Η οικοδομη δεν σταματαει αλλα το "πολιτζει" κυνηγα οσους δεν εχουν κανονικη αδεια παραμονης/εργασιας. Οι Μολδαβοι στην ΕΕ μπορουν να μεινουν 90 στις 180 μερες χωρις να εργαζονται. Αυτοι πανε στη γερμανα με ενα συμβολαιο σε ενδιμαεση εταιρεια και μετα παραμενουν επιπλεον και δουλευουν μαυρα σε τεχνικες εργασιες. Μερικους τους πιανουν αλλα οι περισσοτεροι γυρνανε πισω απο μονοι τους, διαφορετικα τα κερατα θα ειχαν μεγαλωσει τοσο πολυ που με το που θα κατεβαιναν απο το αεροδρομιο θα χτυπαγαν στο ταβανι.
Ειναι καλο οτι λειπουν αρκετοι ανδρες στο εξωτερικο-γεματες οι καφετεριες απο 28 και ανω συζυγους που κωλογυρνανε ολη τη μερα σε μαγαζια, σχολειο να παρουν τα παιδια κτλ. Μπαλτι εχω παει μια φορα, δυστυχως χειμωνα με -15 βαθμους και γεματο χιονι και λακουβες στους δρομους..δεν προλαβα για πολλα πολλα.
Σε γενικες γραμμες θα πω και εγω δεν αξιζει τοσο πολυ πλεον το Κισιναου. Ως κορυφη πανευρωπαικα πλεον θα βαλω το Χαρκοβο στην Ουκρανια και επειτα Λβιβ, Οδησσο (με πολυ προσοχη εκει , η πολυ γινεται Μεξικο σιγα σιγα), Μαριουπολη, Ανταλεια-Τουρκια το καλοκαιρι γεματη σλαβες, Καζαν -Ρωσια, Νοβοσιμπιρσκ-Ρωσια, Κρασνονταρ-Ρωσια, Κριμαια το καλοκαιρι, Κλουζ Ναποκα στη Ρουμανια το χειμωνα που εχει φοιτητες αλλα για ηλικιες το πολυ μεχρι 32, μπορει και το Μινσκ αλλα δεν εχω αποψη συγκεκριμενη, Βουδαπεστη για οσους εχουν ακρες με ντοπιες παρεες εκει, και για μεγαλα μπατζετ τοτε παμε Μοσχα, Πετρουπολη, Κιεβο. Επρχιες πολωνιας, Τσεχιας καλες αλλα πλεον θελει πολυ χρονο, υπαρχει χασουρα γενικοτερη . Βαλτικες μια πιπα και μιση , Βουκουρεστη μονο εαν καποιος ειναι καλα δικτυωμενως με ντοπιους, Βελιγραδι μια μαλακια και μιση το ιδιο και Μαυροβουνιο.
Για εξτριμ καταστασεις κεντρικη ασια αλλα εκει τα λοτζιστικς ειναι δυσκολα και πολλα αλλα θεματα.
Εκτος ευρωπης Μαιαμι-Φλοριντα και τα περιξ, Μπρουκλιν-νεα υορκη, οπου εχει μεγαλες σλαβικες κοινοτητες οπως και μπουενος αιρες, μεξικο σιτυ, ακαπουλκο, κουβα, που και εκει εχει μεγαλες σλαβικες και κυριως ρωσικες κοινοτητες.