Νέα

Πυρηνική Ενέργεια: Ναι ή όχι; (και άλλα σχετικά)

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα stavros51
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 605
  • Εμφανίσεις 133K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Ποια είναι η γνώμη σας για τη χρήση πυρηνικής ενέργειας?

  • ΟΧΙ πυρηνική ενέργεια

    Ψήφοι: 1 2,7%
  • ΝΑΙ πυρηνική ενέργεια

    Ψήφοι: 28 75,7%
  • Δεν πειράζουν οι κίνδυνοι

    Ψήφοι: 0 0,0%
  • Να μη το ρισκάρουμε

    Ψήφοι: 4 10,8%
  • Δεν ξέρω.

    Ψήφοι: 2 5,4%
  • Τίποτα από τα παραπάνω, την άποψή μου θα τη γράψω σε post

    Ψήφοι: 2 5,4%

  • Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    37

easyrider77

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιαν 2007
Μηνύματα
5.860
Κριτικές
6
Like
242
Πόντοι
86
Ρε οι συνδικαλιστες να μην ανακατευτουνε, και ολα καλα λεμε.. :grin:

Για τη συντηξη μιλανε σε 30 χρονια περιπου εμπορικη εκμεταλευση, αλλα με βαση την εξελιξη της κλιματικης αλλαγης και τα αλματα της τεχνολογιας, μπορει να συντομεψουν το ολο επιχειρημα..
 

cretan335

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2007
Μηνύματα
5.488
Like
1
Πόντοι
66
Πειραματικά κατάφεραν να φτιάζουν οι Σοβιετικοί τον πρώτο πυρήνα το 1977.
Εως σήμερα όλοι συμμετέχουν σε διάφορα πειράματα με αυτό του ITER να είναι το πιο φιλόδοξο.
Πρώτον θα έχει έχει ολοκληρωθεί, ως πείραμα, σε καμιά 30 χρόνια.
Δεύτερον θα χρειαστούν αλλά τόσα χρόνια, περίπου, για να κατασκευαστεί το πρώτο εργοστάσιο που θα σου παρέχει ηλεκτρικό ρεύμα και θα αποβάλλει γάργαρο νεράκι.
Τρίτον, τα παραπάνω ισχύουν αν τελικά είναι επιτυχής η όλη προσπάθεια του πειράματος.
 

21 Grams

Μέλος
Εγγρ.
12 Απρ 2008
Μηνύματα
2.140
Like
0
Πόντοι
16
Το ITER ( ) ουσιαστικά ξεκίνησε το 2006 και αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 30 χρόνια. 10 χρόνια θα χρειαστούν για την κατασκευή του πειραματικού αντιδραστήρα. Αυτήν τη στιγμή δεν υπάρχει δυνατότητα παραγωγής ενέργειας με θερμή σύντηξη σε βιομηχανική κλίμακα. Όλα τα πυρηνικά εργοστάσια λειτουργούν με σχάσιμο υλικό.

 

easyrider77

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιαν 2007
Μηνύματα
5.860
Κριτικές
6
Like
242
Πόντοι
86
Πειραματικά κατάφεραν να φτιάζουν οι Σοβιετικοί τον πρώτο πυρήνα το 1977.
Εως σήμερα όλοι συμμετέχουν σε διάφορα πειράματα με αυτό του ITER να είναι το πιο φιλόδοξο.
Πρώτον θα έχει έχει ολοκληρωθεί, ως πείραμα, σε καμιά 30 χρόνια.
Δεύτερον θα χρειαστούν αλλά τόσα χρόνια, περίπου, για να κατασκευαστεί το πρώτο εργοστάσιο που θα σου παρέχει ηλεκτρικό ρεύμα και θα αποβάλλει γάργαρο νεράκι.
Τρίτον, τα παραπάνω ισχύουν αν τελικά είναι επιτυχής η όλη προσπάθεια του πειράματος.



Καλα τωρα να μιλαμε για συγκεκριμενες ημερομηνιες δεν εχει τοσο σημασια.. σε καθε περιπτωση δεν θαναι ετοιμο τα επομενα 15-20 χρονια.

Παντα μιλαμε με προβλεψεις, και οι προβλεψεις αλλαζουν με βαση τα εκαστοτε δεδομενα.


Για την επιτυχια που λες, μελετες και πειραματα εχουν ξεκινησει εδω και 50 χρονια περιπου.. αν το ποσοστο επιτυχιας δεν ηταν ικανοποιητικο δε νομιζω να ασχολιοντουσαν τοσοι ανθρωποι για τοσο χρονικο διαστημα.


 

xxxmen69

Μέλος
Εγγρ.
21 Ιουν 2009
Μηνύματα
45
Κριτικές
3
Like
0
Πόντοι
0
Λύσεις στο πρόβλημα της ενέργειας υπάρχουν πολλές ίσως και καλύτερες(πιο φιλικές προς το περιβάλον),ο Νικολαϊ Τέσλα είχε καταφέρει να μεταδώση ενέργεια σε άλλο μέρος,χρησιμοποιόντας το ρεύμα της γης.Ο Karl Haskell στίς αρχές του 1960 είχε κατασκευάσει τουρμπίνα με εισέλιξη αέρα,απλό ατμοσφαιρικό η οποία δίχως ηλ/κες ή άλλες υποβοηθητικές διατάξεις παρήγαγε καθαρή ενέργεια.Όπως προανάφερα λύσεις υπάρχουν και δοκιμασμένες,τα συμφέροντα όμως μερικών ανθρώπων που παίζουν στη σκακιέρα που λέγεται παγκοσμιόποιηση, πολύ απλά δεν τις αφήνουν να έρθουν στο φώς και να πραγματοποιηθούν.
 

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Μηνύματα
18.212
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
Ναι, και εγώ έχω βρει το αεικίνητο.

Κολλάω σε κάτι τσιμούχες και κάτι ρουλεμάν μόνο αλλά που θα μου πάει.
 

easyrider77

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιαν 2007
Μηνύματα
5.860
Κριτικές
6
Like
242
Πόντοι
86
Επενδυτική «όαση» η έρημος της Σαχάρας
[size=9pt] Η ηλιακή ενέργεια ικανή να μετατρέψει την έρημο σε πεδίο κερδοφόρων επενδύσεων.[/size]

Η κατασκευή σταθμών ηλιακής ενέργειας στη Σαχάρα αποτελεί μία πολύ παλιά ιδέα: ως θεωρία συνδυάζεται συνήθως με θεωρίες κατασκευής τεραστίων καλωδιακών δικτύων HVDC, μέσω των οποίων ο ηλεκτρισμός θα μεταφέρεται στην Ευρώπη.

Αν και η θεωρία φαίνεται εκ πρώτης όψεως καλή, στην πράξη χώλαινε, λόγω υψηλού κόστους. Ωστόσο, οι πρόσφατες εξελίξεις γύρω από την προώθηση των «πράσινων» πηγών ενέργειας έχουν τραβήξει ξανά το ενδιαφέρον πίσω στη Σαχάρα, ως μία περιοχή (έκτασης ανάλογης της Αυστρίας) η οποία, αν αξιοποιηθεί σωστά, θα έχει τη δυνατότητα να ηλεκτροδοτήσει τεράστιες κατοικημένες εκτάσεις.

Σχετική πρωτοβουλία έχει αναληφθεί από την εταιρεία Munich Re, η μεγαλύτερη εταιρεία επανασφάλισης στον κόσμο, η οποία ανέλαβε να ενώσει 20 άλλες εταιρείες- κολοσσούς (συμπεριλαμβανομένων των Siemens, RWE, E.ON, Deutsche Bank) με σκοπό τη δημιουργία μίας κοινοπραξίας ονόματι Desertec. Καλώς εχόντων των πραγμάτων, η Desertec θα κατασκευάσει ένα γιγαντιαίο δίκτυο σταθμών παραγωγής ηλιακής ενέργειας στην Αφρική και την Αραβία, τους οποίους θα συνδέσει με την Ευρώπη. Οι σταθμοί αυτοί θα είναι «ηλιοθερμικοί» αντί για τους «συμβατικούς» σταθμούς ηλιακής ενέργειας, οι οποίοι χρησιμοποιούν φωτοβολταϊκά. Κοινώς: αντί να μετατρέπουν άμεσα την ηλιακή ενέργεια σε ηλεκτρισμό, χρησιμοποιώντας πανάκριβα συστήματα, αξιοποιούν πληθώρα φτηνών καθρεπτών, οι οποίοι κατευθύνουν τις ακτίνες φωτός σε βραστήρες με νερό. Ο ατμός που παράγεται τροφοδοτεί τουρμπίνες.

Σκοπός της Munich Re, όπως είπε ο Πέτερ Χόππε, επικεφαλής του τμήματος «γεωλογικών ρίσκων» είναι η μείωση των επιπτώσεων της διεθνούς αύξησης της θερμοκρασίας: «Η κλιματική αλλαγή επηρεάζει το χώρο με τον οποίο ασχολούμαστε κυρίως ως εταιρεία: αυτόν των φυσικών καταστροφών». Κατά το Χόππε, η εταιρεία ευελπιστεί ότι η εμφάνιση της ηλιακής ενέργειας στην «αρένα» της παραγωγής ενέργειας θα σταματήσει, ή έστω θα καθυστερήσει την επικίνδυνη αυτή διαδικασία.

Από επενδυτικής πλευράς, το όλο σχέδιο θα δημιουργούσε πάρα πολλές ευκαιρίες και θα λειτουργούσε ευεργετικά για των τομέα των εφευρέσεων/ καινοτομιών, κάτι που με τη σειρά του θα οδηγούσε σε μείωση του κόστους της, παραγόμενης ηλιακά, ηλεκτρικής ενέργειας. Αυτή τη στιγμή, ο φτηνότερος τρόπος παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας είναι αυτή με την καύση άνθρακα - ωστόσο, η ηλιοθερμική μέθοδος (εν αντιθέσει με αυτήν την χρήσης φωτοβολταϊκών) φαίνεται πλήρως ικανή να «εκθρονίσει» τον άνθρακα, ειδικά μετά από τη λήψη μέτρων από την Ε.Ε. με σκοπό τον περιορισμό των εκπομπών ρύπων.

Το όλο σχέδιο μετατροπής της Σαχάρας σε έναν τεράστιο σταθμό παραγωγής ηλεκτρισμού εκτιμάται ότι θα κοστίσει 400 δισεκατομμύρια ευρώ και θα διαρκέσει 40 χρόνια. Το τελικό αποτέλεσμα θα είναι η κατασκευή αρκετών σταθμών για να ικανοποιήσουν το 15% των ενεργειακών απαιτήσεων της Ευρώπης μέχρι το 2050.


www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_18/07/2009_289155]kathimerini.gr[/url] με πληροφορίες από Economist | Hμερομηνία :  18-07-09
 

p33

Μέλος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2008
Μηνύματα
136
Like
0
Πόντοι
1
Ναι στην πυρηνικη ενεργεια αλλα με ασφαλεια οπως γινεται σε αρκετες χωρες της Ευρωπης (Φινλανδια, Σουηδια, Ελβετια κ.λ.π) ειναι κριμα τα λιγα λεφτα που εχει η χωρα μας να πηγαινουν για πετρελαιο στις τσεπες του οποιουδηποτε τριτοκοσμικου εμιρη - δικτακτορα.
 

apolyto_arseniko

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2008
Μηνύματα
77.469
Like
200
Πόντοι
866
λεω ΝΑΙ στην πυρηνικη ενεργεια
ειναι το μελλον
 

Συνημμένα

  • untitled.jpg
    untitled.jpg
    99 KB · Εμφανίσεις: 84
  • untitledk.jpg
    untitledk.jpg
    66,3 KB · Εμφανίσεις: 42

Tsambo

Μέλος
Εγγρ.
26 Απρ 2008
Μηνύματα
5.195
Κριτικές
1
Like
5
Πόντοι
66
λεω ΝΑΙ στην πυρηνικη ενεργεια
ειναι το μελλον
Η ειρωνια ειναι ωραια ως κριτικη και εχει και πολυ πλακα μονο οταν γινεται απο καποιον που ξερει τι του γινεται... Διαφορετικα απλα δειχνει την ανοησια αυτου που την κανει
 

kaligoul

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
22 Απρ 2006
Μηνύματα
17.108
Like
9
Πόντοι
166
ΟΙΚΟΠΕΔΟ....Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ...

Τον Φεβρουάριο του 1998 έφτασε στην δημοσιότητα έρευνα που αφορούσε την μεγαλύτερη συγκέντρωση ραδονίου στον Ελληνικό χώρο και συγκεκριμένα στο χωριό Νεράιδα Θεσπρωτίας. Η μέτρηση ήταν 9550 Μπεκερέλ ανά τετραγωνικό μέτρο και με όριο
επιφυλακής τα 150 ! Παρόμοιες υψηλές μετρήσεις είχαμε και στις περιοχές Σερρών, Θεσσαλονίκης,Μύκονου, Καβάλας, Ικαρίας, Λέσβου, Φθιώτιδα, Λουτράκι,Νιγρίτα, Σουρωτή (1), κλπ. Το ραδόνιο είναι φυσικό ραδιενεργό στοιχείο και για όσους γνωρίζουν, αποτελεί ένδειξη για την ύπαρξη στο υπέδαφος των άνω τουλάχιστον περιοχών ΟΥΡΑΝΙΟΥ. Στο όρος Παγγαίο στην Καβάλα επίσης υπάρχει ήδη έντονο ενδιαφέρον από ξένο επενδυτή για την εξόρυξη των τεράστιων κοιτασμάτων χρυσού. Στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής ήδη έχει ξεκινήσει η εκμετάλλευση του εκεί υπεδάφους από την TVX Gold του George Soros, η οποία περιέχει αρκετό χρυσό, αλλά και ουράνιο !!!. Εμείς ερωτάμε.... ΠΟΙΟΣ ΤΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ; Μία απόρρητη έκθεση που ήρθε στο φως με δημοσίευμα της εφημερίδας «Επενδυτής» στις 23/2/96, αναφέρει για τα αποτελέσματα των μετρήσεων του ΙΓΜΕ. Γύρω στο ποσό των 100 τρισεκατομμυρίων δραχμών εκτιμάται η αξία των κοιτασμάτων ουρανίου και άλλων σπανίων μετάλλων για δορυφόρους και πυραύλους. Το κείμενο της έρευνας υπογράφεται από επτά διακεκριμένους Έλληνες επιστήμονες και κάνει λόγο για κοίτασμα ουρανίου που περιέχει 300 εκατομμύρια τόνους με συμπύκνωμα ουρανίου 16%, καθώς και σπάνια άλλα ορυκτά όπως ρουτίλιο, λουτέσιο και λανθάνιο, που έχουν εξαιρετικά ειδικές χρήσεις στην κατασκευή πυραυλικών συστημάτων. Αναφέρεται ΜΟΝΟΝ για την περιοχή του όρους Σύμβολο του νομού Καβάλας. Αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα κοιτάσματα ουρανίου ΔΙΕΘΝΩΣ. Η
αξία του εμπλουτισμένου ουρανίου 235 στην διεθνή αγορά (το 1998) ήταν 20.000 δολάρια το γραμμάριο ! Βάσει των παραπάνω,
με κάθε επιφύλαξη και σύμφωνα με υπολογισμούς από τα παραπάνω εμπεριέχονται 48 εκατ τόνοι ουρανίου προς 20δις δολάρια ο
τόνος δηλ. συνολικά $ 960.000.000.000.000.000 (τα μηδενικά είναι σωστά και είναι : 960 τετράκις εκατομμύρια δολάρια !!!!
ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥΝ $ 96.000.000.000
Διαβάστε το δυνατά (96 δισεκατομμύρια δολάρια) !!!! ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΠΙΟ ... ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΦΤΩΧΟΙ ....
Να γιατί θέλουν λοιπόν τη Μακεδονία....ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΛΕΦΤΕΣ ; ; ; ; ; ; ; ; ;; ; ; ; ; ; ; ; ;
Δ Ι Α Δ Ω Σ ΤΕ Τ Ο ........
 

tzak

Μέλος
Εγγρ.
19 Απρ 2006
Μηνύματα
22
Like
0
Πόντοι
0
προς kaligoul
προτου να δημοσιευεις ολες αυτες τις ανακριβιες φρονιμο θα ηταν να ενημερωθεις πρωτα για το ποσο ισχυουν ολα αυτα.πουθενα στην ελλαδα δεν εχει δωθει αδεια εξορυξης ουτε χρυσου,ουτε ουρανιου.(π.χ. ολυμπιαδα χαλκιδικης οπως αναφερεις).μην γινεσαι λοιπον το παπαγαλακι καποιων που εξυπηρετουν αλλα συμφεροντα.κακως βεβαια δεν εχουν δωθει αδειες εκμεταλευσης ολων αυτων των κοιτασματων.ολες οι οικονομικα αναπτυγμενες χωρες στηριζουν τις οικονομιες τους αε αυτου του ειδους τις εκμεταλευσεις και στη βαρεια βιομηχανια(βλεπε γερμανια,γαλλια,ιταλια,καναδας,αυστραλια).επισης μια και αναφερθηκες στον ορυκτο μας πλουτο ξεχασες να αναφερεις τα κοιτασματα πετρελαιου που εχουμε!!!!!!!!καποια στιγμη θα πρεπει λοιπον να στραφουμε και εμεις ως χωρα στις παραγωγικες διαδικασιες για να στηριξουμε την οικονομια και οχι να προσπαθουμε να ζουμε απο τον ηλιο και τις ευρωπαικες επιδοτησεις.σκεψου οτι μαλλον καποιοι δεν θελουν την οικονομικη ανθηση της ελλαδος μεσω της βιομηχανιας για πολλα και διαφορα συμφεροντα.πρεπει καποια στιγμη να παψουμε να ειμαστε το εξοχικο της ευρωπης.το "ηλιος και θαλασσα" δυστηχως μας τελειωνει
 

kaligoul

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
22 Απρ 2006
Μηνύματα
17.108
Like
9
Πόντοι
166
προς kaligoul
προτου να δημοσιευεις ολες αυτες τις ανακριβιες φρονιμο θα ηταν να ενημερωθεις πρωτα για το ποσο ισχυουν ολα αυτα.πουθενα στην ελλαδα δεν εχει δωθει αδεια εξορυξης ουτε χρυσου,ουτε ουρανιου.(π.χ. ολυμπιαδα χαλκιδικης οπως αναφερεις).μην γινεσαι λοιπον το παπαγαλακι καποιων που εξυπηρετουν αλλα συμφεροντα.κακως βεβαια δεν εχουν δωθει αδειες εκμεταλευσης ολων αυτων των κοιτασματων.ολες οι οικονομικα αναπτυγμενες χωρες στηριζουν τις οικονομιες τους αε αυτου του ειδους τις εκμεταλευσεις και στη βαρεια βιομηχανια(βλεπε γερμανια,γαλλια,ιταλια,καναδας,αυστραλια).επισης μια και αναφερθηκες στον ορυκτο μας πλουτο ξεχασες να αναφερεις τα κοιτασματα πετρελαιου που εχουμε!!!!!!!!καποια στιγμη θα πρεπει λοιπον να στραφουμε και εμεις ως χωρα στις παραγωγικες διαδικασιες για να στηριξουμε την οικονομια και οχι να προσπαθουμε να ζουμε απο τον ηλιο και τις ευρωπαικες επιδοτησεις.σκεψου οτι μαλλον καποιοι δεν θελουν την οικονομικη ανθηση της ελλαδος μεσω της βιομηχανιας για πολλα και διαφορα συμφεροντα.πρεπει καποια στιγμη να παψουμε να ειμαστε το εξοχικο της ευρωπης.το "ηλιος και θαλασσα" δυστηχως μας τελειωνει

Αν εχεις τα ματια σου ανοιχτα θα τα δης και εσυ,μαλλον ομως δεν μπορης να τα ανοιξης με τιποτα.
Εγω δεν μπορω να κανο κατι για το προβλημα σου.
 

tzak

Μέλος
Εγγρ.
19 Απρ 2006
Μηνύματα
22
Like
0
Πόντοι
0
δυστηχως για σενα φιλε μου kaligoul εγω ασχολουμαι με το αντικειμενο εδω και 20 χρονια λογω επαγγελματος.αρα μαλλον η δικη σου εικονα και πληροφορηση ειναι πλασματικη και μαλλον τα δικα σου ματια ειναι κλειστα.
γιατι λοιπον δεν γινεται τποτα απο τους πολιτικουσ μας να αξιοποιησουμε τον εθνικο μας πλουτο?
γιατι αφηνουν την "μακεδονια-φιλετο" να την διεκδικουν αλλοι?
ολες οι αναπτυγμενες χωρες της ευρωπης εχουν πυρικους αντιδραστηρες(που αλλωστε ειναι η πιο ασφαλης και πιο οικονομικη μεθοδος ενεργειας) εκτος απο την ελλαδα,που οπως λες και εσυ ειμαστε η μονη ευρωπαικη χωρα με κοιτασματα ουρανιου.
ας γινει λοιπον κατι σε αυτη την κατευθυνση.ας παραγουμε και εμεις κατι μια φορα.
το φαινομενο της ελλαδος με τον τεραστιο ανεκμεταλευτο ορυκτο πλουτο δεν υπαρχει πουθενα στον κοσμο.ειναι σαν να λες τουσ αραβες να σταματησουν να αντλοθν πετρελαιο.ουτε σαβ τουσ αραβες δεν ειμαστε δυστηχως
 

mariath

Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2009
Μηνύματα
4.583
Κριτικές
6
Like
146
Πόντοι
16
ολες οι αναπτυγμενες χωρες της ευρωπης εχουν πυρικους αντιδραστηρες(που αλλωστε ειναι η πιο ασφαλης και πιο οικονομικη μεθοδος ενεργειας) εκτος απο την ελλαδα,που οπως λες και εσυ ειμαστε η μονη ευρωπαικη χωρα με κοιτασματα ουρανιου.

Περιμένεις να γίνουν nuclear power plants στη χώρα του Τσίπρα, της Μενεγάκη, του Γερουλάνου, του Πολύδωρα, του Love Bites, του X-factor, των Ελοχίμ και Νεφελίμ, και των "Πυλών του Ανεξήγητου"?
Χα-χα!
Θα έχει τέτοιους σταθμούς η Αλβανία, η Βουλγαρία (έχει ήδη), τα Σκόπια, η Τουρκία, η Αίγυπτος, η Λιβύη, και εμείς θα καθόμαστε "ασφαλείς" ανάμεσα σε όλους αυτούς!

Εδώ οι περισσότεροι δρόμοι που εξυπηρετούν τις νέες αστικές περιοχές (Μελίσια, Άνοιξη, Πεντέλη, Νέα Μάκρη, Καπανδρίτι, κλπ) είναι κατασκευής 1925-36, και ακόμα έχουν το ίδιο πλάτος!  Με τα nuces θα ασχοληθούμε?

Φτου κακά!
 

tzak

Μέλος
Εγγρ.
19 Απρ 2006
Μηνύματα
22
Like
0
Πόντοι
0
δυστηχως εχεις απολυτο δικιο mariath.
εδω χωρισε η μενεγακη με αυτα θα ασχολουμαστε τωρα???????
και το χειροτερο κακο ξερεις πιο ειναι?οτι αγοραζουμε ενεργεια απο αυτους που εχουν τουσ αντιδραστηρες πανακριβα
και θεωρουμε οτι εμεις ειμαστε "ασφαλεις" γιατι δεν εχουμε αντιδραστηρα......
λες και αμα γινει κατι με τον αντιδραστηρα της βουλγαριας η της τουρκιας εμεις δεν θα επιρεαστουμε.
καημενη ψωροκωσταινα...
δυστηχως η μονη βιομηχανια που υπαρχει στην ελλαδα και εξαγει(αρα φερνει και εσοδα) ειναι η γαλακτοβιομηχανια που κανει γιαουρτια με γευσεις λεμονι,ανανα,μπανανα,καρπουζι κ.λ.π. κ.λ.π. και παλι αυτοι το γαλα το εισαγουν
 

giorgospapa

Τιμημένος
Εγγρ.
6 Ιουλ 2006
Μηνύματα
15.922
Κριτικές
10
Like
39
Πόντοι
2.157
δυστηχως εχεις απολυτο δικιο mariath.
εδω χωρισε η μενεγακη με αυτα θα ασχολουμαστε τωρα???????
και το χειροτερο κακο ξερεις πιο ειναι?οτι αγοραζουμε ενεργεια απο αυτους που εχουν τουσ αντιδραστηρες πανακριβα
και θεωρουμε οτι εμεις ειμαστε "ασφαλεις" γιατι δεν εχουμε αντιδραστηρα......
λες και αμα γινει κατι με τον αντιδραστηρα της βουλγαριας η της τουρκιας εμεις δεν θα επιρεαστουμε.
καημενη ψωροκωσταινα...
δυστηχως η μονη βιομηχανια που υπαρχει στην ελλαδα και εξαγει(αρα φερνει και εσοδα) ειναι η γαλακτοβιομηχανια που κανει γιαουρτια με γευσεις λεμονι,ανανα,μπανανα,καρπουζι κ.λ.π. κ.λ.π. και παλι αυτοι το γαλα το εισαγουν
φιλε και γαμω τ ανεκδοτα..  :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

γελαω 5 λεπτα ασταματητα..

κανενα αλλο ξερεις ?????
 

talladmirer

Μέλος
Εγγρ.
27 Δεκ 2007
Μηνύματα
2.777
Like
19
Πόντοι
16
>:( :huh: :rolleyes: :uglystupid: :headbang: :think:
Όπου περιλαμβάνεται άνθρωπος, σε θέματα ελέγχου, τότε σίγουρα μακροπρόθεσμα δεν υπάρχει απλά φόβος αλλά είναι σίγουρο πως θα γίνει το ανθρώπινο λάθος και σε πυρηνικά θέματα δε σηκώνει λάθος με θλιβερό παράδειγμα το Τσέρνομπιλ. Εδώ κάθε χρόνο καταφέρνουν οι διάφοροι ανετθυνουπεύθυνοι να τρακάρουν μετωπικά μέχρι και τραίνα…πυρηνικά εργοστάσια μας μαράνανε, που ένας σεισμός μα γίνει θα γίνουμε όλοι Χικαμπούσες
 

Συνημμένα

  • hiroshima3.jpg
    hiroshima3.jpg
    78,5 KB · Εμφανίσεις: 24
  • HiroshimaHosp.jpg
    HiroshimaHosp.jpg
    17,9 KB · Εμφανίσεις: 23
  • After affects of Atomic bomb at Hiroshima Nagasaki (2).jpg
    After affects of Atomic bomb at Hiroshima Nagasaki (2).jpg
    26,5 KB · Εμφανίσεις: 27

giorgospapa

Τιμημένος
Εγγρ.
6 Ιουλ 2006
Μηνύματα
15.922
Κριτικές
10
Like
39
Πόντοι
2.157
>:( :huh: :rolleyes: :uglystupid: :headbang: :think:
Όπου περιλαμβάνεται άνθρωπος, σε θέματα ελέγχου, τότε σίγουρα μακροπρόθεσμα δεν υπάρχει απλά φόβος αλλά είναι σίγουρο πως θα γίνει το ανθρώπινο λάθος και σε πυρηνικά θέματα δε σηκώνει λάθος με θλιβερό παράδειγμα το Τσέρνομπιλ. Εδώ κάθε χρόνο καταφέρνουν οι διάφοροι ανετθυνουπεύθυνοι να τρακάρουν μετωπικά μέχρι και τραίνα…πυρηνικά εργοστάσια μας μαράνανε, που ένας σεισμός μα γίνει θα γίνουμε όλοι Χικαμπούσες
κανεναν-καμια δυομισάμετρο-τρη, δεν θα εχει αυτο το ποστ σου ???? :S
 

mariath

Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2009
Μηνύματα
4.583
Κριτικές
6
Like
146
Πόντοι
16
Χαίρομαι που συμφωνείς μαζί μου Tzak.

Όπου περιλαμβάνεται άνθρωπος, σε θέματα ελέγχου, τότε σίγουρα μακροπρόθεσμα δεν υπάρχει απλά φόβος αλλά είναι σίγουρο πως θα γίνει το ανθρώπινο λάθος και σε πυρηνικά θέματα δε σηκώνει λάθος με θλιβερό παράδειγμα το Τσέρνομπιλ. Εδώ κάθε χρόνο καταφέρνουν οι διάφοροι ανετθυνουπεύθυνοι να τρακάρουν μετωπικά μέχρι και τραίνα…πυρηνικά εργοστάσια μας μαράνανε, που ένας σεισμός μα γίνει θα γίνουμε όλοι Χικαμπούσες

talladmirer:
Στην 40ετή ιστορία παραγωγής ενέργειας από πυρηνικούς σταθμούς, υπήρξαν ΔΥΟ (2) ατυχήματα, αυτό του Τσερνομπιλ και του Three Miles Island στις ΗΠΑ.
Τα υπόλοιπα συμβάντα (γιατί υπήρξαν και άλλα) δε θεωρούνται ατυχήματα, γιατί τα συστήματα ασφαλείας δούλεψαν, και δεν υπήρξαν συνέπεις σε ανθρώπους (πέρα από τις οικονομικές στους ίδιους τους σταθμούς).

Κάτσε τώρα και υπολόγισε πόση ήταν η ενέργεια που παρήχθη (και συνεχίζει να παράγεται) όλα αυτά τα χρόνια από τέτοιους σταθμούς, και ΠΟΙΕΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ για τον πλανήτη αν η ενέργεια αυτή δεν είχε παραχθεί απο nukes, αλλά είχε παραχθεί από άνθρακα και πετρέλαιο.

Μάλλον θα ήμασταν στο +5C˚ αντί στο +0,2C˚ που είμαστε τώρα.
Ή δε θα είχες ενέργεια ούτε για να δουλέψεις το PC σου.

Έχουν ξανασυζητηθεί αυτά εδώ, σε αυτό το site (από όσο διάβασα).  Διάβασε και εσύ.

Λες "Όπου περιλαμβάνεται άνθρωπος, σε θέματα ελέγχου...".
Ναι, άνθρωποι θα τα στήσουν και θα τα δουλέυουν, οι κατσίκες δε μπορούν.

Αλλά είπα εγώ, στη χώρα του Τσίπρα και της Μενεγάκη...  Πιάσε τ' αυγό και κούρεφ'το.
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom