on the road
Μέλος
- Εγγρ.
- 29 Αυγ 2009
- Like
- 1
- Πόντοι
- 66
καταλαβες φιλε μου γιατι ειναι ολοι υποκριτες ?
γιατι?
καταλαβες φιλε μου γιατι ειναι ολοι υποκριτες ?
γιατι?
Λαθος διατυπωση .... οχι ολοι
Τουλαχιστον ετσι θελω να πιστευω.....
Απλα θα μπορουσε κανεις να μαθει να επικοινωνει εφοσον το θελει
αντι να το προβαλει ως δικαιολογια ...
θα σταθω σε αυτο, ο ορος κωφαλαλη ειναι ξεπερασμενος, τωρα μονο κωφοι η κωφους αποκαλουνται. Το οτι δεν μπορει να μιλησει δεν σημαινει και οτι ειναι αλαλη, αλλωστε η ομιλια παει πακετο με τα αφτια αν δεν ακουει πως θα εκπαιδευτει ο εγκεφαλος για να μιληση; Και τελος μαθε την νοηματικη για να συννενοησε μαζι τους.
θα σας πω για αλλη μια φορα οτι κ εγω ειμαι ενα τετοιος τυπος με προβληματα ακοης πολυ σοβαρα!!! βεβαια μου παρουσιαστικαν προσφατα οποτε εχω μαθει και να μιλαω και 2 ξενες γλωσσες απτεστα αλλα να διαμορφωσω και χαρακτηρα ... που ειναι πολυ σημαντικο... Επισης γλιτωσα την κοινωνικη απομονωση και την γιουχα απο το σχολειο και τις μετεπειτα σπουδες μου επειδη ευτυχως ηρθε μετα το προβλημα. Μερικοι θα θυμαστε οτι ειχα ανοιξει και καποιο θρεντ για να βρω συμπαρασταση χωρις βεβαια μεγαλα αποτελεσματα.
Ποιος περιμενε σε τετοιο site θα βρω τυπο σαν την παθηση μου, και εγω απο μικρη ηλικια εχασα την ακοη την εβγαλα με ακουστικα και τωρα με κοχλιακο ευτυχως εμαθα απο μικρος να μιλαω και δεν εχω προβληματα τωρα εκτος της ακοης.
θα σταθω σε αυτο, ο ορος κωφαλαλη ειναι ξεπερασμενος, τωρα μονο κωφοι η κωφους αποκαλουνται. Το οτι δεν μπορει να μιλησει δεν σημαινει και οτι ειναι αλαλη, αλλωστε η ομιλια παει πακετο με τα αφτια αν δεν ακουει πως θα εκπαιδευτει ο εγκεφαλος για να μιληση; Και τελος μαθε την νοηματικη για να συννενοησε μαζι τους.
αυτό ούτε εγώ το έχω καταλάβει. Γιατί είναι κακό? Είναι δύσκολη η σχέση με αμεα, όποιο κι αν είναι το πρόβλημά του, δύσκολη και για τους δύο.εστω γιατι εκεινος ειναι υποκριτης που ειπε οτι δεν θα μπορουσε να κανει σχεση με κωφαλαλη?
Αλλα λιγοι γραφουν στο νετ (εννοω κωφους/ες) μηπως γραφεις και στο disabled.gr και σε ξερω;Υπαρχουν πολλα ατομα γυρω μας με το ιδιο προβλημα...
Ειναι αυτο που εγγραψα ποιο πανω η ομιλια παει πακετο με την ακοη, τα συγκεκριμενα θα εχουν κανει και λογοθεραπειαεγώ έχω δει κωφούς να μιλάνε. Περίεργα μεν αλλά μιλούσαν κανονικά
Ειναι αυτο που εγγραψα ποιο πανω η ομιλια παει πακετο με την ακοη, τα συγκεκριμενα θα εχουν κανει και λογοθεραπεια
αυτό ούτε εγώ το έχω καταλάβει. Γιατί είναι κακό? Είναι δύσκολη η σχέση με αμεα, όποιο κι αν είναι το πρόβλημά του, δύσκολη και για τους δύο.
Προφανώς δεν έχουμε όλοι το ψυχικό μεγαλείο του αχαχούχα
Τις εβαλες δυσκολα φιλε, συγνωμη για την παρεμβαση.επειδη εισαι ολιγον ειρων.....
απαντησε μου ατο ερωτημα που θα σου θεσω αν θες.... ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ
Εστω οτι εχεις βρει ενα παλικαρι οπως γουσταρεις εσυ και σου κανει
ολα τα κεφια.........
κανετε σχεση και ολα καλα......
πατε και για σοβαροτερα....... (γαμο κτλ) το συζητατε δηλαδη......
Ξαφνικα παθαινει ατυχημα και παθαινει ανεπανορθωτες ζημιες
η και απο εγκεφαλικο κτλ
ΜΗΧΑΝΑΚΙΑ ΚΑΙ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΟΥΣΟΥΡΙΑ......
ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ?
Τις εβαλες δυσκολα φιλε, συγνωμη για την παρεμβαση.
Αν η κατάστασή του εμπόδιζε τη σχέση μας, φυσικά και όχι, δε θα συνέχιζα.
Εκείνος θα έχει πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα από εμένα στο να διαχειριστεί τη νέα κατάστασή του. Πρώτα θα την αποδεχτεί αυτός και μετά εγώ.
Η αγάπη δεν τα ξεπερνά όλα, και σε μία σχέση έχουν και οι δύο ευθύνες. Όταν η νέα κατάσταση ταράζει τόσο τους ανθρώπους που ξεχνούν ότι έχουν σχέση (και τι σημαίνει σχέση) φυσικά και δεν θα οδηγήσει πουθενά.
Πολύ σωστά .Αν η κατάστασή του εμπόδιζε τη σχέση μας, φυσικά και όχι, δε θα συνέχιζα.
Βιάζεσαι πολύ να ανεβείς στο άλογό σου και να υπερασπιστείς τα αμεα και δεν βλέπεις τα πράγματα ψύχραιμα. Η απόφαση δεν είναι μόνο δική μου, είναι και δική του.
Εκείνος θα έχει πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα από εμένα στο να διαχειριστεί τη νέα κατάστασή του. Πρώτα θα την αποδεχτεί αυτός και μετά εγώ. Αυτή η διαδικασία είναι πάρα μα πάρα πολύ δύσκολη και για τους δύο, και χρειάζεται πάρα πολύ υπομονή και από τους δύο. Ο καθένας θα πρέπει να καταβάλει μεγάλη προσπάθεια για να αποδεχτεί την κατάσταση ΚΑΙ να συμπεριλάβει και τον άλλον σε αυτήν.
Όταν ο άλλος θα περνάει τη διαδικασία του να προσπαθεί να καταλάβει τι έγινε και να βρει τρόπο να το αντιμετωπίσει, το πιθανότερο είναι να παρατήσει τη σχέση του ή να την βλέπει σαν στήριγμα για να της τα φορτώνει όλα ή ευκαιρία να βγάζει όλη του την απογοήτευση, κάτι απόλυτα κατανοητό αλλά όχι σχέση.
Η αγάπη δεν τα ξεπερνά όλα, και σε μία σχέση έχουν και οι δύο ευθύνες. Όταν η νέα κατάσταση ταράζει τόσο τους ανθρώπους που ξεχνούν ότι έχουν σχέση (και τι σημαίνει σχέση) φυσικά και δεν θα οδηγήσει πουθενά.
Το να λες έξω από το χορό "η αγάπη τα νικά όλα, αυτοί που έχουν σχέση με άτομο που έγινε αμεα πρέπει να μένουν και να προσπαθούν" είναι υποκριτικό και δείχνει ότι τελικά βλέπεις τα αμεα με οίκτο. Όλοι οι άνθρωποι έχουν τα όριά τους, δεν θα τους υπαγορεύσει κανείς τις αποφάσεις τους, ούτε θα τους κρίνει τόσο εύκολα.
Και τα άτομα με ειδικές ανάγκες πρώτα θα δεχτούν τα ίδια τη νέα τους ζωή και κατάσταση και θα είναι ευτυχισμένα με αυτήν και μετά θα απαιτήσουν να τη δεχτεί κάποιος άλλος. Ακόμα και όταν τη δεχτούν, πάλι οι δυσκολίες θα είναι μεγάλες, και από κει και πέρα είναι θέμα ατόμου και αντοχών για να ξεπεραστούν.
Δηλαδη στην ερωτηση που εκανε ο φιλος ποιο πανω αν ηταν το παιδι σου στην θεση του συντροφου σου αυτα θα απαντουσες τωρα;
Αν η κατάστασή του εμπόδιζε τη σχέση μας, φυσικά και όχι, δε θα συνέχιζα.
Βιάζεσαι πολύ να ανεβείς στο άλογό σου και να υπερασπιστείς τα αμεα και δεν βλέπεις τα πράγματα ψύχραιμα. Η απόφαση δεν είναι μόνο δική μου, είναι και δική του.
Εκείνος θα έχει πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα από εμένα στο να διαχειριστεί τη νέα κατάστασή του. Πρώτα θα την αποδεχτεί αυτός και μετά εγώ. Αυτή η διαδικασία είναι πάρα μα πάρα πολύ δύσκολη και για τους δύο, και χρειάζεται πάρα πολύ υπομονή και από τους δύο. Ο καθένας θα πρέπει να καταβάλει μεγάλη προσπάθεια για να αποδεχτεί την κατάσταση ΚΑΙ να συμπεριλάβει και τον άλλον σε αυτήν.
Όταν ο άλλος θα περνάει τη διαδικασία του να προσπαθεί να καταλάβει τι έγινε και να βρει τρόπο να το αντιμετωπίσει, το πιθανότερο είναι να παρατήσει τη σχέση του ή να την βλέπει σαν στήριγμα για να της τα φορτώνει όλα ή ευκαιρία να βγάζει όλη του την απογοήτευση, κάτι απόλυτα κατανοητό αλλά όχι σχέση.
Το να λες έξω από το χορό "η αγάπη τα νικά όλα, αυτοί που έχουν σχέση με άτομο που έγινε αμεα πρέπει να μένουν και να προσπαθούν" είναι υποκριτικό και δείχνει ότι τελικά βλέπεις τα αμεα με οίκτο. Όλοι οι άνθρωποι έχουν τα όριά τους, δεν θα τους υπαγορεύσει κανείς τις αποφάσεις τους, ούτε θα τους κρίνει τόσο εύκολα.
Και τα άτομα με ειδικές ανάγκες πρώτα θα δεχτούν τα ίδια τη νέα τους ζωή και κατάσταση και θα είναι ευτυχισμένα με αυτήν και μετά θα απαιτήσουν να τη δεχτεί κάποιος άλλος. Ακόμα και όταν τη δεχτούν, πάλι οι δυσκολίες θα είναι μεγάλες, και από κει και πέρα είναι θέμα ατόμου και αντοχών για να ξεπεραστούν.