα Πολυτεχνειο φετος και την κανω για μαστερ στο μανατζμεντ στο Warwick Business School.Απ οτι εψαξα ηταν το κορυφαιο στην καταταξη RAE στο συγκεκριμενο μαστερ(πιο πανω και απο LSE).Θα εκτιμουσα ομως οποιαδηποτε πληροφορια σχετικα με το πανεπιστημιο αν καποιος γνωριζει.Παντως το καμπους ειναι σε ενα κωλοχωρι 15000 κατοικων ρε πουστη μου προβατα θα πηδαω???
Μώρε έχεις να πιείς μπύρες εκεί πάνω....
Μώρε έχεις να πιείς μυρωδάτο εκεί πάνω....
Πάμελα Άντερσον θα βλέπεις την προβατίνα μετά....
Όντως το Warwick είχε πάντα καλό MBA (αυτό δεν θα κάνεις??) το LSE οχι και τόσο. Πάντως μπήκες σε ένα απο τα τοπ οπότε my friend θα σε  :boff:  :boff:  :knockinb:  :knockinb: .
Καλή τύχη...

Xristoss

Μέλος
Εγγρ.
7 Απρ 2006
Like
0
Πόντοι
0
Εγω τελειωσα ΜΒΑ στο Bradford (στο top 10 των Financial Times για Αγγλια) και ηταν λιγο γαμησι. Ειδικα το πρωτο εξαμηνο δεν σηκωσα κεφαλι. Μετα τα Χριστουγεννα χαλαρωσαμε λιγο.

Αν πηγαινεις για ΜΒΑ να ξερεις οτι θα εχει πολυ διαβασμα, πολλες εργασιες και πολυ πρακτικη (tutorials) Η ιλη δεν θα ειναι τοσο δυσκολη οσο ογκωδης. Το καλο ειναι οτι εφοσον το ΜΒΑ ειναι το cash cow (θα μαθεις τι ακριβως σημαινει αυτο) για ολα τα πανεπιστημια, οι ΜΒΑers εχουν διαφορετικη αντιμετωπιση απο τα πανεπιστημια και τους καθηγητες.

Το κακο με το ΜΒΑ παντως, ειναι οτι δυσκολα κανεις αποσβεση. Συμφοιτητες μου Αγγλοι με παρομοια ηλικια και προυπηρεσια με εμενα, περιμενανε τουλαχιστον 50000 λιρες πρωτο μισθο με το ΜΒΑ. Στην Ελλαδα, κλαφτα...

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Σε πληρώνει κάποιος αν του κάνεις μια δουλειά ή όχι, και όχι αν έχεις MBA ή NBA κλπ κλπ χαρτιά...

cretan335

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2007
Like
1
Πόντοι
66
Και έχεις απόλυτο δίκιο skidoo. Τα έχουμε καταφέρει και ζητάμε για τις πιο απλές δουλειές πτυχίο, μεταπτυχιακό, Η/Υ, ξένες γλώσσες, εμπειρία, εμφάνιση και το μουνί της Χάιδως γενικότερα και όλα σε συσκευασία πολύ νεαρής ηλικίας.

Annoush

Μέλος
Εγγρ.
25 Ιουλ 2007
Like
2
Πόντοι
6
μην ανησυχεις για το σεξ στην αγγλια...δυστυχως οι "κοπελες" (κωλλ γκερλς)ειναι ακριβοπληρωμενες και συνηθως αγγλιδες (παχουλες γαμωτο), αλλα πολυ ανετα κανεις one night stands με πιπινια- αν αντεχεις το ποτο που καταναλωνουν (χιχι) το Warwick ειναι πολυ καλο πανεπιστημιο- εγω ειμαι του Αrts και για τα δικα μας πτυχια ειναι πολυ avant garde η παραδοση του συγκεκριμενου πανεπιστημίου. και το ΜΒΑ του ομως ειναι αρκετα καλό. γενικως η αγγλια ειναι αρκετα πιο απαιτητικη σε σχεση με την ελλαδα που κωλοβαρας. αλλα αν αποφασισεις να εργαστεις μετα τα λεφτα ειναι σαφως καλυτερα απο τα ψιχουλα της ελλαδας...

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Και έχεις απόλυτο δίκιο skidoo. Τα έχουμε καταφέρει και ζητάμε για τις πιο απλές δουλειές πτυχίο, μεταπτυχιακό, Η/Υ, ξένες γλώσσες, εμπειρία, εμφάνιση και το μουνί της Χάιδως γενικότερα και όλα σε συσκευασία πολύ νεαρής ηλικίας.

Κάθεται κάποιος και μια ζωή σπουδάζει και βολοδέρνει από εδώ και από κει για να γίνει στο τέλος ένας υπαλληλάκος κάποιου αμόρφωτου κάγκουρα που έτυχε να έχει κληρονομήσει ιδιοκτησία.

Πάντως έχω δει άτομα χωρίς πολλά πολλά χαρτιά να τα καταφέρνουν καλύτερα. Το θέμα είναι να είσαι γατόνι και να κόβει το μυαλό σου, όχι να κάνεις πλούσιους με δίδακτρα αυτούς που πουλάνε πτυχία "μουράτα" και να γεμίζεις το ντουβάρι με κορνίζες...

cretan335

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2007
Like
1
Πόντοι
66
Ναι, αλλά τα άτομα που λες τι δουλειές έκαναν?
Καλά είναι τα πτυχία και τα μεταπτυχιακά αλλά για άλλη μια φορά απλώς τα έχουμε υπερεκτιμήσει στο Ελλάντα...

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Ναι, αλλά τα άτομα που λες τι δουλειές έκαναν?
Καλά είναι τα πτυχία και τα μεταπτυχιακά αλλά για άλλη μια φορά απλώς τα έχουμε υπερεκτιμήσει στο Ελλάντα...

Ε τώρα συγκεκριμένα δε θα κάτσω να σου πω, δεν έχει νόημα. Αλλά άμα είσαι μεθοδικός, δουλεύεις σκληρά, και είσαι ευέλικτος μπορείς να ανταπεξέλθεις. Το χαρτομάνι πιο πολύ για να μπεις στο δημόσιο είναι, επειδή εκεί είναι τυπικό προσόν. Το ΜΒΑ σε μια χώρα σα την Ελλάδα είναι άχρηστο. Γιατί για το μεν δημόσιο απλά είναι περιττό, για το δε ιδιωτικό τομέα αυτός αποτελείται κυρίως από αυτοαπασχολούμενους και γενικά μικρές επιχειρήσεις, εντάσεως εργασίας. Πόσα ποια ΜΒΑ να απορροφήσει η ελληνική οικονομία?

JohnMullins2005

Μέλος
Εγγρ.
26 Νοε 2005
Κριτικές
2
Like
2
Πόντοι
1
Μην απογοητεύεται ο μικρός μας φίλος.Αποψή μου είναι να προσπαθήσει άλλον εναν χρόνο.
Ο φετινός χρόνος με τις καταλήψεις δεν ήταν ο καλύτερος.

Τώρα για bachelor έξω στο συγκεκριμένο τομέα , δε θα το προτιμούσα.

MSc όμως με τα χίλια έξω εφόσον υπάρχει η οικονομική δυνατότητα, αφου θα σου δώσει κατευθύνσεις,
εμπειρία και ειδικά αγγλία υπάρχουν όλες οι προοπτικές για καριέρα. :rockon:

cretan335

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2007
Like
1
Πόντοι
66
Ε τώρα συγκεκριμένα δε θα κάτσω να σου πω, δεν έχει νόημα. Αλλά άμα είσαι μεθοδικός, δουλεύεις σκληρά, και είσαι ευέλικτος μπορείς να ανταπεξέλθεις. Το χαρτομάνι πιο πολύ για να μπεις στο δημόσιο είναι, επειδή εκεί είναι τυπικό προσόν. Το ΜΒΑ σε μια χώρα σα την Ελλάδα είναι άχρηστο. Γιατί για το μεν δημόσιο απλά είναι περιττό, για το δε ιδιωτικό τομέα αυτός αποτελείται κυρίως από αυτοαπασχολούμενους και γενικά μικρές επιχειρήσεις, εντάσεως εργασίας. Πόσα ποια ΜΒΑ να απορροφήσει η ελληνική οικονομία?
Η γνώμη μου είναι οτι το ΜΒΑ είναι ένα καλό εφόδιο, αλλά γιατί σε ρωτάω τι δουλειές κάνουν αυτοί που ανέφερες?
Έχω, λοιπόν μια συγκάτοικο, εκεί στην μακρινή Αγγλία. Το κοριτσάκι μόλις που έχει πάρει το πτυχίο στη λογιστική και πάει να κάνει το περίφημο ΜΒΑ του Manchester Business School. Από οτι μου έλεγαν θεωρείται και αυτό απο τα καλά σχολεία της Αγγλίας.
Η ΜΠΟΥΤΣΑ που έφαγε το συγκεκριμένο κοριτσάκι δεν περιγράφεται. Επτά ημέρες την εβδομάδα παρακαλώ με ωράριο απο τις 8 το πρωί έως τις 9 το βράδυ ήταν στο πανεπιστήμιο. Δουλειά και διάβασμα να πηγαίνει γαμιώντας για 18 συνεχείς μήνες. Συν ταξιδάκι στην Νοτιο Αμερική για το dissertation.
Resume?
Η ΜΠΟΥΤΣΑ που έφαγε το συγκεκριμένο κοριτσάκι δεν περιγράφεται όταν τελείωσε και πήρε το ΜΒΑ του. Η πρώτη δουλειά που μπορούσε να βρει στην Αγγλία ήταν υπάλληλος τράπεζας. Με αφετηρία το ταμείο.....
Γιατί? Δεν είχε εμπειρία.
Και λέω εγώ τώρα, μόνο στην Ελλάδα δεν είναι απαραίτητο το ΜΒΑ ή οποιοδήποτε άλλο γαμόχαρτο φέρει η μόδα αύριο?

OP
OP
G
Εγγρ.
17 Αυγ 2006
Like
1
Πόντοι
0
ΟΚ ευχαριστω για τη μεγαλη ανταποκριση 2 διευκρινησεις, δεν υποτιμησα το ελληνικο πανεπιστημιο αλλα νιωθω οτι χαν τσαμπα χρονο απο τη ζωη μου. Μαλλον οχι manchester αφου ειναι ακριβα, δυστυχως δεν εχω τετοια δυνατοητα οικονομικα. Ευχαριστω κ παλι

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Сretan για να κάνει αυτή τη δουλειά ήθελε το MBA? και με το πτυχίο λογιστικής το έκανε και μάλιστα και εδώ. Κανένας δε θα σε πληρώσει επειδή έχεις το τάδε χαρτί. Άμα αρχίσεις από μικρός να δουλεύεις κάπου, έστω και με λίγα χρήματα στην αρχή, μετά αποκτάς εμπειρία και αυτό τελικά μετράει. Τώρα άμα βγεις 30 χρονών με MBA τι να σε κάνει ο άλλος? Και γιατί να σε χρυσοπληρώσει? Αλλά τους πέρνουν τα μυαλά ότι είναι "τα καλά πανεπιστήμια" και θα βγεις και θα πάρεις
" τρελούς μισθούς" και τρίχες κατσαρές. Δε χρειάζεσαι κάνα μάστερ για να τρέξεις εταιρεία και γενικά το εμπόριο και οι επιχειρήσεις.Ούτε σπουδές στα χρηματικοικονομικά. Αυτά είναι πράγματα πρακτικά που απλά συμβαίνουν και εδώ συμβαίνει το παράδξο η θεωρία να προκύπτει από την πρακτική. Δηλαδή τι ακριβώς μαθαίνει κανείς σε κάποιο MBA? Αφού δε θα ξέρει τις συνθήκες μετά στην επιχείρηση που θα πάει και έπειτα λίγα χρόνια μετά αυτά που έμαθε θα είναι ήδη ξεπερασμένα.
Γίνε γατόνι, γίνε έξυπνος, άνοιξε τα μάτια σου στην αρχή από οποιαδήποτε δουλειά και να πως θα προχωρήσεις και θα αποκτήσεις εμπειρία. Το μεταπτυχιακό έχει την έννοια της εξειδίκευσης σε κάποιο τομέα κάποιας επιστήμης. Τώρα ι εξειδίκευση να κάνεις στη "δικοίκηση επιχειρήσεων"? Και που ακριβώς συνίσταται αυτό? είναι κάτι συγκεκριμένο που θα το μάθεις από βιβλία και πανεπιστήμια? Δόστε σε κάποιον του δημοτικού που του κόβει και είναι χρόνια στην πιάτσα να τρέξει μια επιχείρηση και σε κάποιον 30αρη μπούλη-φυτό που δεν έχει δουλέψει ποτέ του. Ποιος θα τα πάει καλύτερα?

Επισκέπτης
η αγγλική φιλοσοφία για τα πτυχία είναι διαφορετική. Το πτυχίο είναι απλά ένα απαραίτητο χαρτί για να σε προσλάβουν σε μια δουλειά, τίποτα παραπάνω.
Με το πτυχίο και χωρίς εμπειρία βρίσκεις εύκολα δουλειά στην αγγλία σε μεγάλες εταιρίες που έχουν τα λεγόμενα graduate schemes, που σημαίνει ότι δουλεύεις πάνω στον τομέα σου με τα βασικά λεφτά που αντιστοιχούν στην ειδικότητα σου π.χ σαν μηχανικός χωρίς εμπειρία πέρνεις από 18000-20000 λίρες το χρόνο, οι δικηγόροι πέρνουν λιγότερα και πάει λέγοντας.
Στη συνέχεια όσο αποκτάς εμπειρία ανεβαίνει και το ποσό.
Το καλό στην αγγλία είναι ότι οι εταιρίες θέλουν ανειδίκευτους πτυχιούχους προκειμένου να τους εκπαιδεύσουν και να τους μεταδώσουν το τρόπο λειτουργίας της εταιρίας. Στην ελλάδα όλοι ψάχνουν για εμπειρία, και όταν τον ρωτάς πως θα αποκτήσω εμπειρία αφου δεν με προσλαμβάνει κανείς.....σφυράει κλέφτικα.
Όσο για τα μεταπτυχιακά στην αγγλία, και γενικότερα για τους περισσότερους ευρωπαίους, τα κάνουν μετά από κάποια χρόνια σε κάποια εταιρία και 90% των περιπτώσεων τους χρηματοδοτούν οι εταιρίες τους.

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Ναι αλλά hondakia η εταιρείες δεν υπάρχουν για να σου λύνουν το επαγγελματικό σου πρόβλημα...

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386

Αυτές κοιτάνε τη δουλειά τους- πως θα βρουν προσωπικό που να τους κάνει τη δουλειά που θέλουν. Μπορούν να το κάνουν αυτό από οπουδήποε στον κόσμο πλέον. Εσύ από την άλλη κοιτάς τη δικιά σου- πως θα γίνει να είσαι εσύ αυτός που θα επιλεγεί. Τη δικιά σου δουλειά δε θα την κοιτάξει η εταιρία- της είναι αδιάφορο που πως και πότε απέκτησες την εμπειρία. Φτάνει με κάποιο τρόπο να την έχεις- και φτάνει να μπορέσεις να κάνεις τη δουλειά που θέλει ο εργοδότης.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom