Νέα

Σαμαράς-Ν.Δ... Τί να πείς;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα kosamf
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 21K
  • Εμφανίσεις 391K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)

Πόσα χρόνια θα μείνει αντιπολίτευση η ΝΔ του Σαμαρά;

• 1-2

Ψήφοι: 18 25,0%
  • 3-6

Ψήφοι: 4 5,6%
  • 7-10

Ψήφοι: 5 6,9%
  • 10+ όπως μετά το 93

Ψήφοι: 45 62,5%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    72

bestman69

Μέλος
Εγγρ.
18 Απρ 2009
Like
10
Πόντοι
16
Ο Κατρούγκαλος δε μίλησε για ηθική. Είπε ότι ο λαός θα αποφασίζει ποίοι νόμοι είναι αντισυνταγματικοί και ποίοι όχι.

Δεν είχε πει για αντισυνταγματικότητα. Επακριβώς είπε ότι η μη αποδοχή ενός νόμου από την κοινωνία οδηγεί στην κατάργηση/μη εφαρμογή του.

skletzas

Μέλος
Εγγρ.
15 Φεβ 2013
Κριτικές
2
Like
0
Πόντοι
16
αυτο ποθεν προκύπτει πάλι ???

ποιός οριζει τι είναι ηθικά σωστό ?? η θρησκεια ?? η μαρξιστική κοσμοθεωρια?? ποιος, γιατί, με ποιό δικαιωμα και με τίνος την εξουσιοδότηση ???

για παράδειγμα

η ομοφυλοφιλία είναι νομιμη.. για μια μερίδα τη κοινωνίας είναι ανήθικη .. συμφωνα με την λογικη σου ενας ομοφυλοφιλος δεν μπορεί να πολιτευεται..

Ηθικόμετρο δεν δινω σε κανεναν..

απο που και ως που μια Εταιρεία ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ Οφειλών (διότι δεν τους επιτρέπουν να εισπράττουν για λογαριασμό των τραπεζών) βγάζει χρηματα απο αδυναμια ????
1)Προκύπτει απο το προηγούμενο μου πόστ.Τα γράφω αναλυτικά.

2)Η ομοφυλοφιλία δεν είναι θέμα ηθικής.Αλλιώς όλα τα ρατσιστικά κατάλοιπα του Έλληνα θα τα βαφτίζαμε ηθική.
Ειναι απλά σεξουαλικός προσανατολισμός που στις περισσότερες χώρες είναι και νομικά κατοχυρωμένος με το σύμφωνο συμβίωσης,
κατι που στην Ελλάδα δεν υφίσταται.

3)Ο κόσμος δεν αδυνατεί να πληρώσει επειδή δεν θέλει,αλλα επειδή δεν έχει.
Βλέπεις η πολιτική που ασπάζεσαι έφερε εν ετη 2013 τους άνθρωπους να πεθαίνουν επειδή δεν έχουν θέρμανση.
Εποχές κατοχής ενα πράγμα.

Αν τώρα κάποιος επιλεγεί να κάνει επάγγελμα,το να πιεζει και να φέρνει σε απόγνωση ανθρώπους...
εκει μπαίνει η ηθική...

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Like
2.738
Πόντοι
1.306
.Αλλιώς όλα τα ρατσιστικά κατάλοιπα του Έλληνα θα τα βαφτίζαμε ηθική.
Ειναι απλά σεξουαλικός προσανατολισμός που στις περισσότερες χώρες είναι και νομικά κατοχυρωμένος με το σύμφωνο συμβίωσης,

γιατι δεν υφισταται ;

Το θέμα της αναγνώρισης του δικαιώματος των ομόφυλων ζευγαριών να συνάπτουν σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης ταλανίζει τη συντηρητική ελληνική κοινωνία επί σειρά ετών. Το ζήτημα απασχολεί κάθε τόσο την επικαιρότητα, χωρίς όμως να υπάρχει κάποια ουσιαστική εξέλιξη. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η πρόσφατη απόφαση της κυβέρνησης να «παγώσει» το θέμα από αντιδράσεις βουλευτών της ΝΔ στα σχέδια του υπουργείου Δικαιοσύνης να εντάξει σχετική τροπολογία στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο.

Ενάντια στο σύμφωνο συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια τίθεται για μία ακόμη φορά ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, ο οποίος απείλησε με αφορισμό τους βουλευτές που θα ψηφίσουν την τροπολογία, αν και όταν αυτή έρθει για ψήφιση στη Βουλή.

οι συνηθεις «υποπτοι»

skletzas

Μέλος
Εγγρ.
15 Φεβ 2013
Κριτικές
2
Like
0
Πόντοι
16
γιατι δεν υφισταται ;

Το θέμα της αναγνώρισης του δικαιώματος των ομόφυλων ζευγαριών να συνάπτουν σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης ταλανίζει τη συντηρητική ελληνική κοινωνία επί σειρά ετών. Το ζήτημα απασχολεί κάθε τόσο την επικαιρότητα, χωρίς όμως να υπάρχει κάποια ουσιαστική εξέλιξη. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η πρόσφατη απόφαση της κυβέρνησης να «παγώσει» το θέμα από αντιδράσεις βουλευτών της ΝΔ στα σχέδια του υπουργείου Δικαιοσύνης να εντάξει σχετική τροπολογία στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο.

Ενάντια στο σύμφωνο συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια τίθεται για μία ακόμη φορά ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, ο οποίος απείλησε με αφορισμό τους βουλευτές που θα ψηφίσουν την τροπολογία, αν και όταν αυτή έρθει για ψήφιση στη Βουλή.

οι συνηθεις «υποπτοι»
Μόνος σου τα γράφεις.
Τι με ρωτάς ?

Ψωριάρης

Μέλος
Εγγρ.
17 Δεκ 2007
Κριτικές
9
Like
23
Πόντοι
16
Ο αληταράς έχει παγώσει όλη την Ελλάδα ...

skletzas

Μέλος
Εγγρ.
15 Φεβ 2013
Κριτικές
2
Like
0
Πόντοι
16
η αμελεια η η βλακεια φταιει και οχι η πολιτικη

δεν αναβουμε μαγκαλια σε κλειστο χωρο
Όταν το παιδι σου κρυώνει θα ανάψεις.
Όταν το παίδι σου πεινάει θα κλέψεις.

Θα κάνεις οτι χρειαστεί.

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
1)Προκύπτει απο το προηγούμενο μου πόστ.Τα γράφω αναλυτικά.

η λογικη του οποιου φυσικά καταρίπτεται διοτι το Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτουμενων Επιφανειών αμέσως μετα την σχετικη απόφαση του ΣτΕ επαψε να εισπράτεται μεσω ΔΕΗ και απλά δίνεται στον πολιτη η δυνατότητα εφόσον το επιθυμεί να συνεχίσει την καταβολή μέσω ΔΕΗ...

πότε επιτέλους θα πάψει η γελοία σπέκουλα και παραπληροφόρηση σε αυτον τον τόπο

2)Η ομοφυλοφιλία δεν είναι θέμα ηθικής.Αλλιώς όλα τα ρατσιστικά κατάλοιπα του Έλληνα θα τα βαφτίζαμε ηθική.

αυτό το λες εσυ.. αλλοι την θεωρούν σεξουαλικό προσανατολισμό αλλοι σεξουαλική διαστροφή αλλοι αμάρτημα.... ποιός θα κρίνει και με ποιανού το ηθικομετρο θα μετρήσουμε/?

3)Ο κόσμος δεν αδυνατεί να πληρώσει επειδή δεν θέλει,αλλα επειδή δεν έχει.

πως μπορείς να είσαι σιγουρος γιαυτό???

Αν τώρα κάποιος επιλεγεί να κάνει επάγγελμα,το να πιεζει και να φέρνει σε απόγνωση ανθρώπους...
εκει μπαίνει η ηθική...

η ηθική ποιανού ? με ποιο ηθικομετρο θα την μετρήσουμε ?? εγώ δεν γουστάρω το δικό σου και εσύ το δικό μου. .και για το λόγο αυτο οι προπάτορες μας μερίμνησαν και εφηυραν τους ΝΟΜΟΥΣ....

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Απλώς σας υπενθυμίζω ορισμένα άρθρα του συντάγματος, που δεν βρίσκονται σε ισχύ, από ότι φαίνεται...

μάλιστα..

1. Oι Έλληνες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου.

Φαινεται ότι κάποιοι είναι περισσότερο ισοι... οπως καλή ωρα ολοι αυτοι που θα πάρουν ρεύμα στο τζάμπα..

5. Oι Έλληνες πολίτες συνεισφέρουν χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη, ανάλογα με τις δυνάμεις τους.

Δίκαιον έχεις... Εγω πχ πληρώνω περίπου 45% των όσων βγαζω και ορισμενοι διαμαρτυρονται που πληρωνουν 5% ή και καθόλου (πχ αγροτες)

1. H εργασία αποτελεί δικαίωμα και προστατεύεται από το Kράτος, που μεριμνά για τη δημιουργία συνθηκών απασχόλησης όλων των πολιτών και για την ηθική και υλική εξύψωση του εργαζόμενου αγροτικού και αστικού πληθυσμού.
Όλοι οι εργαζόμενοι, ανεξάρτητα από φύλο ή άλλη διάκριση, έχουν δικαίωμα ίσης αμοιβής για παρεχόμενη εργασία ίσης αξίας.

