Αρνούμαι να μπω στην οπαδική-ποδοσφαιρική διαδικασία του 'εμείς' και 'εσείς'.
Ελληνας μπορει να αισθανεται και ο κατοικος της Ρουαντα που χει ζησει εδω 5 χρονια.Ειναι ομως???
Έχεις συνειδητοποιήσεις τί έγραψες ή θέλεις να το ξανασκεφτείς; Διότι με την δική σου λογική ο κάτοικος Ρουάντας που μένει 5 χρόνια στην Ελλάδα και παίρνει διαβατήριο ΕΙΝΑΙ Έλληνας ενώ οι Κύπριοι, Κωνσταντινουπολίτες, ομογενείς, κλπ ΔΕΝ είναι Έλληνες διότι εσύ δεν κατάφερες να μπεις στο πανεπιστήμιο (!). Ρε κουμπάρε, είσαι σοβαρός;
Το αν πρέπει να υπάρχει affirmative action(*) είναι άλλο θέμα και παρεπιπτόντως ανέφερα ότι αυτό υπάρχει και στο Κυπριακό παν-μιο (και στα δύο παν-μια που υπάρχουν) με Ελλαδίτες και ομογενείς φοιτητές. Κακώς κατά την γνώμη μου διότι δεν είναι δίκαιο, ανεξάρτητα από εθνική καταγωγή κλπ όλοι οι διαγωνισόμενοι πρέπει να αξιολογούνται με τα ίδια ακριβώς κριτήρια.
(*) Δεν γνωρίσω τον Ελληνικό όρο, είναι αυτό που λέει ότι π.χ. το τάδε ποσοστό πρέπει ναναι Κύπριοι, μαύροι, λεσβίες, κλπ.
Ξερω ομως πολλους που ηρθαν να σας φυλανε υπηρετωντας τη θητεια τους και τους συμπεριφεροσαστε σαν σκυλια.
Εδώ θα απαντήσω διότι φαίνεται ότι επιμένεις. Εγώ έκανα θητεία στην Ελλάδα ως δόκιμος εξιωματικός. Οποιοσδήποτε έχει κάνει φαντάρος θα γνωρίζει ότι εκεί γνωρίζεις όλων των ειδών άτομα και εντός και εκτός στρατοπέδου (ανάλογα με τον χώρο που βρίσκεσαι, νησί, βουνά, λαγκάδια, κομωπόλεις, κλπ). Έχω δει και μαλάκες (και τους απέφευγα), έχω και διατηρώ ακόμα πολύ καλές σχέσεις με αρκετά άτομα. Πάρακάτω; Δηλαδή ένας μαλάκας που είχαμε που είναι Ροδίτης σημαίνει ότι η Ρόδος δεν είναι Ελλάδα, να την δώσουμε στην Τουρκία; Ή να την βομβαρδίσουμε να βυθιστεί; Αν τώρα εσύ έχεις κακές εμπειρίες διότι γνώρισες μόνο μαλάκες, ε, τί να πώ...
Η ορθοτητα της γνωμησ μου φαινεται απο το ποσο πολεμησατε οταν σας κανανε το ντου.Μεταξυ σας σκοτωνοσασταν Μακαρικοι και Σαμψωνικοι και τα δικα μας τα παιδακια τρεχανε να κρατησουνε τους τουρκουςμε τις οποιες χοντρες μαλακιες της δικτακτοριας.
Κατ'αρχήν, η δικτατωρία δεν έκανε "μαλακία" όπως το θέτεις, αλλά ΕΓΚΛΗΜΑ. Μπορείς να δεις την διαφορά;
Ακόμα και αυτοί που έκαναν το πραξικόπημα (ΕΦ - ΛΟΚ και ΕΛΔΥΚ - Πεζικό και ΛΟΚ) πολέμησαν τους Τούρκους. Ειδικά οι ΛΟΚατζήδες ήταν αυτοί που σταμάτησαν τους Τούρκους σε ουκ ολίγες μάχες. Οι δε άμαχοι πολεμούσαν ακόμα και με κυνηγετικά, αφού ούτε αρκετός οπλισμός υπήρχε, ούτε συντονισμός (δες αεροπλάνο με Ελλαδίτες ΛΟΚατζήδες) ούτε στήριξη υπήρχε από κανέναν εφόσον "η Κύπρος ήταν μακρυά" όπως είχε δηλώσει και ένας μεγάλος πολιτικός.
Το αφήνω εδώ διότι δεν φαίνεται να μιλούμε την ίδια γλώσσα.