η αλήθεια είναι ότι ψιλοπαρακολουθώ από καιρό, αλλά ένιοι αστέρες διέλαθον της προσοχής μου...
σοβαραααα???? τουλαχιστον μαθαινεις κατι ??? ή μαλακας μπανεις και μαλακας βγαινεις???? κοιτα να μαθαινεις!!!
η αλήθεια είναι ότι ψιλοπαρακολουθώ από καιρό, αλλά ένιοι αστέρες διέλαθον της προσοχής μου...
εγω σε ρωτησα την τεχνοκρατικη διαφορα.τι επικαλουνται οι ηπα και δεν εχουν υπογραψει ακομα το διεθνες δικαιο της θαλασσας?αφου εχεις κανει μεταπτυχιακο θα ξερεις σιγουρα.απλο ειναι.λογο των αμερικανικων εταιριων που ασχολουνταν με την εκμεταλευση ωκεανιων πρωτων υλων .....δηλαδη να μπορουν οι αμερικανοι περαν των χωρικων τους υδατων να εκμεταλλευονται θαλασσιους πορους αλλων κρατων με κυριαρχικα δικαιωματα στις θαλασσες τους!!!!
Παρακολουθεις κι εσυ καιρο το σάιτ συναδελφε?η αλήθεια είναι ότι ψιλοπαρακολουθώ από καιρό, αλλά ένιοι αστέρες διέλαθον της προσοχής μου...
εγω σε ρωτησα την τεχνοκρατικη διαφορα.τι επικαλουνται η ηπα και δεν εχουν υπογραψει ακομα το διεθνες δικαιο της θαλασσας?αφου εχεις κανει μεταπτυχιακο θα ξερεις σιγουρα.απλο ειναι.
και πως θα αποκτούν οι ΗΠΑ τέτοια "κυριαρχικά δικαιώματα" διδάσκαλε;
εγω σε ρωτησα την τεχνοκρατικη διαφορα.τι επικαλουνται η ηπα και δεν εχουν υπογραψει ακομα το διεθνες δικαιο της θαλασσας?αφου εχεις κανει μεταπτυχιακο θα ξερεις σιγουρα.απλο ειναι.
διδάσκαλε, ακόμα περιμένω τα φωτα σας, περί του "νομικού δικαίου"... :S
Εισαι σοβαρος μωρε κι εσυ τωρα?Επαναλαμβάνω , θα ήθελα κι εγώ μια διευκρίνηση για το "νομικό" δίκαιο ....
τελικά, "νομικό" το κόβω το δίκαιο της θάλασσας...
εσείς διδάσκαλε τι λέτε;
τελειως ασχετο με την ερωτηση μου.λοιπον και πολυ αντεξα...οχι δεν με καλυπτει.αν ειχες μεταπτυχιακο πανω στο διεθνες δικαιο που ουτε κατα διαννοια φυσικα εχεις θα ειχες απαντησει αμεσως χωρις δισταγμους και χωρις να ψαχνεις στον γουγλη να βρεις κουτσομπολιστικες παραγραφους." η κυβέρνηση Ρήγκαν κάτω από πίεση των εταιρειών που είχαν συμφέροντα στους ωκεάνιους βυθούς απόρριψε το Μέρος ΧΙ της Σύμβασης που ασχολείται με την εκμετάλλευση των πόρων των θαλάσσιων και ωκεάνιων βυθών.
Ο Πρεσβευτής τις Σιγκαπούρης Tommy Koh, Πρόεδρος του UNCLOS III προειδοποίησε τότε τις ΗΠΑ ότι το θέμα θα τεθεί ενώπιον του Διεθνές Δικαστηρίου στην Χάγη εάν επιχειρήσουν να εκμεταλλευθούν τους θαλάσσιους βυθούς, πέρα από την εθνική τους κυριαρχία, χρησιμοποιώντας εθνικούς νόμους που καταπατούν τις διατάξεις της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας. Επιπλέον, ο Tommy Koh που διέθετε το μεγάλο προσόν να είναι πολύ σύντομος και ακριβής στις παρεμβάσεις του πολύ σωστά διατύπωσε την γνώμη, που συμμερίζετο η συντριπτική πλειοψηφία των κρατών που υπέγραψαν την Σύμβαση, ότι:
Αν και η Σύμβαση αποτελείται από μια σειρά συμβιβασμών, αυτοί οι συμβιβασμοί σχηματίζουν μια ολότητα. Για αυτό το λόγο η Σύμβαση δεν επιτρέπει τις επιφυλάξεις. Επομένως δεν είναι δυνατόν τα κράτη να διαλέγουν αυτά που τους αρέσουν και να αγνοούν αυτά που δεν τους αρέσουν. Στο διεθνές δίκαιο, όπως και στο εσωτερικό δίκαιο, τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις πάνε χέρι με χέρι. Επομένως είναι νομικά ανεπίτρεπτο να διεκδικούνται δικαιώματα με βάση την Σύμβαση χωρίς να υπάρχει η θέληση να αναλαμβάνονται και οι αντίστοιχες υποχρεώσεις.
Αυτή η γνώμη του Tommy Koh έδωσε τότε και ένα χαστούκι στη Τουρκία που διεκδικούσε δικαιώματα αλλά χωρίς να σέβεται τις υποχρεώσεις της."
σε καλυπτει ???
Επαναλαμβάνω , θα ήθελα κι εγώ μια διευκρίνηση για το "νομικό" δίκαιο ....
τελειως ασχετο με την ερωτηση μου.λοιπον και πολυ αντεξα...οχι δεν με καλυπτει.αν ειχες μεταπτυχιακο πανω στο διεθνες δικαιο που ουτε κατα διαννοια φυσικα εχεις θα ειχες απαντησει αμεσως χωρις δισταγμους και χωρις να ψαχνεις στον γουγλη να βρεις κουτσομπολιστικες παραγραφους.
η αμερικη επικαλειται το οριο των 350 ν.μ. εναντι των 200 ν.μ. που κατοχυρωνει το δικαιο της θαλασσας εφοσον για 400 ν.μ. δεν υπαρχουν αλλες ακτες αλλου κρατους.συντομα ομως θα το ψηφισει λενε.δεν ξερω ετσι λενε και δεν ειναι αυτο το θεμα μας.
επισης δεν υπαρχουν ωκεανιες πρωτες υλες.
θα εννοουσες υποθαλασσιες πρωτες υλες εκτος αν το θαλασσινο νερο εχει μεταλλα η υδρογονανθρακες...
επισης διορθωσε τα ορθογραφικα σου λαθη(και εγω κανω στην βιασυνη μου δεν πειραζει απλως μην ειναι κραχτα)
το να αναφερεις μια ιδιοτητα ή μια γνωση δεν ειναι κακο....το να δωσεις και λεπτομερειες ,ειναι καπως..και ειδικα εδω μεσα !!!! εκανα την συζητηση μου,αναφερθηκα σε καποια θεματα...μορει καποιοςν να τα ελενξει εεαν ειναι ατοπα και μετα να κρινει......σιγα μην κατσω να βαλω μυαλο στον καθενα που θα χλευασει εδω περα !!!!!εαν ημουν ηλεκτρολογος θα μιλουσα εξειδικευμενα και θα καταλαβαινε καποιος του ιδιου επαγγελματος......εαν υπαρχει καποιος που γνωριζει πανω σε θεματα διεθνολογιας και πολιτικων επιστημων για παραδειγμα....θα καταλαβει εαν ξερω κατι ή οχι.....εμενα μου περισσευει παντως.......οποιος θελει δεχεται οποιος θελει ,οχι......ουτε φιλοι ειμαστε ουτε γνωστοι .......μπορει και να μη ξαναμιλησουμε ποτε......πρπει να δωσουμε και βιογραφικα προτου τα πουμε ??? δε νομιζω!!!!
ασχετο η μαλλον σχετικο...ψαξε στο μπλογκ του νικου λυγερου.εκει θα δεις εμπεριστατωμενες αποψεις περι αοζ εστω και αν ολα ειναι υποκειμενικα.καταπληκτικη εκμπομπη σχετικα με αοζ ειναι του παπαχελα αυτη εδω.Μην του βαζεις δυσκολα... θα ψαξει το μεταπτυχιακο του τωρα να τα θυμηθει περιμενε λιγο μην φυγεις
το αφηνω εδω.ισχυει οτι εγραψα πριν.δεν ασχολουμαι αλλο.μαλλον λαθος διαβαζεις εσυ απο το google....εγω δεν ψαχνω απο google !!! ρωτησες γιατι οι ΗΠΑ δεν το υπογραφουν.....ο λογος ειναι αυτος που παρεθεσα ......οπου διαβασες αυτον τον λογο...ειναι μαλακια περα για περα!!!!
τι το ζαλιζεις ??? πες μας εσυ ....να δουμε εαν συμφωνουμε !!! εχεις μπλεξει το νομικο δικαιο το "απλο"...με νομικο δικαιο θαλασσης...δεν εχω κατι αλλο να πω...δειχνεις μονος σου οτι συγκρινεις την πουτσα με την βουρτσα!!!! πες απο την αρχη οτι εισαι κατι ...δικηγορος ??? φοιτητης νομικης ?? θες να κανεις τον εξυπνο ??? τι σχεση εχει το απλο νομικο δικαιο ...με το νομικο δικαιο θαλασσης.......αρχιζω να πιστευω εαν δυο πλοια συγκρουστουν...ισως εσυ θα καλουσες τροχονομο να κοψει κληση για παραβαση του ΚΟΚ......ετσι δεν ειναι ??? λοιπον...μαθε πρωτα ...αλλο το νομικο δικαιο θαλασσης ....αλλο το νομικο δικαιο...και αλλο το απλο δικαιο ......εαν εχεις αλλη αποψη εκτος wikipedia...πες μας !!!!εμεις μιλαμε για αλλο πραγμα απο οτι αναφερεσαι εσυ......προφανως γραμμη δεν εχεις παρει και επιμενεις !!!! επεμενε λοιπον !!!!
ασχετο η μαλλον σχετικο...ψαξε στο μπλογκ του νικου λυγερου.εκει θα δεις εμπεριστατωμενες αποψεις περι αοζ εστω και αν ολα ειναι υποκειμενικα.καταπληκτικη εκμπομπη σχετικα με αοζ ειναι του παπαχελα αυτη εδω.
συγκρατησε τον σχεδιασμο του μαζη σχετικα με τα πολυγωνα thiessen.ισως ο τυπος με το μεταπτυχιακο να ξερει να μας πει σχετικα. το αφηνω εδω.ισχυει οτι εγραψα πριν.δεν ασχολουμαι αλλο.
ασχετο η μαλλον σχετικο...ψαξε στο μπλογκ του νικου λυγερου.εκει θα δεις εμπεριστατωμενες αποψεις περι αοζ εστω και αν ολα ειναι υποκειμενικα.καταπληκτικη εκμπομπη σχετικα με αοζ ειναι του παπαχελα αυτη εδω.
συγκρατησε τον σχεδιασμο του μαζη σχετικα με τα πολυγωνα thiessen.ισως ο τυπος με το μεταπτυχιακο να ξερει να μας πει σχετικα. το αφηνω εδω.ισχυει οτι εγραψα πριν.δεν ασχολουμαι αλλο.
α και το συντακτικο σου επισης...
ενα μεταπτυχιακό και ειδικα στον χωρο των διεθνων σχέσεων δεν είναι πειραματική ή πρωτογενώς ερευνητική εργασία αλλα κύρια μια βιβλογραφικη αναδίφηση και ο συντακτης της δεν μπορεί να την επικαλείται ως θέσφατο ειδικα σε ότι αφορα τη παράθεση ιστορικών γεγονότων.... αντίθετα μπορεί να επικαλεστει τις πηγες τις οποίες χρησιμοποίησε και οι οποιες τεκμηριώνουν αναμφισβήτητα τα γεγονότα που παραθέτει.
με απλά ελληνικα...
το να επικαλείσαι ως πηγή για κάποια γεγονότα, ένα ΔΙΚΟ σου (αληθινό η ψεύτικο) μεταπτυχιακό δεν δίνει καμμιά απολύτως αξιοπιστία στα γραφόμενα σου, διότι αυτό που σου ζητήθηκε είναι να το τεκμηριώσεις.... αν λοιπόν είχες κάνει κάποιο μεταπτυχιακό θα ήξερες τι σημαίνει πειραματική, ερευνητικη ή βιβλιογραφικη τεκμηρίωση..
για τα μουνοπανα που αποσύρανε την μεραρχία από την Κυπρο (με ισχύ πυρος σωματος στρατού) έχεις να μας πεις κάτι