Νέα

Σχέση με άτομο με ειδικές ανάγκες-Α.Μ.Ε.Α.

• Μέλος που άνοιξε το νήμα arcans76
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 89
  • Εμφανίσεις 5K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

leon23

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Απρ 2006
Like
1.882
Πόντοι
216
Αλλα λιγοι γραφουν στο νετ (εννοω κωφους/ες) μηπως γραφεις και στο disabled.gr και σε ξερω;

οχι φιλε μου  εκει ειμαι ταπεινο μελος μονο απλος ειχα μπει ειχα δει και πλεον διαβαζω τα νεσλετερς που κ που...

boomb

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Ιαν 2009
Like
18
Πόντοι
166
Επίσης έχω δει ελληνικό ντοκιμαντέρ για την κώφωση, και πολλοί κωφοί εκεί είπαν ότι δε θα ήθελαν σχέση με άτομο που ακούει κανονικά, λόγω των δυσκολιών που θα είχε αυτή η σχέση σε πολλά επίπεδα.

Δεκτό και κατανοητό. Όπως το ίδιο ισχύει και για τα μη αμεα που το λένε αυτό.

Παιχτουρας

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
12 Οκτ 2009
Κριτικές
37
Like
4
Πόντοι
296
με καλυψες πληρως και σε βρισκω αρκετα σωστη
                                                                                                                           Σωστη τοποθετηση εντεχνου γραπτου λογου,συγχαρητηρια.

Πουτανγαμών

Τιμημένος
Εγγρ.
25 Ιουλ 2007
Κριτικές
198
Like
468
Πόντοι
2.950
Μιλάμε για σχέση με ΑΜΕΑ. Εξαρτάται από τί σημαίνει ΑΜΕΑ και για τί είδους σχέση μιλάμε(απλή επιπόλαιη ή σχέση γάμου και παιδιών).
Το ΑΜΕΑ είναι σχετικό. Δεν μιλάμε για τα παιδιά που έχουν κάποιο σχετικά ελαφρύ πρόβλημα ( όπως κάποιοι φίλοι που έγραψαν για προβλημα ακοής πιο πάνω.)  Μιλάμε για πιο σοβαρά προβλήματα .
Επίσης , πρέπει να διερευνήσουμε αν το πρόβλημα που θα έχει το άτομο είναι κάτι που μπορεί να μεταφερθεί και στο παιδί.
Και εδώ , αν υπάρχει πρόβλημα να βγει και το παιδί με το ίδιο πρόβλημα, πρέπει να καταλάβουν και τα ίδια τα ΑΜΕΑ ότι ίσως είναι καλύτερα να μην τεκνοποιήσουν

on the road

Μέλος
Εγγρ.
29 Αυγ 2009
Like
1
Πόντοι
66
Αν η κατάστασή του εμπόδιζε τη σχέση μας, φυσικά και όχι, δε θα συνέχιζα.

Βιάζεσαι πολύ να ανεβείς στο άλογό σου και να υπερασπιστείς τα αμεα και δεν βλέπεις τα πράγματα ψύχραιμα. Η απόφαση δεν είναι μόνο δική μου, είναι και δική του.

Εκείνος θα έχει πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα από εμένα στο να διαχειριστεί τη νέα κατάστασή του. Πρώτα θα την αποδεχτεί αυτός και μετά εγώ. Αυτή η διαδικασία είναι πάρα μα πάρα πολύ δύσκολη και για τους δύο, και χρειάζεται πάρα πολύ υπομονή και από τους δύο. Ο καθένας θα πρέπει να καταβάλει μεγάλη προσπάθεια για να αποδεχτεί την κατάσταση ΚΑΙ να συμπεριλάβει και τον άλλον σε αυτήν.
Όταν ο άλλος θα περνάει τη διαδικασία του να προσπαθεί να καταλάβει τι έγινε και να βρει τρόπο να το αντιμετωπίσει, το πιθανότερο είναι να παρατήσει τη σχέση του ή να την βλέπει σαν στήριγμα για να της τα φορτώνει όλα ή ευκαιρία να βγάζει όλη του την απογοήτευση, κάτι απόλυτα κατανοητό αλλά όχι σχέση.

Η αγάπη δεν τα ξεπερνά όλα, και σε μία σχέση έχουν και οι δύο ευθύνες. Όταν η νέα κατάσταση ταράζει τόσο τους ανθρώπους που ξεχνούν ότι έχουν σχέση (και τι σημαίνει σχέση) φυσικά και δεν θα οδηγήσει πουθενά.

