Νέα

Προσωπική άποψη για ταινίες/δυνατές σκηνές

• Μέλος που άνοιξε το νήμα in_between
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 13K
  • Εμφανίσεις 652K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 13 άτομα (0 μέλη και 13 επισκέπτες)

kostas_thai

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2010
Like
4
Πόντοι
66
Συμφωνώ....μαζί με Πολ Μπέτανυ, δίνουν μία αξιολογότατη περιπέτεια εποχής!!!!
Σχεδόν αμέσως μετά τον Οσκαρικό "Μονομάχο" το 2000 και το "Ένα υπέροχο μυαλό" το 2001 και ο Ράσελ Κρόυ έχει γίνει πλέον ευρύτατα γνωστός και έχει μπει στο κλαμπ των πολύ καλών ηθοποιών με καταπληκτικές ερμηνείες!!!!!
ετσι ειναι για τον ρασελ κροου.εχεις δει τον πολ μπετανυ στο legion και το priest?επισης κανει την φωνη του τζαρβις στον αιρον μαν. ;) ;)

kosnik26

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Σεπ 2009
Like
20
Πόντοι
366
The Intouchables (2011)

The-Intouchables.jpg

νίγκα κωλοχανείο προσλαμβάνεται από το παράθυρο ως προσωπικός νοσοκόμος ζάμπλουτου τετραπληγικού

η ιστορία ξεδιπλώνεται θαυμάσια δίχως να κάνει κοιλιά πουθενά (σπάνιο για τέτοιου είδους ταινίες) και οι ερμηνείες είναι ευχάριστες και αυθεντικές

έξτρα κρέντιτς στο ότι δεν ψάχνει να σου πουλήσει εύκολη συγκίνηση

8/10 από μένα, αν δεν ήταν βασισμένη σε πραγματική ιστορία θα έλεγες ότι αυτά γίνονται μόνο στις ταινίες :grin:

*ο τετραπληγικός δεν θυμίζει ντάστιν χόφμαν? :think:

drax

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
27 Φεβ 2009
Κριτικές
36
Like
184
Πόντοι
896
Έκανα σχετικά αρκετό καιρό να μπω και βλέπω το φόρουμ ζωντάνεψε μετά από το σχόλιο που έκανα για την ερμηνεία του Ντένζελ Γουάσινγκτον στο FLIGHT, κυρίως λόγω δυο-τριών συναγωνιστών που είναι γνώστες και ασχολούνται με τον κινηματογράφο,αν και δεν συμφωνώ σε αρκετά μαζί τους. Αλλά αυτό είναι το ωραίο με τις τέχνες και ειδικά με τον κινηματογράφο. Δεν υπάρχει απόλυτη αντικειμενική αλήθεια. Εγώ πάλι πιστεύω ότι στο FLIGHT δίνει μια πολύ πιο πολυεπίπεδη και εσωτερική ερμηνεία σε έναν ρόλο πολύ πιο δύσκολο από αυτόν που είχε στην ΗΜΕΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ. Εκεί περισσότερο έβαλε την δική του προσωπικότητα στον ρόλο και λιγότερο ερμήνευσε έναν χαρακτήρα. Αν και πιο αβανταδόρικος και εφετζίδικος, σίγουρα λιγότερο ουσιαστικός ρόλος και κατά συνέπεια και ερμηνεία. Νομίζω πως ο Κος Γουάσινγκτον είναι πολύ σημαντικός ηθοποιός αλλά κατά βάση είναι ίδιος σε όλες τις ταινίες του ακόμα κι αν παίζει τελείως διαφορετικούς χαρακτήρες.
Νομίζω πως υπάρχουν δύο είδη ηθοποιών. Αυτοί που είναι ίδιοι πάντα και αυτοί που πραγματικά χάνονται μέσα στους ρόλους τους. Αυτό δεν σημαίνει ότι οι μεν είναι λιγότερο καλοί από τους δε. Μερικοί από τους σημαντικότερους ηθοποιούς είναι πάντα ίδιοι (π.χ. Μόργκαν Φρίμαν,Τομ Χανκς,Ρόμπερτ Ντιβάλ,Τζιν Χάκμαν,Λίαμ Νίσον αναφέροντας ενδεικτικά κάποια ονόματα που μου έρχονται πρόχειρα). Νομίζω ότι απλά είναι θέμα προσέγγισης ή σχολής. Αυτά περί ερμηνειών. Όσο για το ποιός είναι καλύτερος, αυτά δεν υπάρχουν. Δεν ρίχνουν ακόντιο οι ηθοποιοί για να μετρήσουν στο τέλος το νικητή!!!!
Απλά νομίζω ότι στην πρώτη δεκάδα δεν θα λείπουν από την λίστα κανενός ο ΝτεΝίρο, ο Πατσίνο, ο Νίκολσον κι ο Χόφμαν. Μπορεί να υπάρχουν και καλύτεροι από αυτούς αλλά νομίζω πως οι ευκαιρίες και οι ρόλοι που τους δόθηκαν κυρίως στην δεκαετία του '70, στις αρχές της καριέρας τους είναι τόσο μνημειώδεις και το τελικό αποτέλεσμα της δουλειάς τους τόσο εντυπωσιακό, που νομίζω θα 'ναι εμπαθής όποιος δεν παραδεχτεί το μεγαλείο τους. 

dimis74

Ανώτερος
Εγγρ.
30 Σεπ 2005
Κριτικές
10
Like
20
Πόντοι
5.825
Σε πραγματικά γεγονότα από την πλευρά των Αμερικανών...εδώ εμπλέκονται και οι Ιρανοί!!!
Εκτός και αν ότι λένε οι Αμερικανοί είναι θέσφατο....η ταινία στηρίχτηκε σε έγγραφα του Στέϊτ Ντιπάρντμεντ!!!
Αν γυρίσουν δηλ. μια ταινία με την εισβολή στην Κύπρο με βάση την δική τους αλήθεια, εσύ τι λες ότι θα δείχνουν?
...

δεν είχε όμως διαλόγους που να δικαιολογούν τις πράξεις των Αμερικανών, σε κάποια σημεία αναφέρθηκε πχ για την αρνητική επίδραση των Αμερικανων στην χωρα και το άσυλο που (κακώς) έδωσε στον Σάχη
σαφώς δεν ήταν υπέρ του Ιράν, εστίασε στην διάσωση των 6 υπαλλήλων της πρεσβείας...

στο τέλος βέβαια έγινε αμερικανιά, αλλά ήταν τα τελευταία 4-5 λεπτά όταν έδειχνε τις βραβεύσεις των 6... όμως εξήγησε ακριβώς πριν γιατί θα ήταν οι 6 και όχι αυτοί που οργάνωσαν την αποστολή...

τεσπα, αν και δεν είμαι αμερικανόφιλος τελικά μου φάνηκε καλή ταινία

dimis74

Ανώτερος
Εγγρ.
30 Σεπ 2005
Κριτικές
10
Like
20
Πόντοι
5.825
The Intouchables (2011)

The-Intouchables.jpg

νίγκα κωλοχανείο προσλαμβάνεται από το παράθυρο ως προσωπικός νοσοκόμος ζάμπλουτου τετραπληγικού

η ιστορία ξεδιπλώνεται θαυμάσια δίχως να κάνει κοιλιά πουθενά (σπάνιο για τέτοιου είδους ταινίες) και οι ερμηνείες είναι ευχάριστες και αυθεντικές

έξτρα κρέντιτς στο ότι δεν ψάχνει να σου πουλήσει εύκολη συγκίνηση

8/10 από μένα, αν δεν ήταν βασισμένη σε πραγματική ιστορία θα έλεγες ότι αυτά γίνονται μόνο στις ταινίες :grin:

*ο τετραπληγικός δεν θυμίζει ντάστιν χόφμαν? :think:

πολύ καλό έργο

taurus1

Ανώτερος
Εγγρ.
8 Μαρ 2006
Κριτικές
31
Like
1.467
Πόντοι
6.305
BROKEN

Του  Rufus Norris  με  Cillian Murphy, Tim Roth, Lily James, Rory Kinnear

Η  ζωή  ενός  11χρονου  διαβητικού  κοριτσιού  στο  Λονδίνο  αλλάζει  όταν  γίνεται  μάρτυρας  μιας  βίαιης  επίθεσης εναντίον  ενός  γείτονα  (ο  οποίος  κατηγορείται  άδικα  για  το  βιασμό  ενός  κοριτσιού)..

Αγγλική  δραματική  ταινία πάνω  στο  σαφώς  δύσκολο  θέμα  της  ανατροφής  των  παιδιών  και  της  αφοσίωσης  των  γονέων  σε  αυτά  ,γεγονός  που  πολλές  φορές  τους  κάνει  να  εθελοτυφλούν. Καταπιάνεται με  πολλά  ζητήματα..  bullying,  τα  ψέματα  που  λένε  τα  παιδιά  προκειμένου  να  γλιτώσουν  φασαρίες  και  που  μπορεί  να  οδηγήσουν  σε  κυνήγι  μαγισσών,  παιδική  εγκυμοσύνη. Όλοι  οι  χαρακτήρες, άλλος  λιγότερο  και  άλλος  περισσότερο  φέρουν  τραύματα  που  επηρεάζουν  τη  ζωή  τους  και  τους  γύρω  τους.Θλιβερές  εικόνες, καταθλιπτικές  με  τη  μόνη  αισοδοξη  νότα  να  έρχεται  στο  τέλος.   Ευτυχώς   που  η  διάρκεια  της  ταινίας  δεν  ξεπερνά  τα  90’  (αν  και  με  τόσες  ιστορίες, άνετα  θα  μπορούσε  να  είναι  μεγαλύτερη..δε  ξέρω  όμως  ποιος  θα  άντεχε  τόσο  δράμα..). Καλή  σκηνοθεσία, πολύ  καλές  ερμηνείες  και  από  τη  μικρή  και  από  τους  Roth , Kinnear (ο  δεύτερος  στο  ρόλο ενός  τύπου  που  νομίζει  ότι  τα  προβλήματα  λύνονται  με  γροθιές).
Σίγουρα  δεν  είναι  μια  ταινία  για  ένα  ευχάριστο  βράδυ,  δεν  παύει  όμως  να  είναι  ενδιαφέρουσα.

Συνημμένα

• MV5BMjMwOTczNzkwMl5BMl5BanBnXkFtZTcwNjIyNzE3OQ@@__V1_SY317_CR5,0,214,317_.jpg
    MV5BMjMwOTczNzkwMl5BMl5BanBnXkFtZTcwNjIyNzE3OQ@@__V1_SY317_CR5,0,214,317_.jpg
    19,2 KB · Εμφανίσεις: 12

aristos 45 sec

Μέλος
Εγγρ.
24 Φεβ 2013
Κριτικές
3
Like
21
Πόντοι
16
Μιας και με αρέσουν πολύ τα κατασκοπευτικά θρίλερ προτείνω σε όσους δεν το είδαν:

Τhe Dept-To χρέος (2011), η ταινία βασίζεται σε μια Ισραηλινή εκδοχή αλλά κάτι το πολύ καλό καστ, τα ωραία γυρίσματα και γενικά η σκηνοθεσία με πολλά flashback σε δυο δεκαετίες ( ‘60s vs ‘90s ) κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον χωρίς να υπάρχουν έντονες σκηνές δράσης.

Συνημμένα

• 1.jpg
    1.jpg
    31,2 KB · Εμφανίσεις: 16

amjik

Τιμημένος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2008
Κριτικές
61
Like
43.686
Πόντοι
22.785
ΚΑΙ ΠΟΥ ΝΑ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΖΗΣΗ .............

NAYARXEEEEEEEEEEEEEE ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ??????????

kostas_thai

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2010
Like
4
Πόντοι
66
ελα ρε γκεοπα!!γιατι δεν εγραψες οτι επαιζε ο Jeong-min Hwang??και ελεγα ποιον μου θυμιζει ο αυτος με τα ασπρα φατσα καρτα στο τρειλερ?εχει δωσει παντως καλυτερο ρολο απο αυτον την ταινιας σε καποια αλλη ταινια οπου επαιζε.
την ταινια την ειδα με αγγλικους υποτιλους.ισως την ξαναδω αλλη φορα με ελληνικους. :-
παιζει τον φιλο του πρωταγωνιστη που του χαριζει την ζωη οταν μαθαινει οτι ειναι χωροφυλακας αν και στο τελος εξηγειται γιατι εγινε ετσι...
ταινιαρα φυσικα με ερμηνειες φοβερες.το εχουμε πει βγαινουν διαμαντια υπερπαραγωγες σε ασια ειδικα κορεα και μετα ιαπωνια, κινα κ.ο.κ. μεχρι και η ταιλανδη εχει βγαλει ταινιαρες.αν δεν ειδες αυτη που σου προτεινα εχω ενα αλλο ταιλανδεζικο να σου προτεινω απο τον σκηνοθετη που γουσταρω τον ταιλανδο πεν εκ ραταναρουανγκ.
καλα τι ταινια ποσταρα ο μαλακας!! :2funny: :2funny: :2funny:
γκεοπα εννοειται πως οτι εγραψα στο προηγουμενο μου ποστ παραπανω αφορουσε το κορεατικο το new world.

kostas_thai

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2010
Like
4
Πόντοι
66
το ειχα ποσταρει παλια νομιζω το ξαναποσταρω.
ταινια σκληρη με ατακες και διαλογους που σου μενουν.εξελισσεται με φλας μπακ σκηνες με αρχη τον πολεμο στη σερβια αλλα κυριο μενου την μαφιοζικη δραση του πρωταγωνιστη.κυνικη οσο δεν παει, ρεαλιστικη, η ερμηνεια απο τον σερβο πρωταγωνιστη φανταστικη, εχει και σεξ σκηνες με την πρωταγωνιστρια η οποια ειναι και η σκηνοθετης!! :grin:. μια δανεζα ειναι.σκληρες σκηνες, παραγωγη προσεγμενη.δειτε το θα με θυμηθειτε.

kostas_thai

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2010
Like
4
Πόντοι
66

λοιπον οσοι εχετε γκομενα θελετε να δειτε μια ταινια δρασης και μετα να σας κανει η δικια σας γαμησι τριφασικο?να δειτε ξυλο μαχαιρωματα, μαφιοζικα χτυπηματα, σεναριακες εναλλαγες, ξυλο σε ρινγκ, τσαμπουκαδες, δραμα, ρομαντζο, κλαματα, ερωτες, ανατροπες στο σεναριο?????
λοιπον δειτε την μαζι με την γκομενα σας και εσεις ενω θα απολαμβανετε δραση μαφιοζικα μαχαιρωματα και ξυλο αυτη οταν βλεπει τον ερωτα μεταξυ των δυο πρωταγωνιστων θα βαζει τα κλαματα και θα σας ευχαριστει που διαλεξατε αυτη την ταινια.αν δεν της αρεσει καποιο προβλημα θα εχει η τυπισα. :grin: :grin:
μετα θα σας κανει γαμησι αξεχαστο το οποιο θα σας εκανε αν την πηγαινατε διακοπες σαντορινη οποτε φθηνοτερα σας ερχεται ετσι. ;) :grin:

Geopa

Τιμημένος
Εγγρ.
14 Ιουλ 2009
Κριτικές
34
Like
39
Πόντοι
1.666

λοιπον οσοι εχετε γκομενα θελετε να δειτε μια ταινια δρασης και μετα να σας κανει η δικια σας γαμησι τριφασικο?να δειτε ξυλο μαχαιρωματα, μαφιοζικα χτυπηματα, σεναριακες εναλλαγες, ξυλο σε ρινγκ, τσαμπουκαδες, δραμα, ρομαντζο, κλαματα, ερωτες, ανατροπες στο σεναριο?????
λοιπον δειτε την μαζι με την γκομενα σας και εσεις ενω θα απολαμβανετε δραση μαφιοζικα μαχαιρωματα και ξυλο αυτη οταν βλεπει τον ερωτα μεταξυ των δυο πρωταγωνιστων θα βαζει τα κλαματα και θα σας ευχαριστει που διαλεξατε αυτη την ταινια.αν δεν της αρεσει καποιο προβλημα θα εχει η τυπισα. :grin: :grin:
μετα θα σας κανει γαμησι αξεχαστο το οποιο θα σας εκανε αν την πηγαινατε διακοπες σαντορινη οποτε φθηνοτερα σας ερχεται ετσι. ;) :grin:
Eίσαι ανώμαλος!!!! :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom