Θλιβερό πολύ !!
Ο Ρομάν Πολάνσκι, κορυφαίος σκηνοθέτης.
Είχε βέβαια δώσει δείγματα διαστροφής, λ.χ. όποιος έχει δει την ταινία "Αποστροφή" (κορυφαίο δημιούργημα αλλά απόλυτα διεστραμμένο ερωτικά, εξαιρετική η Κατρίν Ντενέβ) αλλά και τα "Σκοτεινά Φεγγάρια του Έρωτα" (νομίζω έτσι τιτλοφορείται) ή το "Μωρό της Ρόζμαρυ".
Ο άνθρωπος φαίνεται ότι αποκλίνει.
Και σταματώ εδώ την αναφορά μου στο σκηνοθετικό του έργο.
Για το θέμα μας τώρα.
Ένα κορίτσι στην ηλικία των 13 ετών νομικά και πραγματικά είναι παιδί.
Η ελληνική έννομη τάξη και ο ποινικός νομοθέτης το αντιμετωπίζουν σαν παιδί και αυτό κάτι σημαίνει.
Όσο αν φτιασιδωθεί, ότι και αν ζητήσει, δεν είναι παρά μιμητισμός. Η προσπάθεια του να ενταχθεί στον κόσμο των μεγάλων. Όμως η προσωπικότητα του δεν έχει ολοκληρωθεί, ούτε μπορεί να διαχειρισθεί την προσωπική και την ερωτική του ζωή.
Για τον λόγο αυτόν η αποτύπωση ερωτικών σκηνών (πορνογραφία) με ανηλίκους (κάτω των 18 ετών) θεωρείται ποινικό αδίκημα.
Απολύτως κατακριτέα και σαφέστατα έξω από κάθε ηθική και νόμο η πράξη του Πολάνσκι, αν είναι έτσι όπως περιγράφεται.
Ομοίως και των γονιών, που έστειλαν την κόρη τους, μόνη της, για φωτογράφηση (δεν μιλάμε για ενσυνείδητη αμέλεια αλλά για ενδεχόμενο δόλο).
Τέλος πάντων, τον λόγο έχει η δικαιοσύνη.
Τώρα κάτι κουβέντες ότι θα τον περιποιηθούν στη φυλακή, που έχουν ξανακουστεί, τι να πω, εγώ (θεωρητικά) διαφωνώ και το έχω ξαναγράψει. Το σωφρονιστικό σύστημα υποτίθεται ότι σωφρονίζει και δεν εκδικείται.
Τέλος, δεν ξέρω πώς μπορεί η Νημερτής να εκμεταλλευθεί στην Φυλής το 20ευρο του Πιπινομανιακού καθότι είναι κοπέλα.