μεσα στις αχρειαστες βωμολοχιες που εγραψες, το νοημα ειναι ποιο ακριβως? οτι η ελλαδα υποστηριζει εδαφικη ακεραιοτητα ουκρανιας γιατι οταν μπουν οι τουρκοι, θα εχουμε ηθικο μειονεκτημα αφου στηριξαμε ρωσους?
Πιστευεις οτι θα νοιαστει καποιος αν μπει η τουρκια και αμς παρει τη θρακη?
Πιστευεις οτι οι ηπα θα γαμηθουν να μαςς στελνουν βοηθεια οπως κανουν με την ουκρανια?
Πως θα αναγκασουν τους παντες να τιμωρησουν την κακια τουρκια, οπως κανουν με την κακια ρωσια?
Αν τα πιστευεις αυτα, κανεις λαθος.
Αν θες να πεις κατι αλλο με την αναρτηση σου, αν θες το εξηγεις. Αν αυτο γινει προσωπικα σε εμενα, τοτε χωρις βρισιδια, και συνταγμενα νοηματικα, καθοτι αφενος χανεται το νοημα, αφετερου γιατι θα σου γαμωσταυρισω παναγια και μουνι που σε πεταγε.
Προσωπικη γνωση στο ολο θεμα, καθως εχω αρκετες επισκεψεις μαριουπολη και οδησσο, ειναι οτι οντως απο το 2008 και μετα, υπηρχε εντονη δραστηριοτητα εναντιον οτιδηποτε ρωσικου, με εντονα σημαδια εθνικισμου. Εξ ου και το κινημα του αζοβ, που κανεις δεν αρνειται, ουτε ο ζελενσκι. Δεν ειμαι κατα του μετριασμενου εθνικισμου, καλυτερο ειναι απο το να κοιμομαστε σα ζωα οπως οι νεοελληνες και να μας γαμανε απο παντου. Αυτο ξυνισε την ρωσια που ειχε χασει βαλτικες χωρες, και δεν της εκατσε καλα οχι απλα η αποδορυφοροποιηση του κιεβου αλλα και η μετατροπη του σε προγεφυρωμα των ηπα.
Σε καθε περιπτωση ομως, δε δικαιολογειται πολεμος. Θα μπορουσε να γινει κατι στρατιωτικο χωρις θυματα, στυλ κριμαιας. Καλυτερα η διπλωμτια να το ειχε επιλυσει, αλλα τα μινσκ 1 και 2 απετυχαν, με τη ''βοηθεια'' ολων. Η ρωσια εκανε τραγικη μαλακια με το escalation των επιχειρησεων, κατι που πληρωνει καθημερινα. Προσωπικα, στα @@ μου αν καει ολη η ουκρανια και ολη η ρωσια μαζι. Ως ελληνας, μου ειναι και οι δυο χωρες αδιαφορες δεδομενου οτι, παροτι εχθροι μεταξυ τους, εχουν προνομιακη σχεση με την τουρκια. Οποτε για εμας ειναι lose-lose κατασταση. Πηγαμε με ηπα, για τους γνωστους λογους, δεν ειμαι κατα. Θα μπορουσαμε να ειμαστε καπως πιο low profile παντως.