Δ
Διαγραμμένο μέλος 172663
Επισκέπτης
και πως βρεθηκαν υπόδουλοι?Υπόδουλοι. Και καπου 30.000 εξ αυτων, στον στρατο του Μωαμεθ.
αντι να παιρνουν τα οπλα παιρνανε τους σταυρους και κρυβονταν στα μοναστηρια τα τομαρια
και πως βρεθηκαν υπόδουλοι?Υπόδουλοι. Και καπου 30.000 εξ αυτων, στον στρατο του Μωαμεθ.
Υπόδουλοι. Και καπου 30.000 εξ αυτων, στον στρατο του Μωαμεθ.
Εγω τύπε σε ρωτησα αν εχεις καποια ιστορικη πηγη, καποιον ιστορικο που να εχει αναφερει σχετικα, οτι το βυζαντιο παρηκμασε και χαθηκε λογω...μοναχισμου και οχι ας πουμε λογω εμφυλίων, εσωτερικων εριδων, φυσιολογικης παρακμης, γεωγραφικής δυσκολίας λογω τουρκικής επελασης κλπ. Αν εχεις θα ηθελα να το δω.κατσε ρε σου λεει ο αλεξ μαγικα βρεθηκε ολη η μικρα ασια και τα βαλκανια στα χερια των τουρκων. οι 15 εκ ελληνες εκεινης της εποχης δεν κρυβονταν στα μοναστηρια όταν ηταν να στρατευθουν. δεν επαιξε κανενα ρολο ότι ο χριστιανισμος δεχεται τον μοναχισμο... ότι να ναι
Εγω μπορω να σου πω τι λενε τα ιστορικα κειμενα. Και αυτα λενε οτι πολεμησαν στα τειχη και 300 καλογεροι. Πόσα μοναστηρια ειχε η Πολη και πόσους ειχε το καθενα, δεν ειναι σε θεση να το γνωριζει κανενας. Και οσοι εχουν εκφρασει γνωμη επ αυτου, δεν εχουν κανενα ιστορικο στοιχειο να το στηριξουν.Αφου εισαι τοσο διαβασμένος πες μας και ποσοι φορούσαν ράσα εκεινη την εποχη
Εγω τύπε σε ρωτησα αν εχεις καποια ιστορικη πηγη, καποιον ιστορικο που να εχει αναφερει σχετικα, οτι το βυζαντιο παρηκμασε και χαθηκε λογω...μοναχισμου και οχι ας πουμε λογω εμφυλίων, εσωτερικων εριδων, φυσιολογικης παρακμης, γεωγραφικής δυσκολίας λογω τουρκικής επελασης κλπ. Αν εχεις θα ηθελα να το δω.
Αλλά δεν μου σχολιαζεις και το πολυ απλο, οτι εκεινη την εποχη οι στρατοι ηταν μισθοφορικοι και επομενως δεν ειχε καμια σημασια αν ενας πολιτης πηγαινε σε μοναστηρι.
Εσυ τι νομιζεις, οτι κάνανε γενικη επιστρατευση τοτε?
και πως βρεθηκαν υπόδουλοι?
αντι να παιρνουν τα οπλα παιρνανε τους σταυρους και κρυβονταν στα μοναστηρια τα τομαρια
Ξερεις σε αυτο επαιξε ρολο και το γεγονος οτι 2 αιωνες πριν οι Δυτικοι δεν ειχαν αφησει κωλο αβιαστοΤο Βυζαντιο χάθηκε για ΕΝΑ λογο
Το τοπικο καταστημα δεν δεχθηκε συγχώνευση με τους καθολικους
Αν γινομασταν καθολικοι, θα έρχοταν βοηθεια απο την Δύση και οι Τουρκοι δεν θα ειχαν βιασει ουτε μια ελληνιδα
Αλλά το συμφέρον της ορθοδοξης εκκλησιας ηταν υπεράνω των ελληνων
κατσε ρε αλεξ γιατι σε ειχα για πιο εξυπνο.Εγω τύπε σε ρωτησα αν εχεις καποια ιστορικη πηγη, καποιον ιστορικο που να εχει αναφερει σχετικα, οτι το βυζαντιο παρηκμασε και χαθηκε λογω...μοναχισμου και οχι ας πουμε λογω εμφυλίων, εσωτερικων εριδων, φυσιολογικης παρακμης, γεωγραφικής δυσκολίας λογω τουρκικής επελασης κλπ. Αν εχεις θα ηθελα να το δω.
Αλλά δεν μου σχολιαζεις και το πολυ απλο, οτι εκεινη την εποχη οι στρατοι ηταν μισθοφορικοι και επομενως δεν ειχε καμια σημασια αν ενας πολιτης πηγαινε σε μοναστηρι.
Εσυ τι νομιζεις, οτι κάνανε γενικη επιστρατευση τοτε?
Και τοτε γιατι η μεγαλυτερη ακμη της αυτοκρατοριας ηταν τον 11ο αιωνα, που ειχε επελθει ηδη το Σχισμα?Το Βυζαντιο χάθηκε για ΕΝΑ λογο
Το τοπικο καταστημα δεν δεχθηκε συγχώνευση με τους καθολικους
Αν γινομασταν καθολικοι, θα έρχοταν βοηθεια απο την Δύση και οι Τουρκοι δεν θα ειχαν βιασει ουτε μια ελληνιδα
Αλλά το συμφέρον της ορθοδοξης εκκλησιας ηταν υπεράνω των ελληνων
Ο Χριστος δεν εγραψε κανενα βιβλίο ουτε συμπλήρωσε κανενα.
Ξερεις σε αυτο επαιξε ρολο και το γεγονος οτι 2 αιωνες πριν οι Δυτικοι δεν ειχαν αφησει κωλο αβιαστο
Και τοτε γιατι η μεγαλυτερη ακμη της αυτοκρατοριας ηταν τον 11ο αιωνα, που ειχε επελθει ηδη το Σχισμα?
Σε ποιο γεγονος αναφερεσαι τυπε?Ειχε προηγηθεί η σφαγή των λατινων πριν 20 χρόνια. Ξέρεις, οταν οι Ορθοδοξοι πούλησαν στους ΤΟΥΡΚΟΥΣ τα γυναικοπαιδα των σφαγιασθέντων καθολικων
Α ειχε ορθοδοξο υποβαθρο η σφαγη των λατινων ή ηταν προβοκατσια του Ανδρονικου Κομνηνου επειδη ειχαν συγκεντρωσει ολο τον πλουτο στα χερια τους?Ειχε προηγηθεί η σφαγή των λατινων πριν 20 χρόνια. Ξέρεις, οταν οι Ορθοδοξοι πούλησαν στους ΤΟΥΡΚΟΥΣ τα γυναικοπαιδα των σφαγιασθέντων καθολικων
Σφαγη των Λατινων, 1182Σε ποιο γεγονος αναφερεσαι τυπε?
Μεχρι το 1453 τα δεδομενα αλλαξαν. Χωρις βοηθεια απο την Δύση θα μας κατακτούσαν οι Τουρκοι. Βοηθεια θα ερχοταν μονο αν γινομασταν καθολικοι.
Αλλα το παπαδαριο επελεξε να γινουμε γιουσουφακια
Τύπε τί είναι αυτά που λες; Οι αρχαίοι εννοείται ότι για να παντρευτούν κάποια έπρεπε να είναι παρθένα και να τους είναι απόλυτα πιστή. Έτσι εξασφάλιζαν την πατρότητα των παιδιών. Οι ποινές για την μοιχεία ήταν πάρα πολύ αυστηρές. Επίσης οι Ελληνίδες γαμιούνται ασύστολα. Χωρίς κανέναν δισταγμό. Λυπάμαι που σου το λέω.
Ααα ναι Οπως και να χει υπηρχε bad blood μεταξυ βυζαντινων και Δυτικων και ηταν κατι που εβαζε εμποδια σε σχεδια για ενωσηΣφαγη των Λατινων, 1182