Καλά ειμαι φιλε μου, αν και με καθυστερηση 2 εβδομαδων να απαντησω στα ερωτηματα που μου ειχες θεσει.
1.Πως ειναι η ζωη εδω πέρα? Ας πουμε καποια πραγματα για την Ταιβαν πρωτα. Η Ταιβαν ειναι μια χωρα κατα τους Ταιβανους, επαρχια της Κινας κατα τους Κινεζους. Οποτε μπορειτε να φανταστειτε οτι το εθνικο αισθημα ειναι πολυ ανεπτυγμενο χωρις ομως να ειναι αποκομενοι απο την κινεζικη παραδοσιακη κουλτουρα. Η οικογενεια παιζει παρα πολυ σημαντικο ρολο και οι γονεις και καθε ηλικιωμενο προσωπο μεσα στην οικογενεια αλλα και μεσα στην κοινωνια κατα βασην, αντιμετωπιζεται με σεβασμο. Αγγλικα μιλαει η νεα γενια σε ενα πολυ μεγαλο ποσοστο της ταξης 70%+ αλλα.....υπαρχει ενα μεγαλο αλλα του οτι πολλες φορες θα αρνηθουν να μιλησουν αγγλικα γιατι δεν εχουν αυτοπεποιθηση στα αγγλικα τους και φοβουνται να μην χασουν προσωπο, να μην ντροπιαστουν δηλαδη. Στις εππαγελματικες τους συνδιαλαγες αυτο βεβαια δεν ισχυει. Το να μιλας να γραφεις κτλ, τα κινεζικα ειναι σιγουρα ενα πολυ μεγαλο προσον, που δοξα τον Θεο και τον Βουδα μετα απο πολυ κοπο και βασανα (χαχα) τα καταφερνω μια χαρα. Στους ξενους φερονται με απιστευτη ευγενεια εφοσον οι ξενοι ειναι νομιμοι και δεν κανουν καμια χοντρη βλακεια (πχ επαφες τριτου τυπου με ανηλικες, η ηλικια συγκαταβασης ειναι τα 18 εδω περα, εμποριο ναρκωτικων κτλ) οπου ειτε θα πεσει αμεση deportation ειτε φυλακιση. Αν και υπαρχει θανατικη ποινη, ειναι πολυ σπανιο να εκτελεστει ξενος. Ειδικα στους δυτικους φερονται με λατρεια, και εχουν μια εξαρτηση με καθε τι Αμερικανικο-Ιαπωνικο-Κορεατικο. Υπαρχουν κατα βαση 3 Θρησκειες. Ταοισμος, Χριστιανισμος (ολα τα παρακλαδια) και Βουδισμος.
.....Αυτα προς το παρον θα επανελθω.