Geopa
Τιμημένος
- Εγγρ.
- 14 Ιουλ 2009
- Κριτικές
- 34
- Like
- 39
- Πόντοι
- 1.666
Όχι ρε.....πες μου οτι το εχεις δει να σε αποθεωσω.
Αλλά τώρα που το είπες θα το δω......να δω αν ανταποκριθεί όπως λες!!!!
Όχι ρε.....πες μου οτι το εχεις δει να σε αποθεωσω.
αν δεν ανταποκριθει σβηνω την υπογραφη μου κατω στο προφιλ μου.Όχι ρε.....
επειδη πρεπει να σε προετοιμασω καλυτερα για αυτην την ταινια για να μην μου τα χωσεις μετα να σου μερικα πραγματα ακομη.το 80-85% ειναι πυρφορισμα τριτου βαθμου και το υπολοιπο 15-20% ειναι μπραβιλικια, ξυλο σε ρινγκ μαχαιρωμα μια φορα μονο εχει.το αποκορυφωμα ειναι στο τελευτιαο μισαωρο οπου παει σε ρινγκ στην ταιλανδη για αγωνα θανατου για να βγαλει λεφτα να τα δωσει στην γκομενα για εγχειριση στα ματια της να βρει το φως της.μετα αρχιζει το πυρφορισμα παλι.Όχι ρε.....
Θέλετε ένα συναρπαστικό δραματικό θρίλερ με σασπένς έως το τέλος, ωραίο καστ (Jake Gyllenhaal, Reese Witherspoon, Meryl Streep, Alan Arkin) και μερικές πολιτικές προεκτάσεις, τότε Rendition-Έκδοση κρατούμενου (2008) η ταινία πραγματεύεται την πρακτική που ακολουθείται κυρίως από την κυβέρνηση των ΗΠΑ ή από άλλες κυβερνήσεις που συνεργάζονται με τις ΗΠΑ στο πλαίσιο του «πολέμου κατά της τρομοκρατίας» και έχει ως αποτέλεσμα την απαγωγή και στη συνέχεια μεταφορά συνήθως μέσω μυστικών πτήσεων σε χώρους κράτησης που πολλές φορές πολλοί λίγοι γνωρίζουν πού βρίσκονται. Οι άνθρωποι που πέφτουν θύματα αυτών των απαγωγών και έκνομων μεταγωγών δεν βρίσκονται υπό την προστασία του νόμου και συχνά βασανίζονται ή μπορεί να υποστούν άλλες σοβαρές παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Οι άνθρωποι αυτοί «εξαφανίζονται» από προσώπου γης, η οικογένεια, οι φίλοι, οι γνωστοί και οι συνάδελφοί τους, τους χάνουν από τη ζωή τους ξαφνικά και χωρίς καμία εξήγηση. Αν είναι «τυχεροί» μπορεί να επικοινωνήσουν μετά από καιρό με τους αγαπημένους τους από γνωστά κέντρα κράτησης όπως αυτό του Γουαντάναμο.
Η ταινία είναι μια ερώτηση για το αν τα ανθρώπινα δικαιώματα αποτελούν την μεγίστη αξία η η ασφάλεια των λαών.
Την θυμάμαι. Την είχα δει και μου είχε αφήσει καλές εντυπώσεις. Φυσικά δεν περπάτησε γιατί έδειχνε δυσάρεστα πράγματα και με κάπως αντικειμενικό τρόπο. Η Γουίδερσπουν τελείως ατάλαντη και αχώνευτη, η Μέριλ σε ρόλο bitch αρκούντως ικανοποιητική και ο Άρκιν σε 5λεπτο πέρασμα άνευ σημασίας. Πάντως ο τελευταίος είναι από τους αγαπημένους μου κι όχι τώρα τελευταία που πήρε τα πάνω του μετά το Όσκαρ, αλλά από παλιότερα που δεν τον ήξερε κανείς εδώ στην Ελλάδα. Είδα τις προάλλες το STAND UP GUYS, με Πατσίνο και Γουώκεν, στο οποίο έκανε ένα απολαυστικό πέρασμα. Αυτή ήταν πολύ ωραία ταινιούλα, με ψυχή και καρδιά. Ταινία της παλιάς σχολής, που σε κρατάει με τις καταστάσεις, το σενάριο και τους χαρακτήρες και με ένα τέλος ανοιχτό για ερμηνείες, γεμάτο λυρισμό και σουρεαλισμό. Για τις ερμηνείες τι να πω.........Σαν το παλιό καλό κρασί όλοι τους, αν και ο χρόνος είναι αδίστακτος. Το υποκριτικό ταλέντο όμως δεν χάνει τίποτα, όσο κι αν οι φωνές βάρυναν, οι ρυτίδες πολλαπλασιάστηκαν, το περπάτημα βράδυνε κλπ κλπ. Φυσικά δεν προτείνεται σε 20άρηδες-25άρηδες που ξέρουν τον Πατσίνο από την τελευταία δεκαετία μόνο. Σε αυτούς δεν θα πει τίποτα αυτή η ταινία. Θα βαρεθούν από το πρώτο τέταρτο.
¨οντως δυνατή ταινία!!Είχα γράψει και προηγούμενα πως πολύς κόσμος δεν κατάλαβε το Stand up Guys και άρχισε την εύκολη και συνάμα άδικη κριτική, η ταινία είναι απολαυστική με καλές ερμηνείες και ειδικά του C.Walken.
Να προτείνω και κάτι πιο παλιότερο, μια ταινία με έναν από τους καλύτερους έγχρωμους ηθοποιούς που στην συγκεκριμένη ταινία πιστεύω πως κάνει την καλύτερη ερμηνεία της καριέρας του ( Denzel Washington ). Η ταινία είναι άριστη, δυνατή έως το τέλος που σε ανατριχιάζει, με αγωνιώδες ρυθμό πολύ έξυπνα σκηνοθετημένη και εκπληκτική φωτογραφία, μια ωδή στο καθήκον την τιμή και την αξιοπρέπεια από έναν αδικοχαμένο σκηνοθέτη.
Man On Fire-Δια Πυρός Και Σιδήρου (2004) του Tony Scott ( δημιουργό του Top Gun ) με C.Walken, D.Fanning, M.Anthony ( o πρώην σύζυγος της κουκλάρας J.Lopez ).