Επειδή PATHFINDER πολύ ασχολήθηκα με τις ονειροπολήσεις σου θα σου πω τα εξής και δεν επανέρχομαι. Τα συγκεκριμένα τεχνικά εγχειρίδια αναφέρουν ΟΛΑ ΟΣΑ έχει σε υπηρεσία ο ΕΣ. Τέλος. Όσα από τα Μ16 είναι σε υπηρεσία αναγράφονται εκεί μέσα. Το δε "Κυφεύς" που μου έφαγες τα αυτιά είναι ονομασία η οποία δεν αναγράφεται διότι απλά δεν είναιε πίσημη ονομασία. Και δεν είναι Κηφεύς αλλά KEFEFS, και αυτό έχει τεράστια διαφορά. Επίσης, το δε ΧΜ 177E2 ή GAU-5/A/A, όπως χρησιμοποιήθηκε στον ΕΣ είναι απλώς το προηγούμενο μοντέλο του Μ16/Α2Ε-Μ4 και ουσιαστικά το ίδιο και το αυτό. ʼσε τις εντυπώσεις και τους φανφαρονισμούς λοιπόν. Ξέρω πολύ καλά τι οπλισμό διαθέτει το ΚΕΑΠ όπως επίσης ξέρω ότι διαθέτει και κάποια ωραία τυφέκια τα οποία είναι τα τυφέκια με τον μεγαλύτερο αριθμό κομματιών στην ιστορία. Τα χρησιμοποιούν οι Ταλιμπάν, οι Ιρακινοί και ένα σωρό άλλοι. Και το ΚΕΑΠ έχει καμιά 10αρια κομμάτια από αυτά. Και τι να λέει; Αυτό σημαίνει ότι το όπλο είναι σε υπηρεσία στον ΕΣ; ʼσε λοιπόν τα μεγάλα λόγια και τις κορώνες. Δε με εντυπωσιάζουν καθόλου. Τα δε RPG που ισχυρίζεσαι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ. Δεν προβλέπονται από τους Π.Ο.Υ. και αν δεν ξέρεις τι σημαίνει Π.Ο.Υ. τότε όλα τα υπόλοιπα που λες είναια πλώς κουραφέξαλα. Τέτοια RPG μόνο στην Κύπρο θα βρεις και μόνο του Κυπριακού Στρατού.
Τις φωτογραφιούλες σου κράτα τις για πάρτη σου. Δεν με ενδιαφέρει η δημιουργία εντυπώσεων με φοβερές και τρομερές φωτο όπως αυτή που πόσταρες με την παραλλαγή του Κυπριακού Στρατού. Το να λες παραμύθια της χαλιμάς όμως για όπλα που δεν υπάρχουν με υπονοούμενα ότι μπορεί και να εκλάπη από εκεί με αφορά.
Κόψε λοιπόν τις ανοησίες γιατί αγνοείς πολλά πράγματα. Και ξέρω πολύ καλά, όχι από το 92 αλλά από το 2006.
Αγενέστατε και μερικώς ενημερωμένε ΦΙΛΕ LeoKnight7,
Προφανώς μας χωρίζουν κάποιες δεκαετίες ζωής και πιθανότατα κάποιες δεκαετίες ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ (αν είσαι συνάδελφος)
στον ΕΣ.
Δυστυχώς (και λυπάμαι για αυτό) ο τρόπος με τον οποίο εκφράζεις τις απόψεις σου, δεν είναι και ο καλύτερος, ο πιο ευγενικός και δίκαιος. Αποτέλεσμα είναι να "χάνεις" σε εντυπώσεις... δυστυχώς!
Για να σου απαντήσω λοιπόν και να μαθαίνεις:
1) Eίναι "Κηφεύς" και όχι "Κυφεύς" που τόσο ανορθόγραφα έγραψες. Το δε KEFEFS (που επίσης ανορθόγραφα έγραψες) είναι η Αγγλική απόδοση του όρου, αφού η κατασκευάστρια εταιρεία ΕΒΟ έλπιζε να κάνει εξαγωγές. Για το όνομα "Κηφευς" μάλιστα, σε προκαλώ να ανατρέξεις στην Ελληνική μυθολογια να μάθεις ποιος ήταν!
2) Τα ΧΜ177, CAR15, Μ4, Μ16 είναι μεν πανομοιότυπα... πλην όμως ΕΝΤΕΛΩΣ διαφορετικά όπλα. Αν εσύ τα βλέπεις ίδια, είναι άλλο καπέλο! Για την ενημέρωσή σου ο ΕΣ δεν είχε ΠΟΤΕ CAR-15.
3) Ναι σωστά είπες, το ΚΕΑΠ ΔΙΑΘΕΤΕΙ αριθμό ΑΚ47 και ΑΚS τα οποία (ω, τι θαύμα!) ΔΕΝ αναφέρονται ΠΟΥΘΕΝΑ και σε κανενα κατάλογο ή κανονισμό συστημάτων και όπλων του ΕΣ, όπως ακριβως και τα RPG. Kι επειδή το ΚΕΑΠ και η Ρεντίνα γεωγραφικά μας παραπέμπουν στην Ανατολική Χαλκιδική και όχι στην Κύπρο... ερωτώ: Eίναι μήπως κι αυτά Κυπριακά? Σαφώς και όχι.
4) Ο
Πίνακας
Οργάνωσης
Υλικού (Π.Ο.Υ.) που προανέφερες, προβλέπει πράγματα που ΣΙΓΟΥΡΑ δεν είσαι σε θέση (λόγω βαθμού) να γνωριζεις.
5) Οι φωτογραφίες που σου παρέθεσα, είναι μια μέθοδος απλής απόδειξης δια της μεθόδου του αποκλεισμού. Δηλαδή αν έστω και ένα παράδειγμα αποκλείει τον κανόνα.. ο κανόνας παυει να ισχύει.
6) Η Χαλιμά ήταν μυθικό πρόσωπο της Ινδικής μυθολογίας.
7) Μάλλον δεν αγνοώ... διότι και μόνος σου είπες πως τα χρόνια και μόνο επαγγελματικής κατάρτισης και βαθμού που μας χωρίζουν από το 1991 ώς το 2006 είναι αρκετα ρε γαμώτο και δεν καλύπτονται ευκολα. Είστε καλοί και χρήσιμοι εσείς οι ΕΠΟΠ... αλλά είναι λίγο εκνευριστικό όταν νομίζετε οτι τα ξερετε όλα. Ε?
Νομίζω οτι ζήτησες στοιχεία και σου τα εδωσα. Ζήτησες (στην πραγματικότητα με προκαλεσες για να είμαστε σαφείς) να σου διαψευσω την εγκυρότητα του
και το έκανα... τι άλλο θες? Προφανώς μιλώ σε τοίχο, αλλά δεν πειράζει εσύ να είσαι καλά.
... λίγότερα νευρα "σειρά"! Δεν μπορεί να τα ξερεις όλα. Ακου και καποιον που είναι χρόνια στο αντικειμενο και είδε μικρά - μικρά πραγματάκια (που θα δεις κι εσυ) που ποτέ δεν περίμενε. Φιλικά και χωρίς εγω να σε βρίζω και να ουρλιάζω,
PATHFINDER