Νέα

Σκοτώθηκε ο Νότης Μαυρουδής

• Μέλος που άνοιξε το νήμα mad_max
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 95
  • Εμφανίσεις 6K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

argyrotoxos

Ανώτερος
Εγγρ.
16 Σεπ 2010
Κριτικές
63
Like
46.672
Πόντοι
9.297
Μάνος Χατζηδάκις ,[όσο και εάν χτυπιούνται διάφοροι για το αντίθετο ] Μαρία κόλλας , Ντέμης Ρούσσος , Νανά Μούσχουρη , Νίκος Καββαδίας , Δημήτρης Χορν [δεν ήταν μόνο ηθοποιός ] Σταμάτης Σπανουδακης , Σταύρος Ξαρχάκος , και πολλοί άλλοι .

Ορισμένοι από αυτούς δε πχ Μάνος Χατζιδάκις , Δημήτρης Χορν , και άλλοι , είχαν στενή προσωπική φιλία με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή .

Από λαϊκούς συνθέτες , στιχουργούς τραγουδιστές κτλ [ επιπέδου Στράτου Διονυσίου . Ακη Πάνου , κτλ ] η συντριπτική πλειοψηφία .

Υ.ς Το να γράφεις , και να λες τραγούδια πχ κατά της γερμανικής κατοχής ,και υπέρ της αντίστασης κατά των Γερμανών , κατά του φασισμού ,κατά της μοναρχίας , κατά της χούντας κτλ δεν είναι αποκλειστικό μονοπώλιο των Αριστερών και ειδικότερα των κομουνιστών . . Διάφοροι έχουν χαρακτηριστεί ως αριστεροί και ως κομουνιστείς κατά καιρούς λόγο αυτού , ενώ καμία σχέση .
9/10 διαχρονικά και παγκοσμίως είναι από ΠΑ.ΣΟ.Κ.και αριστερότερα...βγες και πες ότι δεν είναι έτσι.

iliasl

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Μαΐ 2021
Like
2.310
Πόντοι
446
9/10 διαχρονικά και παγκοσμίως είναι από ΠΑ.ΣΟ.Κ.και αριστερότερα...βγες και πες ότι δεν είναι έτσι.

Ναι θα πιάσουμε το αριστερόμετρο τώρα , και θα καθίσουμε να τις μετρήσουμε .

argyrotoxos

Ανώτερος
Εγγρ.
16 Σεπ 2010
Κριτικές
63
Like
46.672
Πόντοι
9.297
Ναι θα πιάσουμε το αριστερόμετρο τώρα , και θα καθίσουμε να τις μετρήσουμε .
Ο Νότης Μαυρουδής πάει για πολιτική κηδεία και αποτέφρωση....ο συγκεκριμένος το τερμάτισε το αριστερόμετρο.

iliasl

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Μαΐ 2021
Like
2.310
Πόντοι
446
Ο Νότης Μαυρουδής πάει για πολιτική κηδεία και αποτέφρωση....ο συγκεκριμένος το τερμάτισε το αριστερόμετρο.

Ανέφερα κάτι το αντίθετο για τον συγκεκριμένο , και δεν το γνωρίζω ?

argyrotoxos

Ανώτερος
Εγγρ.
16 Σεπ 2010
Κριτικές
63
Like
46.672
Πόντοι
9.297
Δεν διαφωνούμε.

iliasl

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Μαΐ 2021
Like
2.310
Πόντοι
446

Ναι έτσι είναι όσον αφορά τους παγκόσμιους και τους διαχρονικούς Ειδικότερα , ο vivaldi , ήταν σύριζα , ο Mozart ηταν κ.κ.ε και ο eric clapton είναι πασοκ

キング

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Απρ 2020
Like
3.161
Πόντοι
446
Εγώ γράφω μαλακίες η όσοι ασχολούνται με τις καλές τέχνες έχουν αφίσα το σφυροδρέπανο άντε και την Νοτοπουλου με μαγιό στην καλύτερη περίπτωση;
Σε ποια χώρα ζεις;Δεν τα ξέρεις αυτά;
δικε μου παλι απολυτες μαλακιες γραφεις...αστο...ξερεις τι εγραψες,ειδες τι απαντησα και μου γραφεις αλλ' αντ' αλλων.

daftrucker

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Σεπ 2022
Like
1.186
Πόντοι
206
Δεν είναι έτσι. Ο Τσιτσάνης είχε κουμπάρο το Μουσχουντή και ήταν πολύ καλοί φίλοι, με προσωπική σχέση. Ο οποίος Μουσχουντής ηταν κεφαλοκυνηγός κομμουνιστών. Τη "Συννεφιασμένη Κυριακή" υποτίθεται ότι την έγραψε για τα μαύρα χρόνια της Κατοχής και την έκανε σημαία η αριστερά. Μόνο που ο Γκοβαρης που αναφέρεται ως στιχουργός, είχε δηλώσει πως έγραψε τους στίχους μια μέρα που γύρισε από το γήπεδο. Όπου η ομάδα του της Λάρισας είχε χάσει. Ο Μπιθικώτσης που ταυτίστηκε με την αριστερά τραγουδούσε σε εκδηλώσεις των Συνταγματαρχών. Γενικώς υπάρχει μεγάλη απόσταση από το τι πιστεύει ο κόσμος για τον κάθε καλλιτέχνη, με το τι πραγματικά πιστεύει αυτός. Ο Μίκης στα γεράματα μας έκανε να απορούμε αν ηταν κομμουνιστής ή προς το δεξιός.

argyrotoxos

Ανώτερος
Εγγρ.
16 Σεπ 2010
Κριτικές
63
Like
46.672
Πόντοι
9.297
Ναι έτσι είναι όσον αφορά τους παγκόσμιους και τους διαχρονικούς Ειδικότερα , ο vivaldi , ήταν σύριζα , ο Mozart ηταν κ.κ.ε και ο eric clapton είναι πασοκ
Oι Clash και Sex Pistols δεν νομίζω να συμπαθούσαν και πολύ την μακαρίτισσα την Ελισσάβετ...

argyrotoxos

Ανώτερος
Εγγρ.
16 Σεπ 2010
Κριτικές
63
Like
46.672
Πόντοι
9.297
Δεν είναι έτσι. Ο Τσιτσάνης είχε κουμπάρο το Μουσχουντή και ήταν πολύ καλοί φίλοι, με προσωπική σχέση. Ο οποίος Μουσχουντής ηταν κεφαλοκυνηγός κομμουνιστών. Τη "Συννεφιασμένη Κυριακή" υποτίθεται ότι την έγραψε για τα μαύρα χρόνια της Κατοχής και την έκανε σημαία η αριστερά. Μόνο που ο Γκοβαρης που αναφέρεται ως στιχουργός, είχε δηλώσει πως έγραψε τους στίχους μια μέρα που γύρισε από το γήπεδο. Όπου η ομάδα του της Λάρισας είχε χάσει. Ο Μπιθικώτσης που ταυτίστηκε με την αριστερά τραγουδούσε σε εκδηλώσεις των Συνταγματαρχών. Γενικώς υπάρχει μεγάλη απόσταση από το τι πιστεύει ο κόσμος για τον κάθε καλλιτέχνη, με το τι πραγματικά πιστεύει αυτός. Ο Μίκης στα γεράματα μας έκανε να απορούμε αν ηταν κομμουνιστής ή προς το δεξιός.
Πράγματι...άρχισα να σκέφτομαι αν ανένηψε ...κάτι παρόμοιο νομίζω έτυχε και στην Αφροδίτη Μάνου.Τουλαχιστον αυτή είναι εν ζωή.

argyrotoxos

Ανώτερος
Εγγρ.
16 Σεπ 2010
Κριτικές
63
Like
46.672
Πόντοι
9.297
αυτοί σίγουρα ήταν κκε μλ αλλά τώρα ψηφίζουν Τσίπρα
Έτσι εξηγείται η άνοδος στην καριέρα τους....:think:
Λες να έγιναν σκιωδεις υπουργοί στον πρωινό καφέ της Κουμουνδούρου;

argyrotoxos

Ανώτερος
Εγγρ.
16 Σεπ 2010
Κριτικές
63
Like
46.672
Πόντοι
9.297
δικε μου παλι απολυτες μαλακιες γραφεις...αστο...ξερεις τι εγραψες,ειδες τι απαντησα και μου γραφεις αλλ' αντ' αλλων.
Συμφωνούμε ότι διαφωνούμε.Μαλλον δεν ξέρεις ότι την καλλιτεχνική κίνηση συνήθως την καπελωνουν αριστεροί όχι μόνο εδώ αλλά και παγκοσμίως.

celebre

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Μαΐ 2019
Like
20.886
Πόντοι
6.056
Μάνος Χατζηδάκις ,[όσο και εάν χτυπιούνται διάφοροι για το αντίθετο ] Μαρία κόλλας , Ντέμης Ρούσσος , Νανά Μούσχουρη , Νίκος Καββαδίας , Δημήτρης Χορν [δεν ήταν μόνο ηθοποιός ] Σταμάτης Σπανουδακης , Σταύρος Ξαρχάκος , και πολλοί άλλοι .

Ορισμένοι από αυτούς δε πχ Μάνος Χατζιδάκις , Δημήτρης Χορν , και άλλοι , είχαν στενή προσωπική φιλία με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή .

Από λαϊκούς συνθέτες , στιχουργούς τραγουδιστές κτλ [ επιπέδου Στράτου Διονυσίου . Ακη Πάνου , κτλ ] η συντριπτική πλειοψηφία .

Υ.ς Το να γράφεις , και να λες τραγούδια πχ κατά της γερμανικής κατοχής ,και υπέρ της αντίστασης κατά των Γερμανών , κατά του φασισμού ,κατά της μοναρχίας , κατά της χούντας κτλ δεν είναι αποκλειστικό μονοπώλιο των Αριστερών και ειδικότερα των κομουνιστών . . Διάφοροι έχουν χαρακτηριστεί ως αριστεροί και ως κομουνιστείς κατά καιρούς λόγο αυτού , ενώ καμία σχέση .
Και αλλοι τραγουδουσαν τον υμνο της Χουντας και τους βαφτισαν αριστερους,διψαει για ηρωες ο τοπος:confused::confused::confused::coffee:

• Like
Αντιδράσεις: iliasl

argyrotoxos

Ανώτερος
Εγγρ.
16 Σεπ 2010
Κριτικές
63
Like
46.672
Πόντοι
9.297
Το ότι έκανε παρέα με τον Καραμανλή δεν μου λέει και πολλά ...ούτε καν για κεντρώο δεν τον έχω αλλά για αριστερό.Απλως μπορεί να ήταν δηλωσιας και να μην προκάλεσε όπως άλλωστε και οι πιο πολλοί ηθοποιοί και καλλιτέχνες επί Χούντας.Για αυτό έχουμε και τόσες ταινίες εκείνη την περίοδο .
Η ανάρτηση συγχωνεύτηκε αυτόματα:

Και αλλοι τραγουδουσαν τον υμνο της Χουντας και τους βαφτισαν αριστερους,διψαει για ηρωες ο τοπος:confused::confused::confused::coffee:
Για το μεροκάματο τα έκαναν αυτά αλλιώς τους περίμεναν αλλά....

キング

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Απρ 2020
Like
3.161
Πόντοι
446
Συμφωνούμε ότι διαφωνούμε.Μαλλον δεν ξέρεις ότι την καλλιτεχνική κίνηση συνήθως την καπελωνουν αριστεροί όχι μόνο εδώ αλλά και παγκοσμίως.
πολυ ματαιολογια-απολυτη μαλακια ρε δικε μου...μην καιγεσαι...

iliasl

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Μαΐ 2021
Like
2.310
Πόντοι
446

Και τραγουδούσαν , και συναυλίες έκαναν , και δίσκους έκαναν , και στα καλύτερα μαγαζιά έπαιζαν ,όπως και διάφοροι ηθοποιοί , που και ταινίες γύριζαν ,και θιασάρχες γινόντουσαν , και επιχορηγήσεις τσέπωναν , και τσάμπα θέατρα οικονόμαγαν , και σε όλα τα κοσμικά γκαλά πρώτη μούρη ήταν μαζί με τους πρώτους , και πάει λέγοντας . Αλλά αριστεροί και αντιστασιακοί ήταν οι άνθρωποι

argyrotoxos

Ανώτερος
Εγγρ.
16 Σεπ 2010
Κριτικές
63
Like
46.672
Πόντοι
9.297
πολυ ματαιολογια-απολυτη μαλακια ρε δικε μου...μην καιγεσαι...
Στο ροζ συννεφάκι που ζεις οι αριστεροί μόνο απεργίες και διαδηλώσεις κάνουν και δεν καπελωνουν το σύνολο σχεδόν της καλλιτεχνικής κίνησης....

daftrucker

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Σεπ 2022
Like
1.186
Πόντοι
206
Ο Χατζηδάκις ξεκίνησε από την ΕΠΟΝ και μετά ψήφιζε ΝΔ. Το δήλωνε κιόλας ότι είναι πιο πολύ δεξιός, παρά οτιδήποτε άλλο. Εν τω μεταξύ τους στίχους για "τα παιδιά κάτω στον κάμπο" τους έγραψε για κάτι πιτσιρικάδες, που τον έκρυψαν οταν τον κυνηγούσε η Χωροφυλακή στη Λάρισα. Νομίζω ότι ηταν περισσότερο ενάντιος στο δογματισμό των κομμάτων. Γι'αυτό και ταυτίστηκε με τον Καραμανλή και όχι το Φλωράκη.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom