apolyto_arseniko
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 2 Μαρ 2008
- Like
- 200
- Πόντοι
- 866
τυπε εγω εχω συνηθισει και ολες οι μερες μου φαινονται οι ιδιες :Sτυπε πηγες να ψωνισεις σημερα? Αν όχι πως θα βοηθήσεις να ελθει η αναπτυξη?
τυπε εγω εχω συνηθισει και ολες οι μερες μου φαινονται οι ιδιες :Sτυπε πηγες να ψωνισεις σημερα? Αν όχι πως θα βοηθήσεις να ελθει η αναπτυξη?
αλλο αυτο τυπε
αλλα οχι οτι και οι υπαλληλοι καυλωνουν να δουλευουν κυριακατικα
το εκαναν και καθημερινες αυτο τυπεΣε αυτο που λεει δεν εχει αδικο ο τραμουντανας αμα εχεις αναγκη παραπανω χρηματα μπορει να ζητησεις να δουλεψεις λιγο παραπανω ή και καμια αργια. Εμενα πχ και 10 24ωρες βαρδιες το μηνα δεν θα με χαλουσαν επειδη δινουν έξτρα.
το εκαναν και καθημερινες αυτο τυπε
γιατι πρεπει ειδικα να το κανουν κυριακες?
εγω παντως οσους ξερω και δουλευουν σε μαγαζια υπαλληλοι βριζουν
...τι εξτρα? τυρογαριδακια ?δωσε ινφο φριεντ...τι δουλεια ειναι αυτη?με 10 εξτραδακιατο μηνα, ολο και κανα καλο κομποδεματακι θα κανεις σε 6-7 χρονακια που θα σαι σε ηλικια παντρειας...Σε αυτο που λεει δεν εχει αδικο ο τραμουντανας αμα εχεις αναγκη παραπανω χρηματα μπορει να ζητησεις να δουλεψεις λιγο παραπανω ή και καμια αργια. Εμενα πχ και 10 24ωρες βαρδιες το μηνα δεν θα με χαλουσαν επειδη δινουν έξτρα.
τυπε ,οι γνωστοι σου ειναι ολοι ανασκελα,δεν ηξερα οτι μιλανε κιολας?κανετε κουβεντουλα πριν τους παραχωσεις και σε λενε για τα αφεντικα τους?μηπως τελικα εισαι κανας απλυτος μπαχαλακιας και δεν το ξερεις!!!1το εκαναν και καθημερινες αυτο τυπε
γιατι πρεπει ειδικα να το κανουν κυριακες?
εγω παντως οσους ξερω και δουλευουν σε μαγαζια υπαλληλοι βριζουν
τυπε οσους θαβω δεν τους ξερωτυπε ,οι γνωστοι σου ειναι ολοι ανασκελα,δεν ηξερα οτι μιλανε κιολας?κανετε κουβεντουλα πριν τους παραχωσεις και σε λενε για τα αφεντικα τους?μηπως τελικα εισαι κανας απλυτος μπαχαλακιας και δεν το ξερεις!!!1
γιατι ρε συ δικε μου....πιασε κανα κολληταρι,μπορει αφου θα παει πρωτος,να σε φτιαξει μετα που θα σαι ψαρακας!τυπε οσους θαβω δεν τους ξερω
τελικα ρε συ απο δω το πηγες απο κει το πηγες,δεν απαντησες...ψηνεις τιποτα καλο αυτη την περιοδο που εισαι σε μοναχικη φαση?ε καλα ρε απολυτε χαιρω πολυ και εγω ξέρω υπαλληλους που αρχιζουν το βρισιδι καθε Δευτερα πρωι αλλο θεμα αυτο
και απο Παρασκευη αμα σαββατοκυριακο εχουν ρεπο αγαπανε ολο το κοσμο
Σε συνέχεια της αντιδικίας που είχαμε σχετικά με τα εισητήρια του ΟΑΣΑ και την διάρκεια τους σας επισυνάπτω την αλληλογραφία που είχα με τον ΟΑΣΑ σχετικά με την διάρκεια και την ισχύ των εισιτηρίων. Οπως φαίνεται έκανα λάθος στα όσα υποστήριζα…
Παρόλα αυτά όπως και εμμέσως πλην σαφώς ο ίδιος ο ΟΑΣΑ παραδέχεται, υπάρχει χώρος νομικών ενεργειών έτσι ώστε να αλλάξει αυτό. Θα το εξετάσω με τον δικηγόρο μου και θα σας ενημερώσω για το τι ενέργειες θα κάνω…
Πάντως από ότι φαίνεται τυχόν πρόστιμο από τον ελεγκτή για παρέλευση 70 λεπτών (σε μία διαδρομή) είναι εύκολα μαχητό ρίχνοντας το βάρος της μη υλοποίησης της διαδρομής στον προκαθορισμένο χρόνο στον ΟΑΣΑ (ανεξαρτήτως συνθηκών κυκλοφορίας οι ώρες των δρομολογίων είναι θέσφατο και ο ΟΑΣΑ έχει υποχρέωση τήρησης τους ή σε αντίθετη περίπτωση δεν μπορεί να επιβαρύνει τον επιβάτη)…
Ιδού η ηλεκτρονική αλληλογραφία που είχα για να ενημερωθείτε. Τα ονόματα έχουν κοπεί για ευνόητους λόγους. Ο καθένας μπορεί να συμβουλευθεί δικηγόρο και να προχωρήσει σε νομικές ενέργειες ώστε να αλλάξει..
24/10/2014
Κύριοι διαβάζω ότι το εισιτήριο έχει διάρκεια ισχύος 70 λεπτά. Δεν εξετάζω το αν η διάρκεια αυτή είναι μικρή ή μεγάλη αλλά θέλω να μου λύσετε κάποιες απορίες
Χρησιμοποιώ τακτικά τα ΜΜΜ με μία στάση μετεπιβίβασης από το μετρό σε λεωφορείο. Την πρώτη ακύρωση του εισιτηρίου την κάνω στο μετρό (Χολαργό) ενώ στο Σύνταγμα αλλάζω σε λεωφορείο...
Η διαδρομή από Χολαργό έως Σύνταγμα είναι διαρκείας περίπου 20 λεπτών. Η διαδρομή με την λεωφορειακή γραμμή Τ4 (Σύνταγμα - Βούλα) με προορισμό το Ασκληπιείο. Η διάρκεια του δευτέρου σκέλους της διαδρομής είναι αρκετά μεγάλη και πιθανόν η συνολική χρονική διάρκεια από την πρώτη ακύρωση του εισιτηρίου στον ΧΟΛΑΡΓΟ να υπερβεί τα 70 λεπτά. (πολύ συχνά αυτό μπορεί να συμβεί λόγω διαδηλώσεων, κυκλοφοριακής συμφόρησης κλπ).
(1) Σε περίπτωση ελέγχου πως διασφαλίζομαι ότι δεν θα πληρώσω πρόστιμο εφόσον το εισιτήριο μου έχει σαν ώρα πρώτης επιβίβασης περισσότερο από 70 λεπτά πριν
(2) Είμαι καλυμένος έναντι του ελέγχου εφόσον κατά την επιβίβαση μου στην γραμμή Τ4 επικυρώσω εκ νέου το εισιτήριο μου έτσι ώστε να είναι εμφανής η ώρα αρχικής επικύρωσης και η ώρα της επόμενης επικύρωσης?
(3) Στην περίπτωση που η διαδρομή διαρκέσει περισσότερο από 70 λεπτά είμαι υποχρεωμένος να ακυρώσω και δεύτερο εισητήριο ??
Ευχαριστώ
29/10/2014
Καλησπέρα σας,
Σύμφωνα με τη νέα τιμολογιακή πολιτική, το χρονικό διάστημα ισχύος του νέου ενιαίου εισιτηρίου (αξίας € 1,20, μειωμένο €0,60), είναι 70 λεπτά από την επικύρωσή του. Αν το χρονικό όριο των 70 λεπτών δεν επαρκεί, θα πρέπει να επικυρώσετε νέο εισιτήριο, για να συνεχίσετε τη διαδρομή σας. Εάν η διαδρομή σας περιλαμβάνει και μετεπιβίβαση, τότε θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το χρονικό διάστημα των 70 λεπτών επαρκεί για την ολοκλήρωση του ταξιδιού σας. Διαφορετικά πριν την μετεπιβίβαση θα πρέπει να επικυρώσετε νέο εισιτήριο. Εάν αυτό συμβαίνει συχνά και προκειμένου να απαλλαγείτε από το άγχος ελέγχου της χρονικής ισχύος των εισιτηρίων, παρακαλούμε να ελέγξετε τον αριθμό των μετακινήσεων που πραγματοποιείτε στη διάρκεια ενός μήνα και το αν οι μετακινήσεις σας απαιτούν πολλές μετεπιβιβάσεις και να εξετάσετε τη δυνατότητα αγοράς χρονικής κάρτας απεριορίστων διαδρομών(μηνιαία, τριμηνιαία, εξαμηνιαία ή ετήσια), η οποία προσφέρει «αναβαθμισμένες» δυνατότητες μετακίνησης, πρόσβαση σε όλα τα μέσα και απεριόριστες μετεπιβιβάσεις και διατίθεται σε ιδιαίτερα συμφέρουσα τιμή.
Η επικύρωση του εισιτηρίου για δεύτερη φορά δεν ισχύει.
Τμήμα Ελέγχου Κομίστρου
& Προστίμων
29/10/2014
Ευχαριστώ για την απάντηση σας...
Μία μόνο ερώτηση ακόμη. Εφόσον μία διαδρομή διαρκέσει περισσότερο των 70 λεπτών, με υπαιτιότητα του οργανισμού (ανεξάρτητα από τους λόγους όπως κυκλοφοριακή συμφόρηση, διαδήλωση και πρόσκαιρο κλείσιμο του δρόμου, εμπόδια στον δρόμο όπως παρκαρισμένα αυτοκίνητα, πρόσκαιρη βλάβη του αυτοκινήτου, πληθώρα επιβιβάσεων και αποβιβάσεων) είμαι και πάλι υποχρεωμένος για την έκδοση νέου εισιτηρίου ??
Με εκτίμηση
3/11/2014
Καλημέρα σας,
Στο εύλογο ερωτημά σας ως Δ/νση Κομίστρου και εμείς πιέζουμε μήπως αλλάξει κάτι σε ότι αφορά το χρόνο μετακίνησης της μιάς διαδρομής.
Ευχαριστούμε για την επικοινωνία.
επιτελους το αντιληφθηκες ειδες τι δικαιος που ειναι ο ΟΑΣΑ
αλλα οταν σε αδικουν τοτε γκρινιαζεις
λάθος… όταν με αδικούνε δεν γκρινιάζω.. μάχομαι με κάθε νόμιμο τρόπο και όχι με κλοπή
και τωρα που διαπιστωνεις οτι αδικησε για πες μας τις επομενες κινησεις σου
κατ αρχήν δεν αδικεί κανέναν απλά δεν στην περίπτωση που περιγράφω ο ΟΑΣΑ δεν αποδέχεται την ευθύνη του για παραβίαση συμβατικών του υποχρεώσεων
(1) θα απευθυνθω σε δικηγόρο
(2) αν τυχόν φάω πρόστιμο για παρέλευση των 70 λεπτών (εφόσον η διαδρομή ήταν προγραμματισμένη για λιγώτερο) θα προσφύγω στα δικαστήρια
(3) πιθανόν να προσφύγω στο ΣτΕ κατά του νόμου…
σίγουρα δεν θα σταματήσω να πληρώνω κανονικά το εισιτήριο… δεν θα πληρώσω δεύτερο εισιτήριο εφόσον η προγραμματισμένη για κάτω από 70’ διαδρομή μου διαρκέσει παραπάνω…
και μιλάω πάντα για συγκεκριμένη διαδρομή και όχι για αλλαγή λεωφορείων…
για παράδειγμα αν πάρω το λεωφορείο από την Κουμουνδούρου για να πάω Ελευσίνα (διαδρομή προγραμματισμένη για λιγώτερο από 70’) και η διαδρομή διαρκέσει για περισσότερο δεν πρόκειται να χτυπήσω δεύτερο εισιτήριο… στην περίπτωση που γίνει έλεγχος θα δώσω τα πλήρη στοιχεία μου και θα προσφύγω στον ΟΑΣΑ για το απαράδεκτο του προστίμου… εφόσον ο ΟΑΣΑ αρνηθεί να σβήσει το πρόστιμο θα προσφύγω δικαστικά εναντίον του…
τι δεν καταλαβαίνεις ??
κατ αρχας
1ον χρησιμοποιεις εσυ ΜΜΜ απο ποτε
όποτε έρχομαι Αθήνα πάντα χρησιμοποιώ ΜΜΜ και το αυτοκίνητο το έχω μόνον για μετακινήσεις εκτός Αθηνών ή μετακινήσεις οι οποίες δεν μπορούν να γίνουν με ΜΜΜ (πχ πρόκειται να επιστρέψω μετά την λήξη του ωραρίου).. για παράδειγμα από το αεροδρόμιο για το σπίτι μου θα πάρω το μετρό και όχι ταξί (έτσι και αλλιώς το μετρό με αφήνει 200 μέτρα από το σπίτι μου)
2ον εσυ με τον λιγο πολυτιμο ελευθερο χρονο που εχεις θα ασχοληθεις με ολο αυτο
μου επιτρέπεις φαντάζομαι να διαθέτω τον ελεύθερο μου χρόνο όπως εγώ θέλω και όχι σύμφωνα με τα δικά σου γούστα (καφεδάκια και μπυρίτσες)… δεν έχουμε όλοι τις ίδιες προταιρεότητες σε αυτήν την ζωή ούτε την ίδια θεώρηση του τι είναι δίκαιο ή άδικο, ούτε τον ίδιο τρόπο να αγωνιζόμαστε για αυτό που θεωρούμε άδικο…
για παράδειγμα το να θέλεις δεύτερο εισιτήριο εφόσον η μία προγραμματισμένη για λιγώτερη ώρα διαδρομή διαρκέσει περισσότερο το θεωρώ βλακώδες και άδικο και θα το παλέψω να το αλλάξω…. αντίθετα αν η χρέωση γινόταν με την απόσταση θα το θεωρούσα πολύ σωστό και θα το επικροτούσα και φυσικά θα έτρεχα όποιον αρνείτο να πληρώσει εισιτήριο γιαυτόν τον λόγο
εν κατακλείδι και για να τελειώνω… δεν αποδέχομαι τους τζαμπατζήδες στα ΜΜΜ (ούτε φυσικά σε οποιαδήποτε σχέση παροχής υπηρεσίας ειδικά εκ μέρους του κράτους) όπως δεν αποδέχομαι την οριζόντια κοινωνική πολιτική (δηλαδή παροχή επιδομάτων ακρίτως σε ολόκληρες κατηγορίες συμπολιτών χωρίς προηγουμένως να εξετασθεί λεπτομερώς ο κάθε δικαιούχος της παροχής)… παρόλα αυτά θα βοηθήσω αυτόν που δεν θα πληρώσει δεύτερο γιατί προγραμματισμένη πχ για 55 λεπτά διαδρομή ξεπέρασε τα 70’ (όπως δεν πρόκειται να ακυρώσω και εγώ) ,αλλά θα τρέξω οποιονδήποτε αρνηθεί να ακυρώσει δεύτερο εισιτήριο σε προγραμματισμένη διαδρομή 80’ και φυσικά θα βοηθήσω τον ελεγκτή να του πάρει τα στοιχεία… [/b]