Νέα

Σαμαράς-Ν.Δ... Τί να πείς;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα kosamf
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 21K
  • Εμφανίσεις 391K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 7 άτομα (0 μέλη και 7 επισκέπτες)

Πόσα χρόνια θα μείνει αντιπολίτευση η ΝΔ του Σαμαρά;

• 1-2

Ψήφοι: 18 25,0%
  • 3-6

Ψήφοι: 4 5,6%
  • 7-10

Ψήφοι: 5 6,9%
  • 10+ όπως μετά το 93

Ψήφοι: 45 62,5%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    72

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Like
2.738
Πόντοι
1.306
Προκαλεί ο Κυριάκος…Πού ήταν ο κύριος αυτός όταν η κυβέρνηση Παπανδρέου έπαιρνε τις δύσκολες αποφάσεις για το δημόσιο;
«Αν η αναμόρφωση στο Δημόσιο είχε ξεκινήσει πριν από τρία χρόνια, θα είχαμε αποφύγει τις μεγάλες περικοπές μισθών και συντάξεων». Τάδε έφη στις 21 Αυγούστου στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο Κυριάκος Μητσοτάκης, βουλευτής της ΝΔ και Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης σε κυβέρνηση συνεργασίας που στηρίζει το ΠΑΣΟΚ. Το ίδιο επαναλαμβάνει σε κάθε του συνέντευξη.

Για να δούμε όμως ΤΙ ξεκίνησε πριν 3 χρόνια στο δημόσιο και ποια ήταν η στάση του κόμματος του κ. Μητσοτάκη και του ιδίου.

Οκτώβριος 2009. Αμέσως μετά τις εκλογές, η κυβέρνηση ανακοινώνει την κατάργηση των 20-30.000 stage στο δημόσιο.

Μία απόφαση, ΠΡΟ Μνημονίου, πρωτοφανής, αφού στην Ελλάδα το πρώτο πράγμα που έκανε πάντα μία κυβέρνηση είναι να βάζει κι άλλους στο δημόσιο, όχι να απομακρύνει. Μία πραγματικά πολύ δύσκολη απόφαση, αλλά και προεκλογική δέσμευση του ΠΑΣΟΚ. Η Ν.Δ. βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο ανάδειξης νέου αρχηγού.

Ο Α. Σαμαράς, δηλώνει στις 24/10/2009: ««Ο ελληνικός λαός θα κρίνει την απίστευτη εκδικητικότητα που δείχνει η κυβέρνηση απέναντι σε χιλιάδες νέα παιδιά. Ευθύνη της Ν.Δ., για την οποία και προσωπικά δεσμεύομαι, είναι να προσφέρει στους απολυόμενους την απαραίτητη νομική υποστήριξη»».

Η Ν. Μπακογιάννη, δηλώνει στις 21/10/2009: «Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αντίθετα με τις προεκλογικές της εξαγγελίες, προχωρεί σε αποφάσεις που εκδικούνται χιλιάδες παιδιά τα οποία εργάζονται στα Προγράμματα Stage στο Δημόσιο Τομέα αλλά και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Χωρίς διάλογο με τους ενδιαφερόμενους η κυβέρνηση αναγγέλλει αποφάσεις που έχουν τεράστιο κόστος και για τους εργαζόμενους αλλά και για τους φορείς».

Κάποια διαφορετικά αντίδραση από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αγνοείται. Προφανώς, θα συμφωνούσε με τους δύο υποψηφίους.

Νοέμβριος 2009. Η κυβέρνηση ανακοινώνει το δραστικό περιορισμό των συμβασιούχων στο δημόσιο. ΠΡΟ Μνημονίου. Ακόμη μία πολιτικά πολύ δύσκολη και πρωτοφανής για τα ελληνικά δεδομένα απόφαση. Είναι χαρακτηριστικό ότι με τις αποφάσεις αυτές οι συμβασιούχοι έργου και ορισμένου χρόνου μειώθηκαν την τελευταία τριετία κατά πάνω από 110.000.

Ποια ήταν η στάση της ΝΔ; Αρκεί να σημειώσει κανείς ότι ενάμιση χρόνο μετά, το Μάρτιο του 2011 , ακόμη χάιδευε τα αυτιά συμβασιούχων για μονιμοποίηση.

Όλο αυτό το διάστημα κάποια διαφορετική αντίδραση από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αγνοείται στο θέμα. Προφανώς, θα συμφωνούσε με το κόμμα του.

Δεκέμβριος 2009. Η κυβέρνηση φέρνει στη Βουλή σχέδιο νόμου που υπάγει στο ΑΣΕΠ κάθε πρόσληψη στο δημόσιο, ακόμα και συμβασιούχων, καταργώντας όλα τα παραθυράκια ρουσφετιών. Ακόμη μία πραγματική επανάσταση στο δημόσιο.

Η ψηφοφορία στη Βουλή διεξάγεται στις 20/12/2009. Η ΝΔ καταψήφισε, ναι καταψήφισε το νομοσχέδιο, παρέα με τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ.

Κάποια διαφορετικά στάση από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αγνοείται, αν και σήμερα δηλώνει οπαδός του «σκληρού ΑΣΕΠ». Προφανώς τότε, δεν ήταν.

Μάρτιος 2010. Η κυβέρνηση φέρνει στη Βουλή νομοσχέδιο για την καθιέρωση αντικειμενικών κριτηρίων για την επιλογή διευθυντικών στελεχών στο δημόσιο.

Η ψηφοφορία στη Βουλή επί της αρχής διεξάγεται στις 17/3/2010. Η ΝΔ το καταψηφίζει μαζί με ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΛΑΟΣ, και αποχωρεί, ναι αποχωρεί, από τη συζήτηση.

Κάποια διαφορετικά στάση από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αγνοείται. Προφανώς θα συμφωνούσε με την ηγεσία του κόμματος του.

Μάιος 2010. Η κυβέρνηση Παπανδρέου φέρνει στη Βουλή το νομοσχέδιο-επανάσταση στην Αυτοδιοίκηση του «Καλλικράτη», το οποίο μεταξύ άλλων προέβλεπε την κατάργηση 12.000 περίπου αμοιβόμενων αιρετών στην Αυτοδιοίκηση και την ένταξη σε καθεστώς κινητικότητας 10.500 εργαζομένων.

Η ψηφοφορία στη Βουλή επί της αρχής διεξάγεται στις 27/5/2010. Η ΝΔ καταθέτει πρόταση αντισυνταγματικότητας κατά του νομοσχεδίου που απορρίπτεται. Στη συνέχεια, μαζί με ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ και ΛΑΟΣ, καταψηφίζει το νομοσχέδιο.

Κάποια διαφορετικά στάση από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αγνοείται. Προφανώς θα συμφωνούσε με την ηγεσία του κόμματος του

Θα μπορούσε λοιπόν να πει κανείς ότι όταν πριν μία τριετία o Παπανδρέου με το Ραγκούση και την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ξεκινούσαν την αναμόρφωση του δημοσίου παίρνοντας πολιτικές αποφάσεις, πρωτοφανείς για τα ελληνικά δεδομένα, για να μειώσουν τον όγκο του και να βάλουν κανόνες ευνομίας και ευταξίας στη λειτουργία του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε καβαλήσει το άρμα της δημαγωγίας του κόμματός του και δεν έλεγε κουβέντα στα δύσκολα. Τσιμουδιά. Στήριζε στην πράξη κάθε απίθανη δημαγωγία.

Και τώρα προκαλεί.

μονο αυτο ξερουν να κανουν κολοτουμπες

και μετα μας λεει το ζουδι το γαλαζιο για τον κουκουλοπουλο  :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking:

SPL

Ανώτερος
Εγγρ.
7 Ιουλ 2006
Κριτικές
19
Like
3.103
Πόντοι
7.195
ΑΡΧΙΒΛΑΚΑ ΜΟΥ κανενα ζουδι δεν χρειαζεται να σου πει τιποτα ......

τα λεει ολα και ΔΗΜΟΣΙΑ ο ΩΡΑΙΟΣ ΜΠΡΟΥΜΕΛ λαικιστι ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΌΣ !!!!!!

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΣΧΟΛΗΘΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΥς ΒΛΑΚΕΣ ΤΟΥ ΣΑΙΤ ΚΑΙ ΤΑ ΖΩΝΤΑ ΖΩΑ ΤΟΥ ΘΑΣΟΚ ??????

:uglystupid: :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid:

:2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

Συνημμένα

• 485579_10152815717790276_646891618_n.jpg
    485579_10152815717790276_646891618_n.jpg
    32,3 KB · Εμφανίσεις: 10

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Like
2.738
Πόντοι
1.306
ΑΡΧΙΒΛΑΚΑ ΜΟΥ κανενα ζουδι δεν χρειαζεται να σου πει τιποτα ......

τα λεει ολα και ΔΗΜΟΣΙΑ ο ΩΡΑΙΟΣ ΜΠΡΟΥΜΕΛ λαικιστι ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΌΣ !!!!!!

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΣΧΟΛΗΘΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΥς ΒΛΑΚΕΣ ΤΟΥ ΣΑΙΤ ΚΑΙ ΤΑ ΖΩΝΤΑ ΖΩΑ ΤΟΥ ΘΑΣΟΚ ??????

:uglystupid: :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid:

:2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

ρε ζουδι νουμερουλη τι ακριβως λεει ο ακης;

piderof

Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2006
Κριτικές
2
Like
44
Πόντοι
66
ρε ζουδι νουμερουλη τι ακριβως λεει ο ακης;
Τσοχατζόπουλος: Πολιτική σκευωρία εις βάρος μου - Βολές κατά Παπανδρέου
"Εγώ συγκρούστηκα με τις απόψεις αυτές, και η ομάδα Παπανδρέου αποφάσισε την προσωπική μου εξόντωση. Δεν έχει ξαναυπάρξει στη μεταπολίτευση τέτοια πολιτική επίθεση σε πολιτικό στέλεχος και μάλιστα σε ένα πρόσωπο που πάντα λειτουργούσε υπέρ του δημοσίου συμφέροντος στην ενίσχυση της άμυνας της χώρας"

Άρχισαν τα λαμόγια να "δίνει" ο ένας τον άλλον
:2funny:

gianevan

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2009
Like
5.784
Πόντοι
1.206
Γαμώ το κράτος και την κυβέρνηση που έχουμε! Γαμώ το ΥΠΟΙΚ και τους μαλάκες που το διοικούν και το διευθύνουν!
Σας δίνω ρε μαλάκες ένα σκασμό λεφτά κάθε χρόνο, λίγο σεβασμό δεν μπορείτε  να μου δείξετε σαν φορολογούμενο μαλάκα υπήκοο (όχι πολίτη!) που πληρώνει το κωλοκράτος σας;

ΣΗΜΕΡΑ 29/8 μου στείλατε το ΦΑΠ του 2012 με ημερομηνία πληρωμής μέχρι 30/8; Και με την κουτοπόνηρη ημερομηνία έκδοσης 30/7 που είναι και ψέμα τελικά (με ποινικές ευθύνες πλαστότητος δημοσίου εγγράφου μάλιστα!) διότι προ εβδομάδος που είχα μπει στο λογαριασμό μου στο gsis δεν υπήρχε τίποτα. Και δηλαδή σαν πόσο έκανε να έρθει αυτός ο γαμημένος ο φάκελος για λίγα χιλιόμετρα; 29 μέρες ρε καριόληδες;

Σας τα έστειλα τα γαμημένα τα λεφτά, που να σας σταθούν στο λαιμό αρχίδηδες, μέχρι μέσον έβαλα για να ξεπεράσω την ουρά στην τράπεζα (ευτυχώς που έχω ένα πρόσωπο εκεί), αλλά την ψήφο μου ΜΗΝ την περιμένετε ξανά μέχρι να μάθετε να ΣΕΒΕΣΤΕ τον "πελάτη".

Της ΠΟΥΤΑΝΑΣ να γίνει! Να βγει ο ΣΥΡΙΖΑ, η Χ.Α. όποιος σκατά θέλει! Έτσι κι αλλιώς φτηνό μπουρδέλο του μεταξουργείου είναι η χώρα, χειρότερα δεν έχει!!  

piderof

Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2006
Κριτικές
2
Like
44
Πόντοι
66
Γαμώ το κράτος και την κυβέρνηση που έχουμε! Γαμώ το ΥΠΟΙΚ και τους μαλάκες που το διοικούν και το διευθύνουν!
Σας δίνω ρε μαλάκες ένα σκασμό λεφτά κάθε χρόνο, λίγο σεβασμό δεν μπορείτε  να μου δείξετε σαν φορολογούμενο μαλάκα υπήκοο (όχι πολίτη!) που πληρώνει το κωλοκράτος σας;

ΣΗΜΕΡΑ 29/8 μου στείλατε το ΦΑΠ του 2012 με ημερομηνία πληρωμής μέχρι 30/8; Και με την κουτοπόνηρη ημερομηνία έκδοσης 30/7 που είναι και ψέμα τελικά (με ποινικές ευθύνες πλαστότητος δημοσίου εγγράφου μάλιστα!) διότι προ εβδομάδος που είχα μπει στο λογαριασμό μου στο gsis δεν υπήρχε τίποτα. Και δηλαδή σαν πόσο έκανε να έρθει αυτός ο γαμημένος ο φάκελος για λίγα χιλιόμετρα; 29 μέρες ρε καριόληδες;

Σας τα έστειλα τα γαμημένα τα λεφτά, που να σας σταθούν στο λαιμό αρχίδηδες, μέχρι μέσον έβαλα για να ξεπεράσω την ουρά στην τράπεζα (ευτυχώς που έχω ένα πρόσωπο εκεί), αλλά την ψήφο μου ΜΗΝ την περιμένετε ξανά μέχρι να μάθετε να ΣΕΒΕΣΤΕ τον "πελάτη".

Της ΠΟΥΤΑΝΑΣ να γίνει! Να βγει ο ΣΥΡΙΖΑ, η Χ.Α. όποιος σκατά θέλει! Έτσι κι αλλιώς φτηνό μπουρδέλο του μεταξουργείου είναι η χώρα, χειρότερα δεν έχει!!
lakis number 2

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Σας δίνω ρε μαλάκες ένα σκασμό λεφτά κάθε χρόνο, λίγο σεβασμό δεν μπορείτε  να μου δείξετε σαν φορολογούμενο μαλάκα υπήκοο (όχι πολίτη!) που πληρώνει το κωλοκράτος σας;

ντοκ... αρχίζει το αλτσχάιμερ μου φαίνεται... πρώτα συμπτώματα η επιθετικότητα...  :grin:

Geo Dol

Μέλος
Εγγρ.
23 Φεβ 2013
Κριτικές
2
Like
0
Πόντοι
66
ντοκ... αρχίζει το αλτσχάιμερ μου φαίνεται... πρώτα συμπτώματα η επιθετικότητα...  :grin:
Γιατί άδικο έχει; Το 40% όσων βγάζει πρέπει να το δίνει στην εφορία ο φορολογούμενος.

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Γιατί άδικο έχει; Το 40% όσων βγάζει πρέπει να το δίνει στην εφορία ο φορολογούμενος.

ίσως και παραπάνω... αν βάλεις

- Φόρος εισοδήματος και συμπαραμαρτούντα του (τέλος αλληλεγγύης κλπ)
- ΦΑΠ
- Τέλος ηλεκτορδοτούμενων επιφανειών (χαράτσι)
- Ασφαλιστικές εισφορές ΙΚΑ

εμένα μου βγαίνει γύρω στο 43%....

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Like
2.738
Πόντοι
1.306
Σας δίνω ρε μαλάκες ένα σκασμό λεφτά κάθε χρόνο, λίγο σεβασμό δεν μπορείτε  να μου δείξετε σαν φορολογούμενο μαλάκα υπήκοο (όχι πολίτη!) που πληρώνει το κωλοκράτος σας;

σαξες στορυ

:2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

Geo Dol

Μέλος
Εγγρ.
23 Φεβ 2013
Κριτικές
2
Like
0
Πόντοι
66
ίσως και παραπάνω... αν βάλεις

- Φόρος εισοδήματος και συμπαραμαρτούντα του (τέλος αλληλεγγύης κλπ)
- ΦΑΠ
- Τέλος ηλεκτορδοτούμενων επιφανειών (χαράτσι)
- Ασφαλιστικές εισφορές ΙΚΑ

εμένα μου βγαίνει γύρω στο 43%....
Υποστήριξε λοιπόν τον μαλάκα τον Ψωμιάδη εσύ επειδή έφαγε λιγότερα από τον Άκη.

SPL

Ανώτερος
Εγγρ.
7 Ιουλ 2006
Κριτικές
19
Like
3.103
Πόντοι
7.195
ΝΤΟΚ αγαπημενε θα σε λυπησω.
μεχρι και 15/9/2013 θα ελθει και το ΦΑΠ 2013  διοτι τα κουκια ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΟΥΝ.

ηδη εχουν τελειωσει οι εκτυπωσεις και βαινουν προς ΕΛΤΑ.

ΕΤΣΙ ΜΕΧΡΙ 30/8/2013 για να τυχουμε κανονικης πληρωμης πρεπει :

1. να πληρωσουμε τυχον προηγουμενα υπολοιπα
2. τον βεβαιωθεντα φορο εισοδηματος 2012
3. φαπ 2011
4. φαπ 2012
5. φαπ 2013
6. εετηδε ηδη βεβαιωθηκε μεσω ΔΕΗ.

ΜΕΤΑ ΝΤΟΚ να μην αναρωτιωμαστε γιατι πεθανε (αυτοκτονησε???) ο ΑΣΛΑΝΗΣ......
ειναι μεγαλη η λιστα ακομα ντοκ.

ΥΠΟΜΟΝΗ.

ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΤΕ ΕΠΙ ΤΕΛΟΥς ΝΑ ΚΑΤΕΒΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ.
ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΟΜΩς ΑΠΟ 1.500.000 ΜΗΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΕΙΣΘΕ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΠΟ !!!!

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Like
2.738
Πόντοι
1.306
Στον ΑΚΤΟΡΑ το λιγνιτωρυχείο της Βεύης
13/08/2013 - 13:01
Στον ΑΚΤΟΡΑ το λιγνιτωρυχείο της Βεύης

[size=30pt]Με απόφαση του υφυπουργού περιβάλλοντος Μ. Παπαγεωργίου[/size] εγκρίθηκαν τα πρακτικά της Επιτροπής Αξιολόγησης του διαγωνισμού για την εκμίσθωση του λιγνιτωρυχείου της Βεύης. Σύμφωνα με την Επιτροπή η πλειοδοτούσα πρόταση στη διαδικασία εκμίσθωσης του δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης του δημόσιου λιγνιτωρυχείου αναδεικνύεται αυτή της ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ.

[size=30pt]Με απευθείας ανάθεση δόθηκε στον ΑΚΤΩΡΑ ο λιγνίτης της Φλώρινας[/size]
Σάββατο, 24 Αυγούστου 2013 - 11:01

Ενεργειακός Κροίσος ο Μπόµπολας, που πήρε το λιγνιτωρυχείο της Βεύης για τα επόµενα 50 χρόνια. Του παραχωρήθηκε η εκµετάλλευση δηµόσιας περιουσίας, της οποίας η αξία ξεπερνά τα 3 δισ. ευρώ!

- See more at:
[size=30pt]Μάκης Παπαγεωργίου
Υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής

Διατέλεσε Αναπληρωτής Τομεάρχης Ενέργειας στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας[/size]

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
τελικά με απευθείας ανάθεση δόθηκε ή με διαγωνισμό ???

βρωμοπασόκε με διαγωνισμό δόθηκε και άσε τις πουστιές μην σε  :fuck1: :fuck1: :fuck1:

Με απόφαση του υφυπουργού περιβάλλοντος Μ. Παπαγεωργίου εγκρίθηκαν τα πρακτικά της Επιτροπής Αξιολόγησης του διαγωνισμού για την εκμίσθωση του λιγνιτωρυχείου της Βεύης. Σύμφωνα με την Επιτροπή η πλειοδοτούσα πρόταση στη διαδικασία εκμίσθωσης του δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης του δημόσιου λιγνιτωρυχείου αναδεικνύεται αυτή της ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ.

Σημειώνεται ότι ο πρώτος διαγωνισμός για την εκμίσθωση του ορυχείου προκηρύχθηκε το 2006 και ματαιώθηκε το 2009. Ακολούθησε νέα πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος το 2010 ενώ ταυτόχρονα συγκροτήθηκε επιτροπή η οποία και αξιολόγησε τις προσφορές που υποβλήθηκαν.

Σε κάθε περίπτωση εφόσον δεν υπάρξουν νέα απρόοπτα στο διαγωνισμό που εκκρεμεί σχεδόν 3 χρόνια, τότε ανοίγει ο δρόμος για την εκμετάλλευση του ορυχείου που αποτέλεσε στο παρελθόν μέρος της λύσης για το πρόβλημα της μονοπωλιακής πρόσβασης της ΔΕΗ στην αγορά λιγνίτη. Με την εκμίσθωση του ορυχείου πιθανόν να δημιουργούνται προϋποθέσεις για την κατασκευή ιδιωτικής μονάδας λιγνίτη στην περιοχή της Φλώρινας ή για την τροφοδοσία της μονάδας της Μελίτης που ανήκει στη ΔΕΗ χωρίς να αποκλείεται να περιληφθεί και στο πακέτο της λεγόμενης «μικρής ΔΕΗ» που θα πουληθεί σε τρίτους.

gianevan

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2009
Like
5.784
Πόντοι
1.206

Tζώνυ πρέπει ή να είσαι πολύ βλάκας ή να έχεις πολύ θράσσος για να επιχαίρεις για την κατάσταση του δημοσίου στη χώρα μας, διότι είναι κατόρθωμα της βρωμερής σου παράταξης η διάλυση του κρατικού μηχανισμού δια της αλώσεως του από τους πρασινοφρουρούς της μεταπολίτευσης.
Τώρα το πράμα δεν στρώνει χωρίς να "κοπούν κεφάλια" και αυτό φαίνεται πως δεν το τολμάει κανένας από τους κυβερνώντες τώρα...

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Like
2.738
Πόντοι
1.306
Τρίτη, Αυγούστου 27, 2013
ΑΚΤΩΡ: ΣΕ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΠΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ, ΠΛΕΙΟΔΟΤΗΣΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΜΙΣΘΩΣΗ ΤΟΥ ΛΙΓΝΙΤΩΡΥΧΕΙΟΥ ΒΕΥΗΣ
Της Αντας Ψαρρά

Προκρίθηκε λοιπόν η εταιρεία ΑΚΤΩΡ ως πλειοδότρια από την επιτροπή αξιολόγησης των προσφορών για την εκμίσθωση του λιγνιτωρυχείου της Βεύης με αποθέματα 90 εκ. τόνους λιγνίτη και στις 9/8 ο υφυπουργός Περιβάλλοντος αποδέχτηκε την εισήγηση της επιτροπής που βαθμολόγησε με 87,36% (!) την «Ακτωρ» («Εφ.Συν.» 15/8/2013). Οταν ήδη στις 29 Μαρτίου -και με αφορμή τις μεγάλες κατολισθήσεις στη Βεύη- γράφαμε «Κατολισθήσεις, ανεργία και στο βάθος ΑΚΤΩΡ», μάλλον (το) βουλωμένο γράμμα της επιτροπής διαβάζαμε.

Μια σύμβαση με πολλά και παράξενα, με καταγραμμένες τις αντιρρήσεις των κατοίκων αλλά και βουλευτών και με τα εκατομμύρια να «καλύπτουν» τον λιγνίτη και την ανεργία στον φτωχότερο νομό. Ξανά λοιπόν ο από μηχανής «θεός» ετοιμάζεται να σώσει το περιβάλλον και τα ορυχεία.

Τα αιτήματα των κατοίκων

Οι κάτοικοι έχουν προ πολλού καταθέσει υπόμνημα με τα δικά τους αιτήματα που παραμένουν ακόμα στα χαρτιά. Οπως μας ενημέρωσε ο συνάδελφος από την εφημερίδα «ΗΧΩ της Φλώρινας», Θανάσης Γεωργούλας, την Παρασκευή 16/8 στη συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στην Τοπική Κοινότητα Βεύης παρουσία των δύο βουλευτών Στάθη Κωνσταντινίδη της Ν.Δ. και Θανάση Γερμανίδη του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την ενημέρωση από τον κ. Κωνσταντινίδη, ο πρόεδρος κ. Δημήτρης Κυριακού αλλά και οι κάτοικοι που πήραν τον λόγο έθεσαν σαν όρο για να προχωρήσει η σύμβαση να ληφθούν υπόψη οι όροι που έχουν τεθεί προς όλους τους αρμοδίους φορείς.

Η σύμβαση μεταξύ άλλων προβλέπει να δοθεί από την εταιρεία για την αποκατάσταση του περιβάλλοντος το ποσόν των 9,6 εκατ. ευρώ και επιπλέον 1,5 εκατ. ευρω για την αποτροπή της αυτοανάφλεξης του λιγνίτη. Το ορυχείο όμως παράμενε κλειστό επί 12 και πλέον χρόνια και ήδη έχει γίνει η αυτοανάφλεξη του παρατημένου και επί μεγάλο χρονικό διάστημα εξορυγμένου λιγνίτη. Οσο για τους εκατοντάδες τόνους χωμάτων από τις κατολισθήσεις, ακόμη και στο αναδασωμένο βουνό, τις καταστροφές στους δρόμους, την αλόγιστη σπατάλη νερού, τα υπέρογκα χρέη, τις ρωγμές στα ξεκοιλιασμένα βουνά, τα οποία κοστολογήθηκαν στα 9,6 εκατ., δεν υπάρχει καμιά εγγύηση ούτε γι΄ αυτά ούτε κυρίως για το είδος αυτής της αποκατάστασης. Τέλος, η προβλεπόμενη «αμοιβή» από την εταιρεία ΑΚΤΩΡ προς την τοπική αυτοδιοίκηση με 50.000 ευρώ τον χρόνο για να «ελέγχει» την ίδια την εταιρεία μοιάζει με κακόγουστο ανέκδοτο. «Σύμβαση-παρωδία» την χαρακτηρίζει σε μεγάλο ποσοστό ο τοπικός Τύπος, μιλώντας για αδιαφανείς διαδικασίες και κυρίως για άγνωστα κριτήρια αξιολόγησης κι ενώ η έως τώρα ζημιά για το «φτωχό» Δημόσιο ξεπερνάει τα 500 εκατ. ευρώ.

Οπως αναφέρει ο Θ. Γεωργούλας για τη σύμβαση: «0 μισθωτής δεν έχει καμία δέσμευση η υποχρέωση να αποζημιώσει τους ιδιοκτήτες εδαφών που καταλαμβάνει το λιγνιτωρυχείο, για όλα τα προηγούμενα χρόνια που το ορυχείο παραμένει ανενεργό.

»Ο μισθωτής δεν έχει καμία δέσμευση να αποζημιώσει όλους τους επαγγελματίες που δεν πληρώθηκαν από τον προηγούμενο μισθωτή, ενώ μόνο τα χρέη των ορυχείων στη ΔΕΗ φτάνουν τα 10 εκατ. ευρώ. Δεν υπάρχει στην ουσία καμιά εγγύηση για τις θέσεις εργασίας, ενώ ο νέος μισθωτής δεν θα έχει καμία επίπτωση εάν δεν απασχολήσει εργολάβο της περιοχής, εφόσον δεν του βγαίνει το χρονοδιάγραμμα ή, κατά την κρίση του, δεν απαιτείται από τα δεδομένα της παραγωγής. Η δημόσια θέση του βουλευτή της Ν.Δ. στη Φλώρινα κ. Στάθη Κωνσταντινίδη είναι ότι «δεν μας ενδιαφέρει ποιος θα πάρει το έργο, οι κάτοικοι θέλουν να ξεκινήσει».

Η βουλευτίνα κυρία Ραχήλ Μακρή κατέθεσε ήδη ερώτηση με 13 σημεία, μεταξύ αυτών:

• για το πώς και με ποια κριτήρια αποκλείστηκαν οι άλλες εταιρείες,

• γιατί η διαδικασία έχει καθυστερήσει πάνω από τρία χρόνια,

• γιατί όλες οι διαδικασίες παραμένουν αδιαφανείς στην ουσία,

• γιατί -και αυτό είναι πολύ σημαντικό- δεν ζητήθηκε εγγυητική επιστολή που θα διασφάλιζε το Δημόσιο, και,

• γιατί δεν μνημονεύεται η απόφαση της Επιτροπής για την απευθείας ανάθεση της εκμίσθωσης λιγνιτωρυχείου της Βεύης, αξίας πάνω από 3 δισ. από τη συγκεκριμένη εταιρεία.

Τέλος, ερωτά αν αληθεύει ότι η ΑΚΤΩΡ προσέφερε 272 εκατ. λιγότερα για τη 15ετή χρήση από την άλλη εταιρεία που αποκλείστηκε.

Ανεξάρτητα από τις απαντήσεις που θα λάβει (αν λάβει) η κ. Μακρή και όσοι άλλοι βουλευτές ενδιαφερθούν για το θέμα, παραμένει απορίας άξιον πώς κανένας πολίτης δεν θα στοιχημάτιζε ούτε ένα ευρώ για το γεγονός ότι η ΑΚΤΩΡ του κ. Μπόμπολα θα κέρδιζε και αυτόν τον διαγωνισμό πάνω στα κουφάρια των βουνών της Φλώρινας.

:birdman: :birdman: :birdman: :birdman: :birdman:

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Tζώνυ πρέπει ή να είσαι πολύ βλάκας ή να έχεις πολύ θράσσος για να επιχαίρεις για την κατάσταση του δημοσίου στη χώρα μας, διότι είναι κατόρθωμα της βρωμερής σου παράταξης η διάλυση του κρατικού μηχανισμού δια της αλώσεως του από τους πρασινοφρουρούς της μεταπολίτευσης.
Τώρα το πράμα δεν στρώνει χωρίς να "κοπούν κεφάλια" και αυτό φαίνεται πως δεν το τολμάει κανένας από τους κυβερνώντες τώρα...

πως να το τολμήσει ρε ντοκ ???

η κατάσταση την Συρία θα φαντάζει ιδανική αν γίνει κάτι τέτοιο ....

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Τρίτη, Αυγούστου 27, 2013
ΑΚΤΩΡ: ΣΕ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΠΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ, ΠΛΕΙΟΔΟΤΗΣΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΜΙΣΘΩΣΗ ΤΟΥ ΛΙΓΝΙΤΩΡΥΧΕΙΟΥ ΒΕΥΗΣ
Της Αντας Ψαρρά

Προκρίθηκε λοιπόν η εταιρεία ΑΚΤΩΡ ως πλειοδότρια από την επιτροπή αξιολόγησης των προσφορών για την εκμίσθωση του λιγνιτωρυχείου της Βεύης με αποθέματα 90 εκ. τόνους λιγνίτη και στις 9/8 ο υφυπουργός Περιβάλλοντος αποδέχτηκε την εισήγηση της επιτροπής που βαθμολόγησε με 87,36% (!) την «Ακτωρ» («Εφ.Συν.» 15/8/2013). Οταν ήδη στις 29 Μαρτίου -και με αφορμή τις μεγάλες κατολισθήσεις στη Βεύη- γράφαμε «Κατολισθήσεις, ανεργία και στο βάθος ΑΚΤΩΡ», μάλλον (το) βουλωμένο γράμμα της επιτροπής διαβάζαμε.

Μια σύμβαση με πολλά και παράξενα, με καταγραμμένες τις αντιρρήσεις των κατοίκων αλλά και βουλευτών και με τα εκατομμύρια να «καλύπτουν» τον λιγνίτη και την ανεργία στον φτωχότερο νομό. Ξανά λοιπόν ο από μηχανής «θεός» ετοιμάζεται να σώσει το περιβάλλον και τα ορυχεία.

Τα αιτήματα των κατοίκων

Οι κάτοικοι έχουν προ πολλού καταθέσει υπόμνημα με τα δικά τους αιτήματα που παραμένουν ακόμα στα χαρτιά. Οπως μας ενημέρωσε ο συνάδελφος από την εφημερίδα «ΗΧΩ της Φλώρινας», Θανάσης Γεωργούλας, την Παρασκευή 16/8 στη συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στην Τοπική Κοινότητα Βεύης παρουσία των δύο βουλευτών Στάθη Κωνσταντινίδη της Ν.Δ. και Θανάση Γερμανίδη του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την ενημέρωση από τον κ. Κωνσταντινίδη, ο πρόεδρος κ. Δημήτρης Κυριακού αλλά και οι κάτοικοι που πήραν τον λόγο έθεσαν σαν όρο για να προχωρήσει η σύμβαση να ληφθούν υπόψη οι όροι που έχουν τεθεί προς όλους τους αρμοδίους φορείς.

Η σύμβαση μεταξύ άλλων προβλέπει να δοθεί από την εταιρεία για την αποκατάσταση του περιβάλλοντος το ποσόν των 9,6 εκατ. ευρώ και επιπλέον 1,5 εκατ. ευρω για την αποτροπή της αυτοανάφλεξης του λιγνίτη. Το ορυχείο όμως παράμενε κλειστό επί 12 και πλέον χρόνια και ήδη έχει γίνει η αυτοανάφλεξη του παρατημένου και επί μεγάλο χρονικό διάστημα εξορυγμένου λιγνίτη. Οσο για τους εκατοντάδες τόνους χωμάτων από τις κατολισθήσεις, ακόμη και στο αναδασωμένο βουνό, τις καταστροφές στους δρόμους, την αλόγιστη σπατάλη νερού, τα υπέρογκα χρέη, τις ρωγμές στα ξεκοιλιασμένα βουνά, τα οποία κοστολογήθηκαν στα 9,6 εκατ., δεν υπάρχει καμιά εγγύηση ούτε γι΄ αυτά ούτε κυρίως για το είδος αυτής της αποκατάστασης. Τέλος, η προβλεπόμενη «αμοιβή» από την εταιρεία ΑΚΤΩΡ προς την τοπική αυτοδιοίκηση με 50.000 ευρώ τον χρόνο για να «ελέγχει» την ίδια την εταιρεία μοιάζει με κακόγουστο ανέκδοτο. «Σύμβαση-παρωδία» την χαρακτηρίζει σε μεγάλο ποσοστό ο τοπικός Τύπος, μιλώντας για αδιαφανείς διαδικασίες και κυρίως για άγνωστα κριτήρια αξιολόγησης κι ενώ η έως τώρα ζημιά για το «φτωχό» Δημόσιο ξεπερνάει τα 500 εκατ. ευρώ.

Οπως αναφέρει ο Θ. Γεωργούλας για τη σύμβαση: «0 μισθωτής δεν έχει καμία δέσμευση η υποχρέωση να αποζημιώσει τους ιδιοκτήτες εδαφών που καταλαμβάνει το λιγνιτωρυχείο, για όλα τα προηγούμενα χρόνια που το ορυχείο παραμένει ανενεργό.

»Ο μισθωτής δεν έχει καμία δέσμευση να αποζημιώσει όλους τους επαγγελματίες που δεν πληρώθηκαν από τον προηγούμενο μισθωτή, ενώ μόνο τα χρέη των ορυχείων στη ΔΕΗ φτάνουν τα 10 εκατ. ευρώ. Δεν υπάρχει στην ουσία καμιά εγγύηση για τις θέσεις εργασίας, ενώ ο νέος μισθωτής δεν θα έχει καμία επίπτωση εάν δεν απασχολήσει εργολάβο της περιοχής, εφόσον δεν του βγαίνει το χρονοδιάγραμμα ή, κατά την κρίση του, δεν απαιτείται από τα δεδομένα της παραγωγής. Η δημόσια θέση του βουλευτή της Ν.Δ. στη Φλώρινα κ. Στάθη Κωνσταντινίδη είναι ότι «δεν μας ενδιαφέρει ποιος θα πάρει το έργο, οι κάτοικοι θέλουν να ξεκινήσει».

Η βουλευτίνα κυρία Ραχήλ Μακρή κατέθεσε ήδη ερώτηση με 13 σημεία, μεταξύ αυτών:

• για το πώς και με ποια κριτήρια αποκλείστηκαν οι άλλες εταιρείες,

• γιατί η διαδικασία έχει καθυστερήσει πάνω από τρία χρόνια,

• γιατί όλες οι διαδικασίες παραμένουν αδιαφανείς στην ουσία,

• γιατί -και αυτό είναι πολύ σημαντικό- δεν ζητήθηκε εγγυητική επιστολή που θα διασφάλιζε το Δημόσιο, και,

• γιατί δεν μνημονεύεται η απόφαση της Επιτροπής για την απευθείας ανάθεση της εκμίσθωσης λιγνιτωρυχείου της Βεύης, αξίας πάνω από 3 δισ. από τη συγκεκριμένη εταιρεία.

Τέλος, ερωτά αν αληθεύει ότι η ΑΚΤΩΡ προσέφερε 272 εκατ. λιγότερα για τη 15ετή χρήση από την άλλη εταιρεία που αποκλείστηκε.

Ανεξάρτητα από τις απαντήσεις που θα λάβει (αν λάβει) η κ. Μακρή και όσοι άλλοι βουλευτές ενδιαφερθούν για το θέμα, παραμένει απορίας άξιον πώς κανένας πολίτης δεν θα στοιχημάτιζε ούτε ένα ευρώ για το γεγονός ότι η ΑΚΤΩΡ του κ. Μπόμπολα θα κέρδιζε και αυτόν τον διαγωνισμό πάνω στα κουφάρια των βουνών της Φλώρινας.

:birdman: :birdman: :birdman: :birdman: :birdman:

μουνακι να βάζεις την πραγματική πηγη για να ελεγχουμε την αξιοπιστία της

εφημερίδα συντακτών... αυτό τα λέει όλα...

αααα και κάτι ακόμη... το 2010 (που έγινε ο διαγωνισμός) ποιός ήταν πρωθυπουργός της Ελλάδος

piderof

Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2006
Κριτικές
2
Like
44
Πόντοι
66
Ολυμπιακά έργα και ΠΑΣΟΚ 2000-2004
Καθυστερούμε... καθυστερούμε... καθυστερούμε... μας πιέζει ο χρόνος... βγήκαμε εκτός χρόνου... ΑΝΑΘΕΤΟΥΜΕ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΕΡΓΑ 9 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ.
trolly64 βγάλε τη σκούφια σου και βάρα μας.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom