Στην προηγουμενη του Ιραν οι Ισραηλινοι ειχαν κανει μια επιδρομη και κατεστρεψαν αντιεροπορικα ως "απαντηση".
Εμενα μου φαινεται πως η απαντηση δοθηκε με την δολοφονια του Χανιγια, ειδικα αυτη που εγινε εκει που εγινε και μετα με την δολοφονια του Νασραλα.
Αν τωρα θελει κανεις να θεωρησει και τους βομβητες και οσους αλλους δολοφονησαν οι Μοσανταιοι.....
Να σου πω τι πιστεύω εγώ. Μια απλοϊκή σκέψη θα μου πεις, αλλά οκ. Δεν έχουμε και πλήρη εικόνα.
Οι Αμερικανοί είναι πεπεισμένοι ότι οι Ιρανοί έχουν πυρηνικά. Όλο το θέμα, με το έχουν ξεπεράσει το 90% της ανάπτυξής τους, έχει να κάνει με το διεθνή έλεγχο των πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν, που θα τους δώσει τις αποδείξεις που ψάχνουν.
Κι αν δεν είχαν, μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία έχουν σίγουρα.
Ο λόγος που είναι σφόδρα αντίθετοι στο βομβαρδισμό τους είναι πως δεν ξέρουν πόσα είναι αυτά τα όπλα και που είναι αποθηκευμένα.
Γιατί πες πως γινεται επίθεση και καταστρέφεται κάποιο μέρος τους. Αν οι Ιρανοί τα εχουν σε διασπορά, ο βομβαρδισμος του Ισραήλ με όσα απέμειναν είναι μονόδρομος. Και όχι μόνον του Ισραήλ. Κύπρος ή Σούδα θα μπορούσαν να είναι στόχοι.
Αν συμβεί, κάποιο πυρηνικό θα περάσει και θα πλήξει το Ισραήλ. Και μετά ξεκινάει ο όλεθρος.
Γι' αυτό μιλάνε για βομβαρδισμό πετρελαϊκών εγκαταστασεων και αλλων "ανώδυνων" επιλογων.
Δεν το έχουν χάσει ακόμη.
Και πιέζουν τους Ισραηλινούς για τέτοιου είδους "περιορισμένη" απάντηση.
Αυτό συμπεραίνω από όσα διαβάζω δεξιά κι αριστερά στη διεθνή αρθρογραφία.