Νέα

Προσωπική άποψη για ταινίες/δυνατές σκηνές

• Μέλος που άνοιξε το νήμα in_between
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 13K
  • Εμφανίσεις 649K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

topgun83

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Νοε 2010
Κριτικές
8
Like
3.081
Πόντοι
736
To "Μικρο Ψαρι" ΔΕΝ ειναι μια τελεια ταινια  (μαλιστα, για το μπατζετ της θα μπορουσε να βγει πολυ καλυτερη, σ' επιπεδο παραγωγης).

Αλλά εμενα μού φανηκε απ' τις καλυτερες ελληνικες των τελευταιων ετων.

Ολα οσα συνεβαιναν με εψησαν. Δεν με πεταξε εξω, πουθενα.
Αρκετοι λενε για το σπηλαιο οτι ηταν μη-πιστευτό. Δεν ξερω, ισως...
Γνωμες ειναι αυτα.

Το οτι τον ακολουθησαν εκει περα - μετα απο γλεντι - ειναι σχεδον φυσιολογικο. Να εμεναν μονοι τους, μες στις ερημιες? Ή να θεωρησουν οτι θα τους σκοτωσει (ενω δεν ξερουν οτι ειναι πληρωμενος εκτελεστης)?
Απ' τη στιγμη που τον ακολουθησαν, μετά δε μπορουσαν να κανουν τιποτα.
Μια γυναικα κι ενας σακατης, εναντιον του Στρατου, στην αλλη ακρη του κοσμου...

Οσο για το αλλο:
Στην Ελλαδα, αυτοι που δικαιουνται να δηλωνουν επαγγελματιες (του σινεμα, γενικα) ειναι 10-20 ατομα.
Και δεν ανηκω σ' αυτα.
ακομα και ενα ρεμαλι (Στρατος) πληρωμενος εκτελεστης φαινεται να εχει ηθικους φραγμους σε αντιθεση με το Μακη και τη Βικυ οι οποιοι ειναι διατεθιμενοι να εκπορνευσουν ανηλικο κοριτσι για τα λεφτα. Αποτυπωνεται φοβερα στο εργο καθως στο τελος τους εκδικειται με το χειροτερο τροπο, πιστευτο η μη, κατ'εμε ειναι πιστευτο, αυτοι θα εκαναν οτιδηποτε για τα λεφτα, οπως αποδεικνυεται με αυτο που ειπα πριν. Επισης αξιο αναφορας η τελευταια σκηνη στην οποια φαινεται ο Στρατος σε ενα παγκακι σα νεκρος, ακινητος, εχει εκπληρωσει το σκοπο του στο 100% σωζοντας το αθωο κοριτσι απο τους δικους του και ειναι ετοιμος να πεθανει, δεν προβαλει καμια αντιδραση, ειναι σα να εχει πεθανει ηδη, εξαιρετικο :rockon:

Εγγρ.
26 Μαρ 2015
Like
39
Πόντοι
16

MV5BYjBjNzNiNWYtYWU0NC00OTdjLTk3NmYtM2NjZjc2ZGIwOTQ1XkEyXkFqcGdeQXVyMTQxNzMzNDI@._V1_UX182_CR0,0,182,268_AL_.jpg

Η ταινία αυτή είναι ο εφιάλτης του κάθε παντρεμένου που του αρέσει να ξενοπηδάει!  :2funny:

metalfun

Μέλος
Εγγρ.
24 Φεβ 2012
Κριτικές
2
Like
22
Πόντοι
16
Να προτείνω και εγώ μερικές ταινίες που με έχουν καθηλώσει¨:

The Wall Pink Floyd
Fargo των Αδερφών Kohen
Good fellas & Cazino (o Pesci είναι όλα τα λεφτά)
Ο νονος Νο 1
Η φωλιά του κούκου
Apocalyptica
Ροζ πάνθηρ Νο1 (έκλαιγα από τα γέλια)
Η νύχτα των στρατηγών
Η λίστα του Σίντλερ

pussy wagon

Σεβαστός
Εγγρ.
13 Οκτ 2010
Κριτικές
18
Like
5.571
Πόντοι
1.796
στο μικρο ψαρι εχω διαβασει απο τον οικονομιδη οτι ηθελε ενα τελος αλα αγρια συμμορια που μας δειχνει αυτην την τραγικοτητα που οι ηρωες πανε στο χαμο τους διοτι εχουν καποια ιδανικα η μαλλον ενα δικο τους κωδικα ηθικης σε εναν κοσμο που αλλαζει

θυμηθηκα και ταινιαρα τωρα του σαμ πεκινπα

topgun83

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Νοε 2010
Κριτικές
8
Like
3.081
Πόντοι
736
στο μικρο ψαρι εχω διαβασει απο τον οικονομιδη οτι ηθελε ενα τελος αλα αγρια συμμορια που μας δειχνει αυτην την τραγικοτητα που οι ηρωες πανε στο χαμο τους διοτι εχουν καποια ιδανικα η μαλλον ενα δικο τους κωδικα ηθικης σε εναν κοσμο που αλλαζει

θυμηθηκα και ταινιαρα τωρα του σαμ πεκινπα
το wild bunch?? εχω χρονια να το δω αλλα θυμαμαι οτι ηταν γαμω τις ταινιες :rockon: παλια ειχα δει και το straw dogs με dustin hoffman, καλο και αυτο :rockon:

kosamf

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Δεκ 2009
Κριτικές
25
Like
1.915
Πόντοι
2.537

Το "Bring me the head of Alfredo Garcia" ειναι το πραγματικο αριστουργημα του Πεκινπα.

Μιλαμε για τυπο (και καλλιτεχνη) με τεραστια αρχιδια.

dinn

Μέλος
Εγγρ.
26 Δεκ 2009
Like
41
Πόντοι
6
Μολις ειδα το HACKSAW RIDGE(ατυχεστατα μεταφρασμενο σε ΑΝΤΙΡΡΗΣΙΑ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ) κατεβασμενο παρανομα απο τορρεντ γιατι οι ''αγαπητες'' εταιρειες διανομης δεν επαιξαν την ταινια στην Επαρχια ,παρολα αυτα ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ Β'ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ...
Ο Μελ Γκιμπσον τα καταφερε και παλι μπαινοντας στο πετσι της ιστοριας που μας διηγειται με τον ακραιφνη ρεαλισμο και τις υψηλοτατες κινηματογραφικες προδιαγραφες και ποιοτητα...Οπως και στις προηγουμενες αριστουργηματικες δουλειες του ,ετσι και τωρα μας μεταφερει στην ανευ λογικης Κολαση επι γης που ειναι ο Πολεμος και καθε πολεμος και μαχη που προσφερει μονο Πονο Κακουχιες και Θανατο στον Πολεμιστη αυτον τον απλο ηρωα που γινεται υπερανθρωπος ,μεσα στις απιστευτες δυσκολιες καθοδηγουμενος ,ισως απο μια Θεια Προνοια και μας παρουσιαζει τις πολλαπλες οψεις του Ηρωισμου, ειτε μεσω του ''συνεργατη''(οχι αντιρρησια) συνειδησης 7th day adventist Doss που ρισκαρε το ιδιο με τους ''επιθετικους'' στρατιωτες και εσωσε με τεραστιο ηρωισμο 75 τραυματιες μονο στην Οκιναουα ,ειτε μεσω του all-american G.I. ηρωα Smitey που γαμουσε και εδερνε στην μαχη ειτε ακομα και των αξιομαχων  Ιαπωνων που μετηλθαν καθε πολεμικο  τροπο και ισως ανανδρη τακτικη ωστε να κερδισουν ή να πληξουν (Λευκη σημαια ως δολωμα και ανταρτικες τεχνικες καμικαζι)αλλα στο τελος επραξαν με ευλαβεια του Μπουσιντο το χαρακιρι...

Απο τις καλυτερες πολεμικες ταινιες ολων των εποχων μια  ''αυτοματα'' κλασικη ταινια ισοτιμη του Στρατιωτη Ρα'ι'αν που αν δεν θαφτει λογω πολιτικων διαφορων του λιμπεραλ Χολυγουντ με τον ΜΕΛ ΓΚΙΜΠΣΟΝ
....αξιζει πολλα Οσκαρ ειδικα ο Garfield σαν Α'Ανδρικος ρολος,η ΕΞΑΙΣΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗ της ταινιας για οσκαρ πρωτοτυπου score,ο Hugo Weaving ως αλκοολικος πατερας-βετερανος Α'Παγκοσμιου και ολες οι τεχνικες κατηγοριες απο μονταζ εως make up(οπως παντα σε ταινιες του Γκιμπσον) και φυσικα BEST PICTURE 2016 HACKSAW RIDGE

Συνημμένα

• ScreenHunter_687 Oct. 09 03.25.jpg
    ScreenHunter_687 Oct. 09 03.25.jpg
    56,6 KB · Εμφανίσεις: 21
  • ScreenHunter_735 Oct. 12 07.33.jpg
    ScreenHunter_735 Oct. 12 07.33.jpg
    33,3 KB · Εμφανίσεις: 23

topgun83

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Νοε 2010
Κριτικές
8
Like
3.081
Πόντοι
736
Το "Bring me the head of Alfredo Garcia" ειναι το πραγματικο αριστουργημα του Πεκινπα.

το εχω κατεβασει αλλα δεν το εχω δει ακομα ;)

pussy wagon

Σεβαστός
Εγγρ.
13 Οκτ 2010
Κριτικές
18
Like
5.571
Πόντοι
1.796

ταινιαρα

φυσικα ο πεκινπα ειναι απο τους αγαπημενους μου
η συγκεκριμενη μετα την αγρια συμμορια ειναι απο τις καλλιτερες του και δικες μου

η σκηνη που συνομιλει με το κεφαλι εχει γυριστει και απο τον ταραντινο στην αμαρτωλη πολη
ο ταραντινο γυρισε μονο αυτη τη σκηνη στο αμαρτωλη πολη

επισης οι σκηνες βιας απιστευτα χορογραφημενες εδωσαν εμπνευση για το σινεμα του τζον γου

topgun83

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Νοε 2010
Κριτικές
8
Like
3.081
Πόντοι
736

Μολις το ειδα, η ταινια γαμαει, κλασικος pekinpah, πολυ βια γενικα, οπως πρεπει :rockon:, 8/10!! κατεβασα και κανα 2 western δικα του, πρεπει να ειναι και αυτα γαματα!!Pat Garrett & Billy the Kid και Ride the High Country, συντομα ελπιζω να καταφερω να δω και το cross of iron :rockon:

agap

Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουν 2016
Κριτικές
1
Like
49
Πόντοι
16
Μιλώντας για ελληνικό σινεμά, θα ήταν παράλειψη, νομίζω, να μην αναφερθούμε στην περίπτωση του Τάκη Κανελλόπουλου:

και επίσης, της αδικοχαμένης Τώνιας Μαρκετάκη. Η "Τιμή της Αγάπης" είναι κατά τη γνώμη μου, ένα αριστούργημα:

o υπέροχος Τάκης Κανελλόπουλος, μπροστάρης μιας ολόκληρης γενιάς και ξεχασμένος από όλους σήμερα...

kosamf

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Δεκ 2009
Κριτικές
25
Like
1.915
Πόντοι
2.537

(Ξανα)ειδα τους "Απεναντι", στο Τριανον.

Δεν θ' αναλυσω Τι και Πώς...

Βρειτε την ταινια σε αξιοπρεπη αναλυση  [οχι απο Youtube], και θα δειτε το [size=14pt]top level [/size]του ελληνικου σινεμα.

:hi:  :hi:  :hi:

ΥΓ: Χαλαλι του η Μπετυ.
   Σεβομαι!

topgun83

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Νοε 2010
Κριτικές
8
Like
3.081
Πόντοι
736
Πολυ ωραια ταινια, την ειδα χτες. Αθανατη εποχη 80's και απιστευτη μουσικη επενδυση, γενικα η ταινια ειναι πολυ μπροστα για τατοτε δεδομενα. Εν τω μεταξυ σε καποια φαση ο πρωταγωνιστης παει στην τουαλετα και εχουν γραψει στον τοιχο ''κωλος, το μουνι του μελλοντος''  :2funny: :2funny: :2funny: τελικα υπαρχουν ακομα πολλα ανεξερευνητα διαμαντια :rockon: αα μην ξεχασω στις πολυ καλες ταινιες ελληνικες νομιζω πως πρεπει να καταταξουμε και τους αποντες.  :rockon: p.s Τους αεναντι τους ειδα απο youtube αλλα εχει φοβερη αναλυση, ισως εχουν ανεβασει νεα κοπια!!  :rockon:

kosamf

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Δεκ 2009
Κριτικές
25
Like
1.915
Πόντοι
2.537

Τυπε topgun, ακου πόσο μαγκας ειναι ο Πανουσοπουλος:

Ξεκιναει την ταινια με Pacman και ηλεκτρονικη μουσικη => Ο πρωταγωνιστης λεγεται "Φαντασμα" => Πανω στο στενο μαρκαρισμα απο τη γκομενα, βλεπουμε ενα γρηγορο μονταζ pacman - Ρετσου - γκομενας, που καταληγει με την γκομενα να τον "τρωει" (φευγουν μαζι, αφού πρωτα το pacman εχει φαει τα φαντασματα, αλλά τελικα εχει φαγωθει κι αυτο, οπως ο Ρετσος) => Ο,τι ακολουθει γινεται μες στη νυχτα [σσ για τη σκηνη με το κιλοτακι στην κεραια του περιπολικου, ή για τις κοντρες, ή για τα βατραχια, δεν θα σχολιασω τπτ. Respect!] => H Μπετυ Λιβανου ειναι η "μερα" που εισβαλλει μες στο κλειστο δωματιο => Ειναι η μόνη που καταλαβαινει τον Ρετσο (του λεει αμεσως οτι ειναι "φαντασμα") και ειναι ο μονος που καταλαβαινει τη Λιβανου (της λεει πώς ενιωθε, σε μια συγκεκριμενη οικογενειακη στιγμη) => Αφου πηδηχτουν, ειναι η 1η φορα που ο Ρετσος ανοιγει τα παραθυρα, και σπαει το μπλε του κλειστου δωματιου. Που ειναι απολυτα συνεπες με το μπλε των φαντασματων του pacman.
Η Λιβανου τον επεφερε σε επαφη με τη μερα και τον εξω κοσμο, ο Ρετσος την εφερε σε επαφη με το φρεσκο αιμα, που βραζει (σσ swing vs ηλεκτρονικη vs ψαλμοι της μανας. Η "συγκρουση" τριων εποχων...)
Απιστευτο μπονους στην σκηνη οπου συναντιουνται, στο διαμερισμα, ειναι το "soundtrack": Μια γειτονισσα τραγουδαει, ακαπελα, το "Συ μου χαραξες πορεια, εσυ γλυκια μου αμαρτια", κανοντας ντουζ.  :rockon:

ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ!

ΥΓ:

Σε περιπτωση που δεν το ξερεις, ο Πανουσοπουλος ειναι αντρας της Λιβανου (στην πραγματικη ζωη) εδω και μισο αιωνα. Η Λιβανου παιζει και στο "Μ' Αγαπας", που ειναι επισης εξαιρετικη (και πολυ τολμηρη, ακομα και για σημερα) ταινια.
Επισης, ειναι ο καλυτερος Ελληνας δ/ντης φωτογραφιας (πριν τον Καραμάνη, που λεγεται πως κανει διεθνη καριερα, τωρα πια).

kosamf

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Δεκ 2009
Κριτικές
25
Like
1.915
Πόντοι
2.537

Ρε παιδες της Σ.Ο., παω να παρεμβω στο post μου και δε μπορω.
Μ' αφηνει να κανω μόνο "παραθεση", λες και δεν ειναι δικο μου.

Το ιδιο προβλημα εχει ξαναεμφανιστει επανειλημμενα...

topgun83

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Νοε 2010
Κριτικές
8
Like
3.081
Πόντοι
736
πατας μονο το“proceed to video”...τα αλλα ειναι διαφημισεις κλπ
[URL unfurl="true"]http://streamin.to/yrh2934sm3ql[/url]

αν και για το καριολιδι την ελλη τρινγκου αξιζει 1080p... :cum:
ρε φιλε γαμηθηκα, εκατσα χτες να το παρακολουθησω και γινανε τα νευρα μου τσαταλια :rockon: καθε λεπτο σταματαγε και καλα το γαμημενο το λινκ να φορτωσει,αντεξα να δω ως 28 λεπτα!! ειμαι σιγουρος παντως οτι δεν ειναι θεμα της συνδεσης, αν εχεις κανενα αλλο λινκ η για download please πες μου γιατι φαινεται πολυ καλη ταινια  :rockon:

Reznov

Ανώτερος
Εγγρ.
30 Ιουν 2016
Like
24.355
Πόντοι
6.056
ρε φιλε γαμηθηκα, εκατσα χτες να το παρακολουθησω και γινανε τα νευρα μου τσαταλια :rockon: καθε λεπτο σταματαγε και καλα το γαμημενο το λινκ να φορτωσει,αντεξα να δω ως 28 λεπτα!! ειμαι σιγουρος παντως οτι δεν ειναι θεμα της συνδεσης, αν εχεις κανενα αλλο λινκ η για download please πες μου γιατι φαινεται πολυ καλη ταινια  :rockon:
δες π.μ.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom