tramountana
Σεβαστός
- Εγγρ.
- 2 Φεβ 2010
- Κριτικές
- 2
- Like
- 2.725
- Πόντοι
- 1.306
Δειξε μου ποιες ειναι αυτες οι υποχρεωσεις που ειναι μεγαλυτερες απο του ελληνα πολιτη,δειξε μου και τους μισθους που παιρνουν εκει,δειξε μου και το συστημα υγειας και προνειας που εχουν εκει,να σου πω εχεις δικιο.
μιλάς για σύστημα υγείας
Αγγλία... δεν πληρώνουν συμμετοχή στα φάρμακα αλλά
(1) γενόσημο υποχρεωτικά και μάλιστα το φτηνότερο
(2) η συμμετοχή δεν είναι ποσοστιαία αλλά ποσοτική .. κάθε γραμμή της συνταγής έχει 7.2 λίρες (και το φάρμακο μπορεί να κάνει 2 λίρες)
(3) γιατρό με ειδικότητα δεν βλέπεις αν δεν πάρεις παραπεμπτικό από τον general practitioner... με τίποτε (εκτός αν είσαι διατεθειμένος να δώσεις 250 λίρες επίσκεψη)
(4) φάρμακο δεν δίνεται χωρίς συνταγή...
(5) οικογενειακό γιατρό (medical center) επιλέγεις μια φορά και έχεις δικαίωμα να αλλάξεις μόνο αν αλλάξεις διεύθυνση ή μία φορά τον χρόνο.. αν σου πέσει άχρηστος θα τον φάς στην μάπα...
σου φτάνουν αυτά ή να συνεχίσω
δημοτικά τέλη και φόροι .. οι φτηνότεροι 850 λίρες τον χρόνο (κάπου 1100 ευρώ) και φτάνουν μέχρι 4.500 λίρες ανάλογα με την αξία του σπιτιού και το πόσοι μένουν μέσα...
δεν υπάρχουν κουβάδες στους δρόμους... κάθε γειτονιά εχει συγκεκριμένες μέρες που περνάει η αποκομιδή και εκείνη την μέρα θα πρέπει να βγάλεις τον κάδο έξω και να τον πάρεις μέχρι τις 7 το βράδυ μέσα... μέσα στο σπίτι σου και αν γουστάρεις (αμα έχεις αυλή πάει στο διάολο αν μένεις σε διαμέρισμα την κάτσατε ομαδικώς)...
θέλεις και άλλα ?
και για να συνεχίσω
ο αστυνομικός σου μιλάει με ευγένεια μεν αλλά στέκεσαι σούζα...
κάμερες παντού ακόμη και μέσα στα λεωοφορεία
μηχανοργάνωση παντού και υποχρεωτικά ΟΛΟΙ μηχανογραφικά.. όχι σαν και εδώ που σκούζουμε για τον παπού και την γιαγιά
λεωφορεία με μία πόρτα... θα περιμένεις να κατέβουν όλοι και ΕΝΑΣ-ΕΝΑΣ θα ανέβουν από την πόρτα θα δείξουν την κάρτα ή θα πληρώσουν το εισητήριο στον οδηγό και μετά θα ξεκινήσει...
σχολεία ακόμη και τα δημόσια ... το 90% με υποχρεωτική σχολική στολή...
τι άλλο θέλεις?