Νέα

Σε εμπόλεμη κατάσταση πάλι Ισραήλ-Παλαιστίνη

• Μέλος που άνοιξε το νήμα TOMCRUISE
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 7K
  • Εμφανίσεις 233K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Ποιος έχει δίκιο στη σύγκρουση Ισραήλ-Χαμάς;

• Το Ισραήλ

Ψήφοι: 72 49,3%
  • Η Χαμάς

Ψήφοι: 32 21,9%
  • Κανένας

Ψήφοι: 42 28,8%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    146

BIG_BIG_BEN

Μέγας
Εγγρ.
28 Φεβ 2024
Like
11.852
Πόντοι
3.556

ROB. C

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Ιουν 2021
Κριτικές
2
Like
20.260
Πόντοι
6.056
τί είναι ενεργειακά πεδία; Παρατηρειται όντως σε χώρους όπου έχτιζαν ναούς κάτι μετρήσιμο που δεν παρατηρείται σε άλλους χώρους; Αν ναι, τί είναι;

δεν σημαίνει ότι υπάρχουν μόνον όσα βλέπουμε ή παρατηρούμε ,
αν ήταν έτσι δεν θα ασχολούμασταν με πολλές επιστήμες

το έχω ξαναποστάρει ,άλλη μία σαν αφορμή για γενικότερο ψάξιμο , έρευνα γνώσης για όποιον ενδιαφέρεται να μάθει

Μηχανισμός των Αντικυθήρων - Βικιπαίδεια

Niko_laos

Μέλος
Εγγρ.
24 Απρ 2019
Like
198
Πόντοι
1
πάντως αν οι Ιρανοί χτυπήσουν πολιτικό στόχο (δηλαδή φάνε κάποιον πολιτικό , επιστήμονα στρατιωτικό) τοτε θα είναι περίεργη η κατάσταση..

είναι συχνές τελευταία οι απόπειρες δολοφονίας. Φοβούνται φαίνεται να ξεκινήσουν πόλεμο και οι δυο μεριες και συνεπώς τα μεγάλα κεφάλια χτυπιούνται εκατερωθεν σαν μια μεγάλη γεωπολιτική βεντέτα

την γλιτώνει ο λαός προς το παρόν …
δεν σημαίνει ότι υπάρχουν μόνον όσα βλέπουμε ή παρατηρούμε ,
αν ήταν έτσι δεν θα ασχολούμασταν με πολλές επιστήμες

το έχω ξαναποστάρει ,άλλη μία σαν αφορμή για γενικότερο ψάξιμο , έρευνα γνώσης για όποιον ενδιαφέρεται να μάθει

Μηχανισμός των Αντικυθήρων - Βικιπαίδεια
θα το ψάξω δεν είμαι αρνητικός, αλλά επιστήμη χωρίς παρατήρηση και καταγραφή γίνεται ;

ROB. C

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Ιουν 2021
Κριτικές
2
Like
20.260
Πόντοι
6.056
θα το ψάξω δεν είμαι αρνητικός, αλλά επιστήμη χωρίς παρατήρηση και καταγραφή γίνεται ;
το ίδιο λέμε φίλε μου
Οι αρχαίοι πρόγονοι μας μελετούσαν ήλιο κ σελήνη ...χωρίς τηλεσκόπιο και πλανητάριο...
αν δεν βρισκόταν ο μηχανισμός των Αντικυθήρων ,θα πεταγόταν κάποιος αφελής ή τεφαλοκέφαλος και θα αμφισβητούσε
Όλα όσα αφορούν αρχαίους ναούς ,βωμούς έχουν επεξήγηση και επαλήθευση ,
τίποτα δεν ήταν στην τύχη

BIG_BIG_BEN

Μέγας
Εγγρ.
28 Φεβ 2024
Like
11.852
Πόντοι
3.556

Απόσπασμα από το συνδεδεμένο άρθρο:

Κρίσιμη θεωρείται η συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, όπου μίλησε και ο εκπρόσωπος του Ισραήλ, Τζόναθαν Μίλερ, τονίζοντας πως η έκτακτη συνεδρίαση ζητήθηκε από τον μεγαλύτερο «χορηγό της τρομοκρατίας» στον κόσμο, το Ιράν.

Niko_laos

Μέλος
Εγγρ.
24 Απρ 2019
Like
198
Πόντοι
1
το ίδιο λέμε φίλε μου
Οι αρχαίοι πρόγονοι μας μελετούσαν ήλιο κ σελήνη ...χωρίς τηλεσκόπιο και πλανητάριο...
αν δεν βρισκόταν ο μηχανισμός των Αντικυθήρων ,θα πεταγόταν κάποιος αφελής ή τεφαλοκέφαλος και θα αμφισβητούσε
Όλα όσα αφορούν αρχαίους ναούς ,βωμούς έχουν επεξήγηση και επαλήθευση ,
τίποτα δεν ήταν στην τύχη
Όμως για τον μηχανισμό των Αντικυθήρων, πρόκειται για υπολογιστή σωστά;
Δηλαδή για συγκεκριμένα δεδομένα παράγει συγκεκριμένα αποτελέσματα.
Νομίζω τα δεδομένα του είναι θέσεις (πλανητών και σελήνης) και τα αποτελέσματα ένας ακέραιος (ημέρες μέχρι την επόμενη έκλειψη)
Τα δεδομένα του άρα ήταν παρατηρήσιμα και μετρήσιμα.

Όταν βρήκαν την σχέση ανάμεσα στις παρατηρήσεις και τις ημέρες μέχρι την επόμενη έκλειψη, έφτιαξαν και τον μηχανισμό.
Από παρατηρήσεις και μετρήσεις ξεκίνησαν. Νομίζω αυτό θέλει να πει ο @unknowndark

ROB. C

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Ιουν 2021
Κριτικές
2
Like
20.260
Πόντοι
6.056
Όμως για τον μηχανισμό των Αντικυθήρων, πρόκειται για υπολογιστή σωστά;
Δηλαδή για συγκεκριμένα δεδομένα παράγει συγκεκριμένα αποτελέσματα.
Νομίζω τα δεδομένα του είναι θέσεις (πλανητών και σελήνης) και τα αποτελέσματα ένας ακέραιος (ημέρες μέχρι την επόμενη έκλειψη)
Τα δεδομένα του άρα ήταν παρατηρήσιμα και μετρήσιμα.

Όταν βρήκαν την σχέση ανάμεσα στις παρατηρήσεις και τις ημέρες μέχρι την επόμενη έκλειψη, έφτιαξαν και τον μηχανισμό.
Από παρατηρήσεις και μετρήσεις ξεκίνησαν. Νομίζω αυτό θέλει να πει ο @unknowndark
μπορείς να παρατηρήσεις τους πλανήτες σήμερα το 2024 ? απλά να παρατηρήσεις ? όχι να μετρήσεις !!!!!
χωρίς σύγχρονα μέσα ?

θέλει πολλή μελέτη για να κατανοηθεί η γνώση ,
άστο τύπε μου να πούμε κάτι πιό βατό πχ για τους αλβανέζους, τους εβραίους και τους χαμασίτες

wrimi62wrimos62

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιουν 2024
Like
355
Πόντοι
20
ακριβως αυτο
Για να φανε καποιον με τετοια ακριβεια καποιος πρεπει να προδωσει.
Κανεις δεν εξεταζει το ενδεχομενο να υπαρχουν δυναμεις μεσα στο Ιραν που επιδιωκουν μια «ανανεωση» διοτι εξυπηρετει καλυτερα τα συμφεροντα τους.
Σας θυμιζω τον Ιρανο Προεδρο που επεσε το ελικοπτερο που τον μετεφερε πριν λιγους μηνες λογω κακοκαιριας.
Οι μυστικες συμφωνίες (και προδοσιες) που παιζονται κατω απο το τραπεζι νομιζω δεν περνανε καν απο το μυαλουδακι μας.
Και μην ξεχνάμε ότι οι ο Σάχης και η τότε άρχουσα τάξη ήταν φίλα προσκείμενη στο Ισραήλ συνεργαζόμενοι σε πολλά επίπεδα και το βασικότερο απόλυτα φιλοαμερικανοί στο δε τρόπο ζωής δυτικότεροι από πολλούς και καλά δυτικούς ..

unknowndark

Σεβαστός
Εγγρ.
18 Αυγ 2016
Like
5.352
Πόντοι
1.056
γεωμετρία, αστρονομία, φυσική ,ενεργειακά πεδία ,
δεν είναι αλβανέζικα, κλασικές επιστήμες είναι

Επειδή ειμαι απόφοιτος θετικών επιστήμων, θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω!

Τι εστι "ενεργειακά πεδία"? Στην φυσική μαθαίνουμε οτι "Ενέργεια είναι η ικανότητα ενός σώματος ή συστήματος να παραγάγει έργο. "

Τι είδους ενεργείας παράγουν αυτά τα "πεδία"... Ηλεκτρομαγνητική, πυρηνική, θερμική? Πια η μονάδα μέτρησης?

BIG_BIG_BEN

Μέγας
Εγγρ.
28 Φεβ 2024
Like
11.852
Πόντοι
3.556
Αναγκαία τα έκτακτα μέτρα εντός της Ελληνικής Επικράτειας, ώστε να προληφθούν τρομοκρατικές επιθέσεις σε Ισραηλινούς στόχους.

ROB. C

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Ιουν 2021
Κριτικές
2
Like
20.260
Πόντοι
6.056

Τι εστι "ενεργειακά πεδία"? Στην φυσική μαθαίνουμε οτι "Ενέργεια είναι η ικανότητα ενός σώματος ή συστήματος να παραγάγει έργο. "

Τι είδους ενεργείας παράγουν αυτά τα "πεδία"... Ηλεκτρομαγνητική, πυρηνική, θερμική?Πια η μονάδα μέτρησης?
έχεις σπουδάσει την Ανωτάτη Τεφαλική αλβανιάρη ,
ούτε ένα κόπι πέιστ δεν μπορείς να κάνεις :confused::2funny:

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.279
Πόντοι
8.006
Mαζεύονται στην Τεχεράνη οι σύμμαχοι του Ιράν για «ενδελεχή αποτίμηση» της κατάστασης...

Εγω λεω να μαζευτούν όλοι και να βγαλουν μια ανακοινωση που να ζητανε ταπεινα συγνωμη απο το Ισραηλ για την 7η Οκτωβρίου.
Α, και για τα 12 παιδακια που σκοτωσανε τις προαλλες.
10 μηνες μετά την επιθεση, εχουν πεθανει ο διοικητης της Χαμας, ο διοικητης της Χεζμπολαχ και ο προεδρος του Ιραν. Καλα πηγε αυτο. Το σκεφτηκαν πολυ?
Και η πιο σοβαρη αντιδραση ήταν κατι drone του Ιραν που εγιναν πυροτεχνηματα.
Αν βγουν και πουν παλι τιποτα μαλακιες για εκδικηση κλπ, προβλεπω ενας ενας απο αυτους που θα υπογραψουν την ανακοινωση να γινονται σκονη.
Απαντησεις του στυλ "ναι αλλά και το Ισραηλ σκοτωνει παιδια" δεν θα γινουν αποδεκτές.

wrimi62wrimos62

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιουν 2024
Like
355
Πόντοι
20

Τι είδους ενεργείας παράγουν αυτά τα "πεδία"... Ηλεκτρομαγνητική, πυρηνική, θερμική? Πια η μονάδα μέτρησης?
"Ενέργεια είναι η ικανότητα ενός σώματος ή συστήματος να παραγάγει έργο. " Ένας εκλαϊκευμένος ορισμός των δεκαετιών 60 70 που στην ουσία λέει μισές αλήθειες και υπάρχει ακόμα σε σχολικά βιβλία απαρχαιωμένων εκπαιδευτικών συστημάτων. Ο σωστός ορισμός της ενέργειας βασίζετε τόσο στον πρώτο νόμο της θερμοδυναμικής όσο και στον δεύτερο ,τα βιβλία φυσικής στα σύγχρονα εκπαιδευτικά συστήματα αποφεύγουν να δώσουν ορισμό και προσπαθούν την ανάπτυξη μιας βαθύτερης κατανόησης των φυσικών διεργασιών που παίρνουν μέρος. Επίσης δεν υπάρχουν είδη ενέργειας αλλά μορφές ενέργειας, οι οποίες δεν ήταν αντιληπτές όλες από τον άνθρωπο και όταν έγιναν αντιληπτές πέρασαν δεκαετίες που με αλγεβρικές παραστάσεις που επινόησαν επιστήμονες οδήγησαν σε μια αριθμητική τιμή που έχει τις ίδιες μονάδες με το έργο, άρα δεν αποκλείεται η ύπαρξη και άλλων μορφών ενέργειας(υπάρχουν πολλές ενδείξεις για ύπαρξη αρκετών) που η εξέλιξη της επιστήμης θα καθορίσει σιγά σιγά και λέω σιγά σιγά γιατί το 99% της έρευνας έχει στραφεί σε ότι θα αποφέρει άμεσα οικονομική εκμετάλλευση .....και μην ξεχνάμε τους απίστευτους ορίζοντές που ανοίγει η κβαντική μηχανική. Αααα να πούμε και ένα μεγάλο ευχαριστώ σε αυτό το 1% που ασχολείται με την έρευνα πέρα από αυτήν που έχει άμεσα οικονομικά αποτελέσματα ξεκλέβοντας χρόνο από την κύρια έρευνα τους η τον προσωπικό τους χρόνο αντί να μπαίνουν στο Bou:angel:

Τελευταία τροποποίηση:

BIG_BIG_BEN

Μέγας
Εγγρ.
28 Φεβ 2024
Like
11.852
Πόντοι
3.556

Απόσπασμα από το άρθρο:

«Ο πρόεδρος του Ιράν είναι... Τούρκος​

Η εκλογή του Ιρανού μεταρρυθμιστήΜασούντ Πεζεσκιάν έκανε τον Ερντογάν να δηλώσει πιο ανοικτά τη στήριξ;h του προς το Ιράν. Εξέφρασε ελπίδες για καλύτερες οικονομικές σχέσεις μεταξύ Τουρκίας-Ιράν, λέγοντας ότι «ο Μασούντ Πεζεσκιάν είναι στην πραγματικότητα Τούρκος... Μιλάει τουρκικά στο Ταμπρίζ, μπορεί να μιλήσει κουρδικά σε κουρδικές περιοχές και είναι επίσης πλήρως ικανός στα περσικά», δήλωσε ο Ερντογάν.»

Glyfomounix

Μέγας
Εγγρ.
5 Απρ 2022
Like
10.986
Πόντοι
3.506

Σκουπίδια,το 0.1% τους αξίζει απόλυτα....
Τανας γιοί αριστεριστες

Τεμπελχαναδες και επικίνδυνα ηλιθίοι.

Δόξα στα όπλα του λαού του Ισραήλ που έχουν τόσους εχθρούς αλλα δε μασάνε. Να τα βλέπουν κάποιοι που ούτε δήμαρχο μειονότητας δεν μπορούν να κρατήσουν

cretan336

Σεβαστός
Εγγρ.
10 Ιουλ 2020
Like
3.643
Πόντοι
1.706

st@rdust

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Δεκ 2006
Like
1.428
Πόντοι
366
israel-paris.jpeg

(κείμενο απο το νετ...)
Δεν ξέρω αν το πήρατε χαμπάρι, αλλά ένα ουκρανικό νοσοκομείο βομβαρδίστηκε πριν μερικές εβδομάδες, με δεκάδες θύματα. Και οι δύο πλευρές κατηγόρησαν η μια την άλλη για την τραγωδία, αλλά, ασχέτως της ακριβούς αιτίας, η στήριξη των κυβερνήσεων της Δύσης προς την Ουκρανία ήταν σύσσωμη και άμεση.

Το να βομβαρδίζει κανείς νοσοκομεία είναι κακό πράγμα. Όχι απλώς κακό, είναι έγκλημα πολέμου. Είναι εγκληματικό για την Ρωσία να βομβαρδίζει νοσοκομεία, και πρέπει να την καταδικάσουμε, να αυξήσουμε την πολεμική μας στήριξη προς τη δοκιμαζόμενη Ουκρανία, και να αυξήσουμε τις κυρώσεις απέναντι στο κράτος που το διέπραξε.

Θα ήταν συγκινητική αυτή η αντίδραση των δυτικών κυβερνήσεων, αν δεν σε αναγούλιαζε η υποκρισία τους, αφού, απ’ ό,τι φαίνεται, οι δυτικές κυβερνήσεις αποφάσισαν ότι το να βομβαρδίζονται νοσοκομεία είναι εγκληματικό για όλους, εκτός από το Ισραήλ, το οποίο έχει βομβαρδίσει 24 νοσοκομεία και έχει καταστρέψει ολοσχερώς τις υποδομές υγείας στη Γάζα.

Αλλά αυτό δεν είναι πρόβλημα, επειδή το Ισραήλ αμύνεται, δολοφονώντας δεκάδες χιλιάδες άμαχους σκουρόχρωμους μουσουλμάνους, με μανία και γενοκτονικό μένος.

Η υποκρισία της Δύσης είναι εμετική.

Σύμφωνα με ένα πρόσφατο ερευνητικό ρεπορτάζ της ισραηλινής Χααρέτζ με τίτλο “Ο Ισραηλινός στρατός διέταξε την οδηγία Χάνιμπαλ την 7η Οκτωβρίου ώστε να εμποδίσει την Χαμάς να πάρει ομήρους”, σύμφωνα με το οποίο, ένα υψηλόβαθμο στέλεχος του ισραηλινού στρατού ομολόγησε, ότι, σε απάντηση στην επίθεση της Χαμάς, τους έδωσαν εντολή ότι “κανένα όχημα δεν πρέπει να επιστρέψει εντός της Γάζας”, καθώς και το ότι “ήταν ξεκάθαρο το τι σήμαινε αυτή η διαταγή, και το ποια θα ήταν η μοίρα των ομήρων.”

Μήπως αυτό σημαίνει ότι κάποια από τα μέσα ενημέρωσης στο Ισραήλ δρουν αντισημιτικά; Ή μήπως ότι δεν υπάρχει τρόπος να ασκήσεις κριτική στο κράτος του Ισραήλ χωρίς να κατηγορηθείς για αντισημιτισμό;

Βολικό.

Σύμφωνα με το ιατρικό περιοδικό The Lancet, που μάλλον και αυτό αντισημιτικό είναι, ο εκτιμώμενος αριθμός των νεκρών Παλαιστινίων, με βάση προηγούμενες στατιστικές από πολεμικές συγκρούσεις, ανέρχεται αυτή τη στιγμή στους 186.000 νεκρούς.

Κι αυτό το νούμερο αντιπροσωπεύει τους άμαχους νεκρούς Παλαιστίνιους, αν η επίθεση του Ισραήλ για την ισοπέδωση της Γάζας σταματήσει σήμερα.

Ο πραγματικός αριθμός θα είναι πολύ μεγαλύτερος.

Το Ισραήλ βρίσκεται στο κέντρο ενός ερωτήματος με το οποίο η Δύση παλεύει επί δεκαετίες, ανάμεσα στο γενοκτονικό εποικιστικό-αποικιοκρατικό παρελθόν της και τις μοντέρνες της ιδέες περί ισότητας, διαλόγου, συνεργασίας και δικαιοσύνης, αξίες που μαθαίνουμε στο σχολείο ότι είναι πολύ σημαντικές, αλλά τα κράτη που μας εκπροσωπούν μπορούν να τις αγνοούν οπότε τους συμφέρει, αφού η Δύση αδυνατεί να μπορεί να κρύψει την βαρβαρότητα και την σκληρότητά της, επιδεινύοντας τον βάναυσο και ρατσιστικό ηγεμονισμό της σαν παγώνι.

Η Δύση φαίνεται να αδυνατεί να αποκοπεί από το αποικιοκρατικό της παρελθόν και την ηγεμονική της θέση παγκοσμίως, και η Γάζα, η Δυτική Όχθη και η Ανατολική Ιερουσαλήμ, δεν είναι τίποτα παρά ένα παλιό καλό καθεστώς απαρτχάιντ, μια παλιά καλή, 19ου αιώνα, ευρωπαϊκή αποικιοκρατία.

Χωρίς στήριξη από τη Δύση, ο τίγρης είναι χάρτινος.

Οι Ισραηλινοί αποφάσισαν να εξολοθρεύσουν έναν ολόκληρο πληθυσμό από τη γη που τους ανήκε, επειδή έχουν αυτή την στήριξη. Να τους την κλέψουν και να τους διώξουν, ή να τους σκοτώσουν, οτιδήποτε από τα δύο, δεν έχει σημασία για έναν φασίστα σιωνιστή.

Η βαρβαρότητα της αποικιοκρατικής και ρατσιστικής Δύσης, της επιτρέπει να συνεχίζει να στηρίζει έναν ψυχοπαθή εγκληματία πολέμου, την ίδια ώρα που εκείνος εφαρμόζει την τελική λύση των Παλαιστινίων.

Η Γάζα ρωτάει ένα πολύ σημαντικό ερώτημα αναφορικά με τον κόσμο που θα έχουμε στο μέλλον.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom