messy
Μέλος
- Εγγρ.
- 30 Αυγ 2012
- Like
- 34
- Πόντοι
- 6
(1)δε θα μπω σε διαδικασια να δειξω ποιος ειναι ο μεσσι..δες τους αριθμους σε συνδιασμο με την ηλικια του..
ο τσαβι που αναφερεις μεχρι τα 26 ηταν απλα ενας καλος παιχτης..ο μεσσι στα 25 ειναι θρυλος..
οπως λες για το μεσσι τις μερες που ο τσαβι ειναι χωμα,ετσι μπορω να σου πω πως δεν υπαρχει ουτε μια μεγαλη στιγμη της μπαρτσα την τελευταια 5ετια που ο μεσσι να μην ειναι ο απολυτος πρωταγωνιστης..
η ιστορια με την αργεντινη κ το μουντιαλ εχει κουρασει..
μιλας για εθνικη που κατεβηκε στο τουρνουα με προπονητη το μαραντονα..στο προηγουμενο μουντιαλ ηταν 19 ετων..
(2)μην επικεντρωνεσαι στον τσαβι..το "τικι τακα" δε βασιζεται σε εναν παιχτη..ειναι ενας τροπος παιχνιδιου που απαιτει απιστευτη μαεστρια και ομαδικοτητα για να αποδοσει σε ψηλο επιπεδο..αυτη η αναζητηση του πολιτιμοτερου γραναζιου της μπαρτσα ειναι ανοφελη..ολα εχουν τη δουλεια τους..απο τα στοπερ μεχρι τα εξτρεμ..ο τσαβι πριν να ρθει ο αλβεζ,πριν ανεβει ο πικε,ο ινιεστα κ ο μπουσκετσ και φυσικα πριν ηγηθει ο μεσσι ηταν απλα ενας καλος παικτης..δεν τους ανεβασε ο τσαβι,αλλα μαζι με αυτους βοηθησε στο να ανεβει το συνολο..
(3)με διαιτησια δεν ασχολουμαι οταν μιλω για ποδοσφαιρο,ναι εχει καθορισει αποτελεσματα,αλλα δε με ενδιαφερει αυτο..
το ποδοσφαιρο ειναι διασκεδαση για οσους το ζουμε απ εξω,ικανοποιουμαι απο τη μαχη οχι απο το αποτελεσμα..
κατα τ αλλα ισως ειμαι κρυφομπαρτσα,οπως και ο κρυφογαυρος που χαιρετησα! ;)
Μαν,
(1) Είμαστε στα δύο άκρα όσον αφορά την εκτίμηση στον Μέσσι..οπότε δύσκολα θα βρούμε κοινό τόπο...δεν αμφισβητώ τους αριθμούς, αλλά πάντα πίσω από τους αριθμούς υπάρχει ένα narrative που τους εξηγεί...
(2)Θεωρώ ότι ο Τσάβι είναι τεράστιας αξίας παίχτης κ νομίζω ότι θα φανεί η αξία του όσο παίζει λιγότερο σιγά-σιγά...έχεις δίκιο ότι το tiki-taka ball στηρίζεται σε πολλούς παίχτες κ κάθε μηχανή έχει πολλά γρανάζια, αλλά κάποια γρανάζια είναι σημαντικότερα από άλλα..ίσως ένα από αυτά ήταν κ ο Γκουαρντιόλα..
(3) Γενικά για την διαιτησία συμφωνώ, απλά εδώ κάπoια πράγματα είναι πολύ εξόφθαλμα..σαν γενική αρχή δεν διαφωνούμε πάντως...
δεν ξέρω ποιος είναι ο "περσονάκος" κ αν είναι κρυφογαύρος, εγώ πάντως είμαι Πανιώνιος...cheers..