Το κακο με πολλους φιλοζωους ειναι οτι βαζουν τον ανθρωπο σε ιση ή και ανωτερη μοιρα απο το ζωο!
ο άνθρωπος δεν πρέπει να αισθάνεται ένοχος που γεννήθηκε άνθρωπος και να γίνεται αγωγός της ύβρεως προς κάθε τι που ζει και τον περιβάλλει.
Λοιπόν, χρωστάω μερικές εξηγήσεις για το όλο συμβάν και έφτασε η στιγμή να δώσω λεπτομέρειες.
Πέρασα σε ένα ιδιωτικό συγκρότημα κατοικιών παραθαλάσσιο-περιφραγμένο στην Εύβοια μερικές μέρες το Πάσχα, πάλι μετά από πολλά πολλά χρόνια. Ο χώρος είναι μεγαλος σαν ένα καλό ξενοδοχείο με 70 δωμάτια.
Τα σπίτια είναι ως επι το πλείστον σε ορόφους αλλά υπάρχουν και αυτόνομα ισόγεια. Κάτω έχει γκαζόν και γενικά πολύ πράσινο.
Το σπίτι μου είναι ισόγειο και είναι σε θέα όλων των γύρω διαμερισμάτων αφού είναι στο κέντρο...στο πέναλτι.
Η σκύλα μου ήταν εκπαιδευμένη να με ακολουθεί δίχως λουρί ωσαν ήμουνα τυφλός. Όταν έβγαινα εκτός συγκροτήματος η σκύλα ήταν πάντα δεμένη γιατί πίστευα ότι η μαλακία θα γινόταν εκτός -αν γινόταν- κι επειδή τα αυτοκίνητα δεν πολυσέβονται ούτε πεζούς ούτε 4ποδα ή γενικώς έξω από έναν ''ελεγχόμενο'' χώρο φόλες και κίνδυνοι για οικόσιτα παραμονεύουν υπό πολλές μορφές.
Εδώ να πω ότι η σκύλα είχε στανταρ δρομολόγιο το πρωί κάνοντας μια βόλτα επιτήρησης γύρω από το σπίτι και μετά ξάπλαρε δίπλα στην είσοδο στο γκαζόν να πάρει ήλιο.
Από την Παρασκευή που μας πέρασε το συγκρότημα ήταν σχετικά άδειο, μόνο 7 διαμερίσματα γεμάτα από τα οποία 4 συμπεριλαμβανομένου κι εμένα έχουμε ζώα, σκυλιά γατιά κλπ. Δεν έπαιζαν παιδάκια ούτε γέροι έξω ούτε τίποτα. Μόνο κουνέλια που ζουν μέσα αδέσποτα και δεν τα ενοχλεί κανένας, δεν ενοχλούν κι αυτά, δεν ανήκουν σε κανένα, γενικώς υπάρχουν κι είναι ωραία να υπάρχουν κι αυτά. Δίνουν μια ψευδαίσθηση ότι είσαι πιο κοντά στη φύση.
Τα υπόλοιπα γεμάτα σπίτια ήταν ένα του θυρωρού που έχει κυνηγητικά σκυλιά, ένα του μαλάκα του διαχειριστή κι ένα του κατεξοχήν υπόπτου του
Κ.
Η σκύλα μου πέθανε την Κυριακή μέσα σε 15 λεπτά. Δεν πρόλαβα να κάνω τίποτα εκτός από αλατόνερο, γάλα και ένεση για εμετό. Την ένεση την έκανα ενδοφλέβια κι όχι υποδόρια ώστε να λειτουργήσει άμεσα. Τίποτε πάντως δε λειτούργησε. Ο κτηνίατρος της περιοχής μου βεβαίωσε ότι ήταν φόλα ισχυρής δόσης σε συγκεκριμένο σημείο ενός μεζέ.
Το πως έγινε τώρα.
Η σκύλα μου ήταν μέσα στο σπίτι ενώ βγάζω τις βαλίτσες έξω για την αναχώρηση και ξαναμπαίνω μέσα να κλείσω φως. Εκείνη τη στιγμή βγαίνει και πάει στην πίσω βεράντα μας, η οποία έχει κοντό θαμνοφράκτη. Την επόμενη στιγμή τη βλέπω να βγάζει σάλια αφρούς από το στόμα της, να τρέκλίζει και να έρχεται προς το μέρος μου βγάζοντας ένα κλάμα-ρόγχο, σωριάστηκε τρεμάμενη στα πόδια μου και το βλέμμα της δε θα φύγει ποτέ από τη μνήμη μου.
Η σκύλα δεν είχε φάει τίποτε από το προηγούμενο βράδυ, αφού ήταν μικρόσωμο και έτρωγε μια φορά τη μέρα (σα 1.5 μεγάλη γάτα). Θα την ταϊζαμε μόλις φτάναμε σπίτι γιατί συνήθως έκανε εμετούς στο αυτοκίνητο.
Παρατήρηση, όσο προχωρούσε η διάλυση του δηλητηρίου στα εσωτερικά της όργανα της φύγανε όλα τα καφέ που είχε στο άντερό της. Σημάδι φόλας κι αυτό. Βεβαιωμένο από τον κτηνίατρο.
Ξέρω ποιος την έκανε τη δουλειά, γιατί οι κάτοικοι εκεί μέσα εκείνη την μέρα ήταν μετρημένοι κι ο ένοχος την έκανε από εκεί μέσα αφού πέταξε τη φόλα πριν γυρίσουμε από την απογευματινή βόλτα -με το σκυλί δεμμένο το τονίζω.
Επομένως ο κλήρος είναι σε αυτόν γιατί:
-Παρακολουθούσε διακριτικά κι αδιάκριτα το που πήγαινα με το σκυλί (Τον έβλεπα να γυροφέρνει και να σκάει σε άσχετες φάσεις μπροστά μας)
-Μου έκανε παρατήρηση να μην το έχω λυτό γιατί λερώνει(σε ένα άδειο ουσιαστικά χώρο κι ενώ με έχει δει να μαζεύω τα σκατά του σκύλου με πλαστική σακούλα)
- Ο ίδιος πιστεύω ευθύνεται και για το φόνο τουλάχιστον 12 γατιών από πέρυσι (7 πέρσι, 5 το 2010), γιατί όπως έλεγε στο θυρωρό κάτι πρέπει να γίνει με τις γάτες γιατί ενοχλούνται τα κουνέλια?!.
-Παρατήρηση μου έκανε κι η καριόλα η γυναίκα του διαχειριστή του συγκροτήματος (μην το έχετε λυτό γιατί κατουράει και αφοδεύει στο γρασίδι...να σημειώσω ότι στο γρασίδι χέζουν κατουράνε καμμιά 50αριά κουνέλια αλανιάρικα, αλλά η καριόλα δεν είχε μάλλον θέμα με τα κουνέλια)
Έχω ακούσει τις Ν μαλακίες σχετικά με το λόγο που μπορεί να πέθανε η σκύλα μου...ο μαλάκας ο διαχειριστής λέει (αγγίζουμε τα όρια της αναγούλας):
- Μπορεί να έφαγε χημικά από τα χορτάρια
- Μπορεί να έγλειψε τις ρίζες από τις ελιές (ψεκάζουν για να μη βγαίνουν αγριόχορτα αλλά δεν παίζουν εκεί μέσα και κανένα ζώο τουλάχιστον όπως γνωρίζω δεν πάει να γλείψει χημικά φόρα παρτίδα)
- Ο γιος μου έχει 3 σκυλιά πάντα δεμένα, έτσι δεν του ψοφάνε
- Εμείς σας προειδοποιήσαμε με την παρατήρηση αλλά εσείς δεν το καταλάβατε και ιδού το αποτέλεσμα.
Παρεπιπτόντως ο μαλάκας λέει ...και μη βγαίνεις να κατηγορείς έτσι όποιον νάναι (είπαμε 7 διαμερίσματα ήταν με κόσμο, τα 4 φιλόζωα...) το δικό σου φταίξιμο.
???Ποιο δηλαδή, φταίω κιόλας που κάποιος πέταξε φόλα στο σπίτι μου???
Αναπάντητα ερωτήματα.
Νομικά δυστυχώς δεν γίνεται τίποτε. Ακόμη κι επαυτοφώρο να τον έπιανα 3 μήνες φυλάκιση εξαγοράσιμη και 1,5Κ ευρά για πρόστιμο.
Ιδιωτικά σκέφτομαι πολλά.
Το θέμα είναι εσωτερικό, σκέφτομαι όλες αυτές τις μέρες το εξής:
αυτό το πλάσμα δε γυρίζει πίσω με κανέναν τρόπο. Η βία φέρνει βία, η βία σταματάει με μη βία. Ο άνθρωπος αυτός (όπως κι αρκετοί εκεί μέσα) ζει και θρέφεται με το μίσος, εμείς ίσως είμαστε πλασμένοι για ανώτερα συναισθήματα...κι ίσως η σκύλα μου να μη θέλει ανταπόδωση.
Από την άλλη όμως έχω ένα θυμό απίστευτο και επειδή ο κύριος ένοχος σκάει κάθε ΣΚ εκεί μέσα, αν τον δω θέλω να τον αρπάξω...
Θα ηρεμήσω και μετά θα σκεφτώ πολύ καθαρά τι πως πότε κλπ. Μέχρι εδώ σας ευχαριστώ για τη συμπαράσταση και την όποια συμβουλή έχετε δώσει.
@ Nostalgia, καλά τα λες,
Ομως σε κτηνίατρο πήγα, μας βςβαίωσε το λόγο θανάτου=φόλα κι ο οποίος πρότεινε νεκροψία, η γυναίκα μου όμως αρνήθηκε λόγω συναισθηματικής φόρτισης οπότε πάει το στοιχείο.
Μετά καλοσκεπτόμενος όλη την ιστορία είναι ηλίου φαεινότερο το ποιος και γιατί το έκανε αφού έχει βεβαρημένο πρόσφατο παρελθόν και ξέρει να φυλάγεται.
Δε μου έχει ξανασυμβεί ούτε θέλω, όμως αν γίνω μάρτυρας σε κάτι αντίστοιχο εκεί μέσα πάλι θα ακολουθήσω τις συμβουλές σου.
Το κλείνω εδώ, ο χρόνος ας επουλώσει τις πληγές μας.
Όποιος θέλει να κομμεντάρει ας κομμεντάρει μάγκες.