Το να λες έξω από το χορό "η αγάπη τα νικά όλα, αυτοί που έχουν σχέση με άτομο που έγινε αμεα πρέπει να μένουν και να προσπαθούν" είναι υποκριτικό και δείχνει ότι τελικά βλέπεις τα αμεα με οίκτο. Όλοι οι άνθρωποι έχουν τα όριά τους, δεν θα τους υπαγορεύσει κανείς τις αποφάσεις τους, ούτε θα τους κρίνει τόσο εύκολα.

Και τα άτομα με ειδικές ανάγκες πρώτα θα δεχτούν τα ίδια τη νέα τους ζωή και κατάσταση και θα είναι ευτυχισμένα με αυτήν και μετά θα απαιτήσουν να τη δεχτεί κάποιος άλλος. Ακόμα και όταν τη δεχτούν, πάλι οι δυσκολίες θα είναι μεγάλες, και από κει και πέρα είναι θέμα ατόμου και αντοχών για να ξεπεραστούν.

συμφωνω απόλυτα!!!!!!!

aser79

Μέλος
Εγγρ.
18 Οκτ 2008
Like
0
Πόντοι
0
Επίσης έχω δει ελληνικό ντοκιμαντέρ για την κώφωση, και πολλοί κωφοί εκεί είπαν ότι δε θα ήθελαν σχέση με άτομο που ακούει κανονικά, λόγω των δυσκολιών που θα είχε αυτή η σχέση σε πολλά επίπεδα.

Δεκτό και κατανοητό. Όπως το ίδιο ισχύει και για τα μη αμεα που το λένε αυτό.

Διερμηνεας το ελεγε; δεν εχω δει ντοκιμαντερ με κωφους και δεν γνωριζω ποιες θεσης θα επαιρναν αν θα κανανε η οχι σχεση με ακουοντα. Ξερω οτι η ποιο πολυ κωφοι επιλεγουν συντροφο καποιον κωφο μονο και μονο επειδη χρησημοποιουν την νοηματικη και η κουλτουρα της εκπαιδευσης τους διαφερει με αυτη των ακουοντων. Εγω δεν θα εκανα σχεση με κωφη μονο και μονο για των παραπανω λογο "κουλτουρα της εκπαιδευσης" θα εκανα μονο με βαρηκοη.

boomb

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Ιαν 2009
Like
18
Πόντοι
166
Αυτό λέω κι εγώ, ότι ο ένας θα πρέπει να μάθει πολλά για τον άλλον και για την μεταξύ τους κατάσταση αν κάνουν σχέση, ο καθένας έχει δικαίωμα να μη θέλει. Μία κωφή είπε μάλιστα ότι επειδή έχει κάνει σχέση με ακούοντες το θεωρούσε παράξενο (ή γελοίο αν θυμάμαι καλά) που κάθονταν αγκαλιά μετά το σεξ κι εκείνοι μιλούσαν.  :cheesy: Είναι πολύ βασικά τα προβλήματα -οι διαφορές κουλτούρας, όπως πολύ σωστά λες- ακόμα και στα πολύ απλά καθημερινά πράγματα...

Υπήρχαν και διερμηνείς στο ντοκιμαντέρ, αλλά νομίζω ότι κατά κύριο λόγο είχε υπότιτλους, οι κωφοί μιλούσαν με νοηματική και από κάτω υπήρχαν υπότιτλοι αν θυμάμαι καλά.

loukritia!

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
19 Δεκ 2008
Like
14
Πόντοι
366
:- :- :- :- :- :- :- :-
δεν εχω τι να πω...
το μονο που θα πω ειναι οτι ειναι εξαιρετικα δυσκολο να ζεις με ανθρωπο με ειδικες αναγκες....
και δεν εννοω με θεμα ακοης κτλ...
αλλα με αναπηρια στα ακρα...
δυσκολο πολυ αλλα οχι ακατορθωτο..
δεν ειχα ερωτικη τετοια σχεση...
αλλα εχω ζησει με ατομο με αναπηρια...
καλο κουραγιο κ στους δυο...

ektor lopez

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2008
Like
53
Πόντοι
366
:- :- :- :- :- :- :- :-
δεν εχω τι να πω...
το μονο που θα πω ειναι οτι ειναι εξαιρετικα δυσκολο να ζεις με ανθρωπο με ειδικες αναγκες....
και δεν εννοω με θεμα ακοης κτλ...
αλλα με αναπηρια στα ακρα...
δυσκολο πολυ αλλα οχι ακατορθωτο..
δεν ειχα ερωτικη τετοια σχεση...
αλλα εχω ζησει με ατομο με αναπηρια...
καλο κουραγιο κ στους δυο...

έφευγες...

LION7

Ανώτερος
Εγγρ.
26 Ιουλ 2007
Κριτικές
16
Like
10.340
Πόντοι
8.645
Tελικά είπε να κάτσει μέχρι να φύγει  :2funny:

francesco

Σεβαστός
Εγγρ.
23 Ιαν 2007
Κριτικές
13
Like
1
Πόντοι
2.007
Ρε παδια τι φταινε  κ αυτα τα ατομα;΄
Ετσι τους εκανε η φυση,δεν μπορουν να τ αλλαξουν!!!
Αυτο που μετραει ειναι η ψυχη,το σωμα(η οργανικη υλη φθειρεται με το
χρονο , αλλα η ψυχη ποτε!!

tommaso

Μέλος
Εγγρ.
1 Σεπ 2007
Like
2
Πόντοι
66

σε καταλαβαινω .και συ με ειδικες αναγκες εισαι.

on the road

Μέλος
Εγγρ.
29 Αυγ 2009
Like
1
Πόντοι
66

ειπε κανεις οτι φταινε?
δεν θεωρεις οτι θα ηταν εγωιστικο να θεωρω οτι απορριπτοντας καποιον ειναι σαν να τον τιμωρω?

Επισκέπτης
εξαρταται το βαθμο αναπηριας..κι ο μπαμπας μου εχει σημαντικο προβλημα στα ποδια αλλα ποτε δεν εδειξε να τον πτοει..πιο μεγαλη καταλαβα βεβαια τις ευθυνες που πεφτουν στη μητερα μου..
ειλικρινα δεν ξερω να απαντησω κατι και να ειμαι 100% σιγουρη για οτι πω, μιας και μιλαμε για υποθετικες καταστασεις. τωρα λεω οτι ναι δε νομιζω να με πειραζε, κι αν πραγματικα μου αρεσε, θα προχωρουσα σε σχεση και βλεποντας και κανοντας..  :-

francesco

Σεβαστός
Εγγρ.
23 Ιαν 2007
Κριτικές
13
Like
1
Πόντοι
2.007
σε καταλαβαινω .και συ με ειδικες αναγκες εισαι.
Αν ημουν με Ε.Α θα ημουν σε καποιο ιδρυμα,
αλλα βαζω στοιχημα οτι οταν βλεπεις α.μ.ε.α σε παινουν τα γελια!!
Το ξερεις ομως  οτι ολα εδω πληρωνονται!!!

LION7

Ανώτερος
Εγγρ.
26 Ιουλ 2007
Κριτικές
16
Like
10.340
Πόντοι
8.645
Αν ημουν με Ε.Α θα ημουν σε καποιο ιδρυμα,
αλλα βαζω στοιχημα οτι οταν βλεπεις α.μ.ε.α σε παινουν τα γελια!!
Το ξερεις ομως  οτι ολα εδω πληρωνονται!!!
Mην ασχολείσαι μαζί του, αυτός είναι ΑΓΑΜΗΕΑ

vlachodeutsch

Μέλος
Εγγρ.
27 Δεκ 2008
Like
4
Πόντοι
66
οι σχεσεις στην εποχη που ζουμε ειναι παρα πολυ δυσκολες
ποσο μαλον εαν ενας απο τους δυο ειναι ΑΜΕΑ

talladmirer

Μέλος
Εγγρ.
27 Δεκ 2007
Like
19
Πόντοι
16
:uglystupid: :boobies: :headbang: :tickedoff: :think: :huh: :2funny: :2funny: :think: :S :S
τα περισσότερα ΑμΕΑ δεν είναι εκ γεννετής αλλά από επίκτητες βλάβες και δεν είναι υποχρεωτικά εμφανή δηλαδή σε καροτσάκι όπως μόνο καταλαβαίνει ο πολύς κόσμος κι έχω γνωστούς με 80%+ από μεταμόσχευση συκωτιού π.χ. (που καθημερινά κατεβάζει μια χούφτα χάπια για να μην απορρίψει το μόσχευμα) εγω με μόνο +67% μπροστά του είμαι αστεία περίπτωση :tickedoff: :tickedoff: :S :S

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom