Νέα

Σαμαράς-Ν.Δ... Τί να πείς;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα kosamf
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 21K
  • Εμφανίσεις 401K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Πόσα χρόνια θα μείνει αντιπολίτευση η ΝΔ του Σαμαρά;

• 1-2

Ψήφοι: 18 25,0%
  • 3-6

Ψήφοι: 4 5,6%
  • 7-10

Ψήφοι: 5 6,9%
  • 10+ όπως μετά το 93

Ψήφοι: 45 62,5%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    72

piderof

Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2006
Κριτικές
2
Like
44
Πόντοι
66
ευτυχώς η αναζήτηση στο γκούγλε μου πήρε πολύ λιγότερο χρόνο απο τα 2 χρόνια που σε πήρε να μάθεις να πληκτρολογείς στο HTC.

να το κοιτάξεις γιατί εάν τριτοδεσμίτης και μάλιστα νομικός δεν ήξερες την προέλευση του παρεμπιπτόντως μάλλον εκτός απο χαζός στο σχολείο κοιτούσες τα βυζιά των καθηγητριών αντί να διαβάζεις.
Ακόμα κι αυτό δείχνει πληγωμα εγωισμού και εμμονη. Όπως και να εχει εγω σχεδόν πάντα για τα σοβαρά θέματα (πολιτική, οικονομία, θρησκεία κλπ.) μιλώ με επιχειρήματα και λογική. Η υποβάθμιση της συζητησης σε επίπεδο ορθογραφικών λαθών ή προσωπικών επιθέσεων δείχνει έλλειψη επιχειρημάτων και προσπάθεια "κοντυματος" του συνομιλητή επειδή δεν μπορουμε να αντιπαρατεθουμε μαζι του στην ουσία.

Υ.Γ: ΠαρεΜπιπτόντως τώρα που το λες στο γυμνάσιο την είχα κάνει λάστιχο με μια βυζαρου θεολογο και μια βυζαρου φιλόλογο.

Heinz W Guderian

Μέλος
Εγγρ.
16 Μαΐ 2012
Like
2
Πόντοι
16
οι κλασικοί ρουφιάνοι της αριστεράς!
το DNA που ψάχνει κλώνους και μηνύματα τριετίας!!!!

πόσο κοπρόσκυλα οι 2 αυτοί ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ που ούτε καν μπορούν να το καταλάβουν!
ζουν και αναπνέουν για τη ρουφιανιά!
μια φορά ρουφιάνος πάντα ρουφιάνος (πάππου προς πάππου)

Kurtinaitis

Μέλος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2010
Like
0
Πόντοι
16
Ακόμα κι αυτό δείχνει πληγωμα εγωισμού και εμμονη. Όπως και να εχει εγω σχεδόν πάντα για τα σοβαρά θέματα (πολιτική, οικονομία, θρησκεία κλπ.) μιλώ με επιχειρήματα και λογική. Η υποβάθμιση της συζητησης σε επίπεδο ορθογραφικών λαθών ή προσωπικών επιθέσεων δείχνει έλλειψη επιχειρημάτων και προσπάθεια "κοντυματος" του συνομιλητή επειδή δεν μπορουμε να αντιπαρατεθουμε μαζι του στην ουσία.

Υ.Γ: ΠαρεΜπιπτόντως τώρα που το λες στο γυμνάσιο την είχα κάνει λάστιχο με μια βυζαρου θεολογο και μια βυζαρου φιλόλογο.

χαχαχα

απο μικρός φαινόταν τι κουμάσι θα γίνεις γι αυτό έμεινες σκράπας στην ορθογραφία και το συντακτικό.

το κακό με σένα είναι ότι έχεις επιχειρήματα τις περισσότερες φορές για τον μπούτσο οπότε η ορθογραφία πάντα έρχεται σαν κερασάκι στην τούρτα.

ας πούμε ο voltaire45 μπορεί να έχει ορθογραφική ιδιομορφία αλλά στα επιχειρήματα έχει μια συνέπεια την οποία ακόμα και αν διαφωνείς δε μπορείς να την αμφισβητήσεις.

κατά τα λοιπά μπορεί να σε θεωρώ μπούμπη στα πολιτικά αλλά άνετα θα κάναμε παρέα έξω γιατί έχεις και χιούμορ και μια διαλλεκτική που σπάνια βρίσκεις σήμερα σε πιτσιρικάδες κάτων των 30.

οπότε όλα καλά.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.297
Πόντοι
8.006

Ο Κουρτινας ειναι ο αριστερος? :think:

Kurtinaitis

Μέλος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2010
Like
0
Πόντοι
16

να φανταστείς στην Ελλάδα που δεν έχει κυβερνήσει ούτε ένα μήνα η αριστερά στην ασφάλεια όλοι οι ρουφιάνοι ήταν κομμουνιστές και αντιδεξιοί.

το κάψιμο στο κεφάλι σου σκουπίδι της κοινωνίας έχει λιώσει ακόμα και τα μέταλλα που σου έχουν βάλει να συγκρατούν τις τρύπες στο κρανίο απο την εποξική μαλακία που έχει εγγραφεί στο DNA σου.

Heinz W Guderian

Μέλος
Εγγρ.
16 Μαΐ 2012
Like
2
Πόντοι
16
να φανταστείς στην Ελλάδα που δεν έχει κυβερνήσει ούτε ένα μήνα η αριστερά στην ασφάλεια όλοι οι ρουφιάνοι ήταν κομμουνιστές και αντιδεξιοί.

το κάψιμο στο κεφάλι σου σκουπίδι της κοινωνίας έχει λιώσει ακόμα και τα μέταλλα που σου έχουν βάλει να συγκρατεί τις τρύπες στο κρανίο απο την εποξική μαλακία που έχει εγγραφεί στο DNA σου.
πρέπει να κυβερνήσεις για να είσαι ρουφιάνος?
δεν το σώζεις

Heinz W Guderian

Μέλος
Εγγρ.
16 Μαΐ 2012
Like
2
Πόντοι
16
οχι αλλά όταν κυβερνάς έχεις πολλούς ρουφιάνους.

τι δεν καταλαβαίνεις ρε στόκε;
άρα μπορείς να είσαι ρουφιάνος και χωρίς να κυβερνάς.
αυτό βγαίνει απ το "όχι" που έγραψες....

δεν πιστευω να βραχυκύκλωσες???  :2funny:

piderof

Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2006
Κριτικές
2
Like
44
Πόντοι
66
χαχαχα

απο μικρός φαινόταν τι κουμάσι θα γίνεις γι αυτό έμεινες σκράπας στην ορθογραφία και το συντακτικό.

1)το κακό με σένα είναι ότι έχεις επιχειρήματα τις περισσότερες φορές για τον μπούτσο οπότε η ορθογραφία πάντα έρχεται σαν κερασάκι στην τούρτα.

2)ας πούμε ο voltaire45 μπορεί να έχει ορθογραφική ιδιομορφία αλλά στα επιχειρήματα έχει μια συνέπεια την οποία ακόμα και αν διαφωνείς δε μπορείς να την αμφισβητήσεις.

3)κατά τα λοιπά μπορεί να σε θεωρώ μπούμπη στα πολιτικά αλλά άνετα θα κάναμε παρέα έξω γιατί έχεις και χιούμορ και μια διαλλεκτική που σπάνια βρίσκεις σήμερα σε πιτσιρικάδες κάτων των 30.

οπότε όλα καλά.
Για το 1: Δεν ξέρω αν τα επιχειρήματά μου είναι για το ζμπούτσο αλλά τουλάχιστον ο Βολταιρίσκος απάντησε στο μήνυμά μου για τα spreads με ένα επιχείρημα για την αναθεώρηση του ελλείμματος (το οποίο όπως του εξήγησα δεν παρέλειψα, απλώς δεν ανέφερα ονομαστικώς). Εσύ μου κάνεις παραθέσεις και από κάτω σχολιάζεις σαν τον Μπάμπη το Σουγιά όταν βλέπει αθηναικές πινακίδες. Πες πού διαφωνείς και το συζητάμε.

Για το 2: Ο Βολταιρίσκος συμφωνώ ότι είναι συγκροτημένο άτομο απλά υποφέρει από οξεία πασοκίαση. Άλλωστε πριν μερικές μέρες του απάντησα αυτό:
Εγώ τύπε δεν θέλω να τις γυρίζω τις κουβέντες σε μαλακίες. Και σε εκτιμώ στο βαθμό που βλέπω ότι έχεις κάποιες γνώσεις και ένα συγκροτημένο λόγο. Αλλά σήμερα ΜΟΥ ΕΠΡΗΞΕΣ ΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ με τα σταγονίδια και το παρεπιπτόντως. Έχω άλλη άποψη. Τα βλέπω με τα μάτια του εθνιστή συντηρητικού δεξιού. Τι θες να κάνω τώρα, να γίνω πρώην πασόκος για να συμφωνήσουμε;
Για το 3: Άμα έχεις μεγάλα βυζιά το κανονίζουμε.  :grin:

Kurtinaitis

Μέλος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2010
Like
0
Πόντοι
16
Για το 1: Δεν ξέρω αν τα επιχειρήματά μου είναι για το ζμπούτσο αλλά τουλάχιστον ο Βολταιρίσκος απάντησε στο μήνυμά μου για τα spreads με ένα επιχείρημα για την αναθεώρηση του ελλείμματος (το οποίο όπως του εξήγησα δεν παρέλειψα, απλώς δεν ανέφερα ονομαστικώς). Εσύ μου κάνεις παραθέσεις και από κάτω σχολιάζεις σαν τον Μπάμπη το Σουγιά όταν βλέπει αθηναικές πινακίδες. Πες πού διαφωνείς και το συζητάμε.

Για το 2: Ο Βολταιρίσκος συμφωνώ ότι είναι συγκροτημένο άτομο απλά υποφέρει από οξεία πασοκίαση. Άλλωστε πριν μερικές μέρες του απάντησα αυτό:Για το 3: Άμα έχεις μεγάλα βυζιά το κανονίζουμε.  :grin:

δυστυχώς με προκαλεσες να απντήσω στο αστείο ποστάρισμά σου.

και εξηγώ το λόγο. Εχεις ως κεντρικό σου θέμα τις μονάδες βάσης τους σπρέντ και προσπαθείς να αποδείξεις ότι ο Σαμαράς έχει κάνει δουλειά επειδή εφτασε 700 μονάδες ενώ επί ΓΑΠ ή ΠΑΣΟΚ με παπαδήμο ήταν πάω απ το χιλιάρικο.

α.
αφού ρε κοκοπίκο όλα τα νούμςρα που παρέθεσες είναι με την ΕΛΛΑΔΑ ΕΚΤΟΣ ΑΓΟΡΩΝ αφού έτσι λέει και το μνημόνιο.

β.
σε όλες τις περιπτώσεις ρε κοκοπίκο είναι και πάλι απαγορευτικό το νούμερο για δανεισμό.

Κατά συνέπεια ας το πάμε με παράδειγμα

Ενας γιατρός παραλαμβάνει ασθενή με πίεση 20 και τον πάει στο 17 αφού τον έχει κολλήσει και ένα κάρο λοιμώξεις απο την παρατεταμένη νοσηλεία.

Και συ μας λες ότι επειδή ο ασθενής έχει λιγότερη πίεση αλλά ακόμα είναι ζω πεθαίνω ο δευτερος γιατρός εχει κάνει καταπληκτική δουλειά.

τίποτα άλλο δεν έχω να συμπληρώσω.

Υ.Γ.
πασοκίαση ξεπασοκίαση τις περισσότερες φορές έχει δομημένη επιχειρηματολογία και νομίζω ότι θα τα πήγαινε καλύτερα απο τον Γιαννάκη.
δυστυχώς εδώ δε βρίσκεις σε μπουρδέλα αυτό που ψάχνεις εγώ θα είμαι η εξαίρεση;

piderof

Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2006
Κριτικές
2
Like
44
Πόντοι
66
δυστυχώς με προκαλεσες να απντήσω στο αστείο ποστάρισμά σου.

και εξηγώ το λόγο. Εχεις ως κεντρικό σου θέμα τις μονάδες βάσης τους σπρέντ και προσπαθείς να αποδείξεις ότι ο Σαμαράς έχει κάνει δουλειά επειδή εφτασε 700 μονάδες ενώ επί ΓΑΠ ή ΠΑΣΟΚ με παπαδήμο ήταν πάω απ το χιλιάρικο.

α.
αφού ρε κοκοπίκο όλα τα νούμςρα που παρέθεσες είναι με την ΕΛΛΑΔΑ ΕΚΤΟΣ ΑΓΟΡΩΝ αφού έτσι λέει και το μνημόνιο.

β.
σε όλες τις περιπτώσεις ρε κοκοπίκο είναι και πάλι απαγορευτικό το νούμερο για δανεισμό.

Κατά συνέπεια ας το πάμε με παράδειγμα

Ενας γιατρός παραλαμβάνει ασθενή με πίεση 20 και τον πάει στο 17 αφού τον έχει κολλήσει και ένα κάρο λοιμώξεις απο την παρατεταμένη νοσηλεία.

Και συ μας λες ότι επειδή ο ασθενής έχει λιγότερη πίεση αλλά ακόμα είναι ζω πεθαίνω ο δευτερος γιατρός εχει κάνει καταπληκτική δουλειά.

τίποτα άλλο δεν έχω να συμπληρώσω.

Υ.Γ.
πασοκίαση ξεπασοκίαση τις περισσότερες φορές έχει δομημένη επιχειρηματολογία και νομίζω ότι θα τα πήγαινε καλύτερα απο τον Γιαννάκη.
δυστυχώς εδώ δε βρίσκεις σε μπουρδέλα αυτό που ψάχνεις εγώ θα είμαι η εξαίρεση;
Ναι δεν είπα ποτέ εγώ ότι με αυτά τα επιτόκια βγαίνουμε για δανεισμό. Είπα ότι για πρώτη φορά από τον Ιούνιο του 2012 και μετά υπάρχει σταθερή και διαρκής πτώση του spread. Αν σήμερα είναι 700 μονάδες βάσης, είναι πολύ πιθανό μετά το τέλος του 2013 και έχοντας ελαφρώς πλεονασματικό προϋπολογισμό (έστω αυτά τα 350 εκατ. €) αλλά και με το αναμενόμενο κούρεμα του OSI κατά άλλα 100 δις περίπου και τη μεταφορά των 50 δις της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών στον ESM, το χρέος να γίνει βιώσιμο και τα spread να αποκλιμακωθούν στα σημερινά επίπεδα Ιταλίας και Ισπανίας δηλαδή γύρω στις 250 μονάδες βάσης.
Τότε είναι ρεαλιστικό σενάριο να βγούμε στις αγορές και το μνημόνιο να είναι παρελθόν. Και αναφέρομαι στο χρονικό διάστημα από τον Ιούνιο ως το Δεκέμβριο του 2014.

Kurtinaitis

Μέλος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2010
Like
0
Πόντοι
16
Ναι δεν είπα ποτέ εγώ ότι με αυτά τα επιτόκια βγαίνουμε για δανεισμό. Είπα ότι για πρώτη φορά από τον Ιούνιο του 2012 και μετά υπάρχει σταθερή και διαρκής πτώση του spread. Αν σήμερα είναι 700 μονάδες βάσης, είναι πολύ πιθανό μετά το τέλος του 2013 και έχοντας ελαφρώς πλεονασματικό προϋπολογισμό (έστω αυτά τα 350 εκατ. €) αλλά και με το αναμενόμενο κούρεμα του OSI κατά άλλα 100 δις περίπου και τη μεταφορά των 50 δις της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών στον ESM, το χρέος να γίνει βιώσιμο και τα spread να αποκλιμακωθούν στα σημερινά επίπεδα Ιταλίας και Ισπανίας δηλαδή γύρω στις 250 μονάδες βάσης.
Τότε είναι ρεαλιστικό σενάριο να βγούμε στις αγορές και το μνημόνιο να είναι παρελθόν. Και αναφέρομαι στο χρονικό διάστημα από τον Ιούνιο ως το Δεκέμβριο του 2014.

το πρόβλημα σου δεν είναι να βγεις στις αγορές αλλά δομικό. Δεν πρόκειται να διορθωθουν οι στρεβλώσεις της ελληνικής οικονομίας εάν βγεις στις αγορές.

αυτά που λες είναι ένα σενάριο άκρως απίθανο για το 14.

Πρώτον γιατί ήδη θα καταρρεύσουν τα ταμεία και δεύτερον γιατί τα έσοδα θα υποστούν τεράστια καταβαράθρωση αφού η φοροδοτικότητα πλέον έχει ακουμπήσει μηδενικά σημεία.

Σε λίγο ακόμα και αυτοί που έχουν να πληρώσουν θα σταματήσουν αφού αυτό που γίνεται είνια πλέον προφανές και απο τον πιο ηλίθιο ότι δε βγάζει πουθενά χωρίς ανάπτυξη και ζεστό χρήμα στην αγορά.

piderof

Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2006
Κριτικές
2
Like
44
Πόντοι
66
το πρόβλημα σου δεν είναι να βγεις στις αγορές αλλά δομικό. Δεν πρόκειται να διορθωθουν οι στρεβλώσεις της ελληνικής οικονομίας εάν βγεις στις αγορές.

αυτά που λες είναι ένα σενάριο άκρως απίθανο για το 14.

Πρώτον γιατί ήδη θα καταρρεύσουν τα ταμεία και δεύτερον γιατί τα έσοδα θα υποστούν τεράστια καταβαράθρωση αφού η φοροδοτικότητα πλέον έχει ακουμπήσει μηδενικά σημεία.

Σε λίγο ακόμα και αυτοί που έχουν να πληρώσουν θα σταματήσουν αφού αυτό που γίνεται είνια πλέον προφανές και απο τον πιο ηλίθιο ότι δε βγάζει πουθενά χωρίς ανάπτυξη και ζεστό χρήμα στην αγορά.
Οι αγορές που ρυθμίζουν τα spreads λαμβάνουν υπόψη την προοπτική μιας οικονομίας όσον αφορά το αν θα πάρουν τα λεφτά τους πίσω. Αν θεωρούν ότι μια οικονομία συμμαζεύτηκε δημοσιονομικά αλλά λόγω δομικών προβλημάτων δεν πρόκειται να δουλέψει και να τους επιστρέψει τα δανεικά, τα spreads θα παραμείνουν στα ύψη.
Θέλω να πω ότι τα δομικά προβλήματα της ελληνικής αγοράς τα λαμβάνουν υπόψη τους και παρ' όλα αυτά τα spreads πέφτουν συνεχώς.
Η οικονομία είναι πρωτίστως ψυχολογία και από ότι φαίνεται έχει αποκατασταθεί ένα κομμάτι της αξιοπιστίας μας ως κράτος στο εξωτερικό. Ο Σαμαράς προσέφερε πολιτική σταθερότητα, δραματική συρρίκνωση των δαπανών και κυρίως αναστροφή του οικονομικού κλίματος.
Η ύφεση επιβραδύνθηκε, η ανεργία έπεσε (έστω και οριακά), η Ελλάδα ανέβηκε 5-6 θέσεις στην ανταγωνιστικότητα.
Η συμφωνία για τον TAP, οι πρώτες 2-3 αποκρατικοποιήσεις, το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, η ελαστικοποίηση της απασχόλησης, η μηχανοργάνωση των δημοσίων υπηρεσιών (επικοινωνία εφοριών, ηλεκτρονική συνταγογράφηση κλπ), το νέο φορολογικό είναι μηνύματα για τις αγορές.
Εγώ πιστεύω ότι η έξοδος (σταδιακά) στις αγορές από το β' εξάμηνο του 2014 είναι απολύτως ρεαλιστικό σενάριο (αν δεν υπάρξει ατύχημα στο ενδιάμεσο).

Εγγρ.
26 Απρ 2008
Κριτικές
2
Like
8
Πόντοι
16
Δίαβασα πάλι κάτι απίστευτες μαλακίες.
Πραγματικά δεν απορώ, κανένας δεν έκανε τον κόπο να εξηγήσει στους εδώ ιθαγενείς γιατί ξαφνικά φτωχύνανε
και οι εδώ ιθαγενείς, όντας ιθαγενείς, δε γούσταραν να ακούσουν έτσι κι αλλιώς.

Πάρα πολύ εντάχυ γιατί έχω δουλειά, τα αναπτύσσω άλλη φορά.
Σε όλες τις χώρες που είχαν ΔΝΤ (κάποιοι είναι τόσο ηλίθιοι που ξεχνάνε ότι υπάρχουν ιστορικά προηγούμενα) μετά από μερικά χρόνια
επιχειρείται μια μερική έξοδο στις αγορές.
Αν συνεχίσει έτσι και η ελλάδα είναι πιθανόν μετά από μερικά χρόινια να δανείζεται ένα 20-30% των ετήσιων αναγκών της από τις αγορές.
Και;
Ακόμα και το 100% να δανειστεί από ΑΥΡΙΟ ΚΙΟΛΑΣ δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι!!!
Το πρόβλημα είναι ότι υπάρχει σε σχέση με το 2008 μια εκρροή 30 δυσ ευρώ διαθέσιμης ρευστότητας σε ετήσια βάση.
Αυτά είναι ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΧΡΗΜΑΤΑ από τις δανειακές υποχρεώσεις που έχουμε σήμερα, ακόμα και αν η κατάσταση δεν επιδεινωθεί
(που για λόγους που δεν είναι της παρούσης θα επιδεινωθεί ΠΟΛΥ).
Αν λοιπόν δεν επιστρέψει μέρος από αυτά τα ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΧΡΗΜΑΤΑ πίσω στην ελληνική αγορά το ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΣΕΝΑΡΙΟ θα είναι απλά να σταθεροποιηθεί
ΕΠ ΑΠΕΙΡΟΝ η ελλάδα στην σήμερα υπάρχουσα κατάσταση (στην πραγματικότητα θα χειροτερέψει ακόμα και αν μείνει όπως είναι σήμερα η ρευστότητα αλλά
αυτό ας το παραβλέψουμε για λόγους απλότητας).
Γενικά, όπως είναι απολύτως προφανές, δεν υπάρχει τίποτα το μαγικό που αλλάζει αν δανείζεσαι με όρους αγοράς ή από μηχανισμούς στήριξης,
ακριβώς αντίθετα, οι αγορές θα έχουν και πιο υψηλά επιτόκια και πιο βραχυπρόθεσμο δανεισμό.

ektor lopez

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2008
Like
53
Πόντοι
366

ρε βλαμενε η δουλεια του ρουφιανου ηταν ανεκαθεν για πληροφοριες σε καταστασεις και προσωπα που δεν εχεις προσβαση. τι να ρουφιανεψει ενας δεξιος σε δεξιο? μα τοσο μαλακας εισαι

piderof

Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2006
Κριτικές
2
Like
44
Πόντοι
66
Εγώ δε θα χαρακτηρίσω μαλακίες τα λεγόμενα κανενός απλά θα πω τα εξής ολίγα (γιατί κι εγώ βιάζομαι):
Η Ελλάδα από φέτος και στο εξής (αν ακολουθηθεί η ίδια οικονομική πολιτική και δε μας κατσικωθεί κανένας Τσίπρας) δε θα έχει ανάγκη πρωτογενούς δανεισμού. Μια χώρα με πρωτογενές πλεόνασμα δε δανείζεται για να καλύψει τις ανάγκες της.
Όσον αφορά το δανεισμό για αποπληρωμή παλαιότερων τοκοχρεωλυσίων, η Ελλάδα δε μπορεί να συγκριθεί με κανένα προηγούμενο παράδειγμα χώρας υπό τον έλεγχο του ΔΝΤ (Βραζιλία, Ουγγαρία, Τουρκία κλπ) γιατί στην Ελλάδα εκμηδενίστηκε το χρέος που διακρατούσαν οι ιδιώτες και πιστωτές μας είναι μόνο τα κράτη μέλη της ΟΝΕ, τα οποία είναι στενά συνδεδεμένα μαζί μας στο ευρωσύστημα και είναι διατεθειμένα να μας κουρέψουν το χρέος ή να μας δώσουν περίοδο χάριτος έως και 200 ετών.
Πέραν αυτού η εκροή ρευστού από την Ελλάδα στο εξωτερικό μέσω των καταθέσεων έχει αντισταθμιστεί σε ένα βαθμό από τον υποπολλαπλασιασμό του αρνητικού ισοζυγίου εμπορικών συναλλαγών. Δηλαδή ενώ παλιότερα δανειζόμασταν χρήμα και το "φτύναμε" πάλι στο εξωτερικό μέσω των εισαγωγών (40 περίπου δις ήταν το έλλειμμα του ισοζυγίου το 2008), σήμερα έχει ελαττωθεί δραματικά.
Αν συνυπολογίσουμε ότι η σταθεροποίηση του τραπεζικού συστήματος και του πολιτικού κλίματος θα φέρει ένα μέρος των καταθέσεων πίσω στις τράπεζες, καταλαβαίνουμε ότι ο κύκλος σταδιακά θα αναστραφεί και οι τράπεζες θα μπορούν να δίνουν χορηγήσεις ευκολότερα στην πραγματική οικονομία τα επόμενα χρόνια.

Kurtinaitis

Μέλος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2010
Like
0
Πόντοι
16
Οι αγορές που ρυθμίζουν τα spreads λαμβάνουν υπόψη την προοπτική μιας οικονομίας όσον αφορά το αν θα πάρουν τα λεφτά τους πίσω. Αν θεωρούν ότι μια οικονομία συμμαζεύτηκε δημοσιονομικά αλλά λόγω δομικών προβλημάτων δεν πρόκειται να δουλέψει και να τους επιστρέψει τα δανεικά, τα spreads θα παραμείνουν στα ύψη.
Θέλω να πω ότι τα δομικά προβλήματα της ελληνικής αγοράς τα λαμβάνουν υπόψη τους και παρ' όλα αυτά τα spreads πέφτουν συνεχώς.
Η οικονομία είναι πρωτίστως ψυχολογία και από ότι φαίνεται έχει αποκατασταθεί ένα κομμάτι της αξιοπιστίας μας ως κράτος στο εξωτερικό. Ο Σαμαράς προσέφερε πολιτική σταθερότητα, δραματική συρρίκνωση των δαπανών και κυρίως αναστροφή του οικονομικού κλίματος.
Η ύφεση επιβραδύνθηκε, η ανεργία έπεσε (έστω και οριακά), η Ελλάδα ανέβηκε 5-6 θέσεις στην ανταγωνιστικότητα.
Η συμφωνία για τον TAP, οι πρώτες 2-3 αποκρατικοποιήσεις, το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, η ελαστικοποίηση της απασχόλησης, η μηχανοργάνωση των δημοσίων υπηρεσιών (επικοινωνία εφοριών, ηλεκτρονική συνταγογράφηση κλπ), το νέο φορολογικό είναι μηνύματα για τις αγορές.
Εγώ πιστεύω ότι η έξοδος (σταδιακά) στις αγορές από το β' εξάμηνο του 2014 είναι απολύτως ρεαλιστικό σενάριο (αν δεν υπάρξει ατύχημα στο ενδιάμεσο).
εμείς οι Ελληνες έχουμε ένα τραγικό μειονέκτημα. Νομίζουμε ότι όλος ο κόσμος ασχολείται μαζί μας και μας χρωστάει.

Στις αγορές δεν πρόκειται να επιστρέψει μια χώρα με 350 δις χρέος και με 8 συναπτά χρόνια ύφεσης γιατί πολύ απλά οι αγορές δεν περιμένουν απο καμμιά τέτοια χώρα να επιστρέψει τα δανεικά.

Στο λέω πρόχειρα για να το κατανοήσεις. Η Ελλάδα στις αγορές δε θα ξαναβγει ποτέ μέχρι να εκποιηθούν όλα τα ασημικά εκεί που πρέπει και να φτάσει το βιοτικό επίπεδο του Ελληνα σε επίπεδο Βουλγαρίας.

Είμαστε τελειωμένη χώρα και όσο πιο γτήγορα το καταλάβετε και το κατανοήσουμε όλοι, αρχίσουμε απο το μηδέν και κόψουμε τη μαλακία με σαμαράδες τσίπρες και βενιζέλους τόσο το καλύτερο.

και οι τρεις προαναφερθέντες είναι καμένα χαρτιά και δυστυχώς δεν υπάρχει κανείς πολιτικός με κύρος να αναλάβει την κατάσταση απο το ground 0.

Ακόμα και μπροστά στη Λεπέν που κυριαρχεί στη Γαλλία αυτή τη στιγμή που πολύ πιθανώς να είναι η επόμενη πρόεδρος της Γαλλίας, ο μιχαλολιάκος φαντάζει πιθηκος μπροστά της.

αυτά και φρόντισε λείαν συντόμως να προσγειωθείς στην πραγματικότητα γιατί είσαι πιτσιρίκος και σε περιμένουν 2 πολύ δύσκολες δεκαετίες......

Kurtinaitis

Μέλος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2010
Like
0
Πόντοι
16
ρε βλαμενε η δουλεια του ρουφιανου ηταν ανεκαθεν για πληροφοριες σε καταστασεις και προσωπα που δεν εχεις προσβαση. τι να ρουφιανεψει ενας δεξιος σε δεξιο? μα τοσο μαλακας εισαι
όχι περισσότερο απο έναν μαλακα σαν και σένα που νομίζει ότι τα ξέρει όλα.

μάθαμε και άλλο σήμερα. οτι οι ρουφιανοι της χούντας ήταν αριστεροί. όπως και οι γερμανοτσολιάδες ήταν τέζα κομμουνιστές.

δεν πειράζει που είσαι μαλάκας. πειράζει που το δείχνεις σε κάθε σου εμφάνιση εδώ μέσα. (εκτός απο τέζα κομπλεξικός)

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom