Νέα

Σε εμπόλεμη κατάσταση πάλι Ισραήλ-Παλαιστίνη

• Μέλος που άνοιξε το νήμα TOMCRUISE
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 7K
  • Εμφανίσεις 242K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Ποιος έχει δίκιο στη σύγκρουση Ισραήλ-Χαμάς;

• Το Ισραήλ

Ψήφοι: 72 49,0%
  • Η Χαμάς

Ψήφοι: 33 22,4%
  • Κανένας

Ψήφοι: 42 28,6%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    147

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
7.185
Πόντοι
2.356
Δεν θα σε ρωτήσει κανένας αν θες να πας....θα σε στείλουν....και είναι πολύ πιθανό να βρεθείς κομμένος στα 2 όχι για την Ελλάδα....αλλά γιατί δεν τα βρήκαν οι ολιγάρχες μεταξύ τους για το φυσικό αέριο και τα πετρέλαια.

Ούτε ο τούρκος που θα πολεμήσεις θα θέλει να είναι εκεί. Θα είναι και αυτός εργαζόμενος σαν εσένα που τον έσυραν εκεί να πεθάνει για τα τομάρια που κυβερνούν.

Η πραγματική βοήθεια για την χώρα είναι να μην φτάσεις στον πόλεμο.
Φυσικά είναι έτσι. Αλλά όπως έπεσαν οι πρόγονοί μου έτσι θα πέσω και εγω - Αυτά περί οτι ο Τούρκος θέλει ή δεν θέλει δεν με αφορούν. Εγώ θα εκτελώ εντολές και οι εντολές θα είναι να υπερασπίζω τη πατρίδα μου. Εγω εδώ ζω - αν έρθει ο Τούρκος τότς δεν έχω να πάω κάπου. Γι αυτό αν χρειαστεί θα πεθάνω για τη πατρίδα μου, και για όσους θα μείνουν μαζί μου - και εσένα και την οικογέενια σου και για τον καθέναν θα πολεμήσω - όχι για τους ολιγάρχες όπως λες.

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
16.710
Πόντοι
3.656
Μα δεν αντιλέγω, είναι βάρβαρο. Εγώ δε λέω αυτό.
Λέω ότι υπάρχει αποδοχή. Όχι καθολική, αλλά υπάρχει.
Εγώ σου λέω ότι δεν υπάρχει...γιατί άλλο η αποδοχή στην θεωρία και άλλο η αποδοχή στην πράξη.

Δεν υπάρχει παππούς που στέλνει τα εγγόνια του...ΔΕΝ έχει άλλη επιλογή και το εκλογικεύει ως θυσία για την πατρίδα. Αν τον ρώταγαν θα έλεγε οχι το παιδί του.

Να τα λέμε όπως είναι.

CLOSER822

Σπουδαίος
Εγγρ.
23 Ιουν 2008
Like
12.516
Πόντοι
2.606
Τι μένος είναι αυτό από τις δύο πλευρές..
Καμία δεν ήθελε τις Σολωμόντιες λύσεις που είχαν παρουσιαστεί.
Οι άνθρωποι είναι άκαμπτοι και αμετανόητοι. Ξέρω παραδείγματα και από την καθημερινότητα. Δύσκολα μπαίνω στην λογική τους
Γάμησε τα είναι η κατάσταση...όσους Ισραηλινούς ξέρω είναι πάντα έτοιμοι για μανουρα . πάντα...ακόμα και όταν μιλάνε μεταξύ τους έχουν μια ακατανόητη ένταση σαν να είναι έτοιμοι να πλακώθουν....καλά για τους Άραβες δεν θα μπω στον κόπο καν να ασχοληθώ.... παίζει να είναι χειρότεροι οι μαλακές ακόμα και από μαστουρηδες πυργιωτες...πουστηδες ύπουλοι και αποφασισμένοι...κάνουν παιδιά σας μηχανές ...σου λέει κάποια στιγμή οι άλλοι θα τελειώσουν.... δυστυχώς οι λαοί στις χώρες αυτές ζούνε ένα σκοτάδι άνευ προηγουμένου και βέβαια ξεκάθαρο όπλο στην επιβολή αυτής της τρέλας είναι η θρησκεία τους ...αυτές οι κωλομπες του Ιράν σίγουρα θα εμπλακούν.... αποκλείεται η Χαμάς να αποφάσισε να αυτοκτονήσει όλη τη Γάζα...εν τω μεταξύ το Ισραήλ θα αντιδράσει ισοπεδωτικα..είναι γνωστό πως δεν χαρίζουν και αυτό ίσως έχει σαν αποτέλεσμα όλοι οι Άραβες να συρθούν σε εμπλοκή....το σενάριο ενός γενικευμένου γεγονότος μεγάλης έκτασης είναι πάρα πολύ ορατό...

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
16.710
Πόντοι
3.656
Φυσικά είναι έτσι. Αλλά όπως έπεσαν οι πρόγονοί μου έτσι θα πέσω και εγω - Αυτά περί οτι ο Τούρκος θέλει ή δεν θέλει δεν με αφορούν. Εγώ θα εκτελώ εντολές και οι εντολές θα είναι να υπερασπίζω τη πατρίδα μου. Εγω εδώ ζω - αν έρθει ο Τούρκος τότς δεν έχω να πάω κάπου. Γι αυτό αν χρειαστεί θα πεθάνω για τη πατρίδα μου, και για όσους θα μείνουν μαζί μου - και εσένα και την οικογέενια σου και για τον καθέναν θα πολεμήσω - όχι για τους ολιγάρχες όπως λες.
Ναι αυτά είναι όλα ωραίες σκέψεις....όμως δεν έχουν να κάνουν με την πραγματικότητα του γιατί γίνεται πόλεμος...ούτε με το τι θα βιώσεις εκεί αν ποτέ χρειαστεί να βρεθείς σε αυτή την κατάσταση.

CLOSER822

Σπουδαίος
Εγγρ.
23 Ιουν 2008
Like
12.516
Πόντοι
2.606
Καλά συγκρατήσου γιατί έχεις πάρει φόρα ...μετά τις μάχες σου ήρωα να πληρώσεις τη ΔΕΗ μην ξεχάσεις και πέντε χιλιάρικα για τέσσερις μέρες σε κάποιον πατριώτη σε άγονο κυκλαδονησι...

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
7.185
Πόντοι
2.356
Καλά συγκρατήσου γιατί έχεις πάρει φόρα ...μετά τις μάχες σου ήρωα να πληρώσεις τη ΔΕΗ μην ξεχάσεις και πέντε χιλιάρικα για τέσσερις μέρες σε κάποιον πατριώτη σε άγονο κυκλαδονησι...
Δεν είμαι ήρωας ρε Κλώσερ - απλά απαντάω στον άνθρωπο το πώς νιώθω. Αυτά με τη ΔΕΗ είναι αστειότητες. Ασύγκριτες καταστάσεις και λαϊκισμός
Η ανάρτηση συγχωνεύτηκε αυτόματα:

Ναι αυτά είναι όλα ωραίες σκέψεις....όμως δεν έχουν να κάνουν με την πραγματικότητα του γιατί γίνεται πόλεμος...ούτε με το τι θα βιώσεις εκεί αν ποτέ χρειαστεί να βρεθείς σε αυτή την κατάσταση.
Καταλαβίνω τι λες κ συμφωνώ μαζί σου

sotos71

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
6 Σεπ 2023
Like
2.724
Πόντοι
456
Εγώ σου λέω ότι δεν υπάρχει...γιατί άλλο η αποδοχή στην θεωρία και άλλο η αποδοχή στην πράξη.

Δεν υπάρχει παππούς που στέλνει τα εγγόνια του...ΔΕΝ έχει άλλη επιλογή και το εκλογικεύει ως θυσία για την πατρίδα. Αν τον ρώταγαν θα έλεγε οχι το παιδί του.

Να τα λέμε όπως είναι.

Όταν μιλάμε για χώρες όπως Ελλάδα-Τουρκία, Ισραήλ-Άραβες, Πακιστάν-Ινδία, πίστεψέ με, ένα πόλεμο τον έχουν αποδεχθεί ήδη. Ακόμα και αν ο πόλεμος γίνεται για πετρέλαιο-αέριο ή χρυσό, κανείς δε θα σκεφτεί έτσι, λογικά δηλαδή.

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
16.710
Πόντοι
3.656
Όταν μιλάμε για χώρες όπως Ελλάδα-Τουρκία, Ισραήλ-Άραβες, Πακιστάν-Ινδία, πίστεψέ με, ένα πόλεμο τον έχουν αποδεχθεί ήδη. Ακόμα και αν ο πόλεμος γίνεται για πετρέλαιο-αέριο ή χρυσό, κανείς δε θα σκεφτεί έτσι, λογικά δηλαδή.
Ναι διαφωνώ....στην θεωρία όλοι είναι κομάντο και πατριώτες.

Στην πράξη δεν πιστεύω ότι το έχει αποδεχθεί ούτε το 5% του πληθυσμού.

Και για να μην το πας μακρυά....εδώ ο άλλος δεν δέχεται να πεινάσει εν καιρώ ειρήνης επειδή χρεοκόπησε η χώρα και θα δεχθεί με χαρά να πάει στα βουνά να μείνει ανάπηρος?

Στάνταρ....

resp

Σπουδαίος
Εγγρ.
5 Μαρ 2023
Like
7.303
Πόντοι
2.356
Γιατί συνεχίζεις να βρίζεις?
όποιος υπερασπίζεται τρομοκράτες τι είναι; Δεν είναι υπάνθρωπος;
Το ότι υποφέρουν άνθρωποι φταίνε καθαρά οι τρομοκράτες; ΝΑΙ Ή ΟΧΙ?

Ποιοί είναι οι τρομοκράτες? Θέλεις να μου πεις που μου πετάς σαν τη κότα τη μπάλα στην εξέδρα;
Έλα ρε καημένε. Δεκαπέντε φορές σου τα 'γραψα κι όλο επανερχεσαι να πεις το ποίημα. Σου είπε κανείς ότι έχω όρεξη για αρχιδοζαλαδα;
Αφού είσαι ντουγανι κσι δεν καταλαβαίνεις τι σου γράφουν, τι φταίω εγώ;
Εσύ εισαι τρομοκράτης, που κάθε φορά που με παραθέτεις με πιάνει τρόμος τι μαλακία θα διαβάσω πάλι.

κωλο-γερος

Ανώτατος
Εγγρ.
7 Οκτ 2008
Κριτικές
36
Like
40.075
Πόντοι
19.795
Εγώ πιστεύω ότι πριν ξεκινήσει ένας πόλεμος, κοιτάνε και την κοινή γνώμη.
Το πώς πείθουν τον απλό κόσμο είναι άσχετο, εγώ κοιτάω το τι πιστεύει ο κόσμος.
Μπορεί να το περνάνε υποσυνείδητα, στο σχολείο, στο γήπεδο, στην εκκλησία.
Θα ήθελα να γινόταν κάποια στιγμή μία έρευνα που η ερώτηση θα ήταν "τι σκέφτεστε ακούγοντας τη λέξη Τουρκία".
Ή και το αντίστροφο, στην Τουρκία να ρωτάνε για την Ελλάδα.
Στα άλλα συμφωνώ, κανείς από αυτούς δε θα σκοτωθεί ή θα πεινάσει.
Πως θα παω σε κανενα Ελληνικο νησι να κανω διακοπες. Αυτο σκεφτονται, τουλαχιστον οι Τουρκοι της Κωνσταντινουπολης.

Εγγρ.
24 Μαρ 2022
Κριτικές
30
Like
20.508
Πόντοι
8.846

CLOSER822

Σπουδαίος
Εγγρ.
23 Ιουν 2008
Like
12.516
Πόντοι
2.606
Δεν είμαι ήρωας ρε Κλώσερ - απλά απαντάω στον άνθρωπο το πώς νιώθω. Αυτά με τη ΔΕΗ είναι αστειότητες. Ασύγκριτες καταστάσεις και λαϊκισμός
Η ανάρτηση συγχωνεύτηκε αυτόματα:

Καταλαβίνω τι λες κ συμφωνώ μαζί σου
καθολου αστειοτητες...ξερεις πως τον εχει τον ισραηλινο πολιτη το κρατος του,οπως και να το κανουμε λοιπον και ο ισραηλινος εχει ενα κινητρο παραπανω...εδω σε εχουν χεσμενο,φυγε αν δεν σου αρεσει δε λενε ...για τι πραγμα να πολεμησεις λοιπον εδω,για τα ιδανικα ,στα θαψανε με ευρω ..αστο μαγκα .....εδω στο λεω και στο υπογραφω...αν γινει κανα μαγικο ,ολοι εχουν ετοιμο διαβατηριο ...

CLOSER822

Σπουδαίος
Εγγρ.
23 Ιουν 2008
Like
12.516
Πόντοι
2.606
Έλα ρε καημένε. Δεκαπέντε φορές σου τα 'γραψα κι όλο επανερχεσαι να πεις το ποίημα. Σου είπε κανείς ότι έχω όρεξη για αρχιδοζαλαδα;
Εσύ εισαι τρομοκράτης, που κάθε φορά που με παραθέτεις με πιάνει τρόμος τι μαλακία θα διαβάσω πάλι.
αστα να πανε ....το αιμα των αθωων εχει το παντα το ιδιο χρωμα ...ουτε ισες αποστασεις ειναι ουτε τιποτα ...ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ.....δυστυχως σε καιρο μισους και φανατισμου οι διαχωριστικες γραμμες ειναι ισχνες εως αορατες!

Maximilien

Ανώτερος
Εγγρ.
28 Δεκ 2018
Κριτικές
8
Like
35.601
Πόντοι
6.536

resp

Σπουδαίος
Εγγρ.
5 Μαρ 2023
Like
7.303
Πόντοι
2.356
αστα να πανε ....το αιμα των αθωων εχει το παντα το ιδιο χρωμα ...ουτε ισες αποστασεις ειναι ουτε τιποτα ...ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ.....δυστυχως σε καιρο μισους και φανατισμου οι διαχωριστικες γραμμες ειναι ισχνες εως αορατες!
Το κενοτάφιο του μυαλού τους, τους οδηγεί σε αγελαία συμπεριφορά. Ντε και καλά να ταυτιστούν με κάτι και να ανακαλυψουν εχθρούς.
Περίπτωση να καθήσουν να μελετήσουν με ψυχρή μάτια και λευκή σελίδα μπροστά τους δεν υπάρχει.

raopau

Ανώτερος
Εγγρ.
14 Δεκ 2012
Like
23.098
Πόντοι
5.006
Γιατί πρέπει να διαλέξω?

Ο πόλεμος αυτός γίνεται για τον τρόπο ζωής? Και αν είναι έτσι ο τρόπος για να αλλάξεις τον τρόπο ζωής των μουσουλμάνων (των φανατικών) είναι να τους κάνεις πόλεμο?

Αυτά είναι η επιφάνεια. Η πραγματικότητα είναι ότι πολεμάνε μεγαλύτερα συμφέροντα που καμία σχέση δεν έχουν με τις μαντίλες.

Τι να διαλέξω? αν θέλω να πεθάνουν παιδάκια και οι μανάδες τους? Γιατί οι εγκέφαλοι αυτής της ιστορίας όπως πάντα από τον καναπέ θα δουν τα γεγονότα.

φυσικα και ειναι πολεμος πολιτισμων....
το αν θα κερδισουν τα μεγαλα συμφεροντα του ισραηλ ή τα μεγαλα συμφεροντα των αραβων μου ειναι αδιαφορο...το ιδιο μου κανει...
αυτο που με απασχολει ειναι οτι αν κερδισουν τα μεγαλα κεφαλια του ισραηλ θα συνεχισουμε να βλεπουμε στρινγκ στο τελ αβιβ....αν κερδισουν τα μεγαλα συμφεροντα των αραβων θα εχουμε αλλη μια χωρα γεματο μπουργκες...

βεβαια υπαρχει και ο αντιλογος του λακη που λεει οτι στο λονδινο ο μεσος αγγλος δεν εχει μπεντλει και οτι στην ελλαδα το λαδι πηγε 20 ευρω το λιτρο....meanwhile στο αφγανισταν και στην τεχερανη εχουν το καίριο ζητημα αν πρεπει αν πανε πανεπιστημιο οι γυναικες....δηλαδη ζητηματα που τα εχει λυσει το λονδινο εδω και 500 χρονια...
γυρω στο 2350 στο ιραν ισως λυσουν και το θεμα αν τα παιδια τα φερνει ο πελαργος...:confused:

Τελευταία τροποποίηση:

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
7.185
Πόντοι
2.356
Mαλακίες γράφεις - αυτός πρέπει να είναι ο λόγος που πρέπει να σε πιάνει τρόμος. Ζώο όρθιο.

Ας συμφωνήσουμε σε κάτι να σε παραδεχτώ: ΧΑΜΑΣ = ISIS! Λέγε, ναι ή όχι;

resp

Σπουδαίος
Εγγρ.
5 Μαρ 2023
Like
7.303
Πόντοι
2.356
Mαλακίες γράφεις - αυτός πρέπει να είναι ο λόγος που πρέπει να σε πιάνει τρόμος. Ζώο όρθιο.

Ας συμφωνήσουμε σε κάτι να σε παραδεχτώ: ΧΑΜΑΣ = ISIS! Λέγε, ναι ή όχι;
Σύρε γαμήσου ρε βλήμα.
Πόσες φορές να στο πω;
Δεν έχω καμία διάθεση να μπω σε διάλογο με μαλακα σαν του λόγου σου.
Νισαφι ρε πανηλιθιε.

κωλο-γερος

Ανώτατος
Εγγρ.
7 Οκτ 2008
Κριτικές
36
Like
40.075
Πόντοι
19.795
φυσικα και ειναι πολεμος πολιτισμων....
το αν θα κερδισουν τα μεγαλα συμφεροντα του ισραηλ ή τα μεγαλα συμφεροντα των αραβων που ειναι αδιαφορο...το ιδιο μου κανει...
αυτο που με απασχολει ειναι οτι αν κερδισουν τα μεγαλα κεφαλια του ισραηλ θα συνεχισουμε να βλεπουμε στρινγκ στο τελ αβιβ....αν κερδισουν τα μεγαλα συμφεροντα των αραβων θα εχουμε αλλη μια χωρα γεματο μπουργκες...

βεβαια υπαρχει και ο αντιλογος του λακη που λεει οτι στο λονδινο ο μεσος αγγλος δεν εχει μπεντλει και οτι στην ελλαδα το λαδι πηγε 20 ευρω το λιτρο....meanwhile στο αφγανισταν και στην τεχερανη εχουν το καίριο ζητημα αν πρεπει αν πανε πανεπιστημιο οι γυναικες....δηλαδη ζητηματα που τα εχει λυσει το λονδινο εδω και 500 χρονια...
γυρω στο 2350 στο ιραν ισως λυσουν και το θεμα αν τα παιδια τα φερνει ο πελαργος...:confused:
Το οτι αν παρεις θεση καθαρα υπερ του Ισραηλ και αρχισουν να σε γαμανε τα τζιχαντια σε τρομοκρατικες επιθεσεις, μιας και εισαι μπατε σκυλοι αλεστε- βλεπε Κροατες, δεν ειναι ενας λογος να παριστανεις τον ουδετερο; Η, τουλαχιστον να μην παρεις ξεκαθαρη θεση;

Άλλα thread (τυχαίες επιλογές)

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom