Νέα

Πρωτεΐνες, αμινοξέα, κρεατίνες και στύση

• Μέλος που άνοιξε το νήμα CIM
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 73
  • Εμφανίσεις 14K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

arcans

Μέλος
Εγγρ.
31 Ιαν 2009
Like
0
Πόντοι
16
επισης μια καλη πηγη ενεργειας που δεν ανεφερε κανεις μεχρι τωρα ειναι και το γλειφομουνι.

apolyto_arseniko

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2008
Like
200
Πόντοι
866
Θα σου πω κάτι ακόμα...μέχει να διαβάσω την ατάκα που λέει πάμε για μια κόντρα νόμιζα ότι ήσουν εσυ αυτος στην φωτο :2funny: :rockon: :2funny: :rockon: :2funny: :rockon:

:o :o

και εγω πριν ακουσω το φετινο τραγουδι για το ευροβυζι νομιζα οτι εισαι εσυ στην φωτο :2funny: :2funny: :2funny:

τετοιοι τυποι σαν τον μουστακα δυσκολο να υπαρξουν ξανα :rockon:

jovanosss

Μέλος
Εγγρ.
15 Σεπ 2008
Like
0
Πόντοι
6
φακές με ρύζι είναι όντως πολύ καλή τροφή.Μου αρέσει και μένα αν και προτιμώ την κλασσική σούπα.φακές όμως σε συνδυασμό με ρύζι ή ψωμί μαύρο είναι πολύ πλούσιο σε πρωτεινες.Να ξέρεις ότι αν πιεις μαι πορτοκαλάδα ή φας φρούτο αμέσως μόλις φας φακε΄ς βοηθά σε ταχύτατη απορρόφηση σιδήρου.οι ξηροι καρποι είναι από τα λεγόμενα δώρα της φύσης.Είναι ότι πιο υγιεινο,όμως μόνο όταν δεν είναι αλατισμένοι!!Ξέρω χωρις αλάτι δεν είναι νόστιμοι,όμως μόνο έτσι κάνουν καλό.

Φακές και φασόλια ειδικά φασολάδα που έχει και καρότα και σέλινα είναι απο τις πιο καλές τροφές και με αντικαρκινικές ιδιότητες.
Βασικα φίλε έπειδη δεν είμαι λάτρης ιδιαιτερα του κρέατος για αυτο ρωταώ.Εγω τρώω μετα το γυμναστήριο φασόλια(τα μικρα)ρύζι μάυρο και φρεσκα μανιτάρια.Όλα αυτα σε ένα πίατο.Τρωω περιπου 100 αμύγδαλα αριθμημένα την ημέρα εννωειται χωρίς αλάτι!Οι ξηροι καρποι έχουν και κάπια πολυ καλά λιπαρά όπωε έχει το ψάρι!Όπως το είπες είναι το δώρο του θεού.επειδη εχω μιλήσει με πολλόυς γυμναστες θα σου πω ότι ένας άνθρωπος που δεν γυμνάζεται θέλει 0.80 γραμμάρια πρωτείνης ανα κιλο σωματικού βάρους..είμαι 70 Χ 0.8=56 γραμμάρια αν γυμνάζεσαι 70 Χ 1.70,1.80,1.90 αναλόγως τι τ΄υπος σώματος είσαι εγώ που είμαι ενδόμορφος θέλω περίπου 70 Χ 1.80 =126 γραμμάρια πρωτείνης ανα ημέρα τα όποια προσπάθω να βρώ απελπισμένα σε τροφές.

jovanosss

Μέλος
Εγγρ.
15 Σεπ 2008
Like
0
Πόντοι
6
:o :o

και εγω πριν ακουσω το φετινο τραγουδι για το ευροβυζι νομιζα οτι εισαι εσυ στην φωτο :2funny: :2funny: :2funny:

τετοιοι τυποι σαν τον μουστακα δυσκολο να υπαρξουν ξανα :rockon:
Καλά ρε  εγω σοβαρα μιλάω πάντως δεν ξέρω αν το έχεις πάθει να βλέπεις κάτι αστείο στο pc και να γελάς μόνος σου μέσα στο σπίτι?Αυτο μόλις έπαθα εγω τώρα

fffanatic

Μέλος
Εγγρ.
16 Δεκ 2008
Like
12
Πόντοι
16
Δεν μπορω να το βρω εδω καπου σε βοτανο?Το βουλγαρικο σκευασμα που λες που το βρισκεις στην Αθηνα?Εχεις ακουσει τιποτα για ανεπιθυμητες παρενεργειες?

Eιναι το tribestan υπαρχει στο ebay..γυρω στα 20 ευρω με δωρεαν μεταφορικα απο βουλγαρια.
Κανεις κυκλικη χρηση.
Σε αλλους δουλευει σε αλλους οχι.

LION7

Ανώτερος
Εγγρ.
26 Ιουλ 2007
Κριτικές
16
Like
10.337
Πόντοι
8.645
Ενα μεγάλο μπραβο παιδία για το θέμα!Ξέρει να μου πει κανεις απο που μπορω μα πάρω πρωτείνες πέραν του γάλακτος του κρέατος ,ψαρίων και αβγου?Εννοωντας φυτικές ως επι το πλέιστον.Εχω ακόυσει φακές με ρύζι...τα μανιτάρια?τα φασόλια?το ρύζι?οι ξηροι καρποι?Ας απαντήσει όποιος ξέρει

Koιταξε να δεις,οι πρωτεινες απο φυτικα προιοντα δεν εχουν ολα τα απαραιτητα αμινοξεα για το χτισιμο των μυων(αν ενδιαφερεσαι γι αυτο βεβαιως),τα BCAA αν εχεις ακουστα.
Μπορεις με συνδυασμους φυτικων προιοντων να πετυχεις κατι,αλλα και παλι δε μπορουν να αντικατασταθουν πληρως.
Ο gandy τα ηξερε αυτα καλα αλλα πρεπει να κανει banio τωρα.

chris_r

Μέλος
Εγγρ.
5 Απρ 2008
Like
0
Πόντοι
1
Λοιπόν παλικάρια,αν και παρακολουθώ το forum σχετικά συχνά δεν ποστάρω.Πήρα όμως την απόφαση να κάνω το 1ο μου post γιατί κοντεύουν να μου βγουν τα μάτια μ'αυτά που διαβάζω!Πέραν του χαβαλέ για κλανίδια κτλ υπάρχουν πολλές λανθασμένες,παρερμηνευμένες και κυρίως παρεξηγημένες απόψεις όσον αφορά το χώρο του bb κ τα συμπληρώματα.Επειδή ασχολούμαι με το εν λόγω άθλημα θα πρότεινα στον οποιονδήποτε θέλει να αποκτήσει μια σωστή (όσο γίνεται) άποψη περί του τι παίζει γενικά να γίνει μέλος σε κάποιο απο τα ελληνικά forums (ή και ξένα άμα δε στραβώνεται για να μεταφράζει :)) και να αρχίσει το διάβασμα.Ενδεικτικά αναφέρω μερικά απο τα παρακάτω:
Καλό διάβασμα και κυρίως υπομονή!Η μυική ανάπτυξη θέλει χρόνο και πειθαρχία...Stay heavy!! :rockon: :rockon: :rockon:

jovanosss

Μέλος
Εγγρ.
15 Σεπ 2008
Like
0
Πόντοι
6
Τέτοια μέλη σαν εσένα δεν χρειάζεται να γράφουν συνέχεια αλλά όταν το κάνουν αισθάνεσαι την πρσφορά τους :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:

pet1

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Ιαν 2008
Κριτικές
48
Like
5
Πόντοι
1.300
Koιταξε να δεις,οι πρωτεινες απο φυτικα προιοντα δεν εχουν ολα τα απαραιτητα αμινοξεα για το χτισιμο των μυων(αν ενδιαφερεσαι γι αυτο βεβαιως),τα BCAA αν εχεις ακουστα.
Μπορεις με συνδυασμους φυτικων προιοντων να πετυχεις κατι,αλλα και παλι δε μπορουν να αντικατασταθουν πληρως.
Ο gandy τα ηξερε αυτα καλα αλλα πρεπει να κανει banio τωρα.
Συγνώμη που παρεμβαίνω,μην το πάρεις στραβά (ξερόλας κτλ).Τα BCAA είναι μόνο 3(L-βαλίνη ,L- λευκίνη,L-ισολευκίνη, to L σημαίνει ότι μπορούν να αποροφηθούν πλήρως απ τον οργανισμό).Τα αμινοξέα είναι 28-29 και τα βασικά είναι 8 ή 9 αν θυμάμαι καλά(συμπεριλαμβανομένων και των τριών παραπάνω).Η διαφορά τους απ τα υπόλοιπα είναι ότι ο ανθρώπινος οργανισμός δεν μπορεί να τα συνθέσει χρησιμοποιόντας συνδιασμούς τροφών.Γι αυτό λέγονται και βασικά και υπάρχουν μόνο στις ζωικές τροφές.

chris_r

Μέλος
Εγγρ.
5 Απρ 2008
Like
0
Πόντοι
1
Αρίσταρχε σ'ευχαριστώ!Σωστός ο pet1...Επίσης όσον αφορά τα συμπληρώματα να ξέρεις οτι θα σου προσφέρουν ένα 5-10%.ΔΕΝ κάνουν θαύματα!Δώσε βάση σε προπόνηση-διατροφή-ξεκούραση (το τρίπτυχο της επιτυχίας) και τα συμπληρώματα θα έρθουν με το χρόνο τους...Επίσης προσπάθησε η πρωτείνη που θα λαμβάνεις να είναι απο τροφές όπως κρέας,ψάρι,γαλακτοκομικά,αυγά και όχι απο φυτικές διότι οι πρώτες περιέχουν ένα πιο πλήρες προφίλ αμινοξέων.Τέλος μέτρα το τι τρως ημερισίως σε Πρωτείνη/ Υδατάνθρακα / Λίπος για να ξέρεις που βαδίζεις...

LION7

Ανώτερος
Εγγρ.
26 Ιουλ 2007
Κριτικές
16
Like
10.337
Πόντοι
8.645
Υπαρχει θρεντ για γυμναστηριο,προτεινω αν θελει καποιος μοντ να το συγχωνευσει.

Συγνώμη που παρεμβαίνω,μην το πάρεις στραβά (ξερόλας κτλ).Τα BCAA είναι μόνο 3(L-βαλίνη ,L- λευκίνη,L-ισολευκίνη, to L σημαίνει ότι μπορούν να αποροφηθούν πλήρως απ τον οργανισμό).Τα αμινοξέα είναι 28-29 και τα βασικά είναι 8 ή 9 αν θυμάμαι καλά(συμπεριλαμβανομένων και των τριών παραπάνω).Η διαφορά τους απ τα υπόλοιπα είναι ότι ο ανθρώπινος οργανισμός δεν μπορεί να τα συνθέσει χρησιμοποιόντας συνδιασμούς τροφών.Γι αυτό λέγονται και βασικά και υπάρχουν μόνο στις ζωικές τροφές.
Γιατι να το παρω στραβα,δε φτανει που με ξεστραβωσες! :cheesy:
Ωραιος.

Ric Flair

Μέλος
Εγγρ.
30 Απρ 2008
Like
0
Πόντοι
16
Δεν νομίζω να απαγορεύεται να το γράψω εδώ.Είναι το Progain της Maximuscle.Είναι απλό και εκπληκτικό προιον.όχι το Progain extreme γιατί περιέχει και κρεατίνη.Καλό συμπλήρωμα που είναι μόνο πρωτείνη είναι της ίδιας εταιρίας το Promax,το οποίο υπάρχει και σε μπάρες σοκολάτας.

Εγώ χρησιμοποιώ 2 φτυαράκια του Progain αμέσως μετά το γυμναστήριο και τρώω μια σοκολάτα Promax τη μέρα και παίρνω και από τα 2 σύνολο 60 gr πρωτεινης.Συμπληρώνω και άλλα 80 gr από τη διατροφή μου και εκεί που παλιά δεν μπορούσα να πα΄ρω κιλό και ημουν ύψος 1.78 και 70 κιλά,τώρα είμαι 77 κιλά και είμαι μια χαρά.

μηπως ο αθλιατρος σου εχει καμια συμφωνια με την maximuscle ?

δυστηχως πολλοι γιατροι δεν γνωριζουν διατροφολογια , ποσο μαλλον τα συμπληρωματα .

ακομα χειροτερα οταν προωθουν συγκεκριμενες μαρκες με τις οποιες εχουν εμπορικη σχεση .

δεν αναφερομαι καταναγκη συγκεκριμενα , γενικα μιλαω .

πχ εδω πανω προωθουταν ( και ισως προωθηται ακομη ) η εξαιρετικα ευγευστη παιπαλη η performance .

υγ : παλαιλη = λεπτοκοκκο αδρανες υλικο .
υγ : αν οντως εισαι 23 χρονων ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ δουλευει .

Ric Flair

Μέλος
Εγγρ.
30 Απρ 2008
Like
0
Πόντοι
16
LION7 : δωσε ενα χαστουκι ακομα στον αμπαλλο .

blizon

Μέλος
Εγγρ.
16 Αυγ 2006
Κριτικές
4
Like
0
Πόντοι
1
Σωστός ο cris

chris_r

Μέλος
Εγγρ.
5 Απρ 2008
Like
0
Πόντοι
1
Για τους διατροφολόγους που λέει ο Rιc απο πάνω θα συμφωνήσω,όχι τόσο για τις συμφωνίες με εταιρίες (γιατί πιστεύω ότι για να κάνεις συμφωνία με εταιρία κ να προωθείς τα προιόντα της πρέπει να ασχολείσαι με το άθλημα) όσο για το οτι οι περισσότεροι είναι άσχετοι με το αντικείμενο του bb (έχω εγώ ο ίδιος εμπειρία με διαιτολόγο,καθώς κ πολλά άλλα παιδιά...)Επίσης τα "φτυαράκια" στα οποία αναφέρεσαι λέγονται scoop... :grin: :grin: Καλή η συγκεκριμένη εταιρία,αλλά μην τρελαίνεσαι,σαν όλες τις υπόλοιπες "καλές" εταιρίες είναι...Καλές επίσης είναι Optimum Nutrition,Gaspari(ψιλοακριβή),CNP(επίσης),EAS και άλλες πολλές...ΜΑΚΡΙΑ απο εταρίες και προιόντα που υπόσχονται λαγούς με πετραχείλια και κάνουν παπάδες!!Τύπου "5 μυικά κιλά σε 1 μήνα κτλ"...

blizon

Μέλος
Εγγρ.
16 Αυγ 2006
Κριτικές
4
Like
0
Πόντοι
1
Και πάλι σωστός ο cris_r Eπίσης καλή εταιρεία είναι και η Nutrabolics.
Αλλα πάνω απο όλα προπόνηση-διατροφή-ξεκούραση-υπομονή  και γυμναστήρια που να είναι σιδεράδικα και όχι πασαρέλες και αδελφάτα.
hail to brothers 

vothros

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Απρ 2007
Κριτικές
3
Like
5
Πόντοι
166
να τροτε πολα φουντουκια

chris_r

Μέλος
Εγγρ.
5 Απρ 2008
Like
0
Πόντοι
1
Δικός μου είναι ο blizon.... :grin: :grin: :grin: Καλή κ η Nutrabolics,έχει βγάλει μια πρωτεινούλα που θέλω να δοκιμάσω...Καλύτερη κι απο isolate..hydrolized!Πιο απορροφίσημη δε γίνεται!!Να και το link,αλλά βλέπω έχει και πολύ υδατάνθρακα,οπότε για χειμώνα...
Και για να απαντήσω και στην αρχική ερώτηση, τα ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ δεν έχουν καμία σχέση με τη στύση!!!Παράγοντες που την επιρρεάζουν είναι το στρες,η διατροφή(λήψη καλών λιπαρών),η γενική φυσική κατάσταση και άλλα 1002!Απο την κατηγορία των συμπληρωμάτων εξαιρούνται ορισμένα συμπληρώματα που αναφέρονται ως προορμονικά και έχουν να κάνουν με την προώθηση παραγωγής ΕΝΔΟΓΕΝΟΥΣ ορμονης, ΟΧΙ με την εξωγενή λήψη της!Τέτοιου είδους συμπληρώματα έχουν επίδραση στη στύση (ΟΧΙ όλα) και μερικά απο αυτά πρέπει να αντιμετωπίζονται ως κανονικά φάρμακα,άσχετα με τι λέει ο έμπορος που μας τα πλασάρει ή ο φίλος του φίλου του κουμπάρου του μπαντζανάκη που έχει κατέβει σε αγώνες!!Ακόμα και αγωνιστικοί ερασιτέχνες(στην Ελλάδα οι περισσότεροι ερασιτέχνες είναι) bodybuilders δεν ξέρουν βασικά στοιχεία προπόνησης,διατροφής κτλ...Trust me...συναναστρέφομαι με τέτοιους πολύ συχνά... ;) ;)

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom