Νέα

Σπουδές παιδιών πολιτικών

• Μέλος που άνοιξε το νήμα nikassos
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 53
  • Εμφανίσεις 3K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

graziano

Μέλος
Εγγρ.
27 Σεπ 2009
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
1
κυριοι ειπωθηκε οτι την δεκαετια του 90 επαιρναν πτυχια στην ιταλια.
ΑΥΤΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΑΚΟΜΑ???ΡΩΤΑΩ????
Εγω ειμαι φοιτητης σε ιταλικο πολυτεχνειο του βορρα...ας ερθει να μου πει κανεις που παιρνουν πτυχια και τα λεμε μετα??
Απλα προσεχετε τι λετε μερικοι ασχετοι εδω μεσα...

anatolgami

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
20 Αυγ 2006
Κριτικές
3
Like
2.237
Πόντοι
506
Αχχαχαχαχαχαχαχααχχαχαχαχχαχ.

Ποιός μιλάει......

Ποιός ήρθε να κάνει μάθημα Συντακτικού.

Μεταξύ δύο προτάσεων δεν μπαίνει ποτέ κόμα.

Πάντα τελεία.

Τελεία και παύλα.

...Ο εκφυλισμός των νευρικών σου κυττάρων σε εξέλιξη...ΔΕΝ είπα αυτό...ΒΛΑΚΑ...Σ έτσουξε η τάπα που έφαγες για τις ΠΑΠΑΡΙΕΣ που έγραψες για το Chernobyl...ε?

pz89

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Δεκ 2010
Κριτικές
14
Like
22
Πόντοι
376
Να ρωτήσω κάτι:τα ελληνικά πανεπιστημιακά πτυχία τα υπολογίζουνε καθόλου στην υπόλοιπη ευρώπη;;; :think:

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
...Ο εκφυλισμός των νευρικών σου κυττάρων σε εξέλιξη...ΔΕΝ είπα αυτό...ΒΛΑΚΑ...Σ έτσουξε η τάπα που έφαγες για τις ΠΑΠΑΡΙΕΣ που έγραψες για το Chernobyl...ε?

Ααααααα έτσι;;; Δηλαδή ποιό σημείο στίξης είπες ότι μπαίνει μεταξύ δύο προτάσεων;;;;

Ποιά τάπα βρε ηλίθιε.

Έχε χάρη που δεν έχω χρόνο να ασχολούμαι με ημιμαθείς αποφοίτους marketing πρώην Polytechnics του North Yorkshire.

anatolgami

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
20 Αυγ 2006
Κριτικές
3
Like
2.237
Πόντοι
506
Ααααααα έτσι;;; Δηλαδή ποιό σημείο στίξης είπες ότι μπαίνει μεταξύ δύο προτάσεων;;;;

Ποιά τάπα βρε ηλίθιε.

Έχε χάρη που δεν έχω χρόνο να ασχολούμαι με ημιμαθείς αποφοίτους marketing πρώην Polytechnics του North Yorkshire.

...Ωστε δεν μπαίνει κόμμα μεταξύ δυο προτάσεων, ε ΠΑΛΙΟΜΑΛΑΚΑ? :jerking:
Marketing θαχεις κανει εσύ και οι όμοιοί σου εδώ μέσα...Εγώ είμαι απόφοιτος θετικών επιστημών...το 2007 τέλειωσα το διδακτορικό μου...Χαίρετε... :birdman:

ΥΓ...Κι εσυ απ το "Χάρβαρτ" και αγράμματος, ρε? Κρίμα...

foufoutos_30

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
26 Νοε 2009
Like
34
Πόντοι
166
Να ρωτήσω κάτι:τα ελληνικά πανεπιστημιακά πτυχία τα υπολογίζουνε καθόλου στην υπόλοιπη ευρώπη;;; :think:
τα υπολογιζουν οσο και την ελλαδα..
ή μαλλον να στο θεσω αλλιως..
εχεις δει αμερικανο-αγγλο-γαλλο-πορτογαλλο να τα σκασει για να σπουδασει ελλαδα?
μεσω ερασμους μονο οπου ερχονται να φανε σουβλακια για ενα χρονο..

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
...Ωστε δεν μπαίνει κόμμα μεταξύ δυο προτάσεων, ε ΠΑΛΙΟΜΑΛΑΚΑ? :jerking:
Marketing θαχεις κανει εσύ και οι όμοιοί σου εδώ μέσα...Εγώ είμαι απόφοιτος θετικών επιστημών...το 2007 τέλειωσα το διδακτορικό μου...Χαίρετε... :birdman:

ΥΓ...Κι εσυ απ το "Χάρβαρτ" και αγράμματος, ρε? Κρίμα...

Ρε βλαξ τι ηλιθιότητες είναι αυτές που παραθέτεις;;;

Έχεις διδακτορικό (γ@μώ την τριμελή και τον επιβλέποντα που σου του έδωσε) αλλά δεν έχεις την στοιχειώδη αντίληψη να καταλάβεις ότι ποστάρεις βλακείες.

Πολλές φορές, όταν μιλάμε και θέλουμε να μεταδώσουμε μια πληροφορία γρήγορα, λέμε τις προτάσεις τη μια αμέσως μετά την άλλη, π.χ.
[Ο Γιώργος πλύθηκε], [ντύθηκε].
Στο παράδειγμα υπάρχουν δύο προτάσεις, αφού υπάρχουν δύο ρήματα. Η κάθε πρόταση μπαίνει δίπλα στην άλλη. Δεν υπάρχει κάποια λέξη που να τις ενώνει. Χωρίζονται μεταξύ τους με κόμμα.

Δηλαδή ισχυρίζεσαι ότι το "ντύθηκε" είναι ΜΙΑ ολόκληρη πρόταση επειδή είναι ρήμα;;;;;

Γ@μώ τα Ελληνικά σας μέσα και γ@μώ το Διαδίκτυο σας....

anatolgami

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
20 Αυγ 2006
Κριτικές
3
Like
2.237
Πόντοι
506
Ρε βλαξ τι ηλιθιότητες είναι αυτές που παραθέτεις;;;

Έχεις διδακτορικό (γ@μώ την τριμελή και τον επιβλέποντα που σου του έδωσε) αλλά δεν έχεις την στοιχειώδη αντίληψη να καταλάβεις ότι ποστάρεις βλακείες.

Πολλές φορές, όταν μιλάμε και θέλουμε να μεταδώσουμε μια πληροφορία γρήγορα, λέμε τις προτάσεις τη μια αμέσως μετά την άλλη, π.χ.
[Ο Γιώργος πλύθηκε], [ντύθηκε].
Στο παράδειγμα υπάρχουν δύο προτάσεις, αφού υπάρχουν δύο ρήματα. Η κάθε πρόταση μπαίνει δίπλα στην άλλη. Δεν υπάρχει κάποια λέξη που να τις ενώνει. Χωρίζονται μεταξύ τους με κόμμα.

Δηλαδή ισχυρίζεσαι ότι το "ντύθηκε" είναι ΜΙΑ ολόκληρη πρόταση επειδή είναι ρήμα;;;;;

Γ@μώ τα Ελληνικά σας μέσα και γ@μώ το Διαδίκτυο σας....

...Βρε ΠΑΝΥΒΛΑΚΑ, μόνο το ρήμα βλέπεις? Υποκείμενο ΔΕΝ έχει η πρόταση? Ποιος είναι ο ορισμός μιας πρότασης? Άντε πρωί πρωί ΑΡΧΙΜΑΛΑΚΑ μη σε στείλω στη Γ Δημοτικού.

ΙΙ. Μέσα στην περίοδο:
α)Χωρίζονται με κόμμα οι κύριες αντιθετικές προτάσεις, όταν συνδέονται με αντιθετικούς συνδέσμους:
Εγώ μεν το είπα, αλλά εσύ δεν το έλαβες υπόψη.
Θέλω, μα δεν μπορώ.
Όταν όμως δεν αντιτίθενται προτάσεις, αλλά η αντίθεση βρίσκεται μέσα σε έναν όρο της προτάσεως, τότε δεν χρειάζεται κόμμα:
Η αντιπροσωπεία που μετέβη στην Αθήνα ήταν ολιγομελής αλλά αποτελεσματικότατη.β)Χωρίζονται με κόμμα οι δευτερεύουσες προτάσεις, εκτός εάν αποτελούν αντικείμενο ή υποκείμενο ρήματος (απόδοση παλαιού απαρεμφάτου ή κατηγορηματικής μετοχής):
Θέλω να πω.
Χωρίς κόμμα, διότι το «να πω» είναι αντικείμενο του θέλω. Απόδοση του παλαιού απαρεμφάτου («βούλομαι ειπείν»).
Ντρέπομαι να λέω τα ίδια και τα ίδια.
[«Να λέω», χωρίς κόμμα, διότι είναι απόδοση κατηγορηματικής μετοχής («αισχύνομαι λέγων»).]
Ελπίζω ότι κατά την προσεχή συνεδρίαση θα ληφθεί επιτέλους μια απόφαση.
Οι αθλητές που αγωνίζονται στο στάδιο είναι Έλληνες.γ)Οι συμπερασματικές προτάσεις χωρίζονται με κόμμα:
Να ληφθούν μέτρα, ώστε ...,
Δεν είναι δειλή, να (= ώστε να) φοβάται το σκοτάδι.

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
τα υπολογιζουν οσο και την ελλαδα..
ή μαλλον να στο θεσω αλλιως..
εχεις δει αμερικανο-αγγλο-γαλλο-πορτογαλλο να τα σκασει για να σπουδασει ελλαδα?
μεσω ερασμους μονο οπου ερχονται να φανε σουβλακια για ενα χρονο..
έρχονται όμως από τη Μοζαμβίκη και γενικώς από Αφρική για να σπουδάσουνε στρατιωτική Ιατρική ας πούμε..
από την Ευρώπη δεν θα τα σκάσει κανείς καθώς δεν ξέρω καν αν υπάρχει αυτή η επιλογή. Δεν έχουμε ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
...Βρε ΠΑΝΥΒΛΑΚΑ, μόνο το ρήμα βλέπεις? Υποκείμενο ΔΕΝ έχει η πρόταση? Ποιος είναι ο ορισμός μιας πρότασης? Άντε πρωί πρωί ΑΡΧΙΜΑΛΑΚΑ μη σε στείλω στη Γ Δημοτικού.

ΙΙ. Μέσα στην περίοδο:
α)Χωρίζονται με κόμμα οι κύριες αντιθετικές προτάσεις, όταν συνδέονται με αντιθετικούς συνδέσμους:
Εγώ μεν το είπα, αλλά εσύ δεν το έλαβες υπόψη.
Θέλω, μα δεν μπορώ.
Όταν όμως δεν αντιτίθενται προτάσεις, αλλά η αντίθεση βρίσκεται μέσα σε έναν όρο της προτάσεως, τότε δεν χρειάζεται κόμμα:
Η αντιπροσωπεία που μετέβη στην Αθήνα ήταν ολιγομελής αλλά αποτελεσματικότατη.β)Χωρίζονται με κόμμα οι δευτερεύουσες προτάσεις, εκτός εάν αποτελούν αντικείμενο ή υποκείμενο ρήματος (απόδοση παλαιού απαρεμφάτου ή κατηγορηματικής μετοχής):
Θέλω να πω.
Χωρίς κόμμα, διότι το «να πω» είναι αντικείμενο του θέλω. Απόδοση του παλαιού απαρεμφάτου («βούλομαι ειπείν»).
Ντρέπομαι να λέω τα ίδια και τα ίδια.
[«Να λέω», χωρίς κόμμα, διότι είναι απόδοση κατηγορηματικής μετοχής («αισχύνομαι λέγων»).]
Ελπίζω ότι κατά την προσεχή συνεδρίαση θα ληφθεί επιτέλους μια απόφαση.
Οι αθλητές που αγωνίζονται στο στάδιο είναι Έλληνες.γ)Οι συμπερασματικές προτάσεις χωρίζονται με κόμμα:
Να ληφθούν μέτρα, ώστε ...,
Δεν είναι δειλή, να (= ώστε να) φοβάται το σκοτάδι.

ευχαριστούμε για την επανάληψη της γραμματικής μας
τα έχουμε ξεχάσει σαν όρους πια στη γλώσσα μας μετά από τόσα χρόνια. Είναι μια καλή ευκαιρία να τα επαναλάβουμε, ώστε να βοηθήσουμε τα παιδιά μας να τα μάθουν.
Αν και είμαι σίγουρος πως θα τους αλλάξουνε τόσο το συντακτικό και την γραμματική όσο και τα φώτα ...

Επισκέπτης
Μπράβο τους....αφού έχουν λεφτά,γιατί να μη τους σπουδάσουν σε υψηλά πανεπιστήμια;;;;

(Πάντως μπράβο στον Πέτρο Ευθυμίου,έδωσε πολύ ωραίο όνομα στην κόρη του :thumbsup:)

Kman2

Σπουδαίος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2010
Κριτικές
1
Like
14.002
Πόντοι
2.606
Είναι για τον πούτσο όλοι.Να δείξω μια φωτό από το μέλλον που τους περιμένει.

greek3.jpg

Θα πρέπει οι κεφαλές τους να μάθουν να ιππεύουν το μουλάρι.

Easy Rider

Ανώτερος
Εγγρ.
4 Νοε 2020
Κριτικές
15
Like
21.000
Πόντοι
6.946
Να πω την αλήθεια, άλλον νεκρανάστη περίμενα... συνώνυμο του Ντρογκμπά.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom