Μπορείς να κάνεις μέντοριγκ σε οποιοδήποτε σχεδόν επάγγελμα. Και ως καθηγητής μπορείς και δεν το λέω θεωρητικά, το ξέρω γιατί τον πρώτο χρόνο μου στη Γαλλία καθηγητής σε πανεπιστήμιο δούλεψα.Καθηγητες που μπλεκουν με φοιτητριες για να τις προωθησουν, βαζουν ταφοπλακα στην καριερα τους.
Χτυπάς φοιτήτριες λίγο πριν την αποφοίτηση και το κανονίζεις για μετά. Υπάρχουν ένα σωρό ευκαιρίες να τις γνωρίσεις και σε χώρους και σε πανεπιστημικά events. Εγώ έβγαινα και με φοιτητοπαρέες έξω. Κανένας δεν πρόκειται να ασχοληθεί με κάποια που έχει αποφοιτήσει. Ή μπορεί να μην είναι καν από το δικό σου πανεπιστήμιο, αν θες ένα επιπλέον μέτρο ασφάλειας.
Μπορείς να τις βοηθήσεις να γράψουν βιβλίο (είναι ατού για το βιογραφικό), να γίνεις επιστημονικός συνεργάτης στο site που θα φτιάξουν ή να τις βοηθήσεις να το φτιάξουν, να τις προωθήσεις στην αγορά εργασίας, να τις προετοιμάσεις φροντιστηριακά για περαιτέρω σπουδές, να τους αναθέτεις δικές σου δευτερεύουσες δουλειές πχ documentation, να τους κάνεις διάφορα κονέ κλπ. Όποιος ασχοληθεί με το μέντοριγκ, αποκτά κι ένα mindset και βρίσκει λύσεις.