Νέα

Πυρηνική Ενέργεια: Ναι ή όχι; (και άλλα σχετικά)

• Μέλος που άνοιξε το νήμα stavros51
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 605
  • Εμφανίσεις 132K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Ποια είναι η γνώμη σας για τη χρήση πυρηνικής ενέργειας?

• ΟΧΙ πυρηνική ενέργεια

Ψήφοι: 1 2,7%
  • ΝΑΙ πυρηνική ενέργεια

Ψήφοι: 28 75,7%
  • Δεν πειράζουν οι κίνδυνοι

Ψήφοι: 0 0,0%
  • Να μη το ρισκάρουμε

Ψήφοι: 4 10,8%
  • Δεν ξέρω.

Ψήφοι: 2 5,4%
  • Τίποτα από τα παραπάνω, την άποψή μου θα τη γράψω σε post

Ψήφοι: 2 5,4%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    37

TRIENA

Μέλος
Εγγρ.
8 Οκτ 2012
Like
6
Πόντοι
66
greyAlien_Colstudy1_abaker.jpg

aliens race

qeripas

Νέο Μέλος
Εγγρ.
18 Μαΐ 2015
Like
0
Πόντοι
0
Φυσικά και λέμε όχι. Στην Ελλάδα δεν την χρειαζόμαστε.
Έχουμε ήλιο, θάλασσα και αέρα. Όλα αυτά είναι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, που μας κάνουν ενεργειακά αυτόνομους.
Προσωπικά, επειδή έχω το προνόμιο να ανήκω, αλλά και να έχω γνώσεις στο τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας,έκανα ειδική μελέτη στο σπίτι μου, και κατάφερα να φτάσω τη κατανάλωση στις 1500kwh το ΧΡΟΝΟ! Το μέσο νοικοκυριό έχει καταναλώσεις 6000kwh!
Να σημειωθεί ότι το σπίτι μου δεν έχει καλές ενεργειακές προδιαγραφές, αφού είναι κατασκευασμένο το '60, και σ'αυτά τα νούμερα συμπεριλαμβάνεται και το κόστος θέρμανσης, αφού αυτή εξαρτάται αποκλειστικά από τον ηλεκτρισμό.
Είμαι πεπεισμένος ότι με κάποια υποδομή όχι και τόσο δαπανηρή, η Ελλάδα θα μπορούσε να είναι ενεργειακά εξαγωγός χώρα.

Trx4

Μέλος
Εγγρ.
25 Δεκ 2008
Κριτικές
1
Like
170
Πόντοι
0
Ναι.. Δυστχως το απαιτουν οι οικονομικές συνθήκες..

qwert96321

Μέλος
Εγγρ.
5 Νοε 2015
Κριτικές
6
Like
30
Πόντοι
0
+1 στον πάνω. Οχι στην πυρηνική ενέργεια! >:(

tsepis

Μέλος
Εγγρ.
19 Οκτ 2015
Like
0
Πόντοι
0
Συμφωνώ απόλυτα με τον qeripas όμως καλό είναι να έχουμε στο νου μας ότι πυρηνική είναι και η ενέργεια που παράγεται και μέσω σύντηξης όχι μόνο μέσω σχάσης. Με κύριο πλεονέκτημα την πλήρη απουσιά ραδιενέργειας και ραδιενεργών αποβλήτων. Φυσικά είναι ακόμα σε πειραματικό στάδιο αλλά πρακτικά θα σημάνει και τη λήξη της φρενίτιδας για ενέργεια.

Gatekeeper

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Απρ 2015
Like
1.780
Πόντοι
216
ΚΑΝΕΙΣ δε χρειαζεται πυρηνική ενεργεια. Υπαρχουν εναλλακτικές μορφες χωρις να κινδυνευουν τροφικες αλυσιδες ή το περιβαλλον. Ενα απλο παραδειγμα, ειναι αυτος ο εξαιρετικά αξιολογος ανθρωπος, Μιχαλης Καλογεράκης, τον οποιο δεν "εκμεταλλευεται" η κοινωνια μας.

kala_krasia

Μέλος
Εγγρ.
2 Ιαν 2017
Like
0
Πόντοι
0
ΚΑΝΕΙΣ δε χρειαζεται πυρηνική ενεργεια. Υπαρχουν εναλλακτικές μορφες χωρις να κινδυνευουν τροφικες αλυσιδες ή το περιβαλλον. Ενα απλο παραδειγμα, ειναι αυτος ο εξαιρετικά αξιολογος ανθρωπος, Μιχαλης Καλογεράκης, τον οποιο δεν "εκμεταλλευεται" η κοινωνια μας.

ειναι παλικαρος....

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Φυσικά και λέμε όχι. Στην Ελλάδα δεν την χρειαζόμαστε.
Έχουμε ήλιο, θάλασσα και αέρα. Όλα αυτά είναι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, που μας κάνουν ενεργειακά αυτόνομους.
Προσωπικά, επειδή έχω το προνόμιο να ανήκω, αλλά και να έχω γνώσεις στο τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας,έκανα ειδική μελέτη στο σπίτι μου, και κατάφερα να φτάσω τη κατανάλωση στις 1500kwh το ΧΡΟΝΟ! Το μέσο νοικοκυριό έχει καταναλώσεις 6000kwh!
Να σημειωθεί ότι το σπίτι μου δεν έχει καλές ενεργειακές προδιαγραφές, αφού είναι κατασκευασμένο το '60, και σ'αυτά τα νούμερα συμπεριλαμβάνεται και το κόστος θέρμανσης, αφού αυτή εξαρτάται αποκλειστικά από τον ηλεκτρισμό.
Είμαι πεπεισμένος ότι με κάποια υποδομή όχι και τόσο δαπανηρή, η Ελλάδα θα μπορούσε να είναι ενεργειακά εξαγωγός χώρα.

Αυτα οσον αφορα οικιακη χρηση, αλλα για βιομηχανικη?

gavelos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Μαΐ 2016
Κριτικές
21
Like
655
Πόντοι
326
είναι η πιο φτηνη μορφη ενεργειας από οποιαδήποτε άλλη.πολλες χωρες τη χρησιμοποιουν όπως η γαλλια ρωσια αλλα και γειτονικες μας βουλγαρια τουρκια.ειναι χρησιμη κυριως για βιομηχανικες μοναδες παραγωγης αν και η ελλαδα δεν εχει πολλες βιομηχανιες.ειναι επικινδυνη σε περιπτωση εκρυξης η διαρροης αλλα αν γινει αυτό π.χ στο κοζλοντουι της βουλγαριας το κοστος για μας θα είναι το ιδιο με τους βουλγαρους σε ραδιενεργειακη μολυνση του περιββαλοντος.

TheMask(1)

Μέλος
Εγγρ.
25 Φεβ 2017
Like
3
Πόντοι
0
Είμαι εντελώς αντίθετος με την πυρηνική ενέργεια διότι σε περίπτωση ατυχήματος η περιοχή έχει μολυνθεί για πολλές χιλιάδες χρόνια. Δεν είναι όμως στο χέρι μας διότι αν γίνει ατύχημα στη Βουλγαρία την έχουμε βάψει σχεδόν όλοι στην Ελλάδα.

Maraki95

Μέλος
Εγγρ.
20 Δεκ 2016
Like
8
Πόντοι
0
Οπως έγινε στο Τσερνόμπιλ ο οποίος σήμερα βρίσκεται σε εδάφη της Ουκρανίας. Υπολογίζεται επηρεάστηκε η υγεία εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων εξαιτίας της επιβάρυνσης του περιβάλλοντος με ραδιενέργεια.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom