Νέα

Σάλος στην Τουρκία από δηλώσεις Ερντογάν για εκδίωξη μειονοτήτων

• Μέλος που άνοιξε το νήμα vlachodeutsch
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 772
  • Εμφανίσεις 33K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Η Ρωμαική αυτοκρατορία ήταν αγόρι μου ξεκόλλα!
Εντάξει η επίσημη γλώσσα ήταν η ελληνική. Αλλά το ζήτημα ήταν η εξουσία του Αυτοκράτορα.

Όπως και η Αγία Ρωμαική Αυτοκρατορία ΔΕΝ ΉΤΑΝ Γερμανία.

πωπω μπέρδεμααααααααααααααααααα......

η Ρωμαική αυτοκρατορία δεν ήταν Γερμανία αφού δε μιλούσαν γερμανικά.
Αφού ήταν η ρωμαική αυτοκρατορία γιατί δε μιλούσαν λατινικά;
ρε κάτι πίνεις εσύ δε γίνεται.....
ο μαύρος θάνατος φταίει..... :s&m_3:

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
τώρα με τις λέξεις παίζουμε;
η καρδιά του Βυζαντίου ήταν στην ελλάδα.
σε όποιον αρέσει.
εάν δεν αρέσει δε θα ξαναγράψει την ιστορία.
τελεία.

ΤΡΙΧΕΣ ΚΑΤΣΑΡΕΣ αγαπητέ! Το βυζάντιο γραμμένα είχε τα νυν ελληνικά εδάφη! Η καρδιά του ήταν η Κωνσταντινούπολη  και η Μικρά Ασία! Το σημαντικότερο μέρος του σημερινού ελληνικού κράτους ήταν η Θεσσαλονίκη! Το Δυρράχιο ήταν πιο σημαντικό!

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Sure man, whatever, just call me American from now on, since I watch american shows and all...
ειλικρινά προσπαθώ να καταλάβω τι σχέση έχουν τα σίριαλ στην τηλεόραση με την ιστορική πραγματικότητα του τι είναι βυζάντιο και τι ειναι ελληνικό....

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
ΤΡΙΧΕΣ ΚΑΤΣΑΡΕΣ αγαπητέ! Το βυζάντιο γραμμένα είχε τα νυν ελληνικά εδάφη! Η καρδιά του ήταν η Κωνσταντινούπολη  και η Μικρά Ασία! Το σημαντικότερο μέρος του σημερινού ελληνικού κράτους ήταν η Θεσσαλονίκη! Το Δυρράχιο ήταν πιο σημαντικό!

ρε μαλάκα θες να σε αρχίσω στις ψιλές τώρα;
γιατί σε λένε Γιουνάν οι Τούρκοι;
Οι Ιωνες τι ήταν; Αγγλοσάξωνες;
Ρε γαμώ τα φελέκια μου έχω κάνει τρέμπλ και θα αρχίσω την τραμπάλα......

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
πωπω μπέρδεμααααααααααααααααααα......

η Ρωμαική αυτοκρατορία δεν ήταν Γερμανία αφού δε μιλούσαν γερμανικά.
Αφού ήταν η ρωμαική αυτοκρατορία γιατί δε μιλούσαν λατινικά;
ρε κάτι πίνεις εσύ δε γίνεται.....
ο μαύρος θάνατος φταίει..... :s&m_3:

ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ ΞΕΚΟΛΛΑ!!! Καταρχήν ξέρεις τι ήταν η Αγία Ρωμαική Αυτοκρατορία? Που την κυβερνούσαν οι Αψβούργοι? Στο μεσαίωνα? ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΤΑΤΑ μιλούσαν!

Τώρα! Η Αυτοκρατορία και η ιδέα της Ρώμης ΔΕΝ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΗΣ! Οι κάτοικοι μιλάγάν διάφορες γλώσσες! Εξ ου και είναι αυτοκρατορία!

Σίγουρα εξελληνίστηκε αλλά ήταν μια ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ!!!

Το ζουμί ήταν ότι έγιναν σφαγές όπως ανέφερες! Τι παράξενο!Ποποοο! Αίσχος! Όνειδος! Δε το ήξερα! Συγκλονιστική αποκάλυψη! Κάναν τέτοια πράγματα οι βάρβαροι?!!! Σε ποιους να τους αποζημιώσουμε ΤΩΡΑ!
  :2funny: :2funny:

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
ρε πιτουροπίτουρα...
η ιστορία δεν είναι για συγκρίσεις, απλά γράφεται......
οι ΙΤαλοί έχουν κάνει εμφύλιο και δεν το ξέρω; έχουν κάνει παιδομαζώματα και μακρονήσους;
νύσταξα και σε βαρέθηκα ρε....
παω να κοιμηθώ με το μαξιλάρι της μπάρτσα τώρα....

Μιας και είσαι Μπάρτσα, όπως και έγώ, ποιανών ήταν πρωτεύουσα η Βαρκελώνη στον ισπανικό εμφύλιο;
Μπροστά στον οποίον ο δικός μας ωχριά;
Ή ο αμερικάνικος εμφύλιος που ήταν πιο πολύνεκρος πόλεμος για τους αμερικάνους;
Στη δε Ιταλία και στη Γαλλία γλίτωσαν τον εμφύλιο αποκλειστικά και μόνο επειδή οι δικοί τους κομμουνιστές ήταν πιο ευφυείς από τους δικούς μας...

Και ποιος σου είπε αγαπητέ Πιστέ Ιππότη ότι η καρδιά της Ελλάδας δεν ήταν στη Μικρά Ασία και τα Βαλκάνια; Ή η Αλεξάνδρεια;
Το ότι σήμερα έχουμε περιοριστεί στα σύνορα του ελληνικού κράτους, δεν σημαίνει ότι κάποτε άλλες περιοχές που σήμερα ανήκουν σε άλλα κράτη και κατοικούνται από άλλους λαού δεν ήταν φάροι ελληνικού πολιτισμού;

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
ρε μαλάκα θες να σε αρχίσω στις ψιλές τώρα;
γιατί σε λένε Γιουνάν οι Τούρκοι;
Οι Ιωνες τι ήταν; Αγγλοσάξωνες;
Ρε γαμώ τα φελέκια μου έχω κάνει τρέμπλ και θα αρχίσω την τραμπάλα......

Μανάρι μου δεν είπες ότι η καρδια΄του Βυζαντίου ήταν η Ελλάδα? Ποια γεωγραφική περιοχή δηλαδή προσδιόριζες ως ΕΛΛΑΔΑ?

boomb

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Ιαν 2009
Like
18
Πόντοι
166
ειλικρινά προσπαθώ να καταλάβω τι σχέση έχουν τα σίριαλ στην τηλεόραση με την ιστορική πραγματικότητα του τι είναι βυζάντιο και τι ειναι ελληνικό....

H σχέση είναι πως το ότι μπορεί εγώ να μιλάω τη γλώσσα και να γνωρίζω ή ακόμη και να θαυμάζω την αμερικανική κουλτούρα, αυτό όμως δε με κάνει αμερικάνα.

Το ίδιο ισχύει και για το Βυζάντιο, το ότι εκείνη την εποχή τα ελληνικά ήταν η γλώσσα των λογίων και επικρατούσε ο θαυμασμός για τον ελληνικό πολιτισμό δεν σημαίνει ότι όποιος μιλούσε ελληνικά ήταν και έλληνας.

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ ΞΕΚΟΛΛΑ!!! Καταρχήν ξέρεις τι ήταν η Αγία Ρωμαική Αυτοκρατορία? Που την κυβερνούσαν οι Αψβούργοι? Στο μεσαίωνα? ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΤΑΤΑ μιλούσαν!

Τώρα! Η Αυτοκρατορία και η ιδέα της Ρώμης ΔΕΝ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΗΣ! Οι κάτοικοι μιλάγάν διάφορες γλώσσες! Εξ ου και είναι αυτοκρατορία!

Σίγουρα εξελληνίστηκε αλλά ήταν μια ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ!!!

Το ζουμί ήταν ότι έγιναν σφαγές όπως ανέφερες! Τι παράξενο!Ποποοο! Αίσχος! Όνειδος! Δε το ήξερα! Συγκλονιστική αποκάλυψη! Κάναν τέτοια πράγματα οι βάρβαροι?!!! Σε ποιους να τους αποζημιώσουμε ΤΩΡΑ!
  :2funny: :2funny:

επειδή νυστάζω θανατηφόρα και δεν έχω κουράγιο ούτε να σε αρχίσω στα μπινελίκια, θύμισέ μου να σε αρχίσω αύριο που θα είμαι φρέσκος....
αφήνω τον ίσιο στο πόδι μου νεοταξίτη ανθέλληνα βυζαντινομάχε αριστερόδουλε αλητήριε.
:grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin:

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
H σχέση είναι πως το ότι μπορεί εγώ να μιλάω τη γλώσσα και να γνωρίζω ή ακόμη και να θαυμάζω την αμερικανική κουλτούρα, αυτό όμως δε με κάνει αμερικάνα.

Το ίδιο ισχύει και για το Βυζάντιο, το ότι εκείνη την εποχή τα ελληνικά ήταν η γλώσσα των λογίων και επικρατούσε ο θαυμασμός για τον ελληνικό πολιτισμό δεν σημαίνει ότι όποιος μιλούσε ελληνικά ήταν και έλληνας.
έχεις δίκιο...
στη Μικρά Ασία την Πελοπόννησο τη Πόλη και την ηπειρωτική Ελλάδα κατοικούσαν Πέρσες.......που απλά μιλούσαν ελληνικά.

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Μανάρι μου δεν είπες ότι η καρδια΄του Βυζαντίου ήταν η Ελλάδα? Ποια γεωγραφική περιοχή δηλαδή προσδιόριζες ως ΕΛΛΑΔΑ?
ρε θα με αφήσεις να κοιμηθώ;
ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΞΑΝΑΦΤΙΑΞΕΙ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ. ΤΩΝ 5 ΘΑΛΑΣΣΩΝ και ΤΩΝ 2 ΗΠΕΙΡΩΝ.

:rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon:

boomb

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Ιαν 2009
Like
18
Πόντοι
166
έχεις δίκιο...
στη Μικρά Ασία την Πελοπόννησο τη Πόλη και την ηπειρωτική Ελλάδα κατοικούσαν Πέρσες.......που απλά μιλούσαν ελληνικά.

Αποικίες δεν ήταν στη Μικρά Ασία;  :grin:

Εκεί ήταν ελληνική αυτοκρατορία όσο υπήρχε η αυτοκρατορία, άρα ήταν μέρος της ελλάδας για λίγο  :boobies: :boobies: :boobies:

Για πελοπόννησο και ηπειρωτική ελλάδα δεν ξέρω  :(

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Μιας και είσαι Μπάρτσα, όπως και έγώ, ποιανών ήταν πρωτεύουσα η Βαρκελώνη στον ισπανικό εμφύλιο;
Μπροστά στον οποίον ο δικός μας ωχριά;
Ή ο αμερικάνικος εμφύλιος που ήταν πιο πολύνεκρος πόλεμος για τους αμερικάνους;
Στη δε Ιταλία και στη Γαλλία γλίτωσαν τον εμφύλιο αποκλειστικά και μόνο επειδή οι δικοί τους κομμουνιστές ήταν πιο ευφυείς από τους δικούς μας...

Και ποιος σου είπε αγαπητέ Πιστέ Ιππότη ότι η καρδιά της Ελλάδας δεν ήταν στη Μικρά Ασία και τα Βαλκάνια; Ή η Αλεξάνδρεια;
Το ότι σήμερα έχουμε περιοριστεί στα σύνορα του ελληνικού κράτους, δεν σημαίνει ότι κάποτε άλλες περιοχές που σήμερα ανήκουν σε άλλα κράτη και κατοικούνται από άλλους λαού δεν ήταν φάροι ελληνικού πολιτισμού;

Άσε να μας πει ο ίδιος τι εννούσε με το  "Ελλάδα". Τώρα γιατί δεν έγινε εμφύλιος σε Ιταλία ? Καταρχήν εκεί η διαιρετική τομή δεν ήταν κομμουνιστές, δεξιοί. Αν και υπήρχε αλλά δεν οδήγησε σε εμφύλιο ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΠΕΝΕΒΕΙ Ο ΞΕΝΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ! ΠΟΥ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΔΩ! ΟΚ? Μη πάμε αλλού τηξ συζήτηση αλλά στη διάθεσή σου αν θες!

Τώρα είπες ότι " τρώγονται και κάνουν μανούρες" Αυτό δεν εξαντλείται σε έναν εμφύλιο αποκλειστικά. Αυτά μπορεί να έχουν και άλλες μορφές. Και στη σημερνική Ιταλία , έχει και είναι μάλιστα δυνατή και έντονη η διαιρετική τομή! Θες να μου πεις ότι δεν είναι? Πολύ ισχυρότερη από την Ελλάδα!

Μη σου πω ότι η σημερινή νοτιοιταλική μαφία προέρχεται από τους τότε προύχοντες οι οποίοιο αντέδρασαν στην ενσωμάτωση των εδαφών τους στο τότε βασίλειο της Ιταλίας! Το οποίο ουσιαστικά ήταν το βασίλειο του Πεδεμοντίου! Και με γαλλικά όπλα του Ναπολέοντα Γ!
Την ιταλική ενοποίηση την έκανε το Πεδεμόντιο, άλλο αν η Ρώμη έγινε πρωτεύουσα για ιστορικούς και συμβολικούς λόγους!

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166

Καλή ερώτηση...
Η απάντηση δεν είναι εύκολη όμως...
Ο ελληνισμός άκμασε, ακόμη  και ως μειονότητα σε πάρα πολλά μέρη, από την αλεξάνδρεια έως τις παραδουνάβιες ηγεμονίες, από τη Σικελία έως τον Πόντο, από την Οδησσό έως τη Συρία...
Και μιλάμε για γηγενείς πληθυσμούς (άντε αποικίες από την αρχαιότητα) όχι για τον απόδημο ελληνισμό του 19ου και 20ου αιώνα...
Οπωσδήποτε η κοιτίδα ταυτίζεται σε μεγάλο βαθμό με το σημερινό ελληνικό κράτος αλλά ποιος μπορεί να πει ότι η Μικρά Ασία δεν είναι και αυτή καρδιά του ελληνισμού που κατά διαστήματα ξεπέρασε τις αρχαίες μητροπόλεις και οι πόλεις της Ιωνίας έγιναν και οι ίδιες μητροπόλεις;
Ή πόλεις όπως η Σμύρνη, ήταν, έως το συνωστισμό της ρεπούση, πιο ελληνικές από τη θεσσαλονική την ίδια περίπου εποχή και πιο σημαντικές οικονομικά και από την ίδια την Αθήνα;

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
επειδή νυστάζω θανατηφόρα και δεν έχω κουράγιο ούτε να σε αρχίσω στα μπινελίκια, θύμισέ μου να σε αρχίσω αύριο που θα είμαι φρέσκος....
αφήνω τον ίσιο στο πόδι μου νεοταξίτη ανθέλληνα βυζαντινομάχε αριστερόδουλε αλητήριε.
:grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin:

Θα πάρεις τα @@ μου μουνί της λάσπης! Θα σε γαμ.. ασάλιωτα! Κολοφεράτζα θα σε πάω !!!

( θα σου βγουν ξινοί οι πανυγηρισμοί που το πήρε η πούτα μπάρτσα μουνάκι !!! Μείνε ρε να βγάλω όλο μου το άχτι σήμερα, αύριο θα ξεθυμάνει! )

