Παιδιά, να μην ξεχνάμε και κάτι ΠΟΛΥ βασικό:
Ένας άνδρας στα 40 έχει πολλές περισσότερες επιλογές απο μια 35άρα! Δεν καταλαβαίνω γιατί το ξεχνάμε πολλοί από εμάς!
Αν φτασεις τα 40 και καταφέρεις να ζεις αξιοπρεπώς (δε μιλάμε για πόρσε καρρέρα και χαιλίκια και βλακείες)-να χεις τη ζωή σου, τη δουλειά σου, το σπίτι σου απλά, και να μην είσαι το απόλυτο ανάποδο γαμώτο (δε μιλάμε για κοιλιακούς και δόντια να φέγγουν στο σκοτάδι), είσαι ΜΙΑ ΧΑΡΑ!
Συγχαρητήρια! Πλέον έχει ανοίξει όλη η τράπουλα για σένα: αναλόγως τους κύκλους σου, έχεις να παίξεις μπαλίτσα και με συνομήλικες σου (οι οποίες παρακαλάνε να τις παντρευτείς κι ας στο παίζουν μαγκάκια), έχεις να κάνεις και τις ωραίες αρπαχτές σου (παντρεμένες, χαλαρές, κλπ), έχεις και τις πιτσιρίκες που κολακεύονται άπαξ και ασχοληθεί ένας αξιοπρεπής 40άρης με την πάρτη τους.
Στα 40 σου θα παίξεις την καλή σου μπάλα, εκεί έχεις όλη τη διαθέσιμη γκάμα.
Γι αυτό καλό θα είναι να προσέχουμε λίγο τον εαυτό μας (πάει προς τους νεότερους αυτό), μην σαπίζουμε να πίνουμε μπυρόνια με τους φίλους μας σε πλατείες σαν τους ξυλοκόπους, μην τρώμε πιτόγυρα στις 2 τα ξημερώματα γιατί μας έπιασε η λιγούρα, επίσης δεν έχουν νόημα και οι τζάμπα κραιπάλες κάθε βράδυ ίσα για να βγούμε.
Ας τρώμε καμμιά σαλατούλα, κάνα φρούτο, λίγη άσκηση κάθε μέρα (έστω τα βασικά), κάνα επικοδομητικό χόμπυ επίσης να δουλεύει λίγο το μυαλό (να αποφύγουμε τη λοβοτομή των βραδυνών εξόδων και της τηλεόρασης), να είμαστε υγιής και να περνάμε ωραία με ό,τι έχουμε. Αυτό μόνο! Κι όλα τ άλλα έρχονται κι από μόνα τους, παιδιά!
Ο άνθρωπος που περνάει καλά και απολαμβάνει τη ζωή φαίνεται από μακριά, και είναι πάντα ελκυστικός κι ευχάριστος!
Θυμάμαι λίγο πριν τα 40 μου, σε κάποια φάση ήμουν σπιτωμένος σε μια γυναίκα που έκανε τα πάντα να με βολέψει. Χρυσό κορίτσι, όμορφη, καλή ψυχούλα, δεν μου λεγε ΄οχι' σε τίποτα....Τι να το κάνω, όταν αυτή ζούσε μ έναν μισθό 800 ευρώ κι ευελπιστούσε να κάνει και οικογένεια κιόλας, για να χει να λέει στο χωριό της πως νοικοκυρεύτηκε!
Εγώ είχα δρόμο μπροστά μου, δουλειές, εξελίξεις, η ζωή μου είχε γίνει πολύ πιο κοινωνική και ενδιαφέρουσα! Χώρια που είχαν αρχίσει διάφορες να εκδηλώνουν ενδιαφέρον για την πάρτη μου (όχι επειδή είμαι ωραίος όυτε πλούσιος-δεν είμαι!-απλά απειδή δεν ήμουν σε μαύρα χάλια).....
Μία που πέταξα την ταφόπλακα από πάνω μου και χώρισα, στον πρώτο μήνα είχα ήδη φάει 3 που ήταν στο ΄περίμενε'.
Δύο εκ των οποίων ήταν κοινωνικά ανώτερης κλάσης της προηγουμένης και ομορφότερες.
Ξύπνησα σ έναν καλύτερο κόσμο, ήταν ένα μεγάλο μάθημα ζωής, κι έκτοτε πορεύομαι με αρκετή προσοχή μεν, περνάω καλύτερα, παίζω χαλαρή μπαλίτσα απο δω κι από κει (και μέσω κύκλων μου και εκτός), κι έχω τα μάτια μου ανοιχτά προκειμένου να εκτιμήσω σωστά ΑΝ τύχει κάποια καλή περίπτωση.
Πάντα θα λυπάμαι τον δύσμοιρο που θα βρέθηκε στη θέση που ήμουν κι εν τέλει θα την κάνει τη μαλακεία που δεν έκανα...