Κοίτα, έχεις ένα δίκιο...Κι εγώ έχω ηθικές ενστάσεις και προβληματιζομαι για το κατα πόσο είναι αμοραλιστικο το να διασκεδάζουμε με εναν ανθρωπο με εμφανη ψυχικα προβληματα. Απο την άλλη πρέπει να δούμε και την πραγματικοτητα. Δεν μιλαμε για καποιο ανηλικο , μιλαμε για εναν ωριμο ανθρωπο με επιστημονικη καταρτιση και αμεση προσβαση σε υπηρεσιες ψυχικης υγειας. Δεν μπορούμε να κανουμε κατι ούτε ειναι αυτος ο ρολος μας. Η επιβεβλημενη θεραπεία συνισταται μονο σε ατομα επικινδυνα για τον εαυτο τους ή τους άλλους. Ο kman δεν ανηκει σε αυτη την κατηγορια. Για ολες οι υπολοιπες υποκατηγοριες ειναι αυστηρά στην διακριτική ευχέρεια του πασχοντα. Αν θέλεις, απαγορεύεται και δεοντολογικά η παρεμβαση τριτων , μονο σε επιπεδο προτροπης μπορει να γινει αποδεκτη. Και αδερφος σου να ηταν δεν μπορεις να κανεις κατι περισσοτερο. Ούτε θα αλλάξει κατι αν κλειδωθει το νημα . Ο kman ηταν μελος σε ξενογλωσσα φορουμ , τον σουταραν και ηρθε εδω. Το ιδιο θα κανει και τωρα , το ιντερνετ δεν αφηνει περιθωρια σωτηριας. Δεν υπαρχουν λευκοι ιπποτες , η ζωη ειναι αμειλικτη.
Όχι μόνο ένα δίκιο,αλλά πολλά έχω στην εν λόγω υπόθεση.
Μίλησες για αμοραλισμό,κοινώς έλλειψη ηθικών αξιών κλπ.Ας πούμε καλύτερα πως είναι πολύ χοντρό να κάνει την πλάκα του κάποιος με ένα τέτοιο άτομο.
Ναι,ο Κμαν δεν είναι ανήλικος ή κανένας 20αρης όμως βάσει της ωριμότητας του (που ανέφερες) όφειλε και οφείλει να δει το λάθος του.Έχοντας τη δυνατότητα άμεσης πρόσβασης στην ψυχική υγεία,θα μπορούσε να την αξιοποιήσει χωρίς δισταγμό.
Οι αναφορές μου στην προτροπή βοηθείας από ειδικό ψυχικής υγείας είχαν ξεκάθαρα προτρεπτικό παρά αυταρχικό ή παρεμβατικό χαρακτήρα.Βέβαια ο γραπτός λόγος παρεξηγείται πολλάκις και πανεύκολα.
Συμφωνώ πως είναι στο χέρι του να πάρει την απόφαση να απευθυνθεί σε ειδικό.Δεν είναι ταμπού ούτε ζούμε στο 1930.Αλλά καλό είναι να δεχθεί και την άλλη άποψη,όχι μόνο την επιθυμητή εκ μέρους του.
Να στο θέσω αλλιώς.Μίλησες ολόσωστα περί προτροπής και απαγόρευσης παρέμβασης/επιβολής από τρίτους.
Ας υποθέσουμε πως ένας γνωστός ή φίλος σου βρίσκεται σε δυσμενή ψυχολογική κατάσταση.Δεν θα τον προέτρεπες/συμβούλευες (όχι επιβολή ή παρέμβαση) να ζητήσει βοήθεια?
Αυτό ακριβώς δεν κάνουν οι "φανς" του.Σφυρίζουν αδιάφορα και απλώς ικανοποιούν τα κέφια τους,ενώ θα μπορούσαν να δώσουν μια χρήσιμη προτροπή/συμβουλή στον Κμαν και από εκεί και πέρα θα αποφάσιζε αυτός.
Για να λες ότι τον έδιωξαν από ξένο σάιτ και ήρθε εδώ,σημαίνει πως βρήκε καταφύγιο και ξεσπάει.
Ενδεχόμενο κλείσιμο του νήματος και μπαν ίσως έκανε τον Κμαν να δει τα πράγματα αλλιώς
Συμφωνώ ότι life is not fair,but harsh and tough.