Αμα παρατηρήσεις συνεχώς εκδηλώσεις των παρδαλών έχει το Βερολίνο.Δε βλέπεις ποτέ συγκέντρωση των φυσιολογικών όπως τις κοπέλες που χορεύουν Πολονέζ στο ιστορικό κέντρο του Βίλνο.
Επίσης άμα δεις ποτέ τέτοια θεάματα με pride,love parade,φρικιά κτλ Μόσχα καλά κρασιά,ενώ Βερολίνο συνεχώς κυκλοφορούνε τέτοιοι.Εχει κάπως σέξυ στοιχείο το Βερολίνο πράγματι αλλά τη νύχτα όλο μεθυσμένους και μαστουρωμένους βλέπεις.
Πας λίγο πιο δίπλα στο Στεττίν ή στο Πόζναν και είναι όλα γαμάτα,στρώνει αμέσως το τοπίο,μουνάκια παντού σε έκτακτη εμφάνιση.
Σιγά μην τολμήσει Πολωνέζα να κυκλοφορήσει Γερμανία όπως γυρνάει Πολωνία.Θα της σφυρίζουν,θα τη βρίζουν,θα την κοιτάνε αυστηρά οι Γερμανοί,θα της πιάνουν τον κώλο οι Αραβότουρκοι,δεν παίζουν αυτά.
Και τι να κάνεις στη Μόσχα, μόνο να βλέπεις; Σε ποια γλώσσα θα επικοινωνείς; Πώς θα αντιδράσουν οι Ρώσοι, αν την πέφτεις σε ρωσίδες; Πώς θα βρεις άκρη, αν πέσεις θύμα απάτης κλπ; Εκεί δεν είναι EU. Η Πολωνία είναι EU, οπότε μπορεί να αισθάνεται καλύτερα κάποιος, αλλά και πάλι πρέπει να ξέρεις τη νοοτροπία και να βρεις τρόπο να επικοινωνείς.
Η Γερμανία έχει δυτική προβλέψιμη νοοτροπία, λίγα γερμανικά ξέρω, λίγα αγγλικά μιλάνε, είμαι ΟΚ. Άμα συμβεί κάνα πρόβλημα, το κράτος λειτουργεί, θα βρω άκρη. Δεν πα νάχει και παρελάσεις pride, τι με νοιάζουν, αυτό είναι πρόβλημα, αν είσαι μόνιμος.
Ισπανία αισθάνομαι καλύτερα από παντού κι έχει λατινικά μουνολίβαδα, εμπλουτισμένα και από λατινοαμερικάνες. Παλιά πήγαινα συχνά, μιλάω και τη γλώσσα, και πάντα περνούσα καλά. Οι σλάβες νομίζω ότι σε βλέπουν σαν πορτοφόλι, περισσότερο από άλλες εθνικότητες κι όσες φορές έχω ασχοληθεί (στη Δύση) είναι σαν να πέρναγα από σκάνερ. Δυσάρεστη εμπειρία.