Νέα

ΣΜΝ & Σεξουαλική Υγεία στην Κύπρο

• Μέλος που άνοιξε το νήμα mounnodoulos
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 160
  • Εμφανίσεις 27K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 6 άτομα (0 μέλη και 6 επισκέπτες)

Teodor 1979

Μέλος
Εγγρ.
3 Μαρ 2018
Like
640
Πόντοι
86
Φιλε δεν σκεφτεσαι λογικα.εχω κανει τεστ και ηταν αρνητικο.αν εβγαινε θετικο και με καλουσαν για επαναληπτικο προφανως δεν θα πηγαινα στο ιδιο χημειο,θα πηγαινα σε αλλο για να επαληθευσω,δεν υπαρχει κανενασ λογος να κανω 2 τεστ στο ιδιο χημειο.παλι θα εδινα ψευτικα στοιχεια.αν και στο 2ο χημειο ειχα θετικα αποτελεσματα τοτε σημαινει το εχω. Οτι και να μου πει η υπαλληλος του χημειου υπαρχει περιπτωση να βγαλω ταυτοτητα να της δειξω?μα καθυστερημενος ειμαι?εγω παντως θα σε πω ενα,μην σε δει καποιος να πηγαινεις στην κλινικη στηβλαρνακα ηστα αλλα κεντρα που λες.αν με δουν εξω απο ενα χημειο θα πω πηγα να κανω εξετασεις.αν με δουν εξω απο τη γρηγοριο κλινικη τι θα πω?αι πες
Και αν βγεις θετικός τι θα κάνεις? Δεν θα λάβεις αγωγή? Θα μείνεις να σου γυρίσει aids και να πεθάνεις και να το κολλας δεξιά και αριστερά, επίσης η εν λόγο κλινική δέχεται και άλλα άτομα εκτός από ΣΜΝ οπότε κουλαρε, καλμαρε, και αν βγεις θετικός δεν θα στο πουν από το τηλέφωνο, ρισκάρεις πολλά χωρίς να γνωρίζεις φίλε

protaris4

Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2023
Like
956
Πόντοι
86
Σωστό και αυτό.. απλά είδες ρε συ .. κάτι που πρέπει να είναι αυτονόητο , η κοινωνία μας το κάνει να είναι τόσο δύσκολο ..
Ε μα ναι ρε φιλε.εννοειται οτι δεν πρεπει να σε δουν.καλυτερα να σε βγει το ματι παρα το ονομα

protaris4

Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2023
Like
956
Πόντοι
86
Και αν βγεις θετικός τι θα κάνεις? Δεν θα λάβεις αγωγή? Θα μείνεις να σου γυρίσει aids και να πεθάνεις και να το κολλας δεξιά και αριστερά, επίσης η εν λόγο κλινική δέχεται και άλλα άτομα εκτός από ΣΜΝ οπότε κουλαρε, καλμαρε, και αν βγεις θετικός δεν θα στο πουν από το τηλέφωνο, ρισκάρεις πολλά χωρίς να γνωρίζεις φίλε
Δεν ρισκαρεις τιποτα.μια χαρα ελεγχους κάνουν στο χημειο.και τους καρκινοπαθεις στα χημειαντους εξεταζουν.και το ογκολογικο με χημειο συνεργαζεται.αν ειναι οκ για τους καρκινικους δεικτες ειναι οκ και για τα σμν.αυτο που ρωτας αν βγεις θετικος φιλε τι να λεμε τωρα.οι μισοι εδω μεσα ειναι παντρεμενοι.αν βγουν θετικοι σημαινει κολησαν και τη συζυγο.το τι θα κανει ο καθενας εκει ειναι θεμα προσωπικο.αλλος θα παρει φαρμακα αλλος θα φυγει στο εξωτερικο αλλος θα αυτοκτονησει.τι να λεμε τωρα.αλλα τι σχεση εχει αυτο με τη συζητηση των τεστ δεν το καταλαβαινω.

papadiamantaros

Μέλος
Εγγρ.
10 Νοε 2019
Like
687
Πόντοι
86
Και να ανέβει το ΓΕΣΥ , δεν μπορώ να καταλάβω το γιατί . Οι γιατροί πρέπει να κρατάνε εχεμύθεια .. Αν πάλι διαρεύσει , τότε τους κάνεις βουκίνο και μύνιση . Θα τους κλείσεις το μαγαζί ..
Απλά για να μην παρεξηγηθούν τα λεγόμενά μου , με την ηγεία μας δεν πρέπει να παίζουμε με τπτ .. ούτε λόγου γόητρου , ούτε μην μας βγει το όνομα.. Αν κοιτάζεις τα ραδίκια ανάποδα γιατί δεν ήθελες να το μάθει ο χ και ο ψ , τι να το κάνεις ..
Πάντα φιλικά .
Το ΓΕΣΥ κρατάει το ιστορικό του ασθενούς. ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι πρέπει να ενημερωθεί το ιστορικό σου. Πρώτα από όλα γιατί αν χρειαστείς περίθαλψη και δεν έχεις τις αισθήσεις σου πιθανόν να χρειάζεσαι άλλο πρωτόκολλο λόγο του ΣΜΝ. Εμένα το αντίθετο με εξοργίζει, να πάω δηλαδή να πληρώσω για αναλύσεις εκτός ΓΕΣΥ και να μην τις περνούν στο ιστορικό μου.

John 100

Σπουδαίος
Εγγρ.
17 Ιουλ 2020
Κριτικές
32
Like
6.531
Πόντοι
2.846
Τύποι τι νηματάρα !!

Να ρωτήσω, τα σμν κι η σεξουαλική υγεία στην κύπρο διαφέρουν πολύ από το κλεινόν άστυ??? :think:

papadiamantaros

Μέλος
Εγγρ.
10 Νοε 2019
Like
687
Πόντοι
86
Σωστή ερώτηση αν και εύκολη απάντηση.

Υπάρχουν νήματα για υγεία και σμν, προς τι το ξεχωριστο για κύπρο?
Διαφορετικά τηλέφωνα, διαφορετικά χημεία και τιμές. Διαφορετικοί χώροι εξυπηρέτησης. Διαφορετικό σύστημα υγείας, διαφορετικές εμπορικές ονομασίες κάποιες φορές, διαφορετικό ύφος και τρόπος γραφής.

Ίδια ΣΜΝ, ίδια γλώσσα.

Teodor 1979

Μέλος
Εγγρ.
3 Μαρ 2018
Like
640
Πόντοι
86
Δεν ρισκαρεις τιποτα.μια χαρα ελεγχους κάνουν στο χημειο.και τους καρκινοπαθεις στα χημειαντους εξεταζουν.και το ογκολογικο με χημειο συνεργαζεται.αν ειναι οκ για τους καρκινικους δεικτες ειναι οκ και για τα σμν.αυτο που ρωτας αν βγεις θετικος φιλε τι να λεμε τωρα.οι μισοι εδω μεσα ειναι παντρεμενοι.αν βγουν θετικοι σημαινει κολησαν και τη συζυγο.το τι θα κανει ο καθενας εκει ειναι θεμα προσωπικο.αλλος θα παρει φαρμακα αλλος θα φυγει στο εξωτερικο αλλος θα αυτοκτονησει.τι να λεμε τωρα.αλλα τι σχεση εχει αυτο με τη συζητηση των τεστ δεν το καταλαβαινω.
Αν επιτρέπεται ποιος σου έχει πει εσένα ότι η εξέταση του καρκίνου δείχνει αν έχεις ΣΜΝ? αν ισχύει κάτι τέτοιο τότε οι γιατροί που ασχολούνται με τα ΣΜΝ πρέπει να δώσουν παραίτηση και να κάτσουν σπίτι τους

Teodor 1979

Μέλος
Εγγρ.
3 Μαρ 2018
Like
640
Πόντοι
86
Το ΓΕΣΥ κρατάει το ιστορικό του ασθενούς. ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι πρέπει να ενημερωθεί το ιστορικό σου. Πρώτα από όλα γιατί αν χρειαστείς περίθαλψη και δεν έχεις τις αισθήσεις σου πιθανόν να χρειάζεσαι άλλο πρωτόκολλο λόγο του ΣΜΝ. Εμένα το αντίθετο με εξοργίζει, να πάω δηλαδή να πληρώσω για αναλύσεις εκτός ΓΕΣΥ και να μην τις περνούν στο ιστορικό μου.
Δεν εννοείται τίποτα από την στιγμή που πρόσβαση στο ιστορικό σου μπορεί να έχει και η γραμματέας του κάθε γιατρού, προ γεσυ εποχή τι γινόταν?

Teodor 1979

Μέλος
Εγγρ.
3 Μαρ 2018
Like
640
Πόντοι
86
Δεν εννοείται τίποτα από την στιγμή που πρόσβαση στο ιστορικό σου μπορεί να έχει και η γραμματέας του κάθε γιατρού, προ γεσυ εποχή τι γινόταν?
Διόρθωση, ίσως να έχουν τα ίδια όταν ποια έχει προχωρήσει σε aids, οπότε το κουβαλάς 2-7 χρόνια, το κολλάς δεξιά αριστερά μέχρι να το πάρεις χαμπάρι έχεις πλέον περάσει στο aids και έχεις γαμησει το ανησοποιητικο σου σύστημα

Teodor 1979

Μέλος
Εγγρ.
3 Μαρ 2018
Like
640
Πόντοι
86
Έχει σχέση και μάλιστα πολύ μεγάλη, γιατί όταν μιλάμε για τεστ ο κόσμος πρέπει να έχει πλήρη ενημέρωση από άτομα που κατέχουν το θέμα και εγώ το κατέχω πάρα πολύ καλά

protaris4

Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2023
Like
956
Πόντοι
86
Αν επιτρέπεται ποιος σου έχει πει εσένα ότι η εξέταση του καρκίνου δείχνει αν έχεις ΣΜΝ? αν ισχύει κάτι τέτοιο τότε οι γιατροί που ασχολούνται με τα ΣΜΝ πρέπει να δώσουν παραίτηση και να κάτσουν σπίτι τους
Φιλε δυσκολο να συζητησω μαζι σου.σου ειπα το ογκολογικο συμεργαζεται με χημεια για ολα τα τεστ.αρα τα χημεια κανουν καλη δουλεια.αφου κανουν καλη δουλεια μπορεις να κανεις τεστ και για σμν εκει ,ανωνυμα. Τεσπα καταλαβα τι προσπαθεις να πεις.δεν λεω οτι εχεις αδικο

papadiamantaros

Μέλος
Εγγρ.
10 Νοε 2019
Like
687
Πόντοι
86
προ γεσυ είμασταν πίθηκοι, τωρά εξελιχθήκαμε, γίναμε χομο ερέκτους. Συμφωνώ με το ότι δεν έπρεπε να έχει πρόσβαση η γραμματέας στο ιστορικό. Διαφωνώ όμως με αυτό που λες, κάποιες πρακτικές όπως το ιστορικό του ασθενούς είναι σημαντικές. Στο κάτω κάτω αν έχω AIDS το τελευταίο πράμα που με ενδιαφέρει εν αν το ξέρει η γραμματέας του γιατρού. Καταλαβαίνω όμως πόσο σημαντική είναι η εχεμύθεια, είναι ένα από τα πολλά προβλήματα του συστήματος.

• Like
Αντιδράσεις: XeenGR

Teodor 1979

Μέλος
Εγγρ.
3 Μαρ 2018
Like
640
Πόντοι
86
προ γεσυ είμασταν πίθηκοι, τωρά εξελιχθήκαμε, γίναμε χομο ερέκτους. Συμφωνώ με το ότι δεν έπρεπε να έχει πρόσβαση η γραμματέας στο ιστορικό. Διαφωνώ όμως με αυτό που λες, κάποιες πρακτικές όπως το ιστορικό του ασθενούς είναι σημαντικές. Στο κάτω κάτω αν έχω AIDS το τελευταίο πράμα που με ενδιαφέρει εν αν το ξέρει η γραμματέας του γιατρού. Καταλαβαίνω όμως πόσο σημαντική είναι η εχεμύθεια, είναι ένα από τα πολλά προβλήματα του συστήματος.
Αν κολλήσει κάποιος HIV χρειάζεται η εχεμύθεια εξου και υπάρχει κλινική για το θέμα αυτό που υπάρχει ανώνυμα, από την στιγμή που υπάρχει θεραπεία καταστολής του ιού και κάποιο άτομο με την σωστή θεραπεία μπορεί να ζήσει κανονική ζωή ποιος ο λόγος να τον έκθεσης ανεπανόρθωτα και γα του καταστρέψεις την ζωή, δεν υπάρχει λόγος, ήμαστε στο 2024, και ξέρετε πολύ καλά ότι μόλις μαθευτεί ότι κάποιο άτομο έχει HIV καταστρέφετε η ζωή του και στιγματιζετε από παντού

Teodor 1979

Μέλος
Εγγρ.
3 Μαρ 2018
Like
640
Πόντοι
86
Φιλε δυσκολο να συζητησω μαζι σου.σου ειπα το ογκολογικο συμεργαζεται με χημεια για ολα τα τεστ.αρα τα χημεια κανουν καλη δουλεια.αφου κανουν καλη δουλεια μπορεις να κανεις τεστ και για σμν εκει ,ανωνυμα. Τεσπα καταλαβα τι προσπαθεις να πεις.δεν λεω οτι εχεις αδικο
Δύσκολο να συζητήσεις μαζί μου γιατί είμαι γνώστης του θέματος περί ΣΜΝ και βλέπεις ότι γνωρίζω αρκετά και επιμένω ότι θα πάρετε στο λαιμό σας κόσμο

OP
OP
M

mounnodoulos

Μέλος
Εγγρ.
27 Αυγ 2006
Κριτικές
2
Like
480
Πόντοι
21
Του λέει ο άλλος: πήγαινε σε χημειο , δώσε ψεύτικα στοιχεία δώσε 30€ και κάνε το, δεν μας είπε όμως σε περίπτωση θετικού τι γίνετε, να σας πω, σας καλούν σε επαναληπτικό τεστ αφού πρώτα σας πάρουν όλα σας τα πραγματικά στοιχεία και αφού σας ανεβάσουν στο ΓΕΣΥ, και μετά χεσε μέσα
Ποιο ΓΕΣΥ ρε παιχτη μου. Αν δεν παεις με παραπεμπτικο του γεσυ και πληρωσεις μονος σου οτι ονομα θελεις δινεις

OP
OP
M

mounnodoulos

Μέλος
Εγγρ.
27 Αυγ 2006
Κριτικές
2
Like
480
Πόντοι
21
Παιδιά συνέλθετε, γαματε και στο θέμα ΣΜΝ είστε μη ενήμεροι και έχετε τον κίνδυνο αν πιθανόν κολλήσετε οτιδήποτε να το μάθει όλη η Κύπρος και να στιγματιστητε, όσο αφορά εξετάσεις υπάρχει στην Λεμεσό το ΚΥΦΑ αριθμός τηλεφώνου 1450 και για Λάρνακα, ελεύθερη αμμοχωστο η Γρηγόριος κλινική στο νοσοκομείο Λάρνακας, Λευκωσία είναι το κέντρο στήριξης ατόμων με ΣΜΝ και για Πάφο πάλι το ΚΥΦΑ ,καλείς ανώνυμα και ζητάς εξετάσεις για ΣΜΝ ,οι εξετάσεις είναι δωρεάν και ανώνυμα για HIV,ηπατίτιδα και σύφιλη, σε έξω χημεία που πάτε αν βρεθείτε θετικοί θα σας καταγράψουν επώνυμα και μετά θα καταστραφεί η ζωή σας όλη, η Γρηγόριος κλινική είναι εχεμυθα για άτομα με ΣΜΝ, μέχρι 72 ώρες μετά που κάνατε χωρίς προφυλακτικά σεξ και έχετε υπόνοια ότι κολλήσατε κάτι μπορείτε να αποταθείτε στους πιο πάνω που ανέφερα και να πάρετε κάτι ειδικά χάπια που σχεδόν εξαφανίζει τον κίνδυνο για HIV, οι πιθανότητες να το κολλήσει κάποιος είναι αυξημένες αν το κάνει από κολο, τώρα για αν θα βγει θετικό ή αρνητικό ένα αποτέλεσμα χρειάζεται περίπου 2 εβδομάδες με ένα μήνα για να υπάρχουν 100% αποτελέσματα, δεν λέω αρλούμπες αλλά έχω καλά ψαγμένο το θέμα ΣΜΝ και είμαι σε θέση να γνωρίζω τα πάντα γύρω από το όλο θέμα με πλήρη ενημέρωση, όσο για τον φίλο που είπε για την κοπέλα που την έχει πάρει χωρίς, δες τα μηνύματα που σου έχω στείλει
Φιλε μπορεις να μου πεις που βρισκω αυτο το κεντρο στη Λευκωσία; Ψαχνω στο Google και δεν το βρίσκω. Ευχαριστω

Teodor 1979

Μέλος
Εγγρ.
3 Μαρ 2018
Like
640
Πόντοι
86
Ποιο ΓΕΣΥ ρε παιχτη μου. Αν δεν παεις με παραπεμπτικο του γεσυ και πληρωσεις μονος σου οτι ονομα θελεις δινεις
Αν βγεις θετικος σε χημειο εφαστην και ότι θες λεγε τώρα, όσο για το κέντρο στην Λευκωσία αύριο να σου πω και τηλέφωνο

protaris4

Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2023
Like
956
Πόντοι
86
Αν βγεις θετικος σε χημειο εφαστην και ότι θες λεγε τώρα, όσο για το κέντρο στην Λευκωσία αύριο να σου πω και τηλέφωνο
Ε ναι ρε φιλε.αν το χημειο σε βγαλει θετικο τελος.το 2ο τεστ σε αλλο χημειο θα το κανεις μεν αλλα ξερεις τι να περιμενεις.και αν δεις θετικο το τεστ ξερεις οτι ηδη κολησες τη συζυγο/γκομενα που τη γαμας ακαποτα.αρα απο εκει και περα το μονο που μενει ειναι να πας ενα μακρινο ταξιδι στο τιμπουκτου με one way ticket

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom