Σωστα και τα 2.
Εχω πει οτι δεν εχω θεμα να καταλαβουν, η απελευθερωσουν για καποιους αλλους, οι Ρωσοι τα εδαφη που ηδη κατεχουν στρατιωτικα και αμυνονται επιτυχως εως τωρα. Οπως κατελαβαν τη Κριμαια. . Οπως ο Χρουτσοφ εδωσε τη Κριμαια πιο πριν στην Ουκρανια.
Η Μαρία Καρχιλάκη αναλύει τι συμβαίνει στην περιοχή της Κριμαίας
www.news247.gr
Γραφει σχετικα η γνωστη δημοσιογραφος Μαρια Καρχιλακη.
<Το 1954, ο τοτε ηγετης της Σοβιετικης Ενωσης Χρουτσοφ, εκανε ενα μεγαλο δωρο στην Ουκρανια. Την Κριμαια.>
Ε, εφτασε το πληρωμα του καιρου και αλλαξαν τα πραγματα.
Το ιδιο θα ελεγα αν μπορουσε η Ελλαδα να εχει το Αργυροκαστρο, τη Κορυτσα, το Μοναστηρι, την Αδριανουπολη.
Για καποιους τα συνορα ειναι νομος. Κατι που δεν αλλαζει. Για μενα, δεν ειναι ετσι.
Μηπως αν μπορουσαν οι Τουρκοι δεν θα ειχαν εισβαλει στη Δυτικη Θρακη για να την κατακτησουν στρατιωτικα;
Γιατι αυτο; Αφου θεωρητικα υπαρχουν συνορα. Εξασφαλισμενα. Οπως υπηρχαν στη Κυπρο. Οπως συνορα εχει και η Συρια. Δεν καταλαβαινω, ισχυουν αλλα για καποια κρατη, και αλλα για καποια αλλα;
Αφου λοιπον και η Ελλαδα και η Τουρκια, ειναι συμμαχοι στο ΝΑΤΟ, τοτε γιατι ο Εβρος ειναι αστακος; Γιατι η Ελλαδα εχει υπερεξοπλισει αυτη τη περιοχη; Αφου υπαρχουν συνορα, απαραβιαστα.
Γιατι ο διοικητης μου στο στρατοπεδο στη θητεια μου στον Εβρο, ηταν απο τους πιο αγχωμενους ανθρωπους που εχω δει στη ζωη μου; Μεσα στη πιεση. Αφου υπαρχουν τα συνορα. Τι τον απασχολουσε τοσο πολυ;
Οσο για την ληξη του πολεμου.
Ναι, πιστευω οτι η λυση δεν ειναι περισσοτερα χρηματα, περισσοτερα οπλα στην Ουκρανια.
Ειναι η αμεση εναρξη διαπραγματευσεων. Συνθηκολογηση; Ειρηνη; Οπως το βλεπει κανεις.
Το λογικο ομως ενα ειναι. Στις οποιες διαπραγματευσεις, κανεις δεν θα τα κερδισει ολα.
Η Ελλαδα με τα Σκοπια, τα κερδισε ολα;
Στο Κυπριακο, στο σχεδιο Αναν, η Ελλαδα/Κυπρος, θα τα κερδιζαν ολα; Πως; Αφου βγαλανε τους χαρτες και μοιραζανε τα εδαφη.
Γιατι στην Ουκρανια, απο τη στιγμη που εχει παγιωθει μια κατασταση, να πρεπει να γινει αλλιως;