Νέα

ΡΕ ΣΕΙΣ, ξεπουλάνε το νερό μας!

• Μέλος που άνοιξε το νήμα politis2
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 478
  • Εμφανίσεις 15K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
Εγγρ.
11 Μαΐ 2011
Like
0
Πόντοι
1
:blahblah1:
κουραση, τζαμπα με παρεθεσες.
χιουμορ κακιστο... :S

Ποιο χιούμορ βρε καημένη, τη γνώμη μου είπα για τις μαλακίες που λες! Αν σε πάρω στο ψιλό θα ψάχνεις το κουμπί της διαγραφής!
Μάθε να βγάζεις συμπεράσματα της προκοπής για μια κοινωνία, που μου βγάζεις και ρητορίες!

master21

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Μαρ 2010
Κριτικές
1
Like
38
Πόντοι
366
Ποιο χιούμορ βρε καημένη, τη γνώμη μου είπα για τις μαλακίες που λες! Αν σε πάρω στο ψιλό θα ψάχνεις το κουμπί της διαγραφής!
Μάθε να βγάζεις συμπεράσματα της προκοπής για μια κοινωνία, που μου βγάζεις και ρητορίες!
και ποιο ειναι το συμπερασμα το δικο σου για την κοινωνια,ω μεγαλειοτατε;

silva!

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Δεκ 2008
Κριτικές
3
Like
14
Πόντοι
166
καημενη να πεις κοιτωντας στον καθρεφτη σου,μαλακα.

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220
ΠΑΙΔΕΣ,

Πέρα από την πλάκα,

[size=14pt]ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΡΙΟΛΗΔΕΣ,[/size]
που εχουν βάλει μπρος να ξεπουλήσουν ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ.

Τώρα είδα στην TV (mega) ότι στη Θεσσαλονίκη υπάρχουν διαμαρτυρίες γιατί ετoιμάζεται ξεπούλημα της ΕΥΑΘ. Αν δεν το ξέρετε, ΕΥΑΘ είναι η ΕΥΔΑΠ της Θεσσαλονίκης.

Αν πούμε δηλαδή ότι ζούμε σε ένα χωριό που έχει στην πλατεία μια πηγή και παίρνει νερό ο κόσμος, είναι σα να έρχεται κάποιος και να ΠΟΥΛΑΕΙ σε ένα "ξένο επενδυτή" την πηγή του χωριού!
Μετά, ο κόσμος θα πρέπει ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΕΙ το νερό από τον ξένο!
[size=14pt]Αυτό, το λένε "αποκρατικοποίηση"![/size]

Δεν ξέρω πως θα πετύχουμε να σταματήσει αυτό το κακό που γίνεται, αλλά
[size=16pt]ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ![/size]

Αυτοί (Γιωργάκης κλπ) φαίνεται ότι δεν έχουν ούτε μπέσα ούτε όρια, και προκειμένου να παραμείνουν στις καρέκλες τους για λίγο χρόνο ακόμα, θα ξεπουλήσουν ότι υπάρχει και δεν υπάρχει.

[size=18pt]Ρε το νερό ρε καθήκια;[/size]

Ναι, οι καρεκλοκένταυροι σε αυτές τις δημόσιες επιχειρήσεις πρέπει να μαζευτούν γιατί το έχουν παραξηλώσει, αλλά από αυτό μέχρι το να πουληθεί το μαγαζί (και μάλιστα μπιρ-παρά) υπάρχει διαφορά!

[size=14pt]Παιδιά αφήστε τις κόντρες μεταξύ μας και τις εξυπνάδες και τις φαγωμάρες, και πάμε έξω να τους σπάσουμε τα κεφάλια,[/size] [size=18pt]ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ![/size]

ΣΤα αρχιδια μας!!!!

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220
ολοι τωρα το θυμηθηκατε οτι σας ξεπουλανε

μαλακες. Ασε ρε αφηστε τις μαλακιες... οι μισοι

εχετε κλεψει την εφορια και μετα "α μας κλεβουνε μας κλεβουνε βοηθεια".

pipinoskistis

Σπουδαίος
Εγγρ.
17 Σεπ 2009
Κριτικές
14
Like
3.706
Πόντοι
3.091
Σταματήστε πια να έχετε την απαίτηση να καταναλώνετε το ποιοτικότερο νερό στην Ευρώπη, στη χαμηλότερη τιμή. Αυτά τελειώσαν.

OP
OP
politis2

politis2

Μέλος
Εγγρ.
26 Δεκ 2008
Like
0
Πόντοι
1
τυπε αν ειναι να το παρει ιδιωτης το νερο,να γινει επικερδης επιχειρηση και να το πληρωνω λιγοτερο απο οτι το πληρωνω τοτε,ας το δωσουν.

Δε θα το πληρώνεις φτηνότερα.  Επικερδής μπορεί να γίνει και τώρα (δεν ξέρω αν είναι κι όλας - νομίζω άκουσα (στην ίδια εκπομπή) ότι η ΕΥΑΘ είχε πέρσι κέρδη 120 εκ., αν κάνω λάθος ας με διορθώσει κάποιος).

Αυτό που χρειάζονται ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ είναι να λειτουργούν ΜΕ ΙΔΙΩΤΙΚΑ κριτήρια. Σα να είναι ιδιωτικές δηλαδή. Σε αυτό, συμφωνώ. Δε συμφωνώ στο να πουληθούν, ή να "παραχωρηθούν" για 30 ή 50 χρόνια.

Είναι ΑΛΛΟ ΠΡΑΜΑ η λειτουργία με ιδιωτικά κριτήρια και κανόνες, και ΑΛΛΟ ΠΡΑΜΑ η πώληση ολόκληρης της επιχείρησης.

ΒΕΒΑΙΩΣ και πρέπει να καταργηθούν τα προνόμια (και τα υπόλοιπα αίσχη) που έχουν πετύχει να καθιερώσουν οι καρεκλο-κενταυρο-συνδικάλες του κερατά. Αυτά όμως ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να μας κάνουν (εμάς τους υπόλοιπους) να συμφωνήσουμε στην πώληση των μαγαζιών.
Είναι ΔΙΚΑ ΜΑΣ το καταλαβαίνετε?

Σκεφτείτε το ως εξής:

Όλες αυτές οι "κρατικές" επιχειρήσεις είχαν (από τότε που ξεκίνησαν μέχρι κάποιο σημείο) τη μορφή Ανωνύμων Εταιρειών με μετοχική σύνθαση: "Μετοχή μία, κάτοχος το Ελληνικό Δημόσιο". Έτσι ήταν και ο ΟΤΕ, και η ΔΕΗ, και η ΑΤΕ, και όλες αυτές οι επιχειρήσεις που απαρτίζουν τη "δημόσια περιουσία".
Αυτό, ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ σα να λες «Μετοχές 10.000.000, κάτοχος κάθε Έλληνας από μία». Μα ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο!
Πως λοιπόν έρχονται τώρα αυτοί οι τύποι που -έστω, κάναμε το λάθος και τους ψηφίσαμε- και ΠΟΥΛΑΝΕ ΤΗ ΔΙΚΙΑ ΜΟΥ ΜΕΤΟΧΗ? Είναι περιουσία μου (μας) ή όχι? Να πουλήσει τη δικιά του μετοχή ο ΓΑΠ και ο κάθε ΓΑΠ, όχι τη δικιά μου!  ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΟΥΛΑΩ!  Είναι τόσο δύσκολο να το καταλάβει κανείς αυτό?

τύπε έχεις σκεφτεί κανέναν τρόπο αντίδρασης ν ακολουθήσουμε;

Ναι φίλε, έχω σκεφτεί, ή μάλλον μου τον είπαν:
Πρέπει να γίνει μεγάλη ανατροπή.
Αυτή η κυβέρνηση (και το σύστημα γενικότερα) οδηγεί τη χώρα (μας οδηγεί) προς βέβαιη καταστροφή (εγώ το πιστεύω πια αυτό). Με το δόλωμα του καρότου ότι θα μας σώσει από τη χρεοκοπία μας σπρώχνει όλο και πιο βαθειά στο σκατό. Όταν γίνει η χρεοκοπία (που μάλλον δεν την γλυτώνουμε) όμως, ΔΕ ΘΑ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ για να ξανακάνουμε μια νέα αρχή.
ΟΥΤΕ ΝΕΡΟ ΔΕ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ!!!
Θα τα έχουν πουλήσει όλα.
Η λύση είναι να χρεοκοπήσουμε ΤΩΡΑ, πριν προλάβουν αυτοί οι μαθητευόμενοι μάγοι (ή εγκληματίες - ή προδότες - δε με ενδιαφέρει να καταλάβω τι στην πραγματικότητα είναι) να έχουν κάνει τη ζημιά.

Ο τρόπος για να γίνει αυτό είναι ένας και απλός:

ΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΝΕ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΝΑΛΗΨΗ τα λεφτά τους, το σύστημα θα καταρεύσει.
Το σύστημα ΤΡΕΜΕΙ αυτό το ενδεχόμενο, γιατί απλούστατα δεν έχει να τα δώσει αυτά τα λεφτά.
Οι τράπεζες θα κατεβάσουν ρολλά (κανείς δεν τις δανείζει άλλωστε πλέον) και η χρεοκοπία αρχίζει.
Δεν έχει σημασία ΠΟΣΑ είναι τα λεφτά που ο καθένας έχει στην τράπεζα. Λίγα ή πολλά, πρέπει να πάει και να ζητήσει να τα πάρει.
Πρέπει επίσης ο καθένας που έχει τη δυνατότητα να παρακινήσει άλλους (που δεν καταλαβαίνουν καλά τι γίνεται γύρω τους) να κάνουν το ίδιο. Με οποιοδήποτε τρόπο. Π.χ. αν η γιαγιά σου, 85, έχει 5 δεκάρες στην άκρη, της λες να πάει να τις πάρει, "γιατί θα χρεοκοπήσει η τράπεζα, γιαγιά".

Είναι θέμα ποσοστού, πόσοι θα πάνε να το κάνουν - γιατί βέβαια δε θα το κάνουν όλοι. Αλλά εκεί που έχουν φτάσει τα πράματα, αν από τα 180 δις καταθέσεων "ζητηθεί η ανάληψη" των 60 (το 30%), το σχέδιο μάλλον θα πετύχει.

Και θα έχουμε σώσει ό,τι μπορεί (ακόμα) να σωθεί.
Με το να πηγαίνουμε στις πλατείς και να μουτζώνουμε (μόνο), δε πετυχαίνουμε τίποτα.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.280
Πόντοι
8.006
Δε θα το πληρώνεις φτηνότερα.  Επικερδής μπορεί να γίνει και τώρα (δεν ξέρω αν είναι κι όλας - νομίζω άκουσα (στην ίδια εκπομπή) ότι η ΕΥΑΘ είχε πέρσι κέρδη 120 εκ., αν κάνω λάθος ας με διορθώσει κάποιος).

Αυτό που χρειάζονται ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ είναι να λειτουργούν ΜΕ ΙΔΙΩΤΙΚΑ κριτήρια. Σα να είναι ιδιωτικές δηλαδή. Σε αυτό, συμφωνώ. Δε συμφωνώ στο να πουληθούν, ή να "παραχωρηθούν" για 30 ή 50 χρόνια.

Είναι ΑΛΛΟ ΠΡΑΜΑ η λειτουργία με ιδιωτικά κριτήρια και κανόνες, και ΑΛΛΟ ΠΡΑΜΑ η πώληση ολόκληρης της επιχείρησης.

ΒΕΒΑΙΩΣ και πρέπει να καταργηθούν τα προνόμια (και τα υπόλοιπα αίσχη) που έχουν πετύχει να καθιερώσουν οι καρεκλο-κενταυρο-συνδικάλες του κερατά. Αυτά όμως ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να μας κάνουν (εμάς τους υπόλοιπους) να συμφωνήσουμε στην πώληση των μαγαζιών.
Είναι ΔΙΚΑ ΜΑΣ το καταλαβαίνετε?

Σκεφτείτε το ως εξής:

Όλες αυτές οι "κρατικές" επιχειρήσεις είχαν (από τότε που ξεκίνησαν μέχρι κάποιο σημείο) τη μορφή Ανωνύμων Εταιρειών με μετοχική σύνθαση: "Μετοχή μία, κάτοχος το Ελληνικό Δημόσιο". Έτσι ήταν και ο ΟΤΕ, και η ΔΕΗ, και η ΑΤΕ, και όλες αυτές οι επιχειρήσεις που απαρτίζουν τη "δημόσια περιουσία".
Αυτό, ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ σα να λες «Μετοχές 10.000.000, κάτοχος κάθε Έλληνας από μία». Μα ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο!
Πως λοιπόν έρχονται τώρα αυτοί οι τύποι που -έστω, κάναμε το λάθος και τους ψηφίσαμε- και ΠΟΥΛΑΝΕ ΤΗ ΔΙΚΙΑ ΜΟΥ ΜΕΤΟΧΗ? Είναι περιουσία μου (μας) ή όχι? Να πουλήσει τη δικιά του μετοχή ο ΓΑΠ και ο κάθε ΓΑΠ, όχι τη δικιά μου!  ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΟΥΛΑΩ!  Είναι τόσο δύσκολο να το καταλάβει κανείς αυτό?

Ναι φίλε, έχω σκεφτεί, ή μάλλον μου τον είπαν:
Πρέπει να γίνει μεγάλη ανατροπή.
Αυτή η κυβέρνηση (και το σύστημα γενικότερα) οδηγεί τη χώρα (μας οδηγεί) προς βέβαιη καταστροφή (εγώ το πιστεύω πια αυτό). Με το δόλωμα του καρότου ότι θα μας σώσει από τη χρεοκοπία μας σπρώχνει όλο και πιο βαθειά στο σκατό. Όταν γίνει η χρεοκοπία (που μάλλον δεν την γλυτώνουμε) όμως, ΔΕ ΘΑ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ για να ξανακάνουμε μια νέα αρχή.
ΟΥΤΕ ΝΕΡΟ ΔΕ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ!!!
Θα τα έχουν πουλήσει όλα.
Η λύση είναι να χρεοκοπήσουμε ΤΩΡΑ, πριν προλάβουν αυτοί οι μαθητευόμενοι μάγοι (ή εγκληματίες - ή προδότες - δε με ενδιαφέρει να καταλάβω τι στην πραγματικότητα είναι) να έχουν κάνει τη ζημιά.

Ο τρόπος για να γίνει αυτό είναι ένας και απλός:

ΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΝΕ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΝΑΛΗΨΗ τα λεφτά τους, το σύστημα θα καταρεύσει.
Το σύστημα ΤΡΕΜΕΙ αυτό το ενδεχόμενο, γιατί απλούστατα δεν έχει να τα δώσει αυτά τα λεφτά.
Οι τράπεζες θα κατεβάσουν ρολλά (κανείς δεν τις δανείζει άλλωστε πλέον) και η χρεοκοπία αρχίζει.
Δεν έχει σημασία ΠΟΣΑ είναι τα λεφτά που ο καθένας έχει στην τράπεζα. Λίγα ή πολλά, πρέπει να πάει και να ζητήσει να τα πάρει.
Πρέπει επίσης ο καθένας που έχει τη δυνατότητα να παρακινήσει άλλους (που δεν καταλαβαίνουν καλά τι γίνεται γύρω τους) να κάνουν το ίδιο. Με οποιοδήποτε τρόπο. Π.χ. αν η γιαγιά σου, 85, έχει 5 δεκάρες στην άκρη, της λες να πάει να τις πάρει, "γιατί θα χρεοκοπήσει η τράπεζα, γιαγιά".

Είναι θέμα ποσοστού, πόσοι θα πάνε να το κάνουν - γιατί βέβαια δε θα το κάνουν όλοι. Αλλά εκεί που έχουν φτάσει τα πράματα, αν από τα 180 δις καταθέσεων "ζητηθεί η ανάληψη" των 60 (το 30%), το σχέδιο μάλλον θα πετύχει.

Και θα έχουμε σώσει ό,τι μπορεί (ακόμα) να σωθεί.
Με το να πηγαίνουμε στις πλατείς και να μουτζώνουμε (μόνο), δε πετυχαίνουμε τίποτα.
Το αστειο ειναι οτι εσυ νομιζεις πως θα καθισει η τραπεζα να καταρρευσει.
Αν πανε ολοι να κανουν αναληψη, στην μια ωρα θα πει δεν δινω τιποτα.
Και πηγαινε να κανεις στο Δημαρχο τα παραπονα σου.
Νομιζετε οτι το συστημα θα καθισει να αυτοκτονησει? Τοσο απλο ειναι?

OP
OP
politis2

politis2

Μέλος
Εγγρ.
26 Δεκ 2008
Like
0
Πόντοι
1
Το αστειο ειναι οτι εσυ νομιζεις πως θα καθισει η τραπεζα να καταρρευσει.
Αν πανε ολοι να κανουν αναληψη, στην μια ωρα θα πει δεν δινω τιποτα.
Και πηγαινε να κανεις στο Δημαρχο τα παραπονα σου.
Νομιζετε οτι το συστημα θα καθισει να αυτοκτονησει? Τοσο απλο ειναι?

Σκέψου το domino effect αν ΜΙΑ τράπεζα πει μια μέρα "δε δίνω τίποτα".

Εν πάσειπεριπτώσει ξέρεις εσύ κανέναν άλλο τρόπο να προκαλέσεις τις εξελίξεις?

stamatis

Μέλος
Εγγρ.
20 Νοε 2005
Like
0
Πόντοι
0
δλδ ρε φιλε η πωληση της ευαθ σε πειραξε? το αφεντικο του κολοκαναλιου που το ακουσες δεν σε πειραζει? που 50 χρονια λυμενεται το κρατος,τον εχεις πληρωσει για να σου κανει δρομους καρμανιολες και συνεχιζεις και των πληρωνεις δεν σε πειραξε? που με την επεξεργασια των σκουπιδιων που κανει σου εχει γαμησει τον υδροφορο οριζοντα και δεν εχεις πλεον νερακι να πιεις δεν σε πειραζει ? μηπως εισαι και εσυ της ευαθ και φοβασε για την θεσουλα σου? λεω μηπως  >:( >:(

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.280
Πόντοι
8.006
Σκέψου το domino effect αν ΜΙΑ τράπεζα πει μια μέρα "δε δίνω τίποτα".

Εν πάσειπεριπτώσει ξέρεις εσύ κανέναν άλλο τρόπο να προκαλέσεις τις εξελίξεις?
Αν "εξελιξη" εννοεις να συμβαλλω στο να καταρρευσουν τα παντα και να γυρισουμε στο 1950, τοτε δεν ειμαι μαζι σας.
Υπαρχουν διαδικασιες και ψηφος.
Τα υπολοιπα ειναι να ειχαμε να λεγαμε.
Εφοσον ζουμε σε δημοκρατικο καθεστως, τα παντα γινονται μεσω διαδικασιων και οχι επαναστασεων.
Οσοι ονειρευεστε επαναστασεις, ριξτε μια ματια στις καφετεριες μετα τις 10 το πρωι.
Θα δειτε πολυ αγωνιστικο τάβλι.

silva!

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Δεκ 2008
Κριτικές
3
Like
14
Πόντοι
166
Αν "εξελιξη" εννοεις να συμβαλλω στο να καταρρευσουν τα παντα και να γυρισουμε στο 1950, τοτε δεν ειμαι μαζι σας.
Τα υπολοιπα ειναι να ειχαμε να λεγαμε.
Εφοσον ζουμε σε δημοκρατικο καθεστως, τα παντα γινονται μεσω διαδικασιων και οχι επαναστασεων.
Οσοι ονειρευεστε επαναστασεις, ριξτε μια ματια στις καφετεριες μετα τις 10 το πρωι.
Θα δειτε πολυ αγωνιστικο τάβλι.
για να βλεπεις τα καφε αλεκο η δουλευεις σε αυτα η συχναζεις σε αυτα.

...........

OP
OP
politis2

politis2

Μέλος
Εγγρ.
26 Δεκ 2008
Like
0
Πόντοι
1

1) Έχω την εντύπωση ότι θα καταρεύσουν τα πάντα (όπως το λες), και ΘΑ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ στο 1950 ούτως ή άλλως. Οι αριθμοί αυτό δείχνουν. Εσύ έχεις άλλη εντύπωση?  Εννοώ έχεις την εντύπωση ότι ο ΓΑΠ (και ο Αντώνης κατόπιν) "Θα σώσουν τη χώρα από τη χρεοκοπία" ?
2) "Διαδικασία" είναι το να πας στην τράπεζα να ζητήσεις ανάληψη. Δεν είναι ούτε βία, ούτε επανάσταση, ούτε καν πέταγμα πέτρας.

δλδ ρε φιλε η πωληση της ευαθ σε πειραξε?
μηπως εισαι και εσυ της ευαθ και φοβασε για την θεσουλα σου? λεω μηπως 

Ναι μαλάκα μου, με πείραξε.
Το παράδειγμα με την πηγή στην πλατεία του χωριού το κατάλαβες?

Όσο για το αν είμαι της ΕΥΑΘ, δε σκοπεύω να γαμήσω την κουβέντα κατά τον συνήθη τρόπο που γίνεται εδώ.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.280
Πόντοι
8.006
1) Έχω την εντύπωση ότι θα καταρεύσουν τα πάντα (όπως το λες), και ΘΑ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ στο 1950 ούτως ή άλλως. Οι αριθμοί αυτό δείχνουν. Εσύ έχεις άλλη εντύπωση?  Εννοώ έχεις την εντύπωση ότι ο ΓΑΠ (και ο Αντώνης κατόπιν) "Θα σώσουν τη χώρα από τη χρεοκοπία" ?
2) "Διαδικασία" είναι το να πας στην τράπεζα να ζητήσεις ανάληψη. Δεν είναι ούτε βία, ούτε επανάσταση, ούτε καν πέταγμα πέτρας.

Ναι μαλάκα μου, με πείραξε.
Το παράδειγμα με την πηγή στην πλατεία του χωριού το κατάλαβες?

Όσο για το αν είμαι της ΕΥΑΘ, δε σκοπεύω να γαμήσω την κουβέντα κατά τον συνήθη τρόπο που γίνεται εδώ.
Το πώς θα σωθουμε αν συμβαλλουμε στο να καταρρευσουν οι τραπεζες, δεν το εχω αντιληφθει.
Και προφανως δεν το εχουν αντιληφθει ούτε αυτοι που το προτεινουν.
Νομιζουν οτι θα κανουν αναληψη ολα τα λεφτα (αφου τους αφησουν βεβαια) και μετα που θα καταρρευσουν ολα, θα πανε σπιτακι τους να φανε το μεσημεριανο τους, το απογευμα θα παρουν το αυτοκινητακι τους να πανε για καφε και ολα μια χαρα.
Ρε την παλευετε καθολου?

OP
OP
politis2

politis2

Μέλος
Εγγρ.
26 Δεκ 2008
Like
0
Πόντοι
1
Το πώς θα σωθουμε αν συμβαλλουμε στο να καταρρευσουν οι τραπεζες, δεν το εχω αντιληφθει.
Και προφανως δεν το εχουν αντιληφθει ούτε αυτοι που το προτεινουν.
Νομιζουν οτι θα κανουν αναληψη ολα τα λεφτα (αφου τους αφησουν βεβαια) και μετα που θα καταρρευσουν ολα, θα πανε σπιτακι τους να φανε το μεσημεριανο τους, το απογευμα θα παρουν το αυτοκινητακι τους να πανε για καφε και ολα μια χαρα.
Ρε την παλευετε καθολου?

Να σου πω τι έχω εγώ αντιληφθεί:
1) Οι τράπεζες είναι ΗΔΗ καραρευμένες. Απλά δεν το ξέρουμε.
2) Αν ΔΕΝ είναι, τότε θα αντέξουν το stress.
3) Η κυβέρνηση (αν δεν αντέξουν οι τράπεζες) θα πρέπει: α) είτε να τις καλύψει, β) είτε να ζητήσει βοήθεια απ' έξω.
4) ΔΕΝ μποορεί να τις καλύψει (δεν έχει μία και η ίδια), άρα πάει για επαναδιαπραγμάτευση. Κι ότι πετύχει. Ή πέφτει, οπότε γυρνάμε στην άλλη εκδοχή που είπες, εκλογές, ψήφος, κλπ.

5) Αν πάντως ΔΕΝ γίνει ΤΙΠΟΤΕ από αυτά (και συνεχίσουμε όπως σήμερα) τότε:
6) Σε 1-2-3 χρόνια η κυβέρνηση (όποια είναι τότε) θα ΣΥΡΘΕΙ σε διαπραγμάτευση (μετά από στάση πληρωμών) γιατί ότι και να της δίνουν (της χώρας) το πράμα δε σώζεται. Πέρσι είπαν "πάρτε 110 και σωθήκατε αλλά θα σας τον ακουμπήσουμε λίγο - όσο πατάει η γάτα", τώρα είπαν "Πάρτε άλλα 80 αλλά θα σας τον φορέσουμε κανονικά", σε 3 χρόνια θα πουν "Πάρτε και άλλα 20 αλλά θα σας πηδάμε και τις γυναίκες και τα παιδιά".
7) ΤΩΡΑ, ΕΧΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ κανένα λιμάνι, αεροδρόμιο, νερό, ΔΕΗ, ΕΛΤΑ κλπ.
8) Σε 1-2-3 χρόνια ΔΕ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ από αυτά πλέον. Και αυτά που θα μπορούσαν να δίνουν κάτι στο γαμημένο κράτος (π.χ. ΟΠΑΠ), αυτοί οι καριόληδες θα τα έχουν πουλήσει.

ΑΥΤΕΣ τις εξελίξεις λέω να προκαλέσουμε.
Και επαναλαμβάνω την ερώτηση:
Έχεις εσύ να προτείνεις κάποιο καλύτερο τρόπο?

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
55
Πόντοι
4.095
Ναι μεν...αλλά.

Εάν τρέξεις στην ειδησεογραφία τότε όταν ο ΓΑΠ μίλαγε για περίστροφα στο τραπέζι κλπ, το πακέτο που ετοιμαζόταν για την Ελλάδα δεν ήταν 110...ήταν 180.

Απλά, επειδή οκ, εμείς είμαστε πιο έξυπνοι από αυτούς αλλά και αυτοί τελικά εξυπνερότεροι, είπαν...δώστε τους τα 110 πρώτα να δούμε πως θα τα πάνε και βλέπουμε για τα υπόλοιπα.

Το πόσα έγιναν από όσα είχαμε συμφωνήσει να γίνουν, το ξέρουμε όλοι.

Τώρα για να δώσουν και τα υπόλοιπα που χρειάζονται, έχει προσκύνημα.

Εάν αύριο γίνει δημοψήφισμα για το εάν θέλουμε ή όχι τα υπόλοιπα και ότι συνεπάγεται αυτό, ή προχωράμε σε στάση πληρωμών, στάση 69 κλπ...δεν είμαι σίγουρος ότι η πλειοψηφία τελικά θα διαλέξει το δεύτερο.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom