Γιώργος Ξύδης
Σεβαστός
- Εγγρ.
- 5 Ιαν 2011
- Κριτικές
- 9
- Like
- 4.698
- Πόντοι
- 1.830
μια αρκετά ενδιαφέρουσα συζήτηση-συνέντευξη με έλληνα που πολεμάει στην ουκρανία.
Δεν θα αλλαξω τη γνωμη μου για σενα, ουτε εσυ για μενα.συμφωνείς για τις ψευδείς ειδήσεις ;
περίεργο, το νήμα είναι γεμάτο από τα επιβεβαιωμένα fake news που έχουν ανεβάσει ο zero και ο σπεσιαλ τζον αλλά δεν θυμάμαι ποτέ να τα σχολίασες, να πεις ρε παιδιά τι παραμύθια βάζετε εδώ πέρα... μπορεί να μην έτυχε να τα δεις έτσι ;
ούτε την γελοία προσπάθεια που έκανε με τα εμβατήρια και ξεφτιλίστηκε άμεσα έτυχε να δεις ;
δεν προσβάλλω τον Μποκολο. Ούτε το γράφω τώρα επειδή έχουμε αντίθετες θέσεις εδώ. Το έχω διαπιστώσει και γραψει και σε άλλα νήματα στα οποία συμφωνούσαμε στο βασικό θέμα τους.
εμμονή σε τι ; στην αλήθεια απέναντι στο ψέμα ; ναι έχω.
Δεν ξερω αν τα ασπαζεααι αλλα τα παραπανω ειναι Ρωσικη προπαγανδα και χοντρα ψεματα.Και τι σχεση εχουν οι Ουκρανοι ναζι που επι χρονια εκαναν το βιο αβιωτο στους Ρωσοφωνους στα Ανατολικα, με το οτι οι νεοναζι παγκοσμιως σε κρατη οπως ΗΠΑ, Καναδα, Αυστραλια, και αλλες δυτικες χωρες, ΚΥΡΙΩΣ συντασονται στο πλευρο των Ουκρανων. Και καποιοι πολεμησαν στην Ουκρανια.
Αποψη σου. Και σεβομαι οτι οπως εχω καταλαβει, εχεις σχεση με την περιοχη, ενω εγω ο,τι διαβαζω.Δεν ξερω αν τα ασπαζεααι αλλα τα παραπανω ειναι Ρωσικη προπαγανδα και χοντρα ψεματα.
Το Ναζί Ουκρανοί ειναι το βασικότερο επιχείρημα τους για την εισβολή στην Ουκρανία.Δεν ξερω αν τα ασπαζεααι αλλα τα παραπανω ειναι Ρωσικη προπαγανδα και χοντρα ψεματα.
το θέμα είναι ότι η ρωσία προσπαθησε να κατακτήσει όλη την ουκρανία για να εγκαταστήσει φιλική κυβέρνηση,Αποψη σου. Και σεβομαι οτι οπως εχω καταλαβει, εχεις σχεση με την περιοχη, ενω εγω ο,τι διαβαζω.
Ετσι παμε ομως στην απαρχη του πολεμου, και στους ισχυρισμους την Ρωσιας για τα πανδεινα που περνουσαν οι Ρωσοφωνοι.
Εγω θελω να ενημερωνομαι και απο τις 2 πλευρες και να σχηματιζω την δικη μου γνωμη.
Γενικα για μενα τα συνορα δεν ειναι ουτε θεσφατο, ουτε αμεταβλητα.
Θεωρω θεμιτο οι Ρωσοι να διεκδικησουν αυτες τις περιοχες. Γι αυτο γινεται και ο πολεμος. Γι αυτο και οι τοσες θυσιες και απωλειες απο τους 2 αντιμαχομενους.
Και δεν καταλαβαινω και γιατι οι φιλο Ουκρανοι δεν κανουν καθολου αναφορα στο παραδειγμα της Κυπρου, που 49 χρονια δεν εχει γινει απολυτως τιποτα, ενω στη συνδιασκεψη για ειρηνη στην Ουκρανια, διαβασα οτι ο Προεδρος Ζελενσκυ θετει ως προυποθεση την πληρη εδαφικη αποκατασταση της Ουκρανιας.
Στη Κυπρο ετσι εγινε;
Σωστο ειναι αυτο. Δεν ξεχναμε οτι ο Πουτιν στην αρχη πηγε για Κιεβο, ολη την Ουκρανια, απομακρυνση Ζελενσκυ, και αντικατασταση του με φιλοΡωσο ηγετη στην Ουκρανια. Ομως δεν υπολογισε την θεληση των Ουκρανων να πολεμησουν.το θέμα είναι ότι η ρωσία προσπαθησε να κατακτήσει όλη την ουκρανία για να εγκαταστήσει φιλική κυβέρνηση,
δεν νομίζω κι εμείς εδώ και η δύση γενικά να αντιδρούσε ιδιαίτερα, εάν ο ρωσικός στρατός έμενε στα παραμεθόρια εδάφη που κατοικούνται από ρώσους.
τα κατορθώματα του πούτιν.
εδαφικά δεν έχασε, κερδισεΣωστο ειναι αυτο. Δεν ξεχναμε οτι ο Πουτιν στην αρχη πηγε για Κιεβο, ολη την Ουκρανια, απομακρυνση Ζελενσκυ, και αντικατασταση του με φιλοΡωσο ηγετη στην Ουκρανια. Ομως δεν υπολογισε την θεληση των Ουκρανων να πολεμησουν.
Οποτε ο Πουτιν στοχευσε στα Ανατολικα εδαφη. Αφου πρωτα ειχε παρει την Κριμαια.
Εσυ θεωρεις με αυτα που εχει εξασφαλισει, μεχρι στιγμης, ειναι χαμενη η Ρωσια;
Καλα κανεις. Κι εγω ενημερωνομαι απο πολλες πηγες για να καταληξω σε ενα συμπερασμα. Σιγουρα δεν συμφωνω με τις διεκδικησεις των ρωσων.Αποψη σου. Και σεβομαι οτι οπως εχω καταλαβει, εχεις σχεση με την περιοχη, ενω εγω ο,τι διαβαζω.
Ετσι παμε ομως στην απαρχη του πολεμου, και στους ισχυρισμους την Ρωσιας για τα πανδεινα που περνουσαν οι Ρωσοφωνοι.
Εγω θελω να ενημερωνομαι και απο τις 2 πλευρες και να σχηματιζω την δικη μου γνωμη.
Γενικα για μενα τα συνορα δεν ειναι ουτε θεσφατο, ουτε αμεταβλητα.
Θεωρω θεμιτο οι Ρωσοι να διεκδικησουν αυτες τις περιοχες. Γι αυτο γινεται και ο πολεμος. Γι αυτο και οι τοσες θυσιες και απωλειες απο τους 2 αντιμαχομενους.
Και δεν καταλαβαινω και γιατι οι φιλο Ουκρανοι δεν κανουν καθολου αναφορα στο παραδειγμα της Κυπρου, που 49 χρονια δεν εχει γινει απολυτως τιποτα, ενω στη συνδιασκεψη για ειρηνη στην Ουκρανια, διαβασα οτι ο Προεδρος Ζελενσκυ θετει ως προυποθεση την πληρη εδαφικη αποκατασταση της Ουκρανιας.
Στη Κυπρο ετσι εγινε;
Εσυ πιστευεις οτι το 1922 και 1923 με τη Συνθηκη της Λωζαννης, που χαθηκε η Μικρα Ασια, η Ανατολικη Θρακη, η Ιμβρος, η Τενεδος, θα πρεπει οι Ελληνες και οι Τουρκοι αντιστοιχα να θυμουνται ποιος ηγετης ηταν τοτε στην ηγεσια, ο Βενιζελος, ο Γουναρης, ο Κεμαλ, η το σημαντικοτερο ειναι, ποιος εχει τα εδαφη αυτα, μεχρι σημερα;εδαφικά δεν έχασε, κερδισε
όμως σκοτώθηκαν πολλοί ρώσοι,
φτώχυναν κι όλας και περιορίστηκαν στη χώρα τους
και κατάφερε να γίνουν οι ρώσοι οι πιο μισητοί στους ουκρανούς, που πριν χίλια χρόνια ήταν ένας λαός
και το νατο επεκτάθηκε σε μέχρι πριν ουδέτερες χώρες
και οι πολωνίες και σια δικαιώνονται για τη ρωσοφοβία τους και αγοράζουν πολλά όπλα ή εγκαθιστούν του νατο.
ναι πιστεύω ότι προκάλεσε περισσότερο κακό
η μεγαλύτερη γεωπολιτική καταστροφή του 21ου αιώνα για το ρωσικό λαό και νομίζω ο ίδιος ο πούτιν είναι πιο φοβισμένος και ευάλωτος από ποτέ.
Οσον αφορα την Κυπρο, το πηγες στην στρατιωτικη επιλυση, που και αυτη ειναι μια επιλογη.Καλα κανεις. Κι εγω ενημερωνομαι απο πολλες πηγες για να καταληξω σε ενα συμπερασμα. Σιγουρα δεν συμφωνω με τις διεκδικησεις των ρωσων.
Για την Κυπρο τι να πουμε? Μια μαυρη σελιδα στην νεοτερη ελληνικη ιστορια. Οι τουρκοι μας βρηκαν ευαλωτους και μας την επεσαν.
Γι αυτο η χωρα χρειαζεται να εχει δυνατες ενοπλες δυναμεις γιατι παντα βρισκομαστε σε κινδυνο, περισσοτερο απ οσο το αντιλαμβανεται ο μεσος Ελληνας.
Ρεαλιστικα μιλωντας για να παρουμε πισω τα κατεχομενα θα πρεπει να χυθει αιμα. Προσωπικα δεν πιστευω οτι υπαρχει αλλος τροπος.
Και αντε πες θα μαζευτουμε καμια χουφτα τρελοι να παμε να πολεμησουμε, τι βοηθεια και ποια ανταποκριση θα βρουμε απο την ιδια την Ελληνικη κοινωνια?
Ειναι πιστευεις ετοιμη η Ελληνικη κοινωνια να αντεξει να γυρισουν καποια απο τα παιδια της μεσα σε σακουλες?
Μπροστα στον κινδυνο καποιοι να ξεβολευτουν χαριζουν τη γη τους και το ειναι τους και αυτη ειναι μια μεγαλη παγιδα.
Το ψαρι βρωμαει απ το κεφαλι, αλλα το σιγουρο ειναι ως Ελληνες οσο πρεπει να προσεχουμε τους τουρκους, αλλο τοσο πρεπει να προσεχουμε τους ρωσους.
Κανενας δεν θα σε βοηθησει αν δεν εισαι εσυ ετοιμος πρωτα να παλεψεις και να διεκδικησεις το δικιο σου.Οσον αφορα την Κυπρο, το πηγες στην στρατιωτικη επιλυση, που και αυτη ειναι μια επιλογη.
Για να μην εχει γινει, θα σταθμιστηκαν, σωστα, οι παραγοντες, οτι η Ελλαδα περισσοτερο χαμενη θα εβγαινε, παρα θα κερδιζε κατι.
Αλλα γιατι να μεινουμε στην στρατιωτικη εκδοχη; Διπλωματικα τι εχουν κανει 49 χρονια οι Δυτικοι για εδαφικη αποκατασταση της Κυπριακης Δημοκρατιας, εκδιωξη του τουρκικου στρατου, και εγγυησεις και πληρη εξασφαλισμενα δικαιωματα για τους ΤουρκοΚυπριους; Τιποτα απολυτως.
Οι Ρωσοι γιατι να μην πατησουν σε αυτες τις περιπτωσεις, της Κυπρου, της Συριας;
Δεν εγινε τοτε αμεσα με τα υποβρυχια και τα αεροπλανα που ειχε η Ελλαδα, και η Τουρκια φυσικα.Κανενας δεν θα σε βοηθησει αν δεν εισαι εσυ ετοιμος πρωτα να παλεψεις και να διεκδικησεις το δικιο σου.
Ειδες να γινεται καποια στρατιβτικη κινηση εκ μερους μας? Οι Ουκρανοι παλευουν για τα εδαφη τους.(και καλα κανουν)
Θα γράψω βιβλίο .....εισβολή στα μουνολιβαδα με συνέντευξη τον αρχιστράτηγο κμανΕγώ στο σαι για ηφαίστειο και ΚΜΑΝ έμπαινα… και τον έναν τον φάγανε…..
Τύπε μου ,να γράψεις γενικά όχι μόνο για σλαβικα μουνολιβαδα. Παγκόσμιο παίγνιο ,μαλαισια ,Βενεζουέλα κοκ.Θα γράψω βιβλίο .....εισβολή στα μουνολιβαδα με συνέντευξη τον αρχιστράτηγο κμαν
Στην αναμπομπουλα ο λύκος χαίρεται !!!!!Τύπε μου ,να γράψεις γενικά όχι μόνο για σλαβικα μουνολιβαδα. Παγκόσμιο παίγνιο ,μαλαισια ,Βενεζουέλα κοκ.
Τα σλαβικα μουνολιβαδα έχουν πια πεθάνει δυστυχώς όποτε όσοι έχουμε ακόμα λίγο χρόνο και χρήμα θα πρέπει να πάμε εκτός Ευρώπης.
Μόνο σκληροί παίχτες σαν τον Πορθητή έχουν μείνει ,που διακινδυνεύουν να κάνουν παρέα με Πριγκοζίν προκειμένου να κυκλώσουν τις σπονσορετες
Τύπε μου ,εδώ ,σε μένα πες τα.Στην αναμπομπουλα ο λύκος χαίρεται !!!!!
Θα έγραφα για ένα νέο μουνολιβαδα που υπάρχει δίπλα μας αλλά το κάθε ναυάγιο θα μπει κ θα πει την κοτσανα του δίχως να έχει πατήσει Τουρκία αλλά τσπ