Εμποδισε ποτε το κράτος καποιον να εργαστεί με διοικητικα μέτρα ????

Η προσπαθεια για ασκηση μέριμνας δεν σημαινει ότι είναι πάντα και επιτυχης . :grin:

bestman69

Μέλος
Εγγρ.
18 Απρ 2009
Like
10
Πόντοι
16
η αμελεια η η βλακεια φταιει και οχι η πολιτικη

δεν αναβουμε μαγκαλια σε κλειστο χωρο

Κοινωνικός αποκλεισμός σημαίνει συν τοις άλλοις αποκοπή από την παιδεία και τη γνώση, "φιλάνθρωπε" σοσιαλιστή.

skletzas

Μέλος
Εγγρ.
15 Φεβ 2013
Κριτικές
2
Like
0
Πόντοι
16
η λογικη του οποιου φυσικά καταρίπτεται διοτι το Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτουμενων Επιφανειών αμέσως μετα την σχετικη απόφαση του ΣτΕ επαψε να εισπράτεται μεσω ΔΕΗ και απλά δίνεται στον πολιτη η δυνατότητα εφόσον το επιθυμεί να συνεχίσει την καταβολή μέσω ΔΕΗ...

πότε επιτέλους θα πάψει η γελοία σπέκουλα και παραπληροφόρηση σε αυτον τον τόπο

αυτό το λες εσυ.. αλλοι την θεωρούν σεξουαλικό προσανατολισμό αλλοι σεξουαλική διαστροφή αλλοι αμάρτημα.... ποιός θα κρίνει και με ποιανού το ηθικομετρο θα μετρήσουμε/?

πως μπορείς να είσαι σιγουρος γιαυτό???

η ηθική ποιανού ? με ποιο ηθικομετρο θα την μετρήσουμε ?? εγώ δεν γουστάρω το δικό σου και εσύ το δικό μου. .και για το λόγο αυτο οι προπάτορες μας μερίμνησαν και εφηυραν τους ΝΟΜΟΥΣ....
1)Τα χρήματα που είχε λάβει μέχρι τότε η ΔΕΗ,τα επέστρεψε ?
ΌΧΙ.

2)Σύμφωνα με την Οικουμενική Διακήρυξη για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

3)Εχω φίλους,συγγενείς,συναδέλφους,γείτονες,κοινωνικό περίγυρο.
Το ίδιο και αυτοί.

4)Οι βασικές θεωρίες της Ηθικής ειναι  οι αρεταϊκές ηθικές με εκπροσώπους τον Πλάτωνα και τον Αριστοτέλη, η ωφελιμιστική ηθική με κύριο εκπρόσωπο τον Στιούαρτ Μιλ και η δεοντολογική ηθική όπως αναπτύχθηκε από τον Καντ και άλλους φιλοσόφους.

Να στο κάνω πιο απλό,

Ειναι ανήθικο αλλα όχι παράνομο να γαμάς την γκόμενα του γιου σου.

Είναι ανήθικο να βλέπεις να χτυπάνε μια γυναίκα ή να την βιάζουν,και να μην κάνεις τίποτα.

Αν τώρα κάποιος δεν έχει κανέναν ηθικό φραγμό,
αυτό ειναι άλλη ιστορία.

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Κοινωνικός αποκλεισμός σημαίνει συν τοις άλλοις αποκοπή από την παιδεία και τη γνώση, "φιλάνθρωπε" σοσιαλιστή.

σε ποιον Ελληνα πολίτη απαγορεύθηκε μετα το 1974 η πρόσβαση στην εκπαίδευση ?

Εγγρ.
4 Σεπ 2013
Like
1
Πόντοι
16
σε παπαγαλισματα δεν υπαρχουν απαντησεις
καλλιτερα να μην 'απαντας' καθολου γιατι εχεις αρχισει να εκνευριζεις κι εμενα που ειμαι απ'τους πιο ηρεμους ανθρωπους που μπορει κανεις να συναντησει.
το εχεις παρατραβηξει.

bestman69

Μέλος
Εγγρ.
18 Απρ 2009
Like
10
Πόντοι
16
σε παπαγαλισματα δεν υπαρχουν απαντησεις

Τι να απαντήσεις, ρε μαύρε; Αν δεν είχες την ταυτότητα του πράσινου κομματόσκυλου θα ήσουνα σε χειρότερη μοίρα από όσους αναγκάζονται να ανάβουν μαγκάλια.

Αλλά αν μας κάνεις την τιμή να μοιραστείς την απέραντη σοφία σου μαζί μας, θα ήθελα να μάθω γιατί οι "ηλίθιοι" με τα μαγκάλια και οι "ερωτικά απογοητευθέντες" που αυτοκτονούν αυξήθηκαν επί μνημονίου.

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Like
2.738
Πόντοι
1.306
Τι να απαντήσεις, ρε μαύρε; Αν δεν είχες την ταυτότητα του πράσινου κομματόσκυλου θα ήσουνα σε χειρότερη μοίρα από όσους αναγκάζονται να ανάβουν μαγκάλια.

Αλλά αν μας κάνεις την τιμή να μοιραστείς την απέραντη σοφία σου μαζί μας, θα ήθελα να μάθω γιατί οι "ηλίθιοι" με τα μαγκάλια και οι "ερωτικά απογοητευθέντες" που αυτοκτονούν αυξήθηκαν επί μνημονίου.

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
1)Τα χρήματα που είχε λάβει μέχρι τότε η ΔΕΗ,τα επέστρεψε ?
ΌΧΙ.

Τα απεδωσε στο δημόσιο ως όφειλε. Εξάλλου η απόφαση έδινε και περιθωριο 6 μηνών για την εφαρμογή της... Σταμάτα την σπεκουλα με ψεμματα.

2)Σύμφωνα με την Οικουμενική Διακήρυξη για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

και γιατι κάποιος να δεχθεί σαν ηθικόμετρο την Οικουμενική Διακήρυξη για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και να μην δεχθεί την Παλαιά Διαθήκη ή το Κοράνι ή το Κεφαλαιο ή τις Βέδες...??

3)Εχω φίλους,συγγενείς,συναδέλφους,γείτονες,κοινωνικό περίγυρο.
Το ίδιο και αυτοί.

και εγώ και εγω και οι φίλοι, συγγενεις, συνάδελφοι, γείτονες μου.... γιατί ο λογος των δικων σου ειναι ο αληθινός ?? διαθέτετε την θείαν φώτισιν ή το παπικό αλάθητο ??

4)Οι βασικές θεωρίες της δικής μου Ηθικής ειναι  οι αρεταϊκές ηθικές με εκπροσώπους τον Πλάτωνα και τον Αριστοτέλη, η ωφελιμιστική ηθική με κύριο εκπρόσωπο τον Στιούαρτ Μιλ και η δεοντολογική ηθική όπως αναπτύχθηκε από τον Καντ και άλλους φιλοσόφους.

γιατί σώνει και καλα αυτό πρέπει να ισχύει και για την δική μου Ηθική ή για την ηθική των άλλων ?? ποιος το επιβάλλει, από πότε επιβάλλετε και με τι μέσο γίνεται η επιβολη ??

Να στο κάνω πιο απλό,

Ειναι ανήθικο αλλα όχι παράνομο να γαμάς την γκόμενα του γιου σου.

ρωτησες τους swingers/libertines γιαυτό ?

Είναι ανήθικο να βλέπεις να χτυπάνε μια γυναίκα ή να την βιάζουν,και να μην κάνεις τίποτα.

και παρανομο είναι ανεξάρτητα αν ο νόμος δεν εφαρμοζεται λόγω επικράτησης ενος άλλου "ηθικού" κανόνα αυτού που προβλέπει οτι καταγγελια παρανομίας=ρουφιανιά

Αν τώρα κάποιος δεν έχει κανέναν ηθικό φραγμό,
αυτό ειναι άλλη ιστορία.

με τι ηθικόμετρο βαζεις τους φραγμούς??? και γιατι να μετράμε με το δικό σου ηθικόμετρο και οχι πχ με το δικό μου

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Like
2.738
Πόντοι
1.306
καλλιτερα να μην 'απαντας' καθολου γιατι εχεις αρχισει να εκνευριζεις κι εμενα που ειμαι απ'τους πιο ηρεμους ανθρωπους που μπορει κανεις να συναντησει.
το εχεις παρατραβηξει.

δικο σου προβλημα

αντι να ηθικολογεις θα μπορουσες να αντικρουσεις αυτα που λεω

αν δεν μπορεις πηγαινε στο θεμα με τον μακακα της χρονιας

Εγγρ.
4 Σεπ 2013
Like
1
Πόντοι
16
δικο σου προβλημα

αντι να ηθικολογεις θα μπορουσες να αντικρουσεις αυτα που λεω

αν δεν μπορεις πηγαινε στο θεμα με τον μακακα της χρονιας

τι να αντικρουσω ρε κομματοσκυλο; μηπως εχεις δικη σου αποψη;
οσο για τον μαλακα της χρονιας τον ξερω ηδη. ειμαι εγω που ανοιγω διαλογο με σκουπιδια.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom