kongas
Μέλος
- Εγγρ.
- 10 Φεβ 2010
- Like
- 0
- Πόντοι
- 16
ΑΥΤΟ λενε οι Τουρκοι ξεναγοι σε ολες τις ξεναγησεις τους... Για τον Αρχαιο ΤΟΥΡΚΟ σοφο τον Θαλη τον Μιλησιο κλπειναι δημιουργηματα του τουρκικου πολιτισμου?
ΑΥΤΟ λενε οι Τουρκοι ξεναγοι σε ολες τις ξεναγησεις τους... Για τον Αρχαιο ΤΟΥΡΚΟ σοφο τον Θαλη τον Μιλησιο κλπειναι δημιουργηματα του τουρκικου πολιτισμου?
εξαλλου δεν υπηρχε τοτε τουρκικος πολιτισμος.
ΑΥΤΟ λενε οι Τουρκοι ξεναγοι σε ολες τις ξεναγησεις τους... Για τον Αρχαιο ΤΟΥΡΚΟ σοφο τον Θαλη τον Μιλησιο κλπ
το κεναν πως λεγεται δεν ξερω.κι οι ελληνίδες τι χαζεύουν 6 ώρες τη μέρα μπροστά στα τουρκικά σήριαλ τύπε;
ας το λενε.αυτοι εκτιθενται.το κεναν πως λεγεται δεν ξερω.
Ναι, ομως αν βρουν κανενα ΒΟΙΔΙ Αμερικανακι τουριστα (που κανει την περιγηση στα αρχαια τρωγοντας το χοτ-ντογκ), τον κανουν να τα πισττευει!
ας το λενε.αυτοι εκτιθενται.
αμα ηξερε ο φειδιας οτι τα γλυπτα του θα τα αποκαλουσαν οι συμπατριωτες του με το ονομα του κλεφτη τους (ελγινεια , απο ελγιν) ή αμα ηξερε οτι θα τα αποκαλουσαν κοινως "μαρμαρα" σαν αυτα που βαζουμε στους καμπινεδες ,πιστευω θα επαιρνε ενα σφυρι και θα τα εσπαγε
μονο στην ελλαδα μπορει κατι να παρει το ονομα αυτου που το εκλεψε
Έτσι. Γεροτουριστικές γραφικότητες μιας εντελώς υπερεκτιμημένης ηθοποιού ήταν περισσότερο που αυτοκλήθηκε μεγάλη προσωπικότητα/γυναίκα ταγμένη σε ιερό/εθνικό σκοπό. "Θέλω πίσω τα μάρμαρά μου" μ' αυτή τη γελοία τσιγαρίσια φωνή τσατσάς και άλλες γλυκανάλατες αηδίες που συγκινούν ευγενικές ψυχές τύπου Ιωάννη Μελισσανίδη (του αθλητού) και Λάκη Λαζόπουλου.Ρε τσολιαδες να κανω και εγω μια ερωτηση.
Την εχω απορια απο μικρο παιδι που ακουγα για τα ελγινεια μαρμαρα.
Τι ειναι τοσο σημαντικο για εμας στο να ερθουν τα μαρμαρα πισω στην Ελλαδα?
Μα δεν θελουμε τον Φειδια.......πολυ περισσοτερο τον Λαλιωτηείσαι σίγουρος ότι ο Φειδίας δεν ήταν ο...Λαλιώτης της εποχής του;
τυπε κατι που ειναι ιστορικα αληθινο δηλαδη εχει τα πειστηρια του δεν χανεται.το βοιδι δεν μας ενδιαφερει τι θα χαψει αλλα η ιστορικη τεκμηριωμενη αποψη που ειναι η μονη που μπορει να εχει ισχυ.Ναι, ομως αν βρουν κανενα ΒΟΙΔΙ Αμερικανακι τουριστα (που κανει την περιγηση στα αρχαια τρωγοντας το χοτ-ντογκ), τον κανουν να τα πισττευει!
εννοει οτι δεν χανουμε τουριστες που ΔΕΝ ερχονται στην Ελλαδα επειδη δεν θα δουν τα Ελγινεια...
Οσοι θελουν να ερθουν να δουν την Ακροπολη ερχονται... ΚΑΝΕΙΣ ξενος δεν ακυρωνει την επισκεψη του στην Ελλαδα επειδη λειπουν μερικα κομματια του Παρθενωνα
Αντιθετως η μεγαλη ατραξιον του Βρετανικου Μουσειου ειναι τα Ελγινεια... Οι επισκεπτες του Λονδινου, πανε στο μουσειο (που παρεμπιπτοντως η εισοδος ειναι δωρεαν οπως σε ολα τα μουσεια στην Αγγλια), βλεπουν τα Ελγινεια και ανοιγουν τα γκαβα τους να μαθουν ποιοι τα δημιουργησαν! Διαφημηση για την Ελλαδα ειναι μιας και στους περισσοτερους απο αυτους δημιουργειται η επιθυμια να ερθουν και στην Αθηνα για να δουν τα υπολοιπα...
Μα δεν θελουμε τον Φειδια.......πολυ περισσοτερο τον Λαλιωτη
Τα γλυπτα θεμε
Εγω λεω οτι μιας και το Λονδινο εχει περισσοτερους τουριστες απο την Αθηνα, οσοι πανε στο Βρετανικο και βλεπουν τα γλυπτα, θα επιθυμησουν ναρθουν και στην Αθηνα... Αυτοι οι τουριστες σε αλλη περιπτωση δεν θα ειχαν σκοπο να ερθουν εδωδηλαδή γιατί δεν θα μπορούσαν να είναι περισσότεροι οι τουρίστες που θα ήταν διατεθιμένοι να έρθουν στην Ελλάδα αν στο πακέτο τους εκτός από την Ακρόπολη και ότι άλλο υπήρχαν και τα ελγίνεια;
Εγω λεω οτι μιας και το Λονδινο εχει περισσοτερους τουριστες απο την Αθηνα, οσοι πανε στο Βρετανικο και βλεπουν τα γλυπτα, θα επιθυμησουν ναρθουν και στην Αθηνα... Αυτοι οι τουριστες σε αλλη περιπτωση δεν θα ειχαν σκοπο να ερθουν εδω
μου είναι λίγο βαρετό να κάθομαι να λιβανίζω τ αρχίδια του κάθε Φειδία και Περικλή που επί της εξουσίας επάνω σε 100 δούλους τουλάχιστον ο καθένας, φτιάχναν επιτεύγματα, που ούτως η άλλως κάποια στιγμή θα φτιαχνόταν...
Θα τα εφτιαχναν οι "Αρχαιοι Τουρκοι" αχαχαχαχαχα!τι εννοείς με το τελευταίο;
Τοτε γιατι φαγωνονται για το παρελθον του???εγώ πάλι θάλεγα το άλλο:
τον νεοέλληνα πιο πολύ κακό τον κάνει το παρελθόν του παρά καλό...
ίσως θα ήταν καλύτερα να τραβηχτεί μια κόκκινη γραμμή και να ξεκοπεί ολότελα, μια για πάντα ο νεοέλληνας, με τον παλαιό πολιτισμό που είχε δημιουργηθεί κάποτε εδώ πέρα
Κάθε εποχή είναι διαφορετική και κάθε λαός, έχει το δικαίωμα να δημιουργήσει και να προσφέρει στην Ιστορία εξίσου με οποιονδήποτε άλλον
Και όσο οι υπόλοιποι λαοί την τρέχουσα εποχή φτιάχνουν Πυρηνική Φυσική, Αστρονομία, Διαστημική, Google, Apple;, Nokia, Microsoft, BMW, BOING, τραίνα ταχείας, κτίρια 1.000 μέτρων (στην Αθήνα των 5.000.000 το ψηλότερο κτίριο είναι ακόμη ο Πύργος Αθηνών :S ) και άλλα τόσα επιτεύγματα στις τέχνες,
μου είναι λίγο βαρετό να κάθομαι να λιβανίζω τ αρχίδια του κάθε Φειδία και Περικλή που επί της εξουσίας επάνω σε 100 δούλους τουλάχιστον ο καθένας, φτιάχναν επιτεύγματα, που ούτως η άλλως κάποια στιγμή θα φτιαχνόταν...
Γιαυτο:Τοτε γιατι φαγωνονται για το παρελθον του???