Τυπε ο Καββαδίας το '44 διετέλεσε γραμματέας του ΕΑΜ λογοτεχνών..Μάνος Χατζηδάκις ,[όσο και εάν χτυπιούνται διάφοροι για το αντίθετο ] Μαρία κόλλας , Ντέμης Ρούσσος , Νανά Μούσχουρη , Νίκος Καββαδίας , Δημήτρης Χορν [δεν ήταν μόνο ηθοποιός ] Σταμάτης Σπανουδακης , Σταύρος Ξαρχάκος , και πολλοί άλλοι .
Ορισμένοι από αυτούς δε πχ Μάνος Χατζιδάκις , Δημήτρης Χορν , και άλλοι , είχαν στενή προσωπική φιλία με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή .
Από λαϊκούς συνθέτες , στιχουργούς τραγουδιστές κτλ [ επιπέδου Στράτου Διονυσίου . Ακη Πάνου , κτλ ] η συντριπτική πλειοψηφία .
Υ.ς Το να γράφεις , και να λες τραγούδια πχ κατά της γερμανικής κατοχής ,και υπέρ της αντίστασης κατά των Γερμανών , κατά του φασισμού ,κατά της μοναρχίας , κατά της χούντας κτλ δεν είναι αποκλειστικό μονοπώλιο των Αριστερών και ειδικότερα των κομουνιστών . . Διάφοροι έχουν χαρακτηριστεί ως αριστεροί και ως κομουνιστείς κατά καιρούς λόγο αυτού , ενώ καμία σχέση .
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an alternative browser.
You should upgrade or use an alternative browser.
Σκοτώθηκε ο Νότης Μαυρουδής
- Μέλος που άνοιξε το νήμα mad_max
- Ημερομηνία ανοίγματος
- Απαντήσεις 95
- Εμφανίσεις 6K
- Tagged users Καμία
- Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
celebre
Ανώτερος
- Εγγρ.
- 15 Μαΐ 2019
- Like
- 21.121
- Πόντοι
- 6.056
Toν συγχωρεμενο τον Καζαντζιδη τον κυνηγουσαν και ελεγε"Εμενα με κυνηγανε χωρις να εκδηλωνομαι,φανταστειτε αυτους που εκδηλωνονται ανοιχτα",αλλα βρηκαμε υστερα τους καλους,τους γνησιους αντιστασιακους που "οπου φυσαει ο ανεμος παω" γιατι κι εμεις τετοιοι ειμαστε καταβαθος και ταυτιστηκαμε πληρωςΚαι τραγουδούσαν , και συναυλίες έκαναν , και δίσκους έκαναν , και στα καλύτερα μαγαζιά έπαιζαν ,όπως και διάφοροι ηθοποιοί , που και ταινίες γύριζαν ,και θιασάρχες γινόντουσαν , και επιχορηγήσεις τσέπωναν , και τσάμπα θέατρα οικονόμαγαν , και σε όλα τα κοσμικά γκαλά πρώτη μούρη ήταν μαζί με τους πρώτους , και πάει λέγοντας . Αλλά αριστεροί και αντιστασιακοί ήταν οι άνθρωποι
Μέχρι 2ετων ηταν πολιτικός κρατούμενος στις φυλακές Αβέρωφ..Ο Νότης Μαυρουδής πάει για πολιτική κηδεία και αποτέφρωση....ο συγκεκριμένος το τερμάτισε το αριστερόμετρο.
Περιμένουμε από Μωυσή που ήταν πολιτικός εξόριστος σε ηλικία 6 μηνών,να ακολουθήσει το παράδειγμα του..
Τυπε ο Καββαδίας το '44 διετέλεσε γραμματέας του ΕΑΜ λογοτεχνών..
Τύπε σορρυ , αλλά σύμφωνα με τις ίδιες , όπως και έγκυρες πηγες σου , έχω διατελέσει και εγώ γραμματέας κοπτικής και ραπτικής στο ΕΑΜ την ίδια περίοδο , και δεν τον θυμάμαι να ήταν εκεί .
Και μην ξεχάσουμε και την πόρτα παιδιά .[εκτός απο το ΕΑΜ ] Δέκα εκατομμύρια Έλληνες την βραδιά που μπούκαρε το άρμα στο πολυτεχνείο , όλοι πάνω στην πόρτα ήμασταν , και μας πήρε παρτούζα το άρμα μάχης ούτε ένας δεν έλειπε .
キング
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 4 Απρ 2020
- Like
- 3.199
- Πόντοι
- 446
.......
Πάντως αν περιμένουμε να ακούσουμε μουσική από μη αριστερούς και μη γκεη ,σεη ,μεη και μη δικαιωματιστες,λαθρολαγνους κτλ ( για να συμπεριλάβουμε και τις σύγχρονες μάστιγες)θα πετάξουμε ραδιόφωνα ,κασετόφωνα και κάθε άλλη συσκευή αναπαραγωγής ήχου.
δικε μου ξαναδιαβασε τη μαλακια που εχεις γραψει και συνεχισε τη ματαιολογια σου.δηλαδη θα πεταξουμε τα ραδιοφωνα αν παιζει μουσικη απο μη αριστερους.βαρυγδουπες μαλακιες εν ολιγοιςΣτο ροζ συννεφάκι που ζεις οι αριστεροί μόνο απεργίες και διαδηλώσεις κάνουν και δεν καπελωνουν το σύνολο σχεδόν της καλλιτεχνικής κίνησης....
ουτε καν καταλαβες γιατι παρεθεσα το ποστ σου και μου αρχισες τις κενολογιες
Τελευταία τροποποίηση:
Τυπε λογικό να μην τον είχες δει καν..Τύπε σορρυ , αλλά σύμφωνα με τις ίδιες , όπως και έγκυρες πηγες σου , έχω διατελέσει και εγώ γραμματέας κοπτικής και ραπτικής στο ΕΑΜ την ίδια περίοδο , και δεν τον θυμάμαι να ήταν εκεί .
ο Καββαδίας δεν είχε σχέσεις με αδελφές κοπτοραπτουδες..
Τυπε λογικό να μην τον είχες δει καν..
ο Καββαδίας δεν είχε σχέσεις με αδελφές κοπτοραπτουδες..
Από ότι βλέπω , εκτός από έγκυρες πηγές , όπως και γνώσεις λόγο μόρφωσης [ τον γκουγκλη ] έχεις και σοβαρά επιχειρήματα , όταν δεν γκουγκλαρεις
Μάγειρας είμαι, τον τσελεμεντέ συμβουλεύομαιΑπό ότι βλέπω , εκτός από έγκυρες πηγές , όπως και γνώσεις λόγο μόρφωσης [ τον γκουγκλη ] έχεις και σοβαρά επιχειρήματα , όταν δεν γκουγκλαρεις
Μάγειρας είμαι, τον τσελεμεντέ συμβουλεύομαι
Εγώ στο ΕΑΜ ήμουν και στην γλώσσα του ΕΑΜ το κοπτική και ραπτική ήταν συνθηματικό , και αφορούσε την κάλυψη και την απόκρυψη πληροφοριών , όπως και την διαρροή ψεύτικων πληροφοριών προς τον εχθρό .
Αλλά ο γκουγκλης δεν το έχει αυτό
Σπιουνος μυστικοσύμβουλος ήσουν.Εγώ στο ΕΑΜ ήμουν και στην γλώσσα του ΕΑΜ το κοπτική και ραπτική ήταν συνθηματικό , και αφορούσε την κάλυψη και την απόκρυψη πληροφοριών , όπως και την διαρροή ψεύτικων πληροφοριών προς τον εχθρό .
Αλλά ο γκουγκλης δεν το έχει αυτό
Σπιουνος μυστικοσύμβουλος ήσουν.
Τώρα δηλαδή τι περιμένεις ? να θιχτω επειδή ο μορφονιός στο μπουρδέλα με βρίζει ? Ρε συ 12χρονο είσαι ?
geoMan
Ανώτερος
- Εγγρ.
- 24 Μαΐ 2009
- Κριτικές
- 16
- Like
- 15.107
- Πόντοι
- 6.515
Σημαία με σφυροδρέπανο θα έχει η σωρός τυπε?Ο Νότης Μαυρουδής πάει για πολιτική κηδεία και αποτέφρωση....ο συγκεκριμένος το τερμάτισε το αριστερόμετρο.
Ρε τυπε γιατί το συνεχίζεις;Τώρα δηλαδή τι περιμένεις ? να θιχτω επειδή ο μορφονιός στο μπουρδέλα με βρίζει ? Ρε συ 12χρονο είσαι ?
geoMan
Ανώτερος
- Εγγρ.
- 24 Μαΐ 2009
- Κριτικές
- 16
- Like
- 15.107
- Πόντοι
- 6.515
Να πηγαινουν οι γιαπηδες στην Μποφίλιου να σκάνε 180 τη φιάλη κι αυτή να δίνει συνεντευξεις υπέρ του υπαρκτου και ότι πρέπει παρουμε τα βουνά για το νέο ΕΑΜδικε μου ξαναδιαβασε τη μαλακια που εχεις γραψει και συνεχισε τη ματαιολογια σου.δηλαδη θα πεταξουμε τα ραδιοφωνα αν παιζει μουσικη απο μη αριστερους.βαρυγδουπες μαλακιες εν ολιγοις
Ρε τυπε γιατί το συνεχίζεις;
Καλά έλα να το λήξουμε . Λοιπόν αυτή είναι η τελευταία απάντηση μου προς εσένα . Τώρα απάντησε και εσύ για να έχεις εσύ τον τελευταίο λόγο , και να χαρείς επειδή δήθεν νίκησες .
argyrotoxos
Ανώτερος
- Εγγρ.
- 16 Σεπ 2010
- Κριτικές
- 63
- Like
- 47.078
- Πόντοι
- 9.297
Τον Πέτρο Κόκκαλη τον θυμάσαι;Υπουργός Υγείας και Παιδείας...Τύπε σορρυ , αλλά σύμφωνα με τις ίδιες , όπως και έγκυρες πηγες σου , έχω διατελέσει και εγώ γραμματέας κοπτικής και ραπτικής στο ΕΑΜ την ίδια περίοδο , και δεν τον θυμάμαι να ήταν εκεί .
Η ανάρτηση συγχωνεύτηκε αυτόματα:
Χύνωωωω ρεεεεε!!!!Να πηγαινουν οι γιαπηδες στην Μποφίλιου να σκάνε 180 τη φιάλη κι αυτή να δίνει συνεντευξεις υπέρ του υπαρκτου και ότι πρέπει παρουμε τα βουνά για το νέο ΕΑΜ
argyrotoxos
Ανώτερος
- Εγγρ.
- 16 Σεπ 2010
- Κριτικές
- 63
- Like
- 47.078
- Πόντοι
- 9.297
Το 'χεις χάσει από τα αποδυτήρια...δικε μου ξαναδιαβασε τη μαλακια που εχεις γραψει και συνεχισε τη ματαιολογια σου.δηλαδη θα πεταξουμε τα ραδιοφωνα αν παιζει μουσικη απο μη αριστερους.βαρυγδουπες μαλακιες εν ολιγοις
Παρόμοια θέματα
- Απαντήσεις
- 18
- Εμφανίσεις
- 4K
- Απαντήσεις
- 21
- Εμφανίσεις
- 1K
- Απαντήσεις
- 28