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Καλή ερώτηση...
Η απάντηση δεν είναι εύκολη όμως...
Ο ελληνισμός άκμασε, ακόμη  και ως μειονότητα σε πάρα πολλά μέρη, από την αλεξάνδρεια έως τις παραδουνάβιες ηγεμονίες, από τη Σικελία έως τον Πόντο, από την Οδησσό έως τη Συρία...
Και μιλάμε για γηγενείς πληθυσμούς (άντε αποικίες από την αρχαιότητα) όχι για τον απόδημο ελληνισμό του 19ου και 20ου αιώνα...
Οπωσδήποτε η κοιτίδα ταυτίζεται σε μεγάλο βαθμό με το σημερινό ελληνικό κράτος αλλά ποιος μπορεί να πει ότι η Μικρά Ασία δεν είναι και αυτή καρδιά του ελληνισμού που κατά διαστήματα ξεπέρασε τις αρχαίες μητροπόλεις και οι πόλεις της Ιωνίας έγιναν και οι ίδιες μητροπόλεις;
Ή πόλεις όπως η Σμύρνη, ήταν, έως το συνωστισμό της ρεπούση, πιο ελληνικές από τη θεσσαλονική την ίδια περίπου εποχή και πιο σημαντικές οικονομικά και από την ίδια την Αθήνα;

:cum: :cum: :cum: :cum: :cum: :cum: :cum: :cum: :cum: :cum: :cum: :cum: :cum: :cum:

κλάψε ακούπωτε νεοταξίτη......

θα κοιμηθώ στα πλήκτρα ρε ανθέλληνα  :s&m_1:

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Αγόρι μου δλδ ταυτίζεις το Βυζάντιο με την Ελλάδα? Θεωρείς ότι ήταν ένα ελληνικό κράτους ΝΑΙ Η ΟΥ?

δεν το ταυτίζω....
απλά λέω ότι το ελληνικό κράτος ήταν και είναι συνέχεια του βυζαντίου....

:birdman: :birdman: :birdman: :birdman: :birdman: :birdman: :birdman:

Υ.Γ.
αφήστε με ρε λαμόγια να κοιμηθώ γαμώ την ιθαγένειά μου γαμώ.  :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin:

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Αγόρι μου δλδ ταυτίζεις το Βυζάντιο με την Ελλάδα? Θεωρείς ότι ήταν ένα ελληνικό κράτους ΝΑΙ Η ΟΥ?

Το βυζάντιο ήταν μια αυτοκρατορία, με κυριάρχο πληθυσμιακά, οικονομικά, πνευματικά, γλωσσικά, στρατιωτικά στοιχείο το Ελληνικό...
Οπωσδήποτε, η ανατολική ρωμαϊκή αυτοκρατορία στο ξεκίνημά της αντιμετώπιζε με εχθρότητα πολλές πτυχές του ελληνισμού (ιδίως θρησκεία και φιλοσοφία) αλλά σταδιακά εξελληνίστικε και εκτιμώ ότι από την εποχή του αυτοκράτορα Ηράκλειου, που έκανε επίσημη γλώσσα τα ελληνικά ο εξελληνισμός είχε ολοκληρωθεί...
Η ανατολική ρωμαϊκή αυτοκρατορία ήταν τότε τόσο ρωμαΪκή όσο και η αγία ρωμαϊκή αυτοκρατορία...
Και φυσικά δεν είναι τυχαίο ότι οι δυτικοί αντιλαμβάνονταν την α.ρ.α. πάντοτε ως κάτι ελληνικό και όχι ένα κρατικό μόρφωμα συγγενικό των λατινικών κρατικών σχηματισμών...

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
δεν το ταυτίζω....
απλά λέω ότι το ελληνικό κράτος ήταν και είναι συνέχεια του βυζαντίου....

:birdman: :birdman: :birdman: :birdman: :birdman: :birdman: :birdman:

Υ.Γ.
αφήστε με ρε λαμόγια να κοιμηθώ γαμώ την ιθαγένειά μου γαμώ.  :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin:

Α μάλιστα. Η Οθωμανική Αυτοκρατορία που μεσολάβησε αγαπητέ τι ήταν? Το βυζάντιο ήταν ή όχι ρωμαική αυτοκρατορία? Αν όχι μπορείς σε παρακαλώ να μου βρεις το ορόσημο , πότε "άλλαξε"? Αν ναι τότε η Ελλάδα είναι και συνέχεια της ρωμαικής αυτοκρατορίας ε? Κάτσε... αυτή δεν είναι η ... Ιταλία? Ωχ μπέρδεμα ρε γμτ... Για ξεκαθάρισέ τα λίγο

( ήθελες πανυγηρισμούς ρε μουνί? πάρ τα @@ μου τώρα!!) :2funny:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom