Νέα

Σε εμπόλεμη κατάσταση πάλι Ισραήλ-Παλαιστίνη

• Μέλος που άνοιξε το νήμα TOMCRUISE
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 7K
  • Εμφανίσεις 238K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Ποιος έχει δίκιο στη σύγκρουση Ισραήλ-Χαμάς;

• Το Ισραήλ

Ψήφοι: 72 49,3%
  • Η Χαμάς

Ψήφοι: 32 21,9%
  • Κανένας

Ψήφοι: 42 28,8%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    146

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
16.261
Πόντοι
3.656
Οι Έλληνες δέν θεωρούν τούς άλλους ανθρώπους γκοΐμ, όπως οι Εβραίοι! Μπορεί νά τούς θεωρούσαν βαρβάρους (καί αντικειμενικά ήταν, εν συγκρίσει πρός τήν πολιτιστική υπεροχή τους) αλλά ο στόχος τους ήταν ο εκπολιτισμός τους, όπως εν τοις πράγμασι έπραξε ο Μ. Αλέξανδρος καί όχι νά τούς εξανδραποδίσουν, όπως έκαναν οι άλλοι λαοί.

Αλλού αυτά, λοιπόν, πονηρέ!
Ρε τύπε,

Ο Μ. Αλέξανδρος ήταν λίγο...πως να στο πω τώρα ευγενικά....λίγο σφαγέας....πρόσφερε πολιτισμό σε όσους έκατσαν...στους άλλους πρόσφερε 2 μέτρα κάτω από τη γη......:confused:

Απολλύων

Σεβαστός
Εγγρ.
9 Αυγ 2013
Like
4.933
Πόντοι
1.756
Ρε τύπε,

Ο Μ. Αλέξανδρος ήταν λίγο...πως να στο πω τώρα ευγενικά....λίγο σφαγέας....πρόσφερε πολιτισμό σε όσους έκατσαν...στους άλλους πρόσφερε 2 μέτρα κάτω από τη γη......:confused:
Ναι...οσοι τον υποδεχτηκαν πηραν πολιτισμο.....οσοι εναντιωθηκαν και εκαναν πολεμο,τους εσφαξε,οχι αμαχους ομως...
Συνηθιζεται απο ολους τους στρατους του κοσμου,οταν τους επιτιθεσαι να σε σκοτωνουν....

ΦΑΚΙΡΗΣ

Γλομπεάρχης
Εγγρ.
17 Ιουν 2012
Κριτικές
167
Like
29.417
Πόντοι
34.538
  • Λύπη
Αντιδράσεις: Y13

CLOSER822

Σπουδαίος
Εγγρ.
23 Ιουν 2008
Like
12.054
Πόντοι
2.606
Το Reuters μεταδίδει ότι υπάρχουν τουλάχιστον 500 νεκροί από ισραηλινό πλήγμα στο νοσοκομείο Al Ali Arab στην πόλη της Γάζας.

Υπάρχουν «εκατοντάδες θύματα» κάτω από τα συντρίμμια ενός νοσοκομείου στη Γάζα που επλήγη από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή, μεταδίδει το Al jazeera, που επικαλείται το υπουργείο Υγείας της Γάζας.

ρε μαλακες ειναι δυνατον να βομβαρδιζεις νοσοκομειο με f16......τι δολοφονικο αμοκ τους εχει πιασει....

Απολλύων

Σεβαστός
Εγγρ.
9 Αυγ 2013
Like
4.933
Πόντοι
1.756
Το Reuters μεταδίδει ότι υπάρχουν τουλάχιστον 500 νεκροί από ισραηλινό πλήγμα στο νοσοκομείο Al Ali Arab στην πόλη της Γάζας.

Υπάρχουν «εκατοντάδες θύματα» κάτω από τα συντρίμμια ενός νοσοκομείου στη Γάζα που επλήγη από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή, μεταδίδει το Al jazeera, που επικαλείται το υπουργείο Υγείας της Γάζας.

ρε μαλακες ειναι δυνατον να βομβαρδιζεις νοσοκομειο με f16......τι δολοφονικο αμοκ τους εχει πιασει....
ναι τυπε...μπορεις να βομβαρδιζεις νοσοκομεια και σχολεια με Φ16..... αλλα δεν μπορεις με Σουκχοι....
Οταν χτυπας με Σουκχοι πεφτουν ολοι να σε φανε.....με Φ16 δεν τρεχει καστανο....

mixalis k.

Σεβαστός
Εγγρ.
18 Νοε 2012
Like
5.006
Πόντοι
1.106
Ναι...οσοι τον υποδεχτηκαν πηραν πολιτισμο.....οσοι εναντιωθηκαν και εκαναν πολεμο,τους εσφαξε,οχι αμαχους ομως...
Συνηθιζεται απο ολους τους στρατους του κοσμου,οταν τους επιτιθεσαι να σε σκοτωνουν....
Καταρχάς σε ολες τις επαρχιες εβαλε ντοπιούς κυβερνήτες και οχι Μακεδονες. Νομίζω οτι παντρεύτηκε και τη κορη ενος ντοπιου άρχοντα.
Για την εποχη του και για κατακτητης ήταν απιστευτα δημοκρατης

Εγγρ.
10 Μαΐ 2021
Like
788
Πόντοι
81
Δε θα κανει εισβολή το Ισραήλ. Αν κάνει θα παίξει το παιχνίδι του Ιραν και της Ρωσσίας. Οι αμερικανοι θα τους μαζέψουν γιατί αλλιώς θα εναντιοθουν σε ολο το ισλαμ που θα συσπειρωθεί στο Ιραν και τη Ρωσία

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
16.261
Πόντοι
3.656
Ε δεν είπα ότι ήταν βάρβαρος....είπα ότι έκανε επεκτατικούς πολέμους για να κατακτήσει εδάφη που δεν είχε...και στην διαδικασία αυτή φυσικά έσφαζε τους πιο αδύναμους στρατούς.

Συνηθίζεται αυτός που επιτίθεται πρώτος και χωρίς αιτία να λέγεται κατακτητής και όχι απελευθερωτής :confused:

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
16.261
Πόντοι
3.656
Μή γράφεις μαλακίες. Σφαγέας εναντίον στρατού, όχι αμάχων. Η ζωντανή απόδειξη είναι ότι μετά από 2300 χρόνια οι κάτοικοι τής Ασίας τρέφουν θετική γνώμη γιά τόν Μ. Αλέξανδρο καί τόν Ελληνισμό. Ξέρεις άλλους κατακτητές νά είναι τόσο δημοφιλείς στούς κατακτημένους;
Αυτά πού γράφεις είναι η Αριστερή προπαγάνδα τού ΕΛΙΑΜΕΠ, τής 5ης φάλαγγας μέσα στήν Ελλάδα.
Δε ξέρω τι είναι το ελιαμεμπ τύπε αλλά δεν είναι αριστερά αυτά που γράφω....είναι λογικά συμπεράσματα.

Μπορεί στην τότε εποχή να ήταν φυσιολογικό αλλά από τότε έχουμε εξελιχθεί και μπορούμε να κρίνουμε καλύτερα.

Κατακτητής ήταν και έκανε επεκτατικούς πολέμους και όπως όλοι οι κατακτητές θα έσφαξε και αμάχους....ή θα έσφαξε αυτούς που πολεμούσαν για την περιοχή τους την οποία ήθελε να κατακτήσει αυτός.

Δεν έκρινα εγώ αν ήταν μεγάλος και τρανός ούτε αν ήταν μεγάλη φυσιογνωμία και αν διέδωσε πολιτισμό. Γιατί κακό είναι να παραδεχθεί κανείς ότι έπαιρνε με το ζόρι τις περιοχές των πιο αδύναμων? Έτσι γινόταν τότε δεν ήταν ο μόνος.

Απολλύων

Σεβαστός
Εγγρ.
9 Αυγ 2013
Like
4.933
Πόντοι
1.756
Ε δεν είπα ότι ήταν βάρβαρος....είπα ότι έκανε επεκτατικούς πολέμους για να κατακτήσει εδάφη που δεν είχε...και στην διαδικασία αυτή φυσικά έσφαζε τους πιο αδύναμους στρατούς.

Συνηθίζεται αυτός που επιτίθεται πρώτος και χωρίς αιτία να λέγεται κατακτητής και όχι απελευθερωτής :confused:
Βασικα απελευθερωσε και τους Περσες.... Γιατι αυτοι που τους κυβερνουσαν ηταν τυρανοι που εκαναν οτι ηθελαν και δεν τους υπολογιζαν.... εκτελουσαν,βιαζαν,αρπαζαν...

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
16.261
Πόντοι
3.656
Βασικα απελευθερωσε και τους Περσες.... Γιατι αυτοι που τους κυβερνουσαν ηταν τυρανοι που εκαναν οτι ηθελαν και δεν τους υπολογιζαν.... εκτελουσαν,βιαζαν,αρπαζαν...
Ναι εντάξει....δε λέω....είναι κάπως όπως απελευθέρωσε η αμερική το Αυγανιστάν....

βέβαια και οι αμερικάνοι δεν έφυγαν άμεσα μετά την ''απελευθέρωση''

και ότι μπορούσαν να εκμεταλλευτούν το έκαναν.....

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
16.261
Πόντοι
3.656
Α) Ασε τις υποθέσεις καί διάβασε ιστορία. Πάντρευε τούς αξιωματικούς του μέ ντόπιες. Έσφαζε στρατιώτες. Όχι αμάχους.
Β) Ἐχεις ακούσει στό σχολείο γιά τούς Μηδικούς πολέμους; (Μαραθώνας, Σαλαμίνα, Θερμοπύλες, Πλαταιές κτλ);
Α) Δεν έχει σημασία....έμπαινε με το έτσι θέλω....σήμερα θα τον αποκαλούσαν ότι αποκαλούν τον πούτιν και τους αμερικάνους.

Β) Θα έχω διαβάσει ρε τύπε....δεν θυμάμαι...δεν είμαι ιστορικός :confused: πες μου εσύ τι θες να πεις με αυτό?

Απολλύων

Σεβαστός
Εγγρ.
9 Αυγ 2013
Like
4.933
Πόντοι
1.756
Δε ξέρω τι είναι το ελιαμεμπ τύπε αλλά δεν είναι αριστερά αυτά που γράφω....είναι λογικά συμπεράσματα.

Μπορεί στην τότε εποχή να ήταν φυσιολογικό αλλά από τότε έχουμε εξελιχθεί και μπορούμε να κρίνουμε καλύτερα.

Κατακτητής ήταν και έκανε επεκτατικούς πολέμους και όπως όλοι οι κατακτητές θα έσφαξε και αμάχους....ή θα έσφαξε αυτούς που πολεμούσαν για την περιοχή τους την οποία ήθελε να κατακτήσει αυτός.

Δεν έκρινα εγώ αν ήταν μεγάλος και τρανός ούτε αν ήταν μεγάλη φυσιογνωμία και αν διέδωσε πολιτισμό. Γιατί κακό είναι να παραδεχθεί κανείς ότι έπαιρνε με το ζόρι τις περιοχές των πιο αδύναμων? Έτσι γινόταν τότε δεν ήταν ο μόνος.
τυπε δεν εκανε κατακτηση με τον τροπο που εκαναν οι Ρωμαιοι....ο Αλεξανδρος κατακτουσε μια περιοχη,ξηλωνε τους αρχοντες που ειχαν φυτεψει οι Περσες,οριζε αλλους τοπικους αρχοντες και εφευγε....Οτι κατεκτησε δεν ηταν ολοι Περσες....Η Περσικη αυτοκρατορια ηταν διαφορες φυλες, που ειχαν κατακτηθει απο τους Περσες,και τα ειχαν για προτεκτορατα....Για αυτο τον υποδεχονταν οπου πηγαινε....
Αντιθετα οι Ρωμαιοι οτι κατεκτησαν το αρμεγαν μεχρι να το στραγγιξουν....Μεση Ανατολη,Βορεια Ευρωπη,Αφρικη... τα στραγγιζαν ολα...Σκλαβοι,αγαθα,χρημα,τροφη....
Ο Αλεξανδρος κατακτουσε.....δεν εκανε κατοχη...

Y13

Σεβαστός
Εγγρ.
18 Σεπ 2007
Like
5.454
Πόντοι
1.056
53 χρόνια που ζώ, ήξερα, με δίδαξαν ότι δεν χτυπάμε ότι έχει τον ερυθρό σταυρό ή την ερυρ'η ημησέλινο ! προφανώς έχει κυλήσει πολύ μίσος .................μόνο λύπη για το που πάμε ή γα το τι θα δούμε όσο και όσοι δούμε.

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
16.261
Πόντοι
3.656
τυπε δεν εκανε κατακτηση με τον τροπο που εκαναν οι Ρωμαιοι....ο Αλεξανδρος κατακτουσε μια περιοχη,ξηλωνε τους αρχοντες που ειχαν φυτεψει οι Περσες,οριζε αλλους τοπικους αρχοντες και εφευγε....Οτι κατεκτησε δεν ηταν ολοι Περσες....Η Περσικη αυτοκρατορια ηταν διαφορες φυλες, που ειχαν κατακτηθει απο τους Περσες,και τα ειχαν για προτεκτορατα....Για αυτο τον υποδεχονταν οπου πηγαινε....
Αντιθετα οι Ρωμαιοι οτι κατεκτησαν το αρμεγαν μεχρι να το στραγγιξουν....Μεση Ανατολη,Βορεια Ευρωπη,Αφρικη... τα στραγγιζαν ολα...Σκλαβοι,αγαθα,χρημα,τροφη....
Ο Αλεξανδρος κατακτουσε.....δεν εκανε κατοχη...
Δεν είπα εγώ κάτι διαφορετικό

και σε κάποιες περιοχές σίγουρα τον υποδέχθηκαν και χωρίς καμία αντίσταση και μερικές μπορεί να τις έσωσε κιόλας.

και άλλες μπορεί να τις έσφαξε...όταν λέω έσφαξε εννοώ τον στρτό...που τότε ήταν ο μισός αντρικός πληθυσμός μιας περιοχής.

Δηλαδή πως αποκαλείς κάποιον που έρχεται...σφάζει τους άντρες της πόλης και παντρεύει τις γυναίκες που μένουν με τους στρατηγούς του.

Και εγώ κατακτητή τον είπα όχι δικτάτορα. Αλλά αναγνωρίζω ότι ενώ καλύτερος από άλλους ήταν κάποιος που έκανε τον πόλεμο τσάμπιονς λιγκ. Επίσης εσύ πιστεύεις ότι στα ατελείωτα χιλιόμετρα της αυτοκρατορίας του δεν υπήρχαν περιστατικά βίας σε άμαχους?

Απολλύων

Σεβαστός
Εγγρ.
9 Αυγ 2013
Like
4.933
Πόντοι
1.756
Δεν είπα εγώ κάτι διαφορετικό

και σε κάποιες περιοχές σίγουρα τον υποδέχθηκαν και χωρίς καμία αντίσταση και μερικές μπορεί να τις έσωσε κιόλας.

και άλλες μπορεί να τις έσφαξε...όταν λέω έσφαξε εννοώ τον στρτό...που τότε ήταν ο μισός αντρικός πληθυσμός μιας περιοχής.

Δηλαδή πως αποκαλείς κάποιον που έρχεται...σφάζει τους άντρες της πόλης και παντρεύει τις γυναίκες που μένουν με τους στρατηγούς του.

Και εγώ κατακτητή τον είπα όχι δικτάτορα. Αλλά αναγνωρίζω ότι ενώ καλύτερος από άλλους ήταν κάποιος που έκανε τον πόλεμο τσάμπιονς λιγκ. Επίσης εσύ πιστεύεις ότι στα ατελείωτα χιλιόμετρα της αυτοκρατορίας του δεν υπήρχαν περιστατικά βίας σε άμαχους?
Τυπε οι περσες καθε "3 κ λιγο" μαζευαν τον στρατο τους και τον εστελναν εναντιον της Ελλαδας...
Βεβαια καθε φορα τους γαμουσαμε την μανα,αλλα αυτη η δουλεια δεν μπορουσε να συνεχισει...
Επρεπε καποια στιγμη αυτο το ζιζανιο να ξεριζωθει.....
Αν δεν πηγαινε ο Αλεξανδρος εκει,θα ερχοντουσαν ξανα οι Περσες στην Ελλαδα...

Τωρα αν 10 στρατιωτες επιασαν τιποτα αμαχους και τους εκοψαν τα λαρυγγια για πλακα...τι να πεις...
αυτα συμβαινουν σε ολους τους πολεμους,κωλοπαιδα υπαρχουν παντου....

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
16.261
Πόντοι
3.656
Πιθανότατα δέν θά είσαι ελληνικής καταγωγής γιά νά μήν ξέρεις αυτά τά βασικά.
Ενώ έδωσες μια σωστή απάντηση με αιτιολόγηση

με αυτή την μπούρδα έχασες οποιαδήποτε αξιοπιστία είχες ως συνομιλητής. Τώρα το μόνο που βλέπω είναι έναν ψεκασμένο εθνικιστή. Που μπορεί να μην είσαι

Είμαι όσο Έλληνας είσαι και εσύ που δε γεννήθηκες στην αρχαία δοξασμένη Ελλάδα αλλά στην εποχή της πασοκάρας και του ''Ηλία ρίχτο'' στα κωλάδικα της εθνικής.

Λες και αν ήμουν Ιταλός ή Άγγλος δεν θα είχα δικαίωμα να έχω γνώμη:2funny:

δεν έχω άλλη συζήτηση μαζί σου.

Α-Ω

Μέγας
Εγγρ.
15 Σεπ 2009
Κριτικές
14
Like
5.061
Πόντοι
3.715
Έχουμε ισχυρή χώρα, παράγουμε πλεονάσματα, πρωτογενή τομέα φουλ, όπλα δικά μας παραγωγή, ηθικόν ακμαιότατον, κοινωνική συνοχή ... έτοιμοι για μάχη :2funny:
κι ενόσω παραληρούμε, βγαίνει ο Φιντάν δίπλα και λέει...
“You (Israel) are occupying someone’s land. You’re seizing their home, throwing them out, bringing somebody (else) in, and calling them ‘settlers.’ This is called theft.”
και για πες ρε Φιντάν, αυτό με την Κύπρο δηλαδή πως λέγεται;
Η ανάρτηση συγχωνεύτηκε αυτόματα:

Τι λες μωρε, ο μεγαλεξαντροςςσαν κατακτητής πήγε εκεί..κατεκτησε την περσική αυτοκρατορία κανόντας επεκτατικο πόλεμο. Οι εβραιοι ποτέ δεν κατέκτησαν άλλο λαό δεν έχουν ποτέ επιθετικό πόλεμο στην ιστορία τους
χαχαχα...ναι έγινε.

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
16.261
Πόντοι
3.656
Τυπε οι περσες καθε "3 κ λιγο" μαζευαν τον στρατο τους και τον εστελναν εναντιον της Ελλαδας...
Βεβαια καθε φορα τους γαμουσαμε την μανα,αλλα αυτη η δουλεια δεν μπορουσε να συνεχισει...
Επρεπε καποια στιγμη αυτο το ζιζανιο να ξεριζωθει.....
Αν δεν πηγαινε ο Αλεξανδρος εκει,θα ερχοντουσαν ξανα οι Περσες στην Ελλαδα...

Τωρα αν 10 στρατιωτες επιασαν τιποτα αμαχους και τους εκοψαν τα λαρυγγια για πλακα...τι να πεις...
αυτα συμβαινουν σε ολους τους πολεμους,κωλοπαιδα υπαρχουν παντου....
Δεν διαφωνώ σε τίποτα από αυτά.

Δεν κατέκτησε μόνο τους πέρσες φυσικά.

και για να μη σπαμάρουμε άλλο το νήμα που δεν έχει σχέση με τον Μ. Αλέξανδρο....την άποψη μου την είπα πριν....ήταν κατακτητής και όχι δικτάτορας.

Άλλα thread (τυχαίες επιλογές)

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom