Μαν, αν είσαι developer, υπάρχει API και μπορείς να δεις και μερικά παραδείγματα από applications
OpenAI API
Τώρα μπαίνει το θέμα αν μπορείς να φανταστείς τις δυνατότητες που δίνει η κάθε application (και οι άλλες που θα προστεθούν αργότερα). Εγώ πάντως τις βλέπω σαν frameworks πάνω στα οποία οι developers θα χτίσουν τελικά προιόντα.
Ας πάρουμε την application: Keywords Η επανάσταση που φέρνει είναι στον τρόπο που θα γίνονται στο εξής οι αναζητήσεις. Δεν θα χρειάζεσαι λέξεις-κλειδιά για να ψάχνεις. θα κάνεις απλά μία περιγραφή για το τι ζητάς. Η εφαρμογή θα βγάζει τα κλειδιά από το κείμενο, θα προσθέτει και παρεμφερή και θα κάνει πλήρη αναζήτηση. Ενώ πριν θα είχες περιορισμένα αποτελέσματα επειδή πολλά κλειδιά δεν θα σου περνούσαν από το μυαλό ή δεν θα ήξερες καλά τον τομέα που ψάχνεις ώστε να τα σκεφτείς.
Ας δούμε τώρα το όφελος στην πράξη στο χώρο των ακινήτων που είναι ο τομέας μου.
Αν ψάξεις ευκαιρίες με λέξεις-κλειδιά θα βρεις αυτές που αντιστοιχούν σε αυτά τα κλειδιά. Ο μέσος άνθρωπος θα βρει ευκαιρίες σε ακίνητα για κατοίκηση, επαγγελματική εκμετάλλευση για καταστήματα, γραφεία και μερικά άλλα ή έστω και για τουριστική εκμετάλλευση. Δηλαδή μέχρι εκεί που φτάνουν οι γνώσεις του για τον τομέα, αλλά και η υπομονή του για ψάξιμο.
Όταν όμως κάνεις αναζήτηση με περιγραφή πχ ψάχνω ένα ακίνητο στην περιοχή τάδε για να επενδύσω τόσα λεφτά, το σύστημα θα σου βγάλει κι επενδύσεις σε malls, datacenters, αποθήκες σε βιομηχανικούς χώρους, αθλητικές εγκαταστάσεις... και ο,τιδήποτε άλλο έχει καταχωρηθεί ως ακίνητο και πληρεί τα κριτήρια που έβαλες. Δηλαδή θα βγάλει και πράγματα που ούτε καν σου είχαν περάσει από το νου.
Τώρα στην τελική application που θα κάνει ο developper, αν εντάξει κι άλλα frameworks ώστε να μπορείς να κάνεις λεπτομερέστερη περιγραφή αναζήτησης κι αξιολόγησης αποτελεσμάτων οι δυνατότητες είναι άπειρες. Θα μπορείς πχ να λες θέλω να επενδύσω σε ακίνητα στην τάδε περιοχή με αυτά τα λεφτά, με τόσο ρίσκο και περιμένω τόση απόδοση. Το σύστημα θα ψάχνει τις αποδόσεις ακινήτων προηγούμενων ετών κι ένα σωρό άλλους παράγοντες, θα κάνει υπολογισμούς και θα σου δίνει πιο στοχευμένα αποτελέσματα.
Προφανώς κι εγώ που είμαι επαγγελματίας των ακινήτων βλέπω όφελος από κάτι τέτοιο διότι όχι μόνο θα κάνω στοχευμένες αναζητήσεις, αλλά θα μπορώ και να βάζω αλέρτ για πιθανές ευκαιρίες για τις οποίες βλέπω κάποιες τάσεις. Πχ μία τέτοια τάση είναι τα rooftops (ταράτσες), που θα ανέβουν αν πετύχει το εγχείρημα παράδοσης παραγγελιών με drones. Όταν το έχω στο alert, θα μπορώ να δέχομαι ειδοποιήσεις για το τι γίνεται με αυτήν την τάση.