Νέα

«Σκότωσα δέκα άτομα»

• Μέλος που άνοιξε το νήμα mounitsa
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 340
  • Εμφανίσεις 15K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Απο τα ρωσικα προτυπα σου ναι ειναι και γαμω τις δημοκρατιες.

Αφου εσυ θεωρεις οτι πχ σε ζητηματα υγειας μπορεις να εχεις ισαξια γνωμη με ενα γιατρο τοτε γιατι δεν γινεσαι προθυπουργος... Ελεος δηλαδη τα σκεφτεσαι αυτα η σου ξεφευγουν. :jerking:
τι σχεση έχει η βαρύτητα της γνώμης με την ελευθερία έκφρασης;
πήγαινε βάρα μια μαλακία παρέα με τον φίλο σου τον ιβιλπλάσμα.........
μια ζωή μαλάκες θα βγαίνουν σ αυτή τη χώρα να κυβερνούν γιατί ο απλός πολίτης έχει χάσει το μέτρο και την αξία του διαλόγου.
κλάψε τώρα......φασιστάκο......

Εγγρ.
7 Νοε 2007
Κριτικές
4
Like
3
Πόντοι
16
Δε λεω εγω? Φασιστες και αριστεροι.
Φατε τα λυσακά σας. Με τους τουρκους και τις πολιτικες μη τολμήσει και ασχοληθεί κανείς.
Ειναι κακό. Κανει τζιζζζζζζζζζζζζζζ

koproni65

Ανώτερος
Εγγρ.
12 Μαρ 2006
Κριτικές
21
Like
360
Πόντοι
5.795
Καλα στην Τουρκια δεν ειναι και οι πλειοψηφια οι διανοουμενοι μην τρελαινεσαι
2.όποτεπήγα στήν τουρκια έτυχα μάλλον προνομιούχος πού ήμουν έλληνας ..καί αυτό νομίζω ότι όλοι όσοι έχετε πάει τό έχετε αντιληφθει.

Σε βλεπανε σαν $$$$
3,έχω χαρακτηριστεί ακροδεξιος δίοτι πιστεύω στήν αλλαγή τού νόμου περί ασέλγιας στά μνημεία καί πιστεύω ότι πρέπει νά ισχύσει η θανατική ποινή γιά άτομα πού πυρπολουν τό μνημειο τού αγνώστου στρατιώτη δηλαδή τό μνημείο τών εκατομμυρίων πού θυσιάστικαν γιά νά είμαστε εδώ,αλλά θεωρώ ότι δέν είμαι.

Τοτε καλα κανανε και οι γκριζοι λυκοι και σκοτωσανε τον Ισαακ και τον Σολωμό???
Επιδη εχω μεγαλωσει με τουρκους πρεπει να πω οτι σχεδον ολοι τους ειναι τελειως καθυστερημενοι.
όταν πήγα στήν τουρκία 1 η φορά ήμουν χιπυς άφραγκος κλπ καί δέν μέ είδαν όπως λές γιά τά φραγκα .
2.άλλο τό κατέβασμα τής τουρκικης σημαιας καί άλλο η πυρποληση του μνημειου του αγνώστου στρατιώτου από κουκουλοφόρους,νομιζω εκατομμυρια φορες ποιο σοβαρό.καί κάποτε ένας τούρκος αξιωματικός μού είπε εσείς δέχεσθε καί σας καίνε τό μνημείο τού αγνώστου στρατιώτη καί χειροκροτάτε.. άρα αφού ξέραμε ότι δέν θά μας κάνετε τίποτα γι αυτό σκοτώσαμε τους κυπριους .σκέψου αυτό πού ΄λέω,βλέπουν ότι δέν πυροβολάμε τό ζώο που πυρπολεί τό μνημείο καί φτασαν έξω από τό σούνιο...βλέπουν ότι αφήνουμε ατιμώριτους όσοι καίνε τήν ελληνική σημαια,,
τό συμπέρασμα σου ότι είναι οί περισσότεροι ζώα μέ παραπέμπει στήν μικρασιατική καταστροφή καί τά συνθήματα τής τότε ηγεσίας τουρκοι ,ζώα δολοφόνοι.
τούς υποτιμήσαμε λέγοντας ότι είναι ζώα καί μάς γαμίσαν αυτή είναι η αλήθεια..
δέξου τά προτερήματα και τά πλεονεκτήματα τού αντιπάλου σου γιά νά τούς νικήσεις άν χρειασθεί είναι τό πρώτο μάθημα στά στρατιωτικά εγχειρίδια.
υγ

Μέλος
Εγγρ.
21 Ιαν 2008
Like
9
Πόντοι
16
τι σχεση έχει η βαρύτητα της γνώμης με την ελευθερία έκφρασης;
πήγαινε βάρα μια μαλακία παρέα με τον φίλο σου τον ιβιλπλάσμα.........
μια ζωή μαλάκες θα βγαίνουν σ αυτή τη χώρα να κυβερνούν γιατί ο απλός πολίτης έχει χάσει το μέτρο και την αξία του διαλόγου.
κλάψε τώρα......φασιστάκο......

Κοιτα να δεις που θα συμφωνησω μαζι σου μια ζωή μαλάκες θα βγαίνουν σ αυτή τη χώρα σαν εσενα. :birdman: :birdman: :birdman:

Οσο για το κλαμα οχι, ειμαι πολυ ανωτερος απο μουνοπανα σαν εσενα για να σου κανω τη χαρη. :jerking:

Φυλήςυχος Πολίτης

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Μαρ 2008
Like
0
Πόντοι
166
Φίλε 1personanongrata ωραίο το επιχείρημα περί εξειδίκευσης και περί ζημιώσεως των ενόπλων δυνάμεων εάν κάποιος λουφάρει ή δεν είναι πρόθυμος κτλ. Αμέτρητες είναι όμως και οι παραθέσεις δημοσιεύσεων που θα μπορούσα να κάνω για να επιχειρηματολογήσω υπέρ του ότι αυτά σε ώρα κρίσης αλλάζουν. Ακόμη και αυτός που λουφάρει, ακόμη και αυτός που είναι αντιρρησίας συνειδήσεως την ώρα εκείνη ενδέχεται να αλλάξει και να γίνει ο μεγαλύτερος ήρωας. Κάποια δημοσίευση του Enforcer έλεγε ότι εκείνη την ώρα "ΞΕΧΝΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΕΣ" και το πιστεύω. Μερικές δημοσιεύσεις παραπάνω ο Paralimnios, εάν δεν κάνω λάθος και εάν κάνω συγχωρήστε με, είπε ότι εκείνη την ώρα (το 1987) του ήλθε να πάει στην πρώτη γραμμή. Όλοι πρέπει να ξέρουν έστω και τα βασικά πράγματα. Δεν σου λέω ότι όλοι μπορούν να είναι αλεξιπτωτιστές ή βατραχάνθρωποι ή πιλότοι. Όλοι όμως θα έπρεπε να ξέρουν τα βασικά. Και τα μεν (τα εξειδικευμένα) και τα δε προϋποθέτουν εκπαίδευση, άρα στρατιωτική θητεία.

Ευχαριστώ,

Ένας Φυλήσυχος Πολίτης

ΥΓ: Δεν σε θεωρώ ανεπιθύμητο επειδή τυχαίνει να διαφωνούμε. Άλλωστε από το διάλογο προκύπτει η σύνθεση και η βελτίωση απόψεων

Tsolias.Psolias

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουλ 2007
Like
28
Πόντοι
166
 Να με συγχωρεις φιλαρακι,αλλα θα μου επιτρεψεις να εχω διαφορετικη
 αποψη για τους μουσουλμανους και τον μουσουλμανισμο...

Ο φανατισμος ειναι προιον των μουλαδων,και η τζιχαντ μια εσκεμμενη
 παρερμηνεια των λογων του Προφητη τους απο τους ιδιους....
 Τους παπαδες εν ολιγοις...Παντου αυτοι,παντου οι ιδιοι

Οποιος εχει διαβασει εστω και ορισμενες σουρες απο το Κορανι,ή Ισλαμικη
 ποιηση (Τζελαντιν Ρουμι-Ομαρ Καγιαμ κτλ κτλ..) θα καταλαβει..

Δηλωνω Χριστιανος Ορθοδοξος και θελοντας να εχω μια αποψη για τους
 πιστους αλλων θρησκειων,προτιμησα να κατσω και να μαθω,να διαβασω,να
 ενημερωθω σχετικα με την θρησκεια των ανθρωπων εδω στην "γειτονια" μας..

Απο μικρος ακουγα για φανατισμο των μουσουλμανων και οτι αυτος
 απορρεει απο την θρησκεια τους και το Κορανι...

Λοιπον Φιλαρακι να σε πληροφορησω οτι εαν ολοι ακολουθουσαν το Κορανι(ή τους λογους και
 τις διδαχες του Χριστου η οποιαδηποτε θρησκειας γενικα...) ο κοσμος θα ηταν πολυ
 καλυτερος...

Το Κορανι (οπως και το Ευαγγελιο...) ειναι λογος ΚΑΘΑΡΟΣ..
 Απαγορευει να κανει ο πιστος το κακο
 Οριζει(προσεξε την λεξη οριζει..θα εξηγησω παρακατω..)να σεβεται ο πιστος την χηρα,το
 ορφανο,να προστατευει τον αδυναμο...Οριζει οτι σε καμμια περιπτωση δεν πρεπει να βαζεις
 φωτια στο σπιτι του εχθρου σου ή να του παιρνεις το κεφαλι,το βιος,την γυναικα και τα
 παιδια του.
 Αυτα ειναι εργα της εκαστοτε κρατικης εξουσιας που εκμεταλευεται σε ολον τον κοσμο την
 πιστη και την αθωωτητα των Λαων.

Ολα αυτα βεβαια τα λεει το Κορανι οπως το εγραψαν οι ιδρυτες του Ισλαμισμου και το
 εξηγησαν οι ελευθεροι και πιστοι(αρχικοι..) θεολογοι..

Η Χαντιθ (ο προφορικος λογος του ιδιου του Μωαμεθ...)ΟΡΙΖΕΙ  τους ιερωμενους ως αγγελους
 Αγαπης και Ανοχης...Οπως περιπου και τους οριζει και το Ευαγγελιο...

Τωρα αν ισχυει αυτο στην πραγματικοτητα ειναι αλλο καπελο και αλλη κουβεντα...

Ισως να ακουγομαι θρησκοληπτος,που δεν ισχυει φυσικα,αλλα ετσι εχουν γενικα τα πραματα
 Οι θρησκειες εφευρεθηκαν απο  ανθρωπους για ανθρωπους..
 Για να μπορει ο Ανθρωπος να αυτοελεγχεται και να αυτοπεριοριζεται ως προς τα παθη του
 Για να ξεπερασει ο Ανθρωπος τον αρχεγονο φοβο,που εχουμε ολοι μεσα μας,για τον
 "Ανθρωπο"....Για αυτον που κρυβουμε μεσα μας...

Και εσυ εισαι καλο παιδι,και εγω και ο αλλος και ο παραλλος...
 Αλλα σε καποιες στιγμες και υπο "ειδικες" συνθηκες γινεσαι..κατι σαν κτηνος...
 Αλλος Ανθρωπος απ'οτι εισαι συνηθως δηλαδη..
 Επειδη ο Ανθρωπος στην διαρκεια των χιλιετηριδων που εχει περασει πανω στην Γη,εχει δει
 αυτη την αλλη πλευρα του,γι'αυτο και την φοβαται...

Ο Ανθρωπος μονο απο τον Ανθρωπο κινδυνευει....

Συγνωμη αν κουρασα,αλλα αυτα ειχα να πω σχετικα με το Κορανι...
 Δεν φταινε οι διδαχες Αγαπης των θρησκειων...

Φταιει ο ιδιος ο (εκαστοτε...ανα περιπτωση) Ανθρωπος

περίεργα όλα αυτά που μου λες ... αλλά εγώ άλλα διαβάζω...
ήθελα να σου τα περιγράψω αλλά η αμφισβήτηση είναι κάτι που με κουράζει
οπότε έψαξα και σου βρήκα ακριβώς την απάντηση σε αυτό που τόνισες σε προηγούμενο ποστ μου

Η διάδοση της Πίστης

Κύριο καθήκον του κάθε μουσουλμάνου είναι να διαδώσει τον Μωαμεθανισμό στους άπιστους και ειδωλολάτρες. Οφείλει να τους προειδοποιήσει για την Ημέρα της Κρίσης και να τους προτρέψει να πιστέψουν στη διδασκαλία του Μωάμεθ.

Γενικά το Κοράνι προτρέπει τους πιστούς σε μια ανεκτική στάση απέναντι σε άλλες θρησκείες και ιδιαίτερα σε αυτές που έχουν δεχθεί το Μήνυμα του Αλλάχ από κάποιον άλλον Προφήτη εκτός του Μωάμεθ. Με βάση αυτά, οι λαοί της Βίβλου (Χριστιανοί και Εβραίοι), θα αντιμετωπίζονταν (έστω θεωρητικά) με κάποια ελαστικότητα, ενώ οι ειδωλολάτρες θα πρέπει να υποχρεώνονταν να αποδεχθούν το Ισλάμ ακόμα και με την ποινή του θανάτου. Η προνομιακή μεταχείριση επεκτάθηκε αργότερα και σε άλλες θρησκείες όπως ο Ζωροαστρισμός και ο Ινδουισμός.

Επιτρέπεται ακόμα η χρήση βίας εναντίον των απίστων, αν και προτρέπεται να μην θανατώνονται: Όταν αντιμετωπίζετε τους άπιστους στη μάχη χτυπήστε τα κεφάλια τους και όταν τους ξαπλώσετε κάτω, δέστε τους αιχμαλώτους σφιχτά. Μετά χαρίστε τους την ελευθερία τους ή ζητήστε λύτρα, μέχρι να νικηθεί η στρατιά τους από τον Πόλεμο. Σε άλλο σημείο διαβάζουμε: Να μάχεστε όσους σας πολεμούν, ακολουθώντας πάντα τον δρόμο του Θεού. Αλλά μην αδικείτε: ο Θεός δεν αγαπά όσους αδικούν. Όταν όμως ο μουσουλμάνος αναγκάζεται να σκοτώσει στη μάχη, δεν θα πρέπει να νιώθει τύψεις: Δεν είσαστε εσείς αλλά ο Αλλάχ που τους έσφαξε. Δεν είσαστε εσείς που τους χτυπήσατε· ο Αλλάχ τους χτύπησε για να μπορέσει να ανταμείψει πλουσιοπάροχα τους πιστούς [26].

Μέσα από αυτές τις αντιφατικές παραινέσεις ο πιστός πρέπει να βρει τη στάση που θα τηρήσει, σε συνδυασμό ίσως με ένα άλλο σημείο του Κορανίου που του απαγορεύει να σκοτώσει άνθρωπο χωρίς λόγο. Σε κάθε περίπτωση ο φόνος παίρνει διαφορετική διάσταση και βαρύτητα, σε αντίθεση με το Ου Φονεύσεις του Δεκάλογου. Μάλιστα η θέση του Κορανίου μπορεί να θεωρηθεί πιο πρακτική, εφαρμόσιμη και με το στοιχείο της διάκρισης, κάτι που δεν περιέχει η εντολή Ου φονεύσεις, που είναι απόλυτη, δίχως επεξηγήσεις και διακρίσεις π.χ. για την περίπτωση ενός πολεμιστή.

Για τους ίδιους τους μουσουλμάνους η δειλία και η λιποταξία δεν επιτρέπονται: ... αυτός που γυρίζει και φεύγει (κατά τη μάχη) θα τιμωρηθεί αυστηρά [27]. Εξάλλου ο πιστός που μάχεται για το Ισλάμ δεν πρέπει να φοβάται τον θάνατο, αφού είτε θα τον προστατέψει ο Αλλάχ στη διάρκεια της μάχης απ’ την οποία θα πάρει πολλά λάφυρα αν είναι νικηφόρα, είτε, αν πεθάνει, θα τον περιμένουν οι απολαύσεις του Παραδείσου.

Ένας τρόπος διάδοσης της πίστης μπορούσε να είναι και ο πόλεμος, με τη μορφή του Τζιχάντ (Ιερός Πόλεμος). Ο όρος Τζιχάντ σημαίνει ενεργός αγώνας και δεν αναφέρονταν αναγκαστικά στην διάδοση της πίστης με ένοπλο αγώνα, αν και αυτό δεν απαγορευόταν καθαρά. Αυτό που ξεκάθαρα απαγορεύεται είναι ο πόλεμος για την απόκτηση δόξας, εξουσίας και κυριαρχίας. Στόχος δεν θα έπρεπε να ήταν τόσο η θρησκευτική υποταγή των κατακτημένων λαών, όσο η ενοποίησή τους σε μια πολιτική μουσουλμανική ομοσπονδία.

Σταδιακά ο Ιερός Πόλεμος αποτέλεσε ένα σημαντικό μέσο εξάπλωσης του Ισλάμ, κυρίως επειδή οι αρχηγοί της κοινότητας τον υιοθέτησαν σαν τακτική. Ειδικά η αίρεση των Χαριζιτών υποστήριζε το τζιχάντ και τη συνεχή διεξαγωγή του. Το αποτέλεσμα ήταν να δημιουργηθεί μέσα σε λίγο χρόνο η Ισλαμική Αυτοκρατορία.

:2funny: :2funny: :2funny: :2funny:
γενικά το κοράνι.... είναι υπέρ της ειρήνης και της ανεξηθρησκείας.
το κρέας τους μάρανε ο τζόγος και τα ποτά...
:2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

ίσως ακούγομαι λίγο ορθόδοξος αλλά δεν είμαι....
τα ίδια σκατά είναι και οι χριστιανοί αλλά ως πολιτισμένοι άνθρωποι αγαπούν το χρήμα και νοιάζονται μόνο για αυτό.

Επισκέπτης
άποψη μου είναι ότι από τήν στιγμή πού δέν πήγες στρατιώτης θά έπρεπε νά είσαι πολίτης β κατηγορίας καί ΄νά μήν απολαμβάνεις τά προνόμια πού έχουν αυτοί πού πάνε καί πού αναφέρω ποιο πάνω
2.άν δέν σού αρέσει νά δουλεύεις τσάμπα γιά λόγους κοινωνικούς η συνόλου τουλάχιστον 3 μήνες.. γιά μένα είσαι πολίτης 3ης κατηγορίας δηλαδή παρτάκιας.συγνώμη φίλε αυτή είναι΄΄η αποψή μου

Αν δεν σε καλυπτει η απαντηση του fahr1600 θα σου γραψω μερικα μπας και παρεις χαμπαρι καποια πραγματα. Πολιτης 3ης 4ης ή 10ης κατηγοριας οπως το εννοεις εσυ, θα ημουν ουτως ή αλλως ασχετως αν υπηρετουσα ή οχι τη μαμα πατριδα. Γιατι δεν σπουδασα τιποτα, ουτε ειχα τις απαραιτητες καβατζες. Το συνθημα που εβλεπα γραμμενο με τεραστια γραμματα σε καποιο στρατοπεδο ΜΗ ΡΩΤΑΣ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΓΙΑ ΣΕΝΑ. ΑΛΛΑ ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΣΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ή καπως ετσι τελος παντων, μου φαινοταν τοσο γελοιο οπως οσο ενας τυπος στο ΚΕΤΧ  στην Πατρα που εκλεγε το βραδι γιατι του ελειπε η Σουλα. Η πατριδα το πολυ-πολυ να μ' εγραφε κανονικα οταν θα απολυομουν και θα φροντιζε τα δικα της παιδια. Τα εκαστωτε δικα της παιδια ανλογα το ποιος κυβερναει. Δες την αντιμετωπιση που εχουν οι Αμερικανοι που επιστρεφουν απο το Ιρακ. Οι περισοτεροι καταληγουν στο αλκοολ και στη ντρογκα. Οσο για τη Σουλα το πιθανοτερο ειναι να πηδιοτανε με καναν αλλο μεχρι τον δικο της να τον κανει αντρα ο στρατος. Κατι σαν τον Evil Plasma ας πουμε.
Πρωτημησα λοιπον να δουλευω αντι να με δουλευουν. Πρωτημησα τα 15000 τη μερα απο το να δουλευω για 500 δρχ το μηνα και να εχω διπλα μου τον καθε μαλακα.
Θα σου πω και κατι ακομα. Αν και μεγαλωσα μεσα στα οπλα, απο τα 10 μου με περνε ο πατερας μου να πηγαινουμε μαζι για κυνηγι, δεν μπορω να σκοτωσω. Πιτσιρικας δεν αντεχα να βλεπω τα ζωα που ειχε σκοτωσει ο πατερας μου. Ακομα και τωρα που εχω αρκετα καλο σημαδι- σχεδον καθε Κυριακη στο χωριο παω στο δασος για σκοποβολη με φιλους- δεν εχω πυροβολησει κανενα ζωο. Αντε κανα αρουραιο να σουταρω. Οπως καταλαβενεις θα ημουν αχρηστος στην πατριδα αφου σε περιπτωση πολεμου μαλλον θα αρνιομουν να σκοτωσω. Και για αυτο πρωτημησα να απεχω. Για να τελειωσει αυτη η συζητηση θα σου πω τι πιστευω εγω οτι ειναι καλυτερο. Ο στρατος να ειναι μισθοφορικος. Να πηγαινει οποιος εχει τη καυλα ή οποιος ειναι αχρηστος καπου αλλου και να αφησουν τυπους σαν εμενα στην ησυχια τους. Εγω εμαθα να καλιεργω τη γη οχι να βαραω προσοχη και να σκοτωνω.

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Κοιτα να δεις που θα συμφωνησω μαζι σου μια ζωή μαλάκες θα βγαίνουν σ αυτή τη χώρα σαν εσενα. :birdman: :birdman: :birdman:

Οσο για το κλαμα οχι, ειμαι πολυ ανωτερος απο μουνοπανα σαν εσενα για να σου κανω τη χαρη. :jerking:
δε σε γαμάω λέμε. ούτε σένα ούτε την φάρα σου ούτε την οικογένειά σου.
κλάψτε παρέα.
είμαι μουνόπανο και κολλάω ανίατες αρρώστιες σε κάτι μουνιά σαν και σένα. μπες και με τον άλλο κλώνο σου αρχίδι τώρα.

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Αν δεν σε καλυπτει η απαντηση του fahr1600 θα σου γραψω μερικα μπας και παρεις χαμπαρι καποια πραγματα. Πολιτης 3ης 4ης ή 10ης κατηγοριας οπως το εννοεις εσυ, θα ημουν ουτως ή αλλως ασχετως αν υπηρετουσα ή οχι τη μαμα πατριδα. Γιατι δεν σπουδασα τιποτα, ουτε ειχα τις απαραιτητες καβατζες. Το συνθημα που εβλεπα γραμμενο με τεραστια γραμματα σε καποιο στρατοπεδο ΜΗ ΡΩΤΑΣ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΓΙΑ ΣΕΝΑ. ΑΛΛΑ ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΣΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ή καπως ετσι τελος παντων, μου φαινοταν τοσο γελοιο οπως οσο ενας τυπος στο ΚΕΤΧ  στην Πατρα που εκλεγε το βραδι γιατι του ελειπε η Σουλα. Η πατριδα το πολυ-πολυ να μ' εγραφε κανονικα οταν θα απολυομουν και θα φροντιζε τα δικα της παιδια. Τα εκαστωτε δικα της παιδια ανλογα το ποιος κυβερναει. Δες την αντιμετωπιση που εχουν οι Αμερικανοι που επιστρεφουν απο το Ιρακ. Οι περισοτεροι καταληγουν στο αλκοολ και στη ντρογκα. Οσο για τη Σουλα το πιθανοτερο ειναι να πηδιοτανε με καναν αλλο μεχρι τον δικο της να τον κανει αντρα ο στρατος. Κατι σαν τον Evil Plasma ας πουμε.
Πρωτημησα λοιπον να δουλευω αντι να με δουλευουν. Πρωτημησα τα 15000 τη μερα απο το να δουλευω για 500 δρχ το μηνα και να εχω διπλα μου τον καθε μαλακα.
Θα σου πω και κατι ακομα. Αν και μεγαλωσα μεσα στα οπλα, απο τα 10 μου με περνε ο πατερας μου να πηγαινουμε μαζι για κυνηγι, δεν μπορω να σκοτωσω. Πιτσιρικας δεν αντεχα να βλεπω τα ζωα που ειχε σκοτωσει ο πατερας μου. Ακομα και τωρα που εχω αρκετα καλο σημαδι- σχεδον καθε Κυριακη στο χωριο παω στο δασος για σκοποβολη με φιλους- δεν εχω πυροβολησει κανενα ζωο. Αντε κανα αρουραιο να σουταρω. Οπως καταλαβενεις θα ημουν αχρηστος στην πατριδα αφου σε περιπτωση πολεμου μαλλον θα αρνιομουν να σκοτωσω. Και για αυτο πρωτημησα να απεχω. Για να τελειωσει αυτη η συζητηση θα σου πω τι πιστευω εγω οτι ειναι καλυτερο. Ο στρατος να ειναι μισθοφορικος. Να πηγαινει οποιος εχει τη καυλα ή οποιος ειναι αχρηστος καπου αλλου και να αφησουν τυπους σαν εμενα στην ησυχια τους. Εγω εμαθα να καλιεργω τη γη οχι να βαραω προσοχη και να σκοτωνω.

Φίλε μου έχεις απόλυτο δίκιο στα λεγόμενά σου και ισχυρά επιχειρήματα. Ωστόσο έγραψα πριν ένα αντεπιχείρημα- γιατί κατά τη γνώμη μου είναι ΚΑΚΗ επιλογή ο μισθοφορικός στρατός...

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Φίλε μου έχεις απόλυτο δίκιο στα λεγόμενά σου και ισχυρά επιχειρήματα. Ωστόσο έγραψα πριν ένα αντεπιχείρημα- γιατί κατά τη γνώμη μου είναι ΚΑΚΗ επιλογή ο μισθοφορικός στρατός...
δεν είπαμε ότι είναι καλή επιλογή...
μιλάμε για το τι μπορεί να γίνει για να αλλάξει η σημερινή κατάσταση προς το καλύτερο

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
μιλάμε για το τι μπορεί να γίνει για να αλλάξει η σημερινή κατάσταση προς το καλύτερο

ε τι ρωτάς τώρα... να γκρεμιστούν όλα και να ξαναγίνουν από την αρχή! Άλλος τρόπος ειλικρινά δεν υπάρχει!

koproni65

Ανώτερος
Εγγρ.
12 Μαρ 2006
Κριτικές
21
Like
360
Πόντοι
5.795
φίλε παραλίμνιε δέν έιχα τήν πρόθεση νά σέ θίξω καί συγνώμη άν νομίζεις ότι σέ έθιξα
άποψη μου είναι ότι έα΄ν κάποιος δέν μπορεί νά σηκώσει όπλο γιά διαφόρους λόγους  πρέπειι νά υπηρετήσει στόν στρατο σέ μιά βοηθητική υπηρεσία καί όχι μαχημη
μισθωφορικός στρατός είναι σωστό νά υπάρχει αλλά όταν είμαστε στά βαλκάνια μέ τήν τουρκια τών 100.000 .000 πληθυσμού καί μέ χώρες πού επιβουλεύοντε τήν ακεραιοτητά μας πρέπει όλοι νά υπηρετήσουμε..δέν φτάνει ο μισθωφορικός στρατόε αυτή είναι η αλήθεια..
ποιος θά σβήσει τή φωτιά από μιά βομβαρδισμένη πόλη ο μισθοφόρος πού θά είναι στό μέτωπο η εσύ καί εγώ για σκέψου??

Επισκέπτης

Δεν εχεις αδικο σε αυτο που γραφεις οτι αν ο στρατος ηταν αποκλειστηκα θεμα των στρατοκαυλων θα γινοταν ενας στρατος αυταρχικος και ισως θα στρεφοταν κατα της κοινωνιας σε εποχες εντασης. Αλλα ρε φιλε και τωρα ο αυταρχισμος υπαρχει στο στρατο. Και αυτοι που μπηκαν στο Πολυτεχνειο απλοι φανταροι ησαν. Ξερεις τι χλευασμο και εχθροτητα αντιμετωπισα σε οσα στρατοπεδα περασα μεχρι να παρω το απολυτηριο, απο απλους φανταρους που δεν μπορουσαν να δεχτουν οτι ειναι δικαιομα μου να μη θελω να υπηρετησω. Λογικες σαν αυτων που με βριζαν στις προηγουμενες σελιδες. Την πιο καλυτερη εξηγηγη μου την εκανε ενας λοχαγος στη Σκυρδα οταν γυρνοντας απο το 424 νοσοκομειο με καλεσε και μου εκανε ενα κηρυγμα πολυ ανθρωπινο και προσπαθησε να με πεισει ν΄αλλαξω γνωμη. Μεχρι που μου προτεινε να με στηλει στη λεσχη αξιωματικων να τη περναω λουφα αρκει να υπηρετουσα.

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Δεν εχεις αδικο σε αυτο που γραφεις οτι αν ο στρατος ηταν αποκλειστηκα θεμα των στρατοκαυλων θα γινοταν ενας στρατος αυταρχικος και ισως θα στρεφοταν κατα της κοινωνιας σε εποχες εντασης. Αλλα ρε φιλε και τωρα ο αυταρχισμος υπαρχει στο στρατο. Και αυτοι που μπηκαν στο Πολυτεχνειο απλοι φανταροι ησαν. Ξερεις τι χλευασμο και εχθροτητα αντιμετωπισα σε οσα στρατοπεδα περασα μεχρι να παρω το απολυτηριο, απο απλους φανταρους που δεν μπορουσαν να δεχτουν οτι ειναι δικαιομα μου να μη θελω να υπηρετησω. Λογικες σαν αυτων που με βριζαν στις προηγουμενες σελιδες. Την πιο καλυτερη εξηγηγη μου την εκανε ενας λοχαγος στη Σκυρδα οταν γυρνοντας απο το 424 νοσοκομειο με καλεσε και μου εκανε ενα κηρυγμα πολυ ανθρωπινο και προσπαθησε να με πεισει ν΄αλλαξω γνωμη. Μεχρι που μου προτεινε να με στηλει στη λεσχη αξιωματικων να τη περναω λουφα αρκει να υπηρετουσα.

Καμία σχέση το πως είναι τώρα και πως θα μπορούσε να είναι. Μιλάω γενικά φυσικά και αφαιρετικά. Ένας μισθοφορικός στρατός είναι πάντα ένα επικίνδυνο και ανεπιθύμητο πράγμα. Δες ιστορικά όσες κοινωνίες είχαν αναπτύξει μισθοφορικούς στρατούς αντιμετώπισαν προβλήματα. Κοίτα την ιστορία λίγο.

Όσο για το αν σε αντιπάθησαν το έκαναν επειδή για κάθε ένα άτομο που ξεφεύγει μένει περισσότερο βάρος για αυτούς που μένουν. Αντίθετα όσο περισσότεροι είναι ,επωμίζεται ο καθένας μετά μικρότερο βάρος. Είναι λίγο "αντικοινωνικό" αν το θέλεις. Να αγωνιστείς για όλους θα ήταν ίσως πιο ευπρόσδεκτο. Αλλά πάλι ώστε να γίνει τι? Ο στρατός δυστυχώς είναι αναγκαίο κακό. Στρατός σημαίνει βία. Η βία ενυπάρχει στην κοινωνία, δεν είναι κάτι ξένο. Ο στρατός είναι η απόπειρα να εκλογικευτεί, να καναλιζαριστεί, να θεσμοποηθεί. Κάθε ανθρώπινη ομάδα που θέλει να μετασχηματιστεί σε κοινωνία πρέπει να τιθασεύεσει τι βία. Πολλοί νομίζουν ότι ο στρατός είναι η βία. Λάθος, μεγάλο λάθος. Η βία υπάρχει είτε με είτε χωρίς στρατό. Ο στρατός είναι η απόπειρα για ΤΙΘΑΣΕΥΣΗ της βίας. Προσοχή! ΟΧΙ ΕΞΑΛΕΙΨΗΣ ΤΗΣ! Κάτι τέτοιο δε γίνεται φυσικά. Επομένως τίθεται το ερώτημα τι στρατός? Ελεγχόμενος από όλο το σώμα των πολιτών ή από ένα μικρό μέρος μόνο???

Enforcer

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2007
Like
9
Πόντοι
66
Τέτοια θρεντ ειναι χρήσιμα - για διάφορους λόγους.

Κάποιοι ξεχωρίζουν για τη σκέψη τους - εστω και αν διαφωνούν

Κάποιοι ξεχωρίζουν επειδή ζηλεύουν τους έχοντες σκέψη και υπερκαλύπτουν το πνευματικό τους μειονέκτημα με βρισιες

Κάποιοι δεν έχουν άποψη αλλά κάνουν καλό copy paste

Κάποιοι μεταφέρουν εδώ ο,τι βλακεια έχουν ακουσει χωρίς να έχουν τσεκάρει αν ισχύει, και μιλάνε για πράγματα που δε γνωρίσουν με ύφος ξερόλα.

Ενδιαφέρον θρεντ. Χρησιμο.

paixnidinaginete

Μέλος
Εγγρ.
19 Δεκ 2008
Like
1
Πόντοι
16

Κάποιοι ξεχωρίζουν επειδή ζηλεύουν τους έχοντες σκέψη και υπερκαλύπτουν το πνευματικό τους μειονέκτημα με βρισιες

Κάποιοι μεταφέρουν εδώ ο,τι βλακεια έχουν ακουσει χωρίς να έχουν τσεκάρει αν ισχύει, και μιλάνε για πράγματα που δε γνωρίσουν με ύφος ξερόλα.

βαλε μας ολους να πολεμησουμε μαζι

και μετα να δεις πως θα ειναι αυτο το θρεντ

:2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

ολοι αχνα δεν θα βγαζουμε

Tsolias.Psolias

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουλ 2007
Like
28
Πόντοι
166
Το συνθημα που εβλεπα γραμμενο με τεραστια γραμματα σε καποιο στρατοπεδο ΜΗ ΡΩΤΑΣ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΓΙΑ ΣΕΝΑ. ΑΛΛΑ ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΣΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ή καπως ετσι τελος παντων, μου φαινοταν τοσο γελοιο οπως οσο ενας τυπος στο ΚΕΤΧ  στην Πατρα που εκλεγε το βραδι γιατι του ελειπε η Σουλα. Η πατριδα το πολυ-πολυ να μ' εγραφε κανονικα οταν θα απολυομουν και θα φροντιζε τα δικα της παιδια. Τα εκαστωτε δικα της παιδια ανλογα το ποιος κυβερναει. Δες την αντιμετωπιση που εχουν οι Αμερικανοι που επιστρεφουν απο το Ιρακ. Οι περισοτεροι καταληγουν στο αλκοολ και στη ντρογκα. Οσο για τη Σουλα το πιθανοτερο ειναι να πηδιοτανε με καναν αλλο μεχρι τον δικο της να τον κανει αντρα ο στρατος. Κατι σαν τον Evil Plasma ας πουμε.
Πρωτημησα λοιπον να δουλευω αντι να με δουλευουν.

αν βρίσκεις τόσο καταθληπτικό και τόσο καταστροφικό τον στρατό και όλα αυτά που απορρέουν από αυτόν, παίρνοντας υπόψιν την αδικία που υφίσταται ο φαντάρος..
τότε έπρεπε να έχεις αυτοκτονήσει βλέποντας την αδικία που επικρατεί και εκτός στρατού.
θα μου επιτρέψεις να μην δεχτώ αυτά τα λεγόμενα ως επιχειρήματα.
δεν είπε κανένας ότι η ζωή είναι δίκαιη για όλους.
δίκαιη η ζωή είναι για λίγους.
οι περισσότεροι βρίσκονται εκεί έξω σκοτώνοντας τον εαυτό τους.
υπάρχουν άνθρωποι που ζούνε το μήνα με το 1 εκατοστό από αυτά που τρως και καταναλώνεις εσύ .. και οι περισσότεροι μας.
η σούλα και η κάθε σούλα να πάει να γαμηθεί με όποιον θέλει...γιατί η σούλα δεν θα φοβηθεί τον στρατό για να κερατώσει τον μπάμπη.
όπως και ο μπάμπης δεν θα περιμένει πότε θα στρατευτεί η σούλα για να πάει να ξεκολιάσει καμιά πουτάνα.

μπορεί να είμαι ο μεγαλύτερος μαλάκας που σκέφτομαι ότι ο στρατός είναι ένα μέσο να προστατέψεις όλους αυτούς που δεν είναι άξιοι να υπερασπιστούν τον εαυτό τους σε καιρό πολέμου,
και επίσης μπορεί να είμαι μαλάκας που πιστεύω σε κάποια ιδανικά.
προτιμό να πεθάνω με μια σφαίρα στο στήθος παρά να την έχω καρφωμένη στην πλάτη και να ζω.

Tsolias.Psolias

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουλ 2007
Like
28
Πόντοι
166

και άλλοι νομίζουν ότι έχουν επιχειρήματα.

η επίκληση στην βλακεία να ξέρεις δεν εμπεριέχεται στο βιβλίο της τρίτης λυκείου ως μέσο πειθούς.
απορώ από που το διάβασες.

ή μήπως προτιμάς να εκούσεις κανένα ΜΠΡΆΒΟ με μεγάλα γράμματα για να νιώσεις καλύτερα.

Enforcer

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2007
Like
9
Πόντοι
66
και άλλοι νομίζουν ότι έχουν επιχειρήματα.

η επίκληση στην βλακεία να ξέρεις δεν εμπεριέχεται στο βιβλίο της τρίτης λυκείου ως μέσο πειθούς.
απορώ από που το διάβασες.

ή μήπως προτιμάς να εκούσεις κανένα ΜΠΡΆΒΟ με μεγάλα γράμματα για να νιώσεις καλύτερα.

Γιατί αισθάνθηκες την ανάγκη να απαντήσεις...ποιος ξέρει..

Στο βιβλίο της τρίτης λυκείου;

Κακομοίρη...

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom