τυπε αν ειναι να το παρει ιδιωτης το νερο,να γινει επικερδης επιχειρηση και να το πληρωνω λιγοτερο απο οτι το πληρωνω τοτε,ας το δωσουν.
Δε θα το πληρώνεις φτηνότερα. Επικερδής μπορεί να γίνει και τώρα (δεν ξέρω αν είναι κι όλας - νομίζω άκουσα (στην ίδια εκπομπή) ότι η ΕΥΑΘ είχε πέρσι κέρδη 120 εκ., αν κάνω λάθος ας με διορθώσει κάποιος).
Αυτό που χρειάζονται ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ είναι να λειτουργούν ΜΕ ΙΔΙΩΤΙΚΑ κριτήρια. Σα να είναι ιδιωτικές δηλαδή. Σε αυτό, συμφωνώ. Δε συμφωνώ στο να πουληθούν, ή να "παραχωρηθούν" για 30 ή 50 χρόνια.
Είναι ΑΛΛΟ ΠΡΑΜΑ η λειτουργία με ιδιωτικά κριτήρια και κανόνες, και ΑΛΛΟ ΠΡΑΜΑ η πώληση ολόκληρης της επιχείρησης.
ΒΕΒΑΙΩΣ και πρέπει να καταργηθούν τα προνόμια (και τα υπόλοιπα αίσχη) που έχουν πετύχει να καθιερώσουν οι καρεκλο-κενταυρο-συνδικάλες του κερατά. Αυτά όμως ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να μας κάνουν (εμάς τους υπόλοιπους) να συμφωνήσουμε στην πώληση των μαγαζιών.
Είναι ΔΙΚΑ ΜΑΣ το καταλαβαίνετε?
Σκεφτείτε το ως εξής:
Όλες αυτές οι "κρατικές" επιχειρήσεις είχαν (από τότε που ξεκίνησαν μέχρι κάποιο σημείο) τη μορφή Ανωνύμων Εταιρειών με μετοχική σύνθαση: "Μετοχή μία, κάτοχος το Ελληνικό Δημόσιο". Έτσι ήταν και ο ΟΤΕ, και η ΔΕΗ, και η ΑΤΕ, και όλες αυτές οι επιχειρήσεις που απαρτίζουν τη "δημόσια περιουσία".
Αυτό, ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ σα να λες «Μετοχές 10.000.000, κάτοχος κάθε Έλληνας από μία». Μα ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο!
Πως λοιπόν έρχονται τώρα αυτοί οι τύποι που -έστω, κάναμε το λάθος και τους ψηφίσαμε- και ΠΟΥΛΑΝΕ ΤΗ ΔΙΚΙΑ ΜΟΥ ΜΕΤΟΧΗ? Είναι περιουσία μου (μας) ή όχι? Να πουλήσει τη δικιά του μετοχή ο ΓΑΠ και ο κάθε ΓΑΠ, όχι τη δικιά μου! ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΟΥΛΑΩ! Είναι τόσο δύσκολο να το καταλάβει κανείς αυτό?
τύπε έχεις σκεφτεί κανέναν τρόπο αντίδρασης ν ακολουθήσουμε;
Ναι φίλε, έχω σκεφτεί, ή μάλλον μου τον είπαν:
Πρέπει να γίνει μεγάλη ανατροπή.
Αυτή η κυβέρνηση (και το σύστημα γενικότερα) οδηγεί τη χώρα (μας οδηγεί) προς βέβαιη καταστροφή (εγώ το πιστεύω πια αυτό). Με το δόλωμα του καρότου ότι θα μας σώσει από τη χρεοκοπία μας σπρώχνει όλο και πιο βαθειά στο σκατό. Όταν γίνει η χρεοκοπία (που μάλλον δεν την γλυτώνουμε) όμως, ΔΕ ΘΑ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ για να ξανακάνουμε μια νέα αρχή.
ΟΥΤΕ ΝΕΡΟ ΔΕ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ!!!
Θα τα έχουν πουλήσει όλα.
Η λύση είναι να χρεοκοπήσουμε ΤΩΡΑ, πριν προλάβουν αυτοί οι μαθητευόμενοι μάγοι (ή εγκληματίες - ή προδότες - δε με ενδιαφέρει να καταλάβω τι στην πραγματικότητα είναι) να έχουν κάνει τη ζημιά.
Ο τρόπος για να γίνει αυτό είναι ένας και απλός:
ΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΝΕ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΝΑΛΗΨΗ τα λεφτά τους, το σύστημα θα καταρεύσει.
Το σύστημα ΤΡΕΜΕΙ αυτό το ενδεχόμενο, γιατί απλούστατα δεν έχει να τα δώσει αυτά τα λεφτά.
Οι τράπεζες θα κατεβάσουν ρολλά (κανείς δεν τις δανείζει άλλωστε πλέον) και η χρεοκοπία αρχίζει.
Δεν έχει σημασία ΠΟΣΑ είναι τα λεφτά που ο καθένας έχει στην τράπεζα. Λίγα ή πολλά, πρέπει να πάει και να ζητήσει να τα πάρει.
Πρέπει επίσης ο καθένας που έχει τη δυνατότητα να παρακινήσει άλλους (που δεν καταλαβαίνουν καλά τι γίνεται γύρω τους) να κάνουν το ίδιο. Με οποιοδήποτε τρόπο. Π.χ. αν η γιαγιά σου, 85, έχει 5 δεκάρες στην άκρη, της λες να πάει να τις πάρει, "γιατί θα χρεοκοπήσει η τράπεζα, γιαγιά".
Είναι θέμα ποσοστού, πόσοι θα πάνε να το κάνουν - γιατί βέβαια δε θα το κάνουν όλοι. Αλλά εκεί που έχουν φτάσει τα πράματα, αν από τα 180 δις καταθέσεων "ζητηθεί η ανάληψη" των 60 (το 30%), το σχέδιο μάλλον θα πετύχει.
Και θα έχουμε σώσει ό,τι μπορεί (ακόμα) να σωθεί.
Με το να πηγαίνουμε στις πλατείς και να μουτζώνουμε (μόνο), δε πετυχαίνουμε τίποτα.