Νέα

Πυρηνική Ενέργεια: Ναι ή όχι; (και άλλα σχετικά)

• Μέλος που άνοιξε το νήμα stavros51
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 605
  • Εμφανίσεις 133K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Ποια είναι η γνώμη σας για τη χρήση πυρηνικής ενέργειας?

• ΟΧΙ πυρηνική ενέργεια

Ψήφοι: 1 2,7%
  • ΝΑΙ πυρηνική ενέργεια

Ψήφοι: 28 75,7%
  • Δεν πειράζουν οι κίνδυνοι

Ψήφοι: 0 0,0%
  • Να μη το ρισκάρουμε

Ψήφοι: 4 10,8%
  • Δεν ξέρω.

Ψήφοι: 2 5,4%
  • Τίποτα από τα παραπάνω, την άποψή μου θα τη γράψω σε post

Ψήφοι: 2 5,4%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    37

anoixtomyalos

Μέγας
Εγγρ.
22 Οκτ 2005
Κριτικές
14
Like
6
Πόντοι
4.175
@καλιγουλα. Σου έδωσα τα εύσημα γιατί βρήκα διασκεδαστικά τα ποστ σου. Αν τα έλεγες σοβαρά δώσε άκυρο. Και αν γουσταρετε συζητήσεις για τα βιομηχανικά και ενεργειακά προβλήματα της χωρας, φτιάξτε ένα θεματακι και πείτε τα. Σ αυτό το thread κάνουμε πλαααααααααακααααααααα!
Το πολύ πολύ μια αναφορά σε έναν admin για να καθαρίσουμε. Μην το γαμησουμε κι αυτό...

kaligoul

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
22 Απρ 2006
Like
9
Πόντοι
166
δυστηχως για σενα φιλε μου kaligoul εγω ασχολουμαι με το αντικειμενο εδω και 20 χρονια λογω επαγγελματος.αρα μαλλον η δικη σου εικονα και πληροφορηση ειναι πλασματικη και μαλλον τα δικα σου ματια ειναι κλειστα.
γιατι λοιπον δεν γινεται τποτα απο τους πολιτικουσ μας να αξιοποιησουμε τον εθνικο μας πλουτο?
γιατι αφηνουν την "μακεδονια-φιλετο" να την διεκδικουν αλλοι?
ολες οι αναπτυγμενες χωρες της ευρωπης εχουν πυρικους αντιδραστηρες(που αλλωστε ειναι η πιο ασφαλης και πιο οικονομικη μεθοδος ενεργειας) εκτος απο την ελλαδα,που οπως λες και εσυ ειμαστε η μονη ευρωπαικη χωρα με κοιτασματα ουρανιου.
ας γινει λοιπον κατι σε αυτη την κατευθυνση.ας παραγουμε και εμεις κατι μια φορα.
το φαινομενο της ελλαδος με τον τεραστιο ανεκμεταλευτο ορυκτο πλουτο δεν υπαρχει πουθενα στον κοσμο.ειναι σαν να λες τουσ αραβες να σταματησουν να αντλοθν πετρελαιο.ουτε σαβ τουσ αραβες δεν ειμαστε δυστηχως

Εγω φιλε μου εχω βγαλη ενα δημοτικο.
Δεν ξερω απο πετροματα και τα χωματα της ελλαδος.
Φιλος που ειχε βγαλη καποια σχολη με πετροματα και τετοια που δεν τα ξερω και καλα πως τα λενε,εκανε εξερευνηση στην ελλαδα για περιπου 2 χρονια.
Οταν γυρισε μου ανεφερε τη υπαρχη στο εδαφος της ελλαδος.
Το καλαμπουρι ειναι οτι 3 μηνες μετα εφηγε.
Τον πηραν στην αμερικη.
Ενα πραμα μου ειπε οταν εφευγε,νικο ξερης γιατι φευγω.
Οχι του απαντησα αφου δεν εχης προβλημα χρηματων,γιατι.
Δεν τους αρεσουν να σκαλιζουμε.
Μου λες για πυρινικη ενεργεια για πετρελαια.
Γιατι να μην τα βγαλουμε.
Μηπως σου αρεση να πληρωνης 2 και 3 φορες ποιο ακριβα?
Εγω δεν το θελω.
Σκεψου κατι απλο.
Ειμαστε μια χωρα με πολλους σεισμους και απαγορευουν εργοστασιο φυσικου αεριου.
Αυτες οι ατιμες οι σωληνες του φυσικου αεριου γιατι της βαλαν?
Μας δουλευουν ψιλο γαζι.
Απλα εχω μαθη οτι ενα συν ενα κανουν δυο._

talladmirer

Μέλος
Εγγρ.
27 Δεκ 2007
Like
19
Πόντοι
16
:2funny: :huh: :uglystupid: :headbang: :headbang: :jerking: :think: :S
Το Κοζλοντούι με τον ένα του αντιδραστήρα που έχει σε λειτουργία παράγει το 80% του ηλεκτρισμού της Βουλγαρίας, άρα για να βγάλουν τα σπασμένα οι Βούλγαροι μπορεί και να ζητήσουν να τους γίνει δωρεά σε ρεύμα, ενώ το 1986 επί Τσέρνομπιλ σιγά μην πετάχτηκε η αγροτική παραγωγή της χρονιάς, απλά τη φάγαμε όπως οι Εγγλέζοι έφαγαν τις τρελές αγελάδες τους (όσες δεν πούλησαν στην ΕΟΚ)

Συνημμένα

• NPP_Kozloduy_1-4.jpg
    NPP_Kozloduy_1-4.jpg
    94,2 KB · Εμφανίσεις: 124
  • crazy cows.jpg
    crazy cows.jpg
    11,7 KB · Εμφανίσεις: 41
  • Mad-Cow-.jpg
    Mad-Cow-.jpg
    11,2 KB · Εμφανίσεις: 57
  • aatwomad-cow.JPG
    aatwomad-cow.JPG
    27,4 KB · Εμφανίσεις: 45
OP
OP
S

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
[size=11pt]... Και αν γουσταρετε συζητήσεις για τα βιομηχανικά και ενεργειακά προβλήματα της χωρας, φτιάξτε ένα θεματακι και πείτε τα.

Το πολύ πολύ μια αναφορά σε έναν admin για να καθαρίσουμε. Μην το γαμησουμε κι αυτό...[/size]

Δε χρειάζεται αναφορά, αγαπητέ.
Το θέμα ταχτοποιήθηκε.
Υπήρχε σχετικό νήμα και τα post περί ενέργειας μεταφέρθηκαν εδώ.

Έχει ενδιαφέρον να το διαβάσετε από την αρχή.

kaligoul

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
22 Απρ 2006
Like
9
Πόντοι
166
Δε χρειάζεται αναφορά, αγαπητέ.
Το θέμα ταχτοποιήθηκε.
Υπήρχε σχετικό νήμα και τα post περί ενέργειας μεταφέρθηκαν εδώ.

Έχει ενδιαφέρον να το διαβάσετε από την αρχή.

Εκανα ενα λαθος .
Συγνωμη.

Επισκέπτης
δεν μας λετε & για τα πυρηνικα αποβλητα που εργολαβικα η ιταλικη μαφια πεταει στην μεσογειο & δη στην αδριατικη???
τι θα τα κανουμε εμεις???
στην κωλαρα σας θα τα ριχνουμε???

ohyes

Μέλος
Εγγρ.
4 Ιαν 2010
Like
9
Πόντοι
16
δεν μας λετε & για τα πυρηνικα αποβλητα που εργολαβικα η ιταλικη μαφια πεταει στην μεσογειο & δη στην αδριατικη???
τι θα τα κανουμε εμεις???
στην κωλαρα σας θα τα ριχνουμε???

Σωστή η παρατήρηση του pleasuregiver σχετικά με τα πυρηνικά απόβλητα. Εγώ είμαι έτοιμος να συμφωνήσω ότι η τεχνολογία κατασκευής αντιδραστήρων έχει προχωρήσει τόσο πολύ τα τελευταία χρόνια που είναι πολύ πιο ασφαλής από ότι ήταν πριν 10-20 χρόνια. ΟΜΩΣ με την αποθήκευση των αποβλήτων η πρόοδος είναι πολύ μικρή. Το τελικο αποτέλεσμα είναι ότι το ρίσκο χρήσης πυρηνικών αντιδραστήρων εξακολουθεί να είναι μεγάλο -νομίζω ότι η κοινωνία μας δεν μπορεί να το αντέξει.

Μέχρι να επιτευχθεί η ελεγχόμενη σύντηξη (τα προβλήματα κατοχής και πώλησης ενέργειας που θα παράγεται με τέτοιο τρόπο είναι ένα άλλο μεγάλο θέμα, αλλά δεν το ανοίγω τώρα) θα πρέπει να αλλάξουν (1) ο συνολικός τρόπος παραγωγής ώστε να μην λεηλατείται η φύση με σκοπό το κέρδος, και (2) τα πρότυπα ζωής και κατανάλωσης όλων μας

FidoDiLdo

Μέλος
Εγγρ.
15 Σεπ 2005
Like
5
Πόντοι
6
>:( :huh: :rolleyes: :uglystupid: :headbang: :think:
Όπου περιλαμβάνεται άνθρωπος, σε θέματα ελέγχου, τότε σίγουρα μακροπρόθεσμα δεν υπάρχει απλά φόβος αλλά είναι σίγουρο πως θα γίνει το ανθρώπινο λάθος και σε πυρηνικά θέματα δε σηκώνει λάθος με θλιβερό παράδειγμα το Τσέρνομπιλ. Εδώ κάθε χρόνο καταφέρνουν οι διάφοροι ανετθυνουπεύθυνοι να τρακάρουν μετωπικά μέχρι και τραίνα…πυρηνικά εργοστάσια μας μαράνανε, που ένας σεισμός μα γίνει θα γίνουμε όλοι Χικαμπούσες

Δηλαδη θεωρεις πιο υπευθυνο και ικανο τον Αλβανο/Σκοπιανο/Βουλγαρο/Τουρκο εργαζομενο σε πυρηνικο εργοστασιο απ'οτι θα ειναι ενας Ελληνας?

Στα συνορα με Αλβανια/Σκοπια/Βουλγαρια/Τουρκια εχουμε καποια κουρτινα προστασιας απο ραδιενεργεια και δεν το γνωριζω?

:headbang: :headbang: :headbang: :headbang:

Τεσπα ζουμε σε μια χωρα που ξηλωνουν τις κεραιες κινητης τηλεφωνιας και φοβουνται τους φουρνους μικροκυματων , για πυρηνικα εργοστασια θα μιλαμε... :jerking:

magenta2006dfo

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιουλ 2006
Κριτικές
4
Like
3
Πόντοι
1
Όσο και να προχωρήσει η τεχνολογία ώστε να μειώσει την πιθανότητα σφάλματος, το σφάλμα παραμένει. Αν υποθέσουμε λοιπόν ότι χρησιμοποιείται ένα εργοστάσιο πυρηνικής ενέργειας για 200 χρόνια χωρίς κανένα πρόβλημα και τον 201ο χρόνο παθαίνει τραλαλά, τύπου τσέρνομπιλ, τότε απλά δεν μπορείς να φτιάξεις τέτοιο εργοστάσιο, παρά μόνο αν θες εσύ να κερδίσεις από αυτό, αλλά να καταδικάσεις τους επόμενους σε θάνατο και παραμορφώσεις.
Άλλο να μιλάς για γενικό στατιστικό λάθος στους υπολογισμούς έστω της δημοσκόπησης για το ποιος θα βγει πρωθυπουργός, και άλλο να μιλάς για πιθανότητα ας πούμε 1/10000 να γίνει τσερνομπίλ. Τότε αυτή η 1/10000 είναι πολύ σημαντική πιθανότητα, γιατί όταν θα συμβεί, θα υπάρξουν τρομερές συνέπειες.

Επιπλέον, είναι τα πυρηνικά απόβλητα, τα οποία είναι όντως ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ και ΑΛΥΤΟ πρόβλημα.

Η πυρηνική ενέργεια, είναι απλά ένας ακόμα τρόπος κάποιοι να βγάλουν χρήματα στην πλάτη του κόσμου.

OP
OP
S

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
είναι απλά ένας ακόμα τρόπος κάποιοι να βγάλουν χρήματα στην πλάτη του κόσμου.

Δε μας λες όμως πως γίνεται αυτό το απλό, ενώ π.χ. δε γίνεται (!) (?) με τον άνθρακα ή το πετρέλαιο.  Ε?

talladmirer

Μέλος
Εγγρ.
27 Δεκ 2007
Like
19
Πόντοι
16
πιστεύει κανείς πως όλη η Ελληνική αγροτική παραγωγή του 1986 πετάχτηκε λόγω Τσέρνομπιλ? Εγώ πιστεύω πως όπως πούλησαν οι Άγγλοι τις τρελές τους αγελάδες, έτσι φάγαμε κι εδώ τα πάντα εκτός από φράουλες που από αυτές ξεκίνησε η παπαρολογία :tickedoff: :headbang:

Συνημμένα

• mad-cow-disease_cartoon.jpg
    mad-cow-disease_cartoon.jpg
    47,9 KB · Εμφανίσεις: 39

giorgospapa

Τιμημένος
Εγγρ.
6 Ιουλ 2006
Κριτικές
10
Like
41
Πόντοι
2.157
πιστεύει κανείς πως όλη η Ελληνική αγροτική παραγωγή του 1986 πετάχτηκε λόγω Τσέρνομπιλ? Εγώ πιστεύω πως όπως πούλησαν οι Άγγλοι τις τρελές τους αγελάδες, έτσι φάγαμε κι εδώ τα πάντα εκτός από φράουλες που από αυτές ξεκίνησε η παπαρολογία :tickedoff: :headbang:
εισαι μαλακας αγορι μου ????  :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking:

ποστ σου χωρις ΟΥΤΕ ΜΙΑ τρίμετρη ?????????  :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid:

ασταδιάλα κυριακατικα....  :)

talladmirer

Μέλος
Εγγρ.
27 Δεκ 2007
Like
19
Πόντοι
16
εισαι μαλακας αγορι μου ????  :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking:

ποστ σου χωρις ΟΥΤΕ ΜΙΑ τρίμετρη ?????????  :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid:

ασταδιάλα κυριακατικα....  :)
τρίμετρη ουδέποτε ιστορικά υπήρξε, μέχρι 2,54 μια Ολλανδή τον 17ο αιώνα αλλά χάλια